X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No! Nareszcie. Będą z ciebie ludzie. Conajmniej dwa ;-)

mam nadzieje ;) ze dwa ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Melduję, że dziś przebrnęłam wszystkie 183 strony Waszych wpisów. Na końcu zrobiło się całkiem gorąco... :)
    Na początku tego tygodnia (po ogłoszeniu podziału środków do poszczególnych klinik) napisałam maila do wszystkich wrocławskich ośrodków z pytaniem o możliwość kwalifikacji do programu MZ. W innym temacie któraś z dziewczyn podpowiedziała, że właśnie w Artvimedzie jeszcze przyjmują, no i faktycznie, tylko z tej kliniki dostałam odpowiedź i to od samego dr Chrostowskiego, że mogą nas jeszcze zakwalifikować. Do teraz jestem w szoku i nie umiem w to uwierzyć, ale fakt jest taki, że 10.02 mamy wizytę (tak jak vioris). Mam nadzieję, że od razu nas zakwalifikują. U nas jest czynnik męski - wszystkie parametry bardzo mocno obniżone i w każdym badaniu poniżej 3mln. U mnie wszystko ok.
    Teraz muszę zrobić resztę badań do wizyty i właśnie się zastanawiam, czy nie lecieć do jakiegoś laboratorium na AMH, bo akurat mam 3 dzień cyklu... Nawet nie wiedziałam, że AMH musi być zrobione dokładnie w 3dc;/
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i pozdrawiam

Torunianka, Ania1986, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, vioris, Kayaa, Vanili lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    mam nadzieje ;) ze dwa ;)
    Jeśli masz 35+ to może i trzy ;)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Suomi. No to fajne że się udało! Witamy w gronie.
    AMH można robić w każdym dniu cyklu. FSH w 2/3 dc. Wiec jeśli masz akurat początek to leć jak najszybciej :)
    Oba badania są konieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:53

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Melduję, że dziś przebrnęłam wszystkie 183 strony Waszych wpisów. Na końcu zrobiło się całkiem gorąco... :)
    Na początku tego tygodnia (po ogłoszeniu podziału środków do poszczególnych klinik) napisałam maila do wszystkich wrocławskich ośrodków z pytaniem o możliwość kwalifikacji do programu MZ. W innym temacie któraś z dziewczyn podpowiedziała, że właśnie w Artvimedzie jeszcze przyjmują, no i faktycznie, tylko z tej kliniki dostałam odpowiedź i to od samego dr Chrostowskiego, że mogą nas jeszcze zakwalifikować. Do teraz jestem w szoku i nie umiem w to uwierzyć, ale fakt jest taki, że 10.02 mamy wizytę (tak jak vioris). Mam nadzieję, że od razu nas zakwalifikują. U nas jest czynnik męski - wszystkie parametry bardzo mocno obniżone i w każdym badaniu poniżej 3mln. U mnie wszystko ok.
    Teraz muszę zrobić resztę badań do wizyty i właśnie się zastanawiam, czy nie lecieć do jakiegoś laboratorium na AMH, bo akurat mam 3 dzień cyklu... Nawet nie wiedziałam, że AMH musi być zrobione dokładnie w 3dc;/
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i pozdrawiam
    jestes z Wrocławia?

• Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to super, bo FSH już mam z listopada, więc do wizyty będzie jeszcze aktualne. W takim razie już poczekam z tym AMH do poniedziałku :) Dzięki Lola

Lola79 lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Suomi bardzo się cieszę że, macie szanse na kwalifikacje :D
    Na stronie naszej kliniki pisze coś takiego

"Badanie AMH wykonywane jest niezależnie od dnia cyklu gdyż poziom hormonu jest taki sam w trakcie całego cyklu miesiączkowego. Na poziom AMH nie ma wpływu terapia hormonalna ani antykoncepcyjna."

http://www.artvimed.pl/content/view/57/49/

Suomi lubi tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, tak jestem z Wrocławia, tak jak Ty:) We wrześniu pytaliśmy w Invikcie i Invimedzie, ale kazali czekać do stycznia, a w międzyczasie nasz kochany rząd zrobił taką niespodziankę, że się nie doczekaliśmy. Myśleliśmy już, żeby podejść komercyjnie, ale skoro jest szansa na rządówkę to walczymy :)Ania, a mogłabyś przypomnieć gdzie robiłaś badania we Wrocławiu? Z tego co pamiętam to coś w Invikcie i Medicoverze? Mam zrobioną chlamydię IgG z krwi, ale chyba musi być z wymazu? Właśnie nie wiem gdzie najlepiej ,,uderzyć"... Cytologię mogę zrobić na NFZ i USG piersi raczej też, ale pewnie trzeba będzie czekać tygodniami znając życie i skończy się na płaceniu :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    A no to super, bo FSH już mam z listopada, więc do wizyty będzie jeszcze aktualne. W takim razie już poczekam z tym AMH do poniedziałku :) Dzięki Lola
    Nie ma sprawy :) Na spokojnie możesz zrobić komplet badań w jednym terminie. Macie cały miesiąc więc bez pośpiechu zdążycie.

ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg piersi jest zalecane a nie obowiązkowe, ale większość z nas robiła. Ja poszłam do gina na nfz, poprosiłam o skierowanie, termin miałam już po wizycie w Artvimedzie to tylko wspomniałam że idę robić i jak przyjechaliśmy na pierwsze usg to tylko dałam. Wtedy uzupelnialam mu te badania, które kazał zrobić do kwalifikacji jeszcze.

Suomi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. USG na pewno też chciałabym zrobić, zwłaszcza, ze jestem w grupie podwyższonego ryzyka zachorowania na raka piersi i trochę się tego boję. Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum, a raczej temat, bo bardzo pozytywnie mnie nastroiło i wiem, że Artvimed to dobra klinika. W ogóle to byłam w szoku, że odpisał mi sam dyrektor ośrodka (pisałam na maila ogólnego), w Invikcie i innych to byłoby niemożliwe :) Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze. Musi być!

Torunianka, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Lola79, ewa84 lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleciałam dziś na betę i progesteron bo zamienili mi żel na luteine wynik bety 478 :) już chyba nie będę sprawdzała jej;)

ComeToMeBaby, Suomi, ewlinaaa85, Ania1986, Lola79, vioris, Vanili, Lonia, Kayaa, Torunianka, bubus, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny poleciałam dziś na betę i progesteron bo zamienili mi żel na luteine wynik bety 478 :) już chyba nie będę sprawdzała jej;)
    Brawo! Ciężarna ty pełną gębą!

ewa84, Vanili lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Piękna beta :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Ania, tak jestem z Wrocławia, tak jak Ty:) We wrześniu pytaliśmy w Invikcie i Invimedzie, ale kazali czekać do stycznia, a w międzyczasie nasz kochany rząd zrobił taką niespodziankę, że się nie doczekaliśmy. Myśleliśmy już, żeby podejść komercyjnie, ale skoro jest szansa na rządówkę to walczymy :)Ania, a mogłabyś przypomnieć gdzie robiłaś badania we Wrocławiu? Z tego co pamiętam to coś w Invikcie i Medicoverze? Mam zrobioną chlamydię IgG z krwi, ale chyba musi być z wymazu? Właśnie nie wiem gdzie najlepiej ,,uderzyć"... Cytologię mogę zrobić na NFZ i USG piersi raczej też, ale pewnie trzeba będzie czekać tygodniami znając życie i skończy się na płaceniu :)
    masz kochana zaproszenie do znajomych:)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pięknie! To czekamy na USG teraz! :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje mamusiu :-D

ewa84, Lola79 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita: bierzesz jeszcze clexane??

Julita76 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Właśnie. Miałam inne słowo na myśli i dobrze że mnie powstrzymałaś.
    Ty bejbiś, jedna taka uwaga do ciebie, albo dwie nawet :
    - ciulowy masz nick, ale jakoś przeżyję tylko błagam, nie bejbisiuj tutaj, ok? żadnych fasolek, groszków, bejbisiów, mów normalnie a nie jak 5-latka, ok? Taka prośba serdeczna.
    - wczoraj pytałaś o to samo i nie zadałaś sobie trudu aby cofnąć się kilka stron zaledwie i cokolwiek o nas poczytać. Znalazłabyś nasz kalendarz kciukowy, w którym jest napisane kiedy za kogo i za co trzymamy kciuki. Nie zadałaś sobie tyle trudu a wymagasz żebyśmy ci teraz każda z osobna sprawozdanie pisały? Kto ty jesteś? Królowa Bona?! Mogłabyś jednak sama wykazać inicjatywę. Miałybyśmy tak każdej nowej koleżance po kolei o sobie opowiadać to w ciągu ostatnich dwóch dni musiałybysmy pisać już kilka razy. Przychodzisz to się sama przedstawiasz a nie oczekujesz, że to my Ci się będziemy kłaniać.

P.s. Witam wszystkie nowe koleżanki :-) serdecznie.

The Best. Czekałam na to od kilu stron hyhy ♥♥♥

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Cześć Dziewczęta! Dzisiaj mija mi 9 dzień po crio. Nie czuje się najlepiej, od 3 dni boli podbrzusze, kłują jajniki i zaczynają pobolewać piersi. W sumie normalnie 2 dni temu powinnam mieć okres a w związku z przesuniętą owulacją powinna być dzisiaj. Do wtorku dużo nie zostało (12dpt). Dziewczyny z pozytywną betą, czy Wy również tak kolorowo miałyście? Zdaje sobie sprawę, że miałyście zaraz po punkcji transfer ja lecę na naturalnym i w życiu czegoś takiego nie miałam.
    Lonia a jak u Ciebie samopoczucie? Ja już w 2dpt czułam delikatne kłucie jajnika z którego miałam owulację.
    Cycki Cię bolą powiadasz hyhyhy. .. to bardzo dobrze!
    Ja po stymulacji miałam wrazliwsze bolace i większe niż zwykle przed @ i nie do końca wiedziałam czy to junior czy stymulacja.
    Ale piersi to dobry sygnał, to znak ze coś się dzieje :) pociesze cie potem będzie juz tylko gorzej. Mnie teraz tak bolą ze budzę się czasem w nocy:( sa tak wielkie ze dziś ledwo wcisnelam się w ostatni stanik ktory jeszcze byl mi dobry. .. ech
    A ból i ciagniecie w podbrzuszu to też dobry znak.

Będzie dobrze:)

Kayaa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ