Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
pabelka88 wrote:Hej kochane! Pisalam wczoraj maila do dr.ch...poprosilam o zgode na rozpoczecie procedury w nadchodzacym cyklu,bo akurat będę w tym czasie w Kielcach i mam wieksze mozliwosci dojazdu...jedź 140km,a 500 to jednak jest roznica i koszt też...poza tym tu mam mame i mogę zostawic z nią starszaka,a gdybym jezdzila od siebie ,to musieli bysmy zabierac go ze soba...myslicie ze dr.sie zgodzi?
Buziaki! -
bejbiś wrote:a ma ktoras numer tel do dr Chrostowskiego???
-
ewlinaaa85 wrote:Bejbiś ja jestem prawie w tej samej sytuacji co lonia pierwszy transfer żywego zarodka się nie udał teraz czekam na scratching i w lutym kolejne podejście tym razem z mrozakiem
Kochane miłej soboty wam życzę ja zmykam odreagować do wisły na narty hyhyhgewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Leukocyty 0-2 wpw _
Nabłonki dość liczne w prep. _
Flora bakteryjna (-) (-)
Pałeczki kwasu mlekowego (+++) _
Trichomonas vaginalis (-) (-)
Grzyby (-) (-)
kochane poniewaz jestem w tym zielona, dobrze jest? biocenoza -
vioris wrote:bejbiś skąd jesteś?
Czy jeśli problem jest męski, to zawsze jest ICSI?
Czuję się dziś pogubiona w tym wszystkim. Napisałam do labu z zapytaniem o cenę badań, aż się boję co mi odpiszą.
Czy tą biocenozę też robi normalny gin na wizycie? Da się coś takiego wyprosić na NFZ czy nie bardzo? -
Ania1986 wrote:ho ho Kometa chyba wstała dziś lewa noga?
A że gadam co myślę? No cóż, tak mam.szurusiowa, bubus, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Wręcz przeciwnie, jestem w wyśmienitym nastroju dziś byłam u brafitterki i kupiłam sobie taki stanik, że moje cycki w życiu tak nie wyglądały
A że gadam co myślę? No cóż, tak mam.ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Kometa zapytalam grzecznie...nie musisz kochana być nie miła
Jesteśmy tu po to,żeby się wspierać tak? Nie oczekiwałam odpowiedzi typu -tak napewno-,a raczej dobrego słowa... -
Torunianka wrote:Tylko ja taki odludek któremu się nie udało za pierwszym razem. Tzn punkcja ładnie pięknie 30komórek, później 5 z 6 zapłodnionych. A na końcu informacja , że każda komórka przestała się dzielić na etapie przedjądrzy ( pierwszy etap dzielenia). Teraz przed nami kolejna procedura i wszystko od nowa ( zastrzyki, punkcja, dojazdy po 450 km w jedną stronę itp) Dodam, że problem męski.
-
pabelka88 wrote:Kometa zapytalam grzecznie...nie musisz kochana być nie miła
Jesteśmy tu po to,żeby się wspierać tak? Nie oczekiwałam odpowiedzi typu -tak napewno-,a raczej dobrego słowa... -
Torunianka wrote:Można powiedzieć, że nic nam nie wyjaśniono.. Nie kazali zrobić żadnych badań ale na własną rękę zrobiliśmy DNA nasienia i....
Wysyłając wyniki doktorowi na email odp mi tylko tyle; " trzeba się liczyć z tym , że jedynie niewielka część zarodków będzie się rozwijać".
Moim zdaniem od razu powinni zrobić IMSI a nie zwykłe ivf patrząc na wyniki nasienia męża..
22.01 mam wizyte u dr. Ch i ma mi wszystko wyjaśnić i dać racepte na kolejną procedure.. Oby tym razem zrobili IMSI bo nie widzę tutaj innej nadziei niż ten sposób zapłodnienia gdzie wolno im zapłodnić tylko 6 komórek.. -
Napisalam - "jak myslicie,czy dr się zgodzi"
Pytanie bylo zadane ze względu na to że znacie lekarza lepiej niż ja...(widziałam go tylko przelotnie w klinice.Przyjmowala mnie Pabi dr.K.)
Ok,nie ma co się zaprzeczać...nie było tematu... -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Torunianka, a powiedz mi, miałaś zwykłe IVF czy ICSI lub IMSI? Bo nie pamiętam, ale zdaje mi się, że zwykłe? Upewnij się za drugim razem jak zaplodnią komórki. Ciekawa jestem czy to tylko kwestia plemników czy również jakości twoich komórek. Bierzesz wit D? Inne suplementy?
-
bejbiś wrote:ciekawa jestem czy dostane juz na tej wizycie recepty. a jakie sa calkowite koszty in vitro bo napewno trzeba cos doplacac np za leki?????
-
Ania1986 wrote:juz powiedziałam ze przestanmy sie licytowac na odległosc bo na to składaja sie inne czynniki takie jak finanse czy wolne w pracy a wiec nie mozna mierzyć wszystkich jedna miara
Lola79, Kayaa, ewlinaaa85, bubus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Nadrabiałam. Ale też później ktoś napisał, że jeździłby ileś razy byleby był efekt. Co zrobić, zdecydowałaś się na klinikę i ivf to trzeba się dostosować. Każdy kombinuje jak może. Bez narzekania mi tu
ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość