Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Suomi wrote:Kometa, dzięki za dopisanie do kalendarza,jest świetny.
Vioris, wygląda na to, że idziemy łeb w łeb, bo u mnie też będzie 6 dzień cyklu Chyba te wszystkie wirusowe badania można zrobić później i cytologię. My chyba nie będziemy ryzykować i zrobimy wszystko przed pierwszą wizytą, żeby za często nie jeździć.
Cytologie to ja akurat mam bo robiłam w zeszłym roku jakoś. A wirusowe to właśnie mi się też gdzieś obiło o uszy że sa refundowane. Ja cały czas czekam na info z labu z cenami tych badań. No i wiem tylko, że Fsh i lh będę musiała zrobić osobno przed samą wizytą, bo to z 3dc.
A jak ta pierwsza wizyta wygląda cenowo? Płaci się za nią czy nie? -
Witajcie!
nie jestem z Artvimedu ale dojrzałam,że Kometa działa tutaj preznie...
Kometa! Nie udzielasz sie juz na watku IVF, a ja tam o Ciebie pytalam
Widze, że dalej jestesmy na tym samym etapie, ja mam teoretycznie dostac @ dzien po Tobie czyli 27.01 i od 2dc. mam brac estrofem... Ty bierzesz jakies leki teraz? mialas juz @ po punkcji? Wysylam Ci zaproszenie, bo widze, ze nadajemy na podobnych falachewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
bejbiś wrote:A żeby nie było,że nic nie pisze o sobie to opisze skrótowo nasz problem . Ja mam zespol policystycznych jajnikow, nieregularne cykle,a mąz ma 1%prawidlowych plemnikow , 18 grudnia bylismy na wizycie bo mialam miec robiona drożnośc jajowodów, ale dr CH powiedzial ze lepiej podejsc do in vitro bo szkoda placic 380zl za badanie jak i tak sa znikome szanse na naturalną ciąze. wiec od razu bez wiekszego zastanowienia podjelismy na miejscu decyzje o transferze:) Kazal wypelnic u pielegniarek te "papierki"kwalifikujace do in vitro i o dziwo nie płaciliśmy za wizyte. I teraz nierozumiem czemu dr powiedzial ze jestesmy na liscie rezerwowych skoro wypelnialismy dokumentacje do in vitro:)Jestem zielona w tym wszyskim zreszta juz niektore zauwazyly:)
Z Góry Sorry, za moją składność zdań, żeby nie było.... -
vioris wrote:No proszę Nawet tak samo cykl mamy
Cytologie to ja akurat mam bo robiłam w zeszłym roku jakoś. A wirusowe to właśnie mi się też gdzieś obiło o uszy że sa refundowane. Ja cały czas czekam na info z labu z cenami tych badań. No i wiem tylko, że Fsh i lh będę musiała zrobić osobno przed samą wizytą, bo to z 3dc.
A jak ta pierwsza wizyta wygląda cenowo? Płaci się za nią czy nie?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
witam Was w ten niedzielny wieczór. Narabiam i nadrabiam i skończyć nie mogę tyle tu pisałyście, masakra!!! a te ostatnie dni to już w ogóle.
Może niektórym się przyda, my wczoraj robiliśmy większość badań, aczkolwiek nie wszystkie i zostawiliśmy w laboratorium ponad 700 zł
zostało jeszcze cytolgia, czystość, chlamydia pcr,fsh i tam jeszcze jakieś 2 rzeczy pominęła mi babka mimo ,że miała napisane. także niestety,ale koszta są. Najgorsze jest to,że ja dużo miałam,ale już nie ważne i trzeba było powtarzać. No ale cóż. To wszystko w konkretnym celu, dlatego trzeba mieć DUŻE JAJA jak to było wcześniej wspomniane:-)
KOmetko, ja poproszę o wpisanie do kalendarza 21 styczeń wizyta kwalifikacyjna
ewa GRATULUJĘ bety, oby nadal pięknie przyrastała!!
LOLA ciekawe czy się spotkamy w klinice:-)
aha popieram,że warto nadrabiać, bo większość odpowiedzi na nasze pytania były prędzej.
zastanawia mnie jedna rzecz, bo mi panie w recepcji mówiły,że AMH można obojętnie kiedy badać i tak zrobiłam (mam z kwietnia w 2dc jakby co) a dr Ch Vioris napisał,że fsh i amh z 3dc, mam nadzieję,że nie będę mieć z tym problemu.
pozdrawiam Was wszystkie , tu jest taki ruch,że już nie jestem najnowszaewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Niestety same badani to spory wydatek. Najdroższe jednak w moim wypadku okazało się AMH i Chlanydia pcr oba po 140 zl. Z tym ze AMH miałam w ciągu 2h wynik. Dowiedz się dla świętego spokoju czy AMH nie jest już za stare. Bo nie wiem akurat ile to jest ważne. Jeśli do roku to ok. AMH może być wykonane w każdym dniu cyklu.
Na Którą masz wizyte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 19:00
-
bubus wrote:Lola mamy na 12:30, a ja AMH zrobiłam teraz świeże. tylko że pod koniec cyklu, a to stare z kwietnia mam w 2dc.
-
wynik amh tamten miałam 2,0.
nie są punktualne, czyli trzeba długo czekać? zresztą nie ważne, poczekamy, Cel jest wielki. Stresuje się nieziemsko. To straszne, ale dziś zaczęłam nowy cykl, więc we wtorek zrobię fsh i jeszcze brakujące rzeczy, no a potem te wymazy. mam nadzieję,że zdążę z wynikiami, gorzej jak nie..
Lola 3mam kciuki, żebyś już torbieli nie miała.. -
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Lola a dlaczego niby masz czekac teraz jak torbieli nie będzie? W którym dniu cyklu będziesz na wizycie ? To na kwalifikacji wykry dr torbiel?
wizyty były już 3:
1 brak FSH byłam przekonana że AMH wystarczy. .
2 podpisane papierów ale byłam w 4 dc i zaprosił mnie pod koniec na usg fsh doniosłam u resztę zleconych badań
3 usg i klops torbiel czynnosciowa
wiec kazał przyjechać po @ i po owu żeby sprawdzić czy się wchłonela. Ja prędzej idę do swojego lekarza bo jeśli nadal będzie to nie ma sensu jechać na wizytę tylko pewnie czekanie kolejny miesiąc. To czarny scenariusz którego chciałabym uniknąć. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 20:20
-
bubus wrote:wynik amh tamten miałam 2,0.
nie są punktualne, czyli trzeba długo czekać? zresztą nie ważne, poczekamy, Cel jest wielki. Stresuje się nieziemsko. To straszne, ale dziś zaczęłam nowy cykl, więc we wtorek zrobię fsh i jeszcze brakujące rzeczy, no a potem te wymazy. mam nadzieję,że zdążę z wynikiami, gorzej jak nie..
Lola 3mam kciuki, żebyś już torbieli nie miała..
Bardzo bym chciała żeby jej nie było.
Ostatnio czekałam ponad 1 g taki ruch był. Ale prędzej do 20 minut -
Suomi wrote:Rozumiem, że to była aluzja do mnie Oczywiście nie zamierzam się tłumaczyć, ale to było pytanie do Ani o laboratoria we Wrocławiu (a jest ich kilkadziesiąt) i o to w którym z nich można zrobić dane badanie taniej, szybciej itd. Na szczęście dostałam odpowiedź na priv, która bardzo mi pomoże i chyba też po to jest to forum. Nie wiem, czy to pytanie było aż tak banalne, że przekreśla moje szanse na dobre wychowanie dzieci, ale dzięki, pomyślę o tym
Ja nie spamuję jednozdaniowymi postami, nie wypytuję o prywatne numery lekarzy na forum ani o podstawowe rzeczy z tego tematu, a oberwało mi się tak samo, więc musiałam zareagować
Zresztą nieważne, może już za późno po prostu na takie rozmowy:) Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki
Hej...
Suomi - skoro nie spamujesz jednozdaniowymi postami, nie zadajesz pytań o numery tel to chyba to nie było do Ciebie?!
Poza tym ładnie się przywitałaś i przedstawiłaś, i że jesteś po lekturze całego tematu... więc chwała Tobie...
A forum, pewnie, że jest po to byśmy się wspierały również informacjami ale są i takie, które nie zadają sobie trudu by przeczytać nawet nasze stopki (bejbiś) więc to trochę irytuje... Ty rzuciłaś hasło do Ani i przerzuciłaś sie na prv i to jest OK!
A jeśli chodzi o pytania o badania, zapewne wiesz, bo czytałaś, że właściwie każda z dotychczasowych forumowiczek jest z innego miasta. Każda miała jakąś przygodę. Dziewczyny, które nic o sobie nie powiedzą - np. skąd są, pytają na dzien dobry gdzie zrobią badania i pytają jakie mają zrobić do wizyty (a w AV pani w rejestracji wszyyyystko tłumaczy).
Vioris - z całym szacunkiem, są sieciowe laboratoria - diagnostyki, aLaby, laby przyszpitalne i inne - uważam, że to nie jest trudne by się dowiedzieć czy dane labo robi badania, które potrzebuję zrobić. Szybciej się dowiesz dzwoniąc sama po labach w swoim mieście (każdy oddział, wiem to sama, czasem wykonuje inne zestawy badań) niż uzyskasz info tutaj. Nie jesteśmy wróżkami... A tym bardziej ktoś kto choćby przejrzał ten wątek nawet co 3cią stronę trafiłby choćby raz na temat badań i ich kosztów
Ot tyle, i nie trzeba się zaraz obrażać i brać wszystkiego do siebie.ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dopiszcie mnie na wizytę kwalifikacyjną na 04.02.16r...
Ja robię jutro najazd na laboratorium, więc powiem Wam o ile mój portfel się uszczupli... :pewlinaaa85, ewa84, ComeToMeBaby, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
Vanili wrote:Hej...
Suomi - skoro nie spamujesz jednozdaniowymi postami, nie zadajesz pytań o numery tel to chyba to nie było do Ciebie?!
Poza tym ładnie się przywitałaś i przedstawiłaś, i że jesteś po lekturze całego tematu... więc chwała Tobie...
A forum, pewnie, że jest po to byśmy się wspierały również informacjami ale są i takie, które nie zadają sobie trudu by przeczytać nawet nasze stopki (bejbiś) więc to trochę irytuje... Ty rzuciłaś hasło do Ani i przerzuciłaś sie na prv i to jest OK!
A jeśli chodzi o pytania o badania, zapewne wiesz, bo czytałaś, że właściwie każda z dotychczasowych forumowiczek jest z innego miasta. Każda miała jakąś przygodę. Dziewczyny, które nic o sobie nie powiedzą - np. skąd są, pytają na dzien dobry gdzie zrobią badania i pytają jakie mają zrobić do wizyty (a w AV pani w rejestracji wszyyyystko tłumaczy).
Vioris - z całym szacunkiem, są sieciowe laboratoria - diagnostyki, aLaby, laby przyszpitalne i inne - uważam, że to nie jest trudne by się dowiedzieć czy dane labo robi badania, które potrzebuję zrobić. Szybciej się dowiesz dzwoniąc sama po labach w swoim mieście (każdy oddział, wiem to sama, czasem wykonuje inne zestawy badań) niż uzyskasz info tutaj. Nie jesteśmy wróżkami... A tym bardziej ktoś kto choćby przejrzał ten wątek nawet co 3cią stronę trafiłby choćby raz na temat badań i ich kosztów
Ot tyle, i nie trzeba się zaraz obrażać i brać wszystkiego do siebie.
Boże Wy dalej swoje przestancie juz z ta krytyka ja jestem tylko czlowiekiem niewiedzialam ze trzeba byc szkolonym zeby o numer tel zapytac na forum juz dziewczyny nie przesadzajcie i nie pouczajcie bo uwazacie sie za najmadrzejsze kazdy ja dopiero jestem tu od dwoch dni wiec nie dziwcie sie ze zabardzo sie nie umiem zachowac a po drugie napisaalm i moglyscie w ogole nie odpisywac to Pani Cometka zaczela mnie obrazac a teraz ty ja jestem dziecinna ale Wy chyba tez moje drogie panie , caly czas pijecie do mnie jakbym jakies przestepstwo zrobila .to chyba wy macie ze soba jakies problemy a nie ja bo caly czas drazycie temat
XXXXXXXXXXXX -
ComeToMeBaby wrote:Podobno te, które robi się w brzuch, jak już nie ma gdzie to można robić w boczki lub w uda. Z tym, że w uda podobno bardzo boli. Poszukaj info o boczkach. A masujesz miejsce po zastrzyku tuż po jego wykonaniu? Ja po tej całej serii do stymulacji miałam tylko jedno miejsce takie bolące po zastrzyku, bałam się zrostu i potem jeszcze je masowałam dodatkowo. Mam nadzieję, że zrost poszedł precz. Ewentualnie, na forum dla jakichś koksów () widziałam sposób na stare zrosty. Przykladanie wacików nasączonych spirytusem, zaklejeniem ich tak aby całe były przykryte folią i parowały nie na zewnątrz tylko w głąb skóry. Ale nie wiem czy to takie ok jest i nie pamiętam liczby powtórzeń. Wolałam nie eksperymentować tylko zapobiegać masażami.
Moje boczki są dość wrażliwe... ale obczaje temat i może dziś spróbujemy
Co prawda od tygodnia mąż kłuje mnie w 4-ry litery i dziwne bo jedna strona jest okej, a jak w drugą próbuję to jak tylko igłę zbliży do ciała to masakra...
Po każdym zastrzyku, zawsze masuję miejsce. Czasem wogóle nic nie czuje a miejsce chwilę po zaczyna szczypać.
Ten spirytusowy sposób koksiarzy sobie daruję ;p nie wiem jak junior by to zniósł... jest przecież niepełnoletni hyhyhy
Aaa no i my zawsze usuwamy powietrze z ampułko-strzykawki.
Stanik sportowy - ktoś kto go wymyślił... nobla mu! Idealny na ten czas.ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Marcia89 wrote:Witajcie!
nie jestem z Artvimedu ale dojrzałam,że Kometa działa tutaj preznie...
Kometa! Nie udzielasz sie juz na watku IVF, a ja tam o Ciebie pytalam
Widze, że dalej jestesmy na tym samym etapie, ja mam teoretycznie dostac @ dzien po Tobie czyli 27.01 i od 2dc. mam brac estrofem... Ty bierzesz jakies leki teraz? mialas juz @ po punkcji? Wysylam Ci zaproszenie, bo widze, ze nadajemy na podobnych falach -
nick nieaktualnyLola79 wrote:Będę w 17 dniu cyklu
wizyty były już 3:
1 brak FSH byłam przekonana że AMH wystarczy. .
2 podpisane papierów ale byłam w 4 dc i zaprosił mnie pod koniec na usg fsh doniosłam u resztę zleconych badań
3 usg i klops torbiel czynnosciowa
wiec kazał przyjechać po @ i po owu żeby sprawdzić czy się wchłonela. Ja prędzej idę do swojego lekarza bo jeśli nadal będzie to nie ma sensu jechać na wizytę tylko pewnie czekanie kolejny miesiąc. To czarny scenariusz którego chciałabym uniknąć. ..
Lola79 lubi tę wiadomość