X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No! Nareszcie. Będą z ciebie ludzie. Conajmniej dwa ;-)

mam nadzieje ;) ze dwa ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Melduję, że dziś przebrnęłam wszystkie 183 strony Waszych wpisów. Na końcu zrobiło się całkiem gorąco... :)
    Na początku tego tygodnia (po ogłoszeniu podziału środków do poszczególnych klinik) napisałam maila do wszystkich wrocławskich ośrodków z pytaniem o możliwość kwalifikacji do programu MZ. W innym temacie któraś z dziewczyn podpowiedziała, że właśnie w Artvimedzie jeszcze przyjmują, no i faktycznie, tylko z tej kliniki dostałam odpowiedź i to od samego dr Chrostowskiego, że mogą nas jeszcze zakwalifikować. Do teraz jestem w szoku i nie umiem w to uwierzyć, ale fakt jest taki, że 10.02 mamy wizytę (tak jak vioris). Mam nadzieję, że od razu nas zakwalifikują. U nas jest czynnik męski - wszystkie parametry bardzo mocno obniżone i w każdym badaniu poniżej 3mln. U mnie wszystko ok.
    Teraz muszę zrobić resztę badań do wizyty i właśnie się zastanawiam, czy nie lecieć do jakiegoś laboratorium na AMH, bo akurat mam 3 dzień cyklu... Nawet nie wiedziałam, że AMH musi być zrobione dokładnie w 3dc;/
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i pozdrawiam

Torunianka, Ania1986, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, vioris, Kayaa, Vanili lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    mam nadzieje ;) ze dwa ;)
    Jeśli masz 35+ to może i trzy ;)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Suomi. No to fajne że się udało! Witamy w gronie.
    AMH można robić w każdym dniu cyklu. FSH w 2/3 dc. Wiec jeśli masz akurat początek to leć jak najszybciej :)
    Oba badania są konieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:53

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Melduję, że dziś przebrnęłam wszystkie 183 strony Waszych wpisów. Na końcu zrobiło się całkiem gorąco... :)
    Na początku tego tygodnia (po ogłoszeniu podziału środków do poszczególnych klinik) napisałam maila do wszystkich wrocławskich ośrodków z pytaniem o możliwość kwalifikacji do programu MZ. W innym temacie któraś z dziewczyn podpowiedziała, że właśnie w Artvimedzie jeszcze przyjmują, no i faktycznie, tylko z tej kliniki dostałam odpowiedź i to od samego dr Chrostowskiego, że mogą nas jeszcze zakwalifikować. Do teraz jestem w szoku i nie umiem w to uwierzyć, ale fakt jest taki, że 10.02 mamy wizytę (tak jak vioris). Mam nadzieję, że od razu nas zakwalifikują. U nas jest czynnik męski - wszystkie parametry bardzo mocno obniżone i w każdym badaniu poniżej 3mln. U mnie wszystko ok.
    Teraz muszę zrobić resztę badań do wizyty i właśnie się zastanawiam, czy nie lecieć do jakiegoś laboratorium na AMH, bo akurat mam 3 dzień cyklu... Nawet nie wiedziałam, że AMH musi być zrobione dokładnie w 3dc;/
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i pozdrawiam
    jestes z Wrocławia?

• Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to super, bo FSH już mam z listopada, więc do wizyty będzie jeszcze aktualne. W takim razie już poczekam z tym AMH do poniedziałku :) Dzięki Lola

Lola79 lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Suomi bardzo się cieszę że, macie szanse na kwalifikacje :D
    Na stronie naszej kliniki pisze coś takiego

"Badanie AMH wykonywane jest niezależnie od dnia cyklu gdyż poziom hormonu jest taki sam w trakcie całego cyklu miesiączkowego. Na poziom AMH nie ma wpływu terapia hormonalna ani antykoncepcyjna."

http://www.artvimed.pl/content/view/57/49/

Suomi lubi tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, tak jestem z Wrocławia, tak jak Ty:) We wrześniu pytaliśmy w Invikcie i Invimedzie, ale kazali czekać do stycznia, a w międzyczasie nasz kochany rząd zrobił taką niespodziankę, że się nie doczekaliśmy. Myśleliśmy już, żeby podejść komercyjnie, ale skoro jest szansa na rządówkę to walczymy :)Ania, a mogłabyś przypomnieć gdzie robiłaś badania we Wrocławiu? Z tego co pamiętam to coś w Invikcie i Medicoverze? Mam zrobioną chlamydię IgG z krwi, ale chyba musi być z wymazu? Właśnie nie wiem gdzie najlepiej ,,uderzyć"... Cytologię mogę zrobić na NFZ i USG piersi raczej też, ale pewnie trzeba będzie czekać tygodniami znając życie i skończy się na płaceniu :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    A no to super, bo FSH już mam z listopada, więc do wizyty będzie jeszcze aktualne. W takim razie już poczekam z tym AMH do poniedziałku :) Dzięki Lola
    Nie ma sprawy :) Na spokojnie możesz zrobić komplet badań w jednym terminie. Macie cały miesiąc więc bez pośpiechu zdążycie.

ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg piersi jest zalecane a nie obowiązkowe, ale większość z nas robiła. Ja poszłam do gina na nfz, poprosiłam o skierowanie, termin miałam już po wizycie w Artvimedzie to tylko wspomniałam że idę robić i jak przyjechaliśmy na pierwsze usg to tylko dałam. Wtedy uzupelnialam mu te badania, które kazał zrobić do kwalifikacji jeszcze.

Suomi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. USG na pewno też chciałabym zrobić, zwłaszcza, ze jestem w grupie podwyższonego ryzyka zachorowania na raka piersi i trochę się tego boję. Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum, a raczej temat, bo bardzo pozytywnie mnie nastroiło i wiem, że Artvimed to dobra klinika. W ogóle to byłam w szoku, że odpisał mi sam dyrektor ośrodka (pisałam na maila ogólnego), w Invikcie i innych to byłoby niemożliwe :) Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze. Musi być!

Torunianka, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Lola79, ewa84 lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleciałam dziś na betę i progesteron bo zamienili mi żel na luteine wynik bety 478 :) już chyba nie będę sprawdzała jej;)

ComeToMeBaby, Suomi, ewlinaaa85, Ania1986, Lola79, vioris, Vanili, Lonia, Kayaa, Torunianka, bubus, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny poleciałam dziś na betę i progesteron bo zamienili mi żel na luteine wynik bety 478 :) już chyba nie będę sprawdzała jej;)
    Brawo! Ciężarna ty pełną gębą!

ewa84, Vanili lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Piękna beta :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Ania, tak jestem z Wrocławia, tak jak Ty:) We wrześniu pytaliśmy w Invikcie i Invimedzie, ale kazali czekać do stycznia, a w międzyczasie nasz kochany rząd zrobił taką niespodziankę, że się nie doczekaliśmy. Myśleliśmy już, żeby podejść komercyjnie, ale skoro jest szansa na rządówkę to walczymy :)Ania, a mogłabyś przypomnieć gdzie robiłaś badania we Wrocławiu? Z tego co pamiętam to coś w Invikcie i Medicoverze? Mam zrobioną chlamydię IgG z krwi, ale chyba musi być z wymazu? Właśnie nie wiem gdzie najlepiej ,,uderzyć"... Cytologię mogę zrobić na NFZ i USG piersi raczej też, ale pewnie trzeba będzie czekać tygodniami znając życie i skończy się na płaceniu :)
    masz kochana zaproszenie do znajomych:)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pięknie! To czekamy na USG teraz! :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje mamusiu :-D

ewa84, Lola79 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita: bierzesz jeszcze clexane??

Julita76 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Właśnie. Miałam inne słowo na myśli i dobrze że mnie powstrzymałaś.
    Ty bejbiś, jedna taka uwaga do ciebie, albo dwie nawet :
    - ciulowy masz nick, ale jakoś przeżyję tylko błagam, nie bejbisiuj tutaj, ok? żadnych fasolek, groszków, bejbisiów, mów normalnie a nie jak 5-latka, ok? Taka prośba serdeczna.
    - wczoraj pytałaś o to samo i nie zadałaś sobie trudu aby cofnąć się kilka stron zaledwie i cokolwiek o nas poczytać. Znalazłabyś nasz kalendarz kciukowy, w którym jest napisane kiedy za kogo i za co trzymamy kciuki. Nie zadałaś sobie tyle trudu a wymagasz żebyśmy ci teraz każda z osobna sprawozdanie pisały? Kto ty jesteś? Królowa Bona?! Mogłabyś jednak sama wykazać inicjatywę. Miałybyśmy tak każdej nowej koleżance po kolei o sobie opowiadać to w ciągu ostatnich dwóch dni musiałybysmy pisać już kilka razy. Przychodzisz to się sama przedstawiasz a nie oczekujesz, że to my Ci się będziemy kłaniać.

P.s. Witam wszystkie nowe koleżanki :-) serdecznie.

The Best. Czekałam na to od kilu stron hyhy ♥♥♥

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Cześć Dziewczęta! Dzisiaj mija mi 9 dzień po crio. Nie czuje się najlepiej, od 3 dni boli podbrzusze, kłują jajniki i zaczynają pobolewać piersi. W sumie normalnie 2 dni temu powinnam mieć okres a w związku z przesuniętą owulacją powinna być dzisiaj. Do wtorku dużo nie zostało (12dpt). Dziewczyny z pozytywną betą, czy Wy również tak kolorowo miałyście? Zdaje sobie sprawę, że miałyście zaraz po punkcji transfer ja lecę na naturalnym i w życiu czegoś takiego nie miałam.
    Lonia a jak u Ciebie samopoczucie? Ja już w 2dpt czułam delikatne kłucie jajnika z którego miałam owulację.
    Cycki Cię bolą powiadasz hyhyhy. .. to bardzo dobrze!
    Ja po stymulacji miałam wrazliwsze bolace i większe niż zwykle przed @ i nie do końca wiedziałam czy to junior czy stymulacja.
    Ale piersi to dobry sygnał, to znak ze coś się dzieje :) pociesze cie potem będzie juz tylko gorzej. Mnie teraz tak bolą ze budzę się czasem w nocy:( sa tak wielkie ze dziś ledwo wcisnelam się w ostatni stanik ktory jeszcze byl mi dobry. .. ech
    A ból i ciagniecie w podbrzuszu to też dobry znak.

Będzie dobrze:)

Kayaa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ