X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Hej kochane! Pisalam wczoraj maila do dr.ch...poprosilam o zgode na rozpoczecie procedury w nadchodzacym cyklu,bo akurat będę w tym czasie w Kielcach i mam wieksze mozliwosci dojazdu...jedź 140km,a 500 to jednak jest roznica i koszt też...poza tym tu mam mame i mogę zostawic z nią starszaka,a gdybym jezdzila od siebie ,to musieli bysmy zabierac go ze soba...myslicie ze dr.sie zgodzi?
    Buziaki! :-)
    My tu nie wróżki. Może się zgodzi, może się nie zgodzi. Masz 50 % szans.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a ma ktoras numer tel do dr Chrostowskiego???
    Pytasz się o to któryś raz. Nie czuję się upoważniona do rozdawania komórki doktora. Ktoś ci pisał żebyś szukała na portalu dobry lekarz czy jakoś. Jak zadzwonisz do kliniki (w poniedziałek) i okaże się że jesteś pacjentką doktora to ci podadzą numer. A jeśli już masz to super.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Bejbiś ja jestem prawie w tej samej sytuacji co lonia :) pierwszy transfer żywego zarodka się nie udał teraz czekam na scratching i w lutym kolejne podejście tym razem z mrozakiem :)

Kochane miłej soboty wam życzę :) ja zmykam odreagować do wisły na narty hyhyhg
    Super, nie połam się :-D Musisz żyć. Dla dziecka hyhyhy

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kometa ostra jak zawsze hehe ;)
    Heh, czekaj, nadrabiam. Może jeszcze jakieś kwiatki znajdę

ewlinaaa85, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ho ho Kometa chyba wstała dziś lewa noga? :D

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Leukocyty 0-2 wpw _
    Nabłonki dość liczne w prep. _
    Flora bakteryjna (-) (-)
    Pałeczki kwasu mlekowego (+++) _
    Trichomonas vaginalis (-) (-)
    Grzyby (-) (-)

kochane poniewaz jestem w tym zielona, dobrze jest? biocenoza
    Bardzo dobrze.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    bejbiś skąd jesteś?

Czy jeśli problem jest męski, to zawsze jest ICSI?
    Czuję się dziś pogubiona w tym wszystkim. Napisałam do labu z zapytaniem o cenę badań, aż się boję co mi odpiszą.
    Czy tą biocenozę też robi normalny gin na wizycie? Da się coś takiego wyprosić na NFZ czy nie bardzo?
    Da się. Biocenozę masz na nfz i cytologię raz na trzy lata.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ho ho Kometa chyba wstała dziś lewa noga? :D
    Wręcz przeciwnie, jestem w wyśmienitym nastroju :-D dziś byłam u brafitterki i kupiłam sobie taki stanik, że moje cycki w życiu tak nie wyglądały :-D
    A że gadam co myślę? No cóż, tak mam.

szurusiowa, bubus, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wręcz przeciwnie, jestem w wyśmienitym nastroju :-D dziś byłam u brafitterki i kupiłam sobie taki stanik, że moje cycki w życiu tak nie wyglądały :-D
    A że gadam co myślę? No cóż, tak mam.
    osz Ty , to czyli najpierw ida cycki pozniej Kometa? ;)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa zapytalam grzecznie...nie musisz kochana być nie miła :-(
    Jesteśmy tu po to,żeby się wspierać tak? Nie oczekiwałam odpowiedzi typu -tak napewno-,a raczej dobrego słowa...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Tylko ja taki odludek któremu się nie udało za pierwszym razem. Tzn punkcja ładnie pięknie 30komórek, później 5 z 6 zapłodnionych. A na końcu informacja , że każda komórka przestała się dzielić na etapie przedjądrzy ( pierwszy etap dzielenia). Teraz przed nami kolejna procedura i wszystko od nowa ( zastrzyki, punkcja, dojazdy po 450 km w jedną stronę itp) Dodam, że problem męski.
    Torunianka, a powiedz mi, miałaś zwykłe IVF czy ICSI lub IMSI? Bo nie pamiętam, ale zdaje mi się, że zwykłe? Upewnij się za drugim razem jak zaplodnią komórki. Ciekawa jestem czy to tylko kwestia plemników czy również jakości twoich komórek. Bierzesz wit D? Inne suplementy?

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Kometa zapytalam grzecznie...nie musisz kochana być nie miła :-(
    Jesteśmy tu po to,żeby się wspierać tak? Nie oczekiwałam odpowiedzi typu -tak napewno-,a raczej dobrego słowa...
    Przeczytaj jeszcze raz swoje pytanie. No jak ci na nie odpowiedzieć? Pomyśl. Pocieszyć cię, pogłaskać po głowie? Zapytałaś nas czy dr się zgodzi. Przecież to jego decyzja. Skąd my to mamy wiedzieć??? Gdybyś napisała coś w stylu: trzymajcie kciuki żeby się zgodził to całkiem co innego.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Można powiedzieć, że nic nam nie wyjaśniono.. Nie kazali zrobić żadnych badań ale na własną rękę zrobiliśmy DNA nasienia i....
    Wysyłając wyniki doktorowi na email odp mi tylko tyle; " trzeba się liczyć z tym , że jedynie niewielka część zarodków będzie się rozwijać".
    Moim zdaniem od razu powinni zrobić IMSI a nie zwykłe ivf patrząc na wyniki nasienia męża..
    22.01 mam wizyte u dr. Ch i ma mi wszystko wyjaśnić i dać racepte na kolejną procedure.. Oby tym razem zrobili IMSI bo nie widzę tutaj innej nadziei niż ten sposób zapłodnienia gdzie wolno im zapłodnić tylko 6 komórek..
    Dokładnie, przy takich wynikach powinni zaproponować IMSI.

c5e015d88e.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam - "jak myslicie,czy dr się zgodzi"
    Pytanie bylo zadane ze względu na to że znacie lekarza lepiej niż ja...(widziałam go tylko przelotnie w klinice.Przyjmowala mnie Pabi dr.K.)
    Ok,nie ma co się zaprzeczać...nie było tematu...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    osz Ty , to czyli najpierw ida cycki pozniej Kometa? ;)
    Teraz tak hehe :-P

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Torunianka, a powiedz mi, miałaś zwykłe IVF czy ICSI lub IMSI? Bo nie pamiętam, ale zdaje mi się, że zwykłe? Upewnij się za drugim razem jak zaplodnią komórki. Ciekawa jestem czy to tylko kwestia plemników czy również jakości twoich komórek. Bierzesz wit D? Inne suplementy?
    mnie to wogule dziwi ze przy problemie meskim zrobili zwykłe ivf... myslalam ze w artvimedzie sie w to nie bawia tylko od razu jest icsi, bede musiała przedyskutować Z dr ta kwestie bo jak to ma byc nasza jedyna procedura to chce aby wszystko co mozliwe było wykorzystane, niby w innych klinikach obniżona morfologia plemnika to juz kwalifikuje sie do icsi

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    ciekawa jestem czy dostane juz na tej wizycie recepty. a jakie sa calkowite koszty in vitro bo napewno trzeba cos doplacac np za leki?????
    To zależy od protokołu, leków, dawek. Koszty są różne. Od około 300zł może do jakichś 2tysięcy.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro się tu zrobiło ;)
    Jak tam nasze beta pozytywne koleżanki? Jak zdrówko? Jak się czujecie?

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    juz powiedziałam ze przestanmy sie licytowac na odległosc bo na to składaja sie inne czynniki takie jak finanse czy wolne w pracy a wiec nie mozna mierzyć wszystkich jedna miara
    Nadrabiałam. Ale też później ktoś napisał, że jeździłby ileś razy byleby był efekt. Co zrobić, zdecydowałaś się na klinikę i ivf to trzeba się dostosować. Każdy kombinuje jak może. Bez narzekania mi tu :-P

Lola79, Kayaa, ewlinaaa85, bubus lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Nadrabiałam. Ale też później ktoś napisał, że jeździłby ileś razy byleby był efekt. Co zrobić, zdecydowałaś się na klinikę i ivf to trzeba się dostosować. Każdy kombinuje jak może. Bez narzekania mi tu :-P
    Tak jest! :D

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ