X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, co tu się działo :o
    Normalnie armagedon :D

Tam gdzie jest wiele kobiet to zawsze jakieś akcje ;) Już na staraczkowym forum byłam dłuuugi czas od początku starań to się czasem działoooo :P Ale tak dla rozładowania napięcia czasem dobrze.

ComeToMeBaby ossstra babeczka jesteś, już Cię lubię :P Też jestem taka szczera, za co mnie dużo ludzi nie lubi ;) ale wolę prostu z mostu walić niż udawać i głaskać po główce.

Suomi wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Melduję, że dziś przebrnęłam wszystkie 183 strony Waszych wpisów. Na końcu zrobiło się całkiem gorąco... :)
    Na początku tego tygodnia (po ogłoszeniu podziału środków do poszczególnych klinik) napisałam maila do wszystkich wrocławskich ośrodków z pytaniem o możliwość kwalifikacji do programu MZ. W innym temacie któraś z dziewczyn podpowiedziała, że właśnie w Artvimedzie jeszcze przyjmują, no i faktycznie, tylko z tej kliniki dostałam odpowiedź i to od samego dr Chrostowskiego, że mogą nas jeszcze zakwalifikować. Do teraz jestem w szoku i nie umiem w to uwierzyć, ale fakt jest taki, że 10.02 mamy wizytę (tak jak vioris). Mam nadzieję, że od razu nas zakwalifikują. U nas jest czynnik męski - wszystkie parametry bardzo mocno obniżone i w każdym badaniu poniżej 3mln. U mnie wszystko ok.
    Teraz muszę zrobić resztę badań do wizyty i właśnie się zastanawiam, czy nie lecieć do jakiegoś laboratorium na AMH, bo akurat mam 3 dzień cyklu... Nawet nie wiedziałam, że AMH musi być zrobione dokładnie w 3dc;/
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i pozdrawiam

Witaj :) O super, że mamy ten sam termin. Wierzę, że nas obie zakwalifikują :)
    A na którą masz godzinę? I jak długo się staracie?

ewa84 super beta! Gratuluję przyrostu i chyba już teraz czekać tylko na usg :)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    widze ze nie tylko ja niepasuje ComeToMeBaby ale niema sie co przejmowac kochana :)
    Będzie dobrze, jak nadrobisz strony wstecz plus tak ze 20 pierwszych.
    Jest tam wiele cennych informacji.
    Tak jak ComeToMeBaby pisała - pojawiają się nowe dziewczyny, super, ale nie ma dnia, żeby nie padaly te same pytania i to właśnie od tych, ktorym się nie chciało przeleciec po wątku.

Ja mam jedna no moze trzy uwagi na teraz... pliz nie spamuj co minutę jednozdaniowym postem, czytaj ze zrozumieniem również to co mamy w "stopkach" bo nie bez powodu większość z nas ma aktualne info o swojej sytuacj :)

A trzy... to zastanawiam się jak niektóre z was chcą wychować dziecko, skoro zadajecie tu tak banalne pytania jak numer telefonu czy info gdzie się robi badanie X...
    Rozumiem, kto pyta nie błądzi, ale wystarczy czasem pomyśleć chwilę, wykonac jeden czy dwa telefony i wszystko staje się jasne. ..

Bez urazy 4 all :)

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, bubus, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Julita: bierzesz jeszcze clexane??
    Ja po mojej hiperce dostalam na czwartkowej wizycie 4 te opakowanie :( :( :(

Mam fajnego gina uśmiechnięty od ucha do ucha, ciągle coś śmiesznego opowiada i jak strzelił ze mam jeszcze brać to myślałam, że żartuje a on kamienna twarz... ech już nie mam miejsca, gdzie mogę robić zastrzyki.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, ja mam wizytę na 11. Ciekawe co z tego będzie, ale mam nadzieję, że nas zakwalifikują, a żeby to było bardziej prawdopodobne, trzeba przywieźć ze sobą jak najwięcej wyników badań, które wymagają. Staramy się od dwóch lat.
    Ewa84, super przyrost - teraz już musi być dobrze! Gratuluję

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Vanili

A trzy... to zastanawiam się jak niektóre z was chcą wychować dziecko, skoro zadajecie tu tak banalne pytania jak numer telefonu czy info gdzie się robi badanie X...
    Rozumiem, kto pyta nie błądzi, ale wystarczy czasem pomyśleć chwilę, wykonac jeden czy dwa telefony i wszystko staje się jasne. ..

Bez urazy 4 all :)[/QUOTE]

Rozumiem, że to była aluzja do mnie :) Oczywiście nie zamierzam się tłumaczyć, ale to było pytanie do Ani o laboratoria we Wrocławiu (a jest ich kilkadziesiąt) i o to w którym z nich można zrobić dane badanie taniej, szybciej itd. Na szczęście dostałam odpowiedź na priv, która bardzo mi pomoże i chyba też po to jest to forum. Nie wiem, czy to pytanie było aż tak banalne, że przekreśla moje szanse na dobre wychowanie dzieci, ale dzięki, pomyślę o tym :)
    Ja nie spamuję jednozdaniowymi postami, nie wypytuję o prywatne numery lekarzy na forum ani o podstawowe rzeczy z tego tematu, a oberwało mi się tak samo, więc musiałam zareagować:)
    Zresztą nieważne, może już za późno po prostu na takie rozmowy:) Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili popieram Cię, jeśli chodzi o krótkie posty jeden pod drugim, oraz kwestię nadrobienia aby się czegoś dowiedzieć, ale co jest złego w pytaniach gdzie się robi jakieś badanie? Chyba też po to jest forum, żeby można się było o coś takiego zapytać. Jak ktoś takich badań nie robił nigdy, to może nie wiedzieć, że np część należy wykonać u swojego lekarza a część gdzieś. Dziewczyny mają doświadczenie ze swoimi badaniami i chyba żaden problem się nim podzielić na forum. I nie wiem po co wykonywać jeden czy dwa telefony, skoro można napisać jedno pytanie na forum, gdzie wszystkie dziewczyny takie badania robiły i to wiedzą najlepiej. I wyobraź sobie, że dziecko wychowałam dobrze. To naprawdę nie było miłe...

Suomi wrote:
    Vioris, ja mam wizytę na 11. Ciekawe co z tego będzie, ale mam nadzieję, że nas zakwalifikują, a żeby to było bardziej prawdopodobne, trzeba przywieźć ze sobą jak najwięcej wyników badań, które wymagają. Staramy się od dwóch lat.
    Ewa84, super przyrost - teraz już musi być dobrze! Gratuluję

No mam zamiar zrobić te wszystkie badania. Ciekawa jestem jaki będzie łączny koszt. Mam tylko nadzieję, że nie zrobimy ich na darmo.
    Może się gdzieś tam miniemy w klinice, bo my mamy na 12.30 a na pewno będziemy wcześniej :)

Suomi lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi chyba chodziło też o mnie ;) i odebrałam to tak samo jak Ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 01:30

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz, a ja już się ucieszyłam, że mnie tak zaciekle bronisz :) Może taki już los nas, ,,nowych", żeby dostać parę batów na początku :)
    No nic.. było trochę nieprzyjemnie, ale nie można się przecież gniewać na ciężarną za takie coś - to na pewno hormony szaleją.
    Swoją drogą gratulacje Vanili :)

Jasne, pewnie się spotkamy gdzieś na korytarzu - w grupie zawsze raźniej. Też się obawiam robienia tych wszystkich badań na marne, zwłaszcza, ze niektóre z nich są już refundowane po kwalifikacji, ale lepiej jechać dobrze przygotowanym. Ania pisała, że nie miała wszystkich badań (a była już po kwalifikacji z innej kliniki) i musiała jeszcze raz jechać z badaniami, a u niektórych dziewczyn wystarczyła tylko jedna wizyta i później już od razu stymulacja.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) nie było mnie kilka h i nieźle popłynęłyście .... witam nowe forumowiczki. Co do mojego samopoczucia to wchodzę w 3 dobę po transferze i pierwsza leżakowałam a dziś już wyszłam z łóżka żeby nie zwariować :D otóż wczoraj lekko pobolewało mnie podbrzusze tak kłujaco nawet ale trwało to chwilę. Przed chwila wróciłam z parapetówki, gdzie trochę potańcowałam i właśnie pobolewa mnie brzuch ale tak inaczej, podobne uczucie do scratchingu takie jak by drapanie. Przy pierwszym transferze tego nie odczuwałam, może to dobry zwiastun ;) nie przyjmuje nospy i dalej będę obserwować organizm. Pewnie nie wytrzymam do 12 doby i wcześniej zrobię sikańca bo tak się składa, że mam dwa w domku :)

Kayaa, ewa84, szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny poleciałam dziś na betę i progesteron bo zamienili mi żel na luteine wynik bety 478 :) już chyba nie będę sprawdzała jej;)

Ewa dbaj o siebie, gratuluję z całego serca! :D

ewa84 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:

Mam fajnego gina uśmiechnięty od ucha do ucha, ciągle coś śmiesznego opowiada i jak strzelił ze mam jeszcze brać to myślałam, że żartuje a on kamienna twarz... ech już nie mam miejsca, gdzie mogę robić zastrzyki.

No to bierzemy dalej:) przynanajmniej macica ukrwiona dobrze :) też mam zastrzyki plus recepty na 40 ampulkostrzykawek :) już się przyzwyczaiłam nawet.

A brzuch ci zszedł? Bo ja mam ogromnyyy nadal.

Kaya: tak było lekkie kłucie i ciagniecie w brzuchu, później ból brzucha u mnie był gorszy niż na @
    Ale u mnie ta hiperka i rosnące torbiele...
    Cycki trochę pobolewaly, a teraz boje się stanik założyć :p

ComeToMeBaby, Kayaa lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:

Podobno te, które robi się w brzuch, jak już nie ma gdzie to można robić w boczki lub w uda. Z tym, że w uda podobno bardzo boli. Poszukaj info o boczkach. A masujesz miejsce po zastrzyku tuż po jego wykonaniu? Ja po tej całej serii do stymulacji miałam tylko jedno miejsce takie bolące po zastrzyku, bałam się zrostu i potem jeszcze je masowałam dodatkowo. Mam nadzieję, że zrost poszedł precz. Ewentualnie, na forum dla jakichś koksów (:-P) widziałam sposób na stare zrosty. Przykladanie wacików nasączonych spirytusem, zaklejeniem ich tak aby całe były przykryte folią i parowały nie na zewnątrz tylko w głąb skóry. Ale nie wiem czy to takie ok jest i nie pamiętam liczby powtórzeń. Wolałam nie eksperymentować tylko zapobiegać masażami.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Witajcie dziewczyny :) nie było mnie kilka h i nieźle popłynęłyście .... witam nowe forumowiczki. Co do mojego samopoczucia to wchodzę w 3 dobę po transferze i pierwsza leżakowałam a dziś już wyszłam z łóżka żeby nie zwariować :D otóż wczoraj lekko pobolewało mnie podbrzusze tak kłujaco nawet ale trwało to chwilę. Przed chwila wróciłam z parapetówki, gdzie trochę potańcowałam i właśnie pobolewa mnie brzuch ale tak inaczej, podobne uczucie do scratchingu takie jak by drapanie. Przy pierwszym transferze tego nie odczuwałam, może to dobry zwiastun ;) nie przyjmuje nospy i dalej będę obserwować organizm. Pewnie nie wytrzymam do 12 doby i wcześniej zrobię sikańca bo tak się składa, że mam dwa w domku :)
    Może to dobry znak z tym drapankiem. Wgryza się pewnie w ciebie. Włazi do okopu hyhy no oby tak było, trzymam kciuki!

ewlinaaa85, ewa84, Lonia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Lonia te pobolewanie to na pewno dobry zwiastun jest :)
    Mam pytanie scrathing to krótki zabieg i bolesny, powiedz mi proszę czy dają do tego jakąś kroplówkę czy tylko przychodzisz siadasz na chwilę i do domu? Obawiam się że mąż nie da rady ze mną pojechaći będę musiała jechać sama - jak się czułaś po zabiegu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 11:00

ewa84 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    No to bierzemy dalej:) przynanajmniej macica ukrwiona dobrze :) też mam zastrzyki plus recepty na 40 ampulkostrzykawek :) już się przyzwyczaiłam nawet.

Ale u mnie ta hiperka i rosnące torbiele...
    Cycki trochę pobolewaly, a teraz boje się stanik założyć :p

40?! Dżizas krajst. Jesteś moim bohaterem :-D

A na cycki - nie pomógłby ci stanik sportowy? Jak masz to spróbuj. Ja po stymulacji miałam tak tkliwe i nabrzmiałe, że szczególnie nocą, kiedy były "luzem " bardzo mnie bolały. W końcu założyłam do spania stanik sportowy i wielka ulga.

ewa84 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Suomi chyba chodziło też o mnie ;) i odebrałam to tak samo jak Ty.
    Dziewczyny, ja nie odebrałam tego że to o was chodzi, choć jedynie autor wie co miał na myśli. Zdaje mi się, że chodziło raczej o taką sytuację, kiedy pyta się o podstawy nie zadając sobie minimalnego trudu aby poszukać informacji. A forum jest od tego aby pytać i się radzić, oczywiście. Byle nie w kółko to samo :-P tylko tego się jednak nie uniknie, zdaje mi się, bo nowe dziewczyny będą dochodzić sukcesywnie i każda będzie pytać o to samo. Życie. Chyba będziemy podawać strony na wątku nowym gdzie pisałyśmy na dany temat :-D kluczowe zagadnienie: wymaz pcr. Nasze "ulubione ".

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Podobno te, które robi się w brzuch, jak już nie ma gdzie to można robić w boczki lub w uda. Z tym, że w uda podobno bardzo boli. Poszukaj info o boczkach. A masujesz miejsce po zastrzyku tuż po jego wykonaniu? Ja po tej całej serii do stymulacji miałam tylko jedno miejsce takie bolące po zastrzyku, bałam się zrostu i potem jeszcze je masowałam dodatkowo. Mam nadzieję, że zrost poszedł precz. Ewentualnie, na forum dla jakichś koksów (:-P) widziałam sposób na stare zrosty. Przykladanie wacików nasączonych spirytusem, zaklejeniem ich tak aby całe były przykryte folią i parowały nie na zewnątrz tylko w głąb skóry. Ale nie wiem czy to takie ok jest i nie pamiętam liczby powtórzeń. Wolałam nie eksperymentować tylko zapobiegać masażami.

Ppotwierdzam że robienie w boczki nie boli ;)

Ją zastanawiam się nad usuwaniem tych pecherzykow powietrza bo w szpitalu dostawalam fragmin i pielegniarki pozwalały mi samej robić, ale nie kazały tam usuwać pęcherzyka powietrza bo dzięki temu nie robią się wylewy i faktycznie od fragminu nie mam ani jednego śladu:)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    40?! Dżizas krajst. Jesteś moim bohaterem :-D

A na cycki - nie pomógłby ci stanik sportowy? Jak masz to spróbuj. Ja po stymulacji miałam tak tkliwe i nabrzmiałe, że szczególnie nocą, kiedy były "luzem " bardzo mnie bolały. W końcu założyłam do spania stanik sportowy i wielka ulga.

No może faktycznie;) ja mam mały biust no ale może warto go uwiezic:p

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa: ale z tymi pęcherzykami powietrza to trza chyba ostrożnie. Nic się nie stanie jak wstrzykniesz powietrze pod skóre ale wydaje mi się że, jak trafisz w żyłkę to może być problem bo wstrzykniesz powietrze do żyły.

ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    No może faktycznie;) ja mam mały biust no ale może warto go uwiezic:p
    Ja też mam mały biust a jednak po tej całej stymulacji bolał jak cholera i stanik sportowy to było to :D nosiłam go cały czas tylko na transfer do kliniki przyjechałam z zwykłym hyhy

ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ