X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia te pobolewanie to na pewno dobry zwiastun jest :)
    Mam pytanie scrathing to krótki zabieg i bolesny, powiedz mi proszę czy dają do tego jakąś kroplówkę czy tylko przychodzisz siadasz na chwilę i do domu? Obawiam się że mąż nie da rady ze mną pojechaći będę musiała jechać sama - jak się czułaś po zabiegu?
    Sctratching jest bez znieczulenia i trwa kilka minut, w wykonaniu doktorka nic nie bolalo, w zasadzie uczucie podobne do pobrania cytologii. Po samym zabiegu troche brzuch bolal jak na @ ale bez jakiegos dramatu nie wymagalo to nawet wziecia lekow przeciwbolowych. Takze nic sie nie boj, wszystko trwa moment i spokojnie mozesz byc sama. Trzymam kciuki

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ewa: ale z tymi pęcherzykami powietrza to trza chyba ostrożnie. Nic się nie stanie jak wstrzykniesz powietrze pod skóre ale wydaje mi się że, jak trafisz w żyłkę to może być problem bo wstrzykniesz powietrze do żyły.
    No ja w clexane usuwam bo się boję:p a tam jest sporo tego powietrza

iv094x39ir3hgbzx.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa piękna beta!!! Cudowna wiadomość :)

ewa84 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog śmiał się ze musiało się udać bo anioł najwyższej rangi robił transfer hehe :) mowa o doktorze Serafin-ie:)

ewlinaaa85, Lola79, Kayaa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya: tak było lekkie kłucie i ciagniecie w brzuchu, później ból brzucha u mnie był gorszy niż na @
    Ale u mnie ta hiperka i rosnące torbiele...
    Cycki trochę pobolewaly, a teraz boje się stanik założyć :p[/QUOTE]

Już też przerzuciłam się na stanik sportowy, ponieważ ból jest coraz to bardziej odczuwalny. Waham się nad zrobieniem testu "sikanego", nie wiem ale boje się rozczarowania dlatego zaciskam poślady i czekam do wtorku na betę. :)

ewa84, Lola79, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa to jeszcze dwa dni :) aż sama nie mogę się doczekać na info od Ciebie i Lonii

Lola79, ewa84, Lonia, Kayaa lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Aaa widzisz, a ja już się ucieszyłam, że mnie tak zaciekle bronisz :) Może taki już los nas, ,,nowych", żeby dostać parę batów na początku :)
    No nic.. było trochę nieprzyjemnie, ale nie można się przecież gniewać na ciężarną za takie coś - to na pewno hormony szaleją.
    Swoją drogą gratulacje Vanili :)

Jasne, pewnie się spotkamy gdzieś na korytarzu - w grupie zawsze raźniej. Też się obawiam robienia tych wszystkich badań na marne, zwłaszcza, ze niektóre z nich są już refundowane po kwalifikacji, ale lepiej jechać dobrze przygotowanym. Ania pisała, że nie miała wszystkich badań (a była już po kwalifikacji z innej kliniki) i musiała jeszcze raz jechać z badaniami, a u niektórych dziewczyn wystarczyła tylko jedna wizyta i później już od razu stymulacja.

No gniewać się nie ma co, bo nie o to chodzi, ale Vanili mogła nie walić takim tekstem o tym wychowaniu dziecka, bo to naprawdę może urazić a pytanie na wątku o coś nie ma związku z wychowywaniem dzieci...

A wiesz które są refundowane? U mnie obawiam się, że nawet jeśli się uda zakwalifikować to nie będę zaczynać od razu, bo na wizycie będę koło 5-6 dc co oznacza, że stymulację będzie można rozpocząć od kolejnego cyklu w marcu.
    Pomyśleć, że w ostatnim czasie wydaliśmy 1000 zł na kota, który nam zachorował w sylwestra w nocy i walczyliśmy o jego życie a leczymy do teraz. Akurat by były pieniądze na badania. Ale cóż... tak to w życiu bywa ;)

ComeToMeBaby wrote:
    Dziewczyny, ja nie odebrałam tego że to o was chodzi, choć jedynie autor wie co miał na myśli. Zdaje mi się, że chodziło raczej o taką sytuację, kiedy pyta się o podstawy nie zadając sobie minimalnego trudu aby poszukać informacji. A forum jest od tego aby pytać i się radzić, oczywiście. Byle nie w kółko to samo :-P tylko tego się jednak nie uniknie, zdaje mi się, bo nowe dziewczyny będą dochodzić sukcesywnie i każda będzie pytać o to samo. Życie. Chyba będziemy podawać strony na wątku nowym gdzie pisałyśmy na dany temat :-D kluczowe zagadnienie: wymaz pcr. Nasze "ulubione ".

No nie da się uniknąć tego, że ktoś nowy będzie pytał o coś co już było wiele razy. Dobrym pomysłem jest zrobienie takiej strony informacyjnej na początku wątku i odsyłanie nowych osób do tego posta. Jeśli jakieś pytania się powtarzają często, to zrobić listę pytań z odpowiedziami i wkleić na początku :) Oczywiście, ktoś by się musiał tego podjąć i nie wiem czy osoba która zakładała wątek jest tutaj obecna :)

A czy ktoś wie jak to jest z kwestią ubezpieczenia? Jeśli jesteśmy ze śląska to mamy kartę NFZ i czy ona wystarczy, czy trzeba jakieś zaświadczenia z pracy że się jest ubezpieczonym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 14:02

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze Śląską i nic nie musiałam dostarczać. Wystarczyła karta NFZ. Nie obowiązuje rejonizacja.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    A tak z innej beczki to niech mi ktoś napisze jak zmienić lub dodać avatar bo ja jeszcze zielona na forum jestem :)
    a proszę bardzo:
    zakładka Ustawienia (u góry strony po prawej) -> społeczność -> edytuj zdjęcie.
    ładujesz jakieś z komputera. pamiętaj że będzie w kwadracie (chodzi o format). Liczba zmian awatara jest jakoś ograniczona. Czasem można zmienić raz na parę godzin lub raz na dobę. Różnie to się różnym dziewczynom udawało.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ja jestem ze Śląską i nic nie musiałam dostarczać. Wystarczyła karta NFZ. Nie obowiązuje rejonizacja.
    nam wystarczyły pesele. przecież jest e-wuś i takie tam, to chyba kliniki muszą mieć wgląd w to czy jesteś ubezpieczona. albo sprawdzają. tak czy inaczej sprawdzać muszą, ale nikt niczego od nas nie wołał.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No nie da się uniknąć tego, że ktoś nowy będzie pytał o coś co już było wiele razy. Dobrym pomysłem jest zrobienie takiej strony informacyjnej na początku wątku i odsyłanie nowych osób do tego posta. Jeśli jakieś pytania się powtarzają często, to zrobić listę pytań z odpowiedziami i wkleić na początku :) Oczywiście, ktoś by się musiał tego podjąć i nie wiem czy osoba która zakładała wątek jest tutaj obecna :)
    no wątek zakładała Lonia i ona nadal tu się udziela :)
    tylko... jakby to poprawnie politycznie ująć: żeby jeszcze komuś chciało się cofać do pierwszej strony :P hyhyhy

ale pomysł uważam za dobry.

Lonia, vioris lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klinika patrzy przez e-wuś wystarczy nr pesel :) wiem bo mi dzwonili w dzien kwalifikacji że nie jestem ubezpieczona bo system ewus mnie nie widzi hyhy a to dlatego że miesiac przed wizyta kwalifikacyjna zwolnilam sie z pracy i przeszlam na ubezpieczenie meza i choc bylam zaraz ubezpieczona to ewus jeszcze tego nie widzial

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, uaktualniłam kalendarz i czas zacząć myśleć o poniedziałku :P nowy tydzień, nowe wizyty, bety itd. Polecam lekturę tym niezorientowanym ;)

FORUMOWE CIĄŻE:
    6.12 Julita75 transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif , 13.12 Vanili- transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif , 28.12 ewa84- transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif

KALENDARZ KCIUKOWY:
    11.01 Graśka- I usg
    12.01 Kayaa- beta http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    12.01 szurusiowa- wizyta zapoznawczo-kwalifikacyjna
    18.01 Lola79- sprawdzanie czy nie ma torbieli
    19.01 Lonia- beta http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    20.01 Fiona 12- wizyta kwalifikacyjna
    20.01 Ania1986- wizyta usg
    20.01 bejbiś- wizyta informacyjna
    20.01 Fiona12- wizyta kwalifikacyjna
    21.01 Lola79- IV wizyta (jeśli torbieli nie będzie) i planowanie stymulacji
    22.01 Torunianka – wizyta informacyjna
    23.01 Ania1986- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    26.01 ComeToMeBaby- termin @ i rozpoczęcie cyklu criotransferowego
    28.01 Ewelina- scratching
    01.02 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
    10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
    19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 15:31

Lonia, Torunianka, szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Julita: bierzesz jeszcze clexane??
    Nie, ja brałam tylko te 10 dni po transferze

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Cometa, dziękujemy za uaktualnienie, coraz dłuższy ten kalendarz...
    Kciuki za najbliższe wizyty no i betę Kaji

Kayaa, ComeToMeBaby, szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No, uaktualniłam kalendarz i czas zacząć myśleć o poniedziałku :P nowy tydzień, nowe wizyty, bety itd. Polecam lekturę tym niezorientowanym ;)

FORUMOWE CIĄŻE:
    6.12 Julita75 transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif , 13.12 Vanili- transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif , 28.12 ewa84- transfer http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif

KALENDARZ KCIUKOWY:
    11.01 Graśka- I usg
    12.01 Kayaa- beta http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    12.01 szurusiowa- wizyta zapoznawczo-kwalifikacyjna
    18.01 Lola79- sprawdzanie czy nie ma torbieli
    19.01 Lonia- beta http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    20.01 Fiona 12- wizyta kwalifikacyjna
    20.01 Ania1986- wizyta usg
    20.01 bejbiś- wizyta informacyjna
    20.01 Fiona12- wizyta kwalifikacyjna
    21.01 Lola79- IV wizyta (jeśli torbieli nie będzie) i planowanie stymulacji
    22.01 Torunianka – wizyta informacyjna
    23.01 Ania1986- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    26.01 ComeToMeBaby- termin @ i rozpoczęcie cyklu criotransferowego
    28.01 Ewelina- scratching
    01.02 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
    10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
    19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji

Jesteś Kometa nieoceniona z tym kalendarzem :) dużo się dzieje u nas no i jakie już odległe terminy, super :) czekam aż mój junior oprócz smoczka dostanie czepek hehe

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa twardzielka czeka wytrwale :)

Kayaa lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no wątek zakładała Lonia i ona nadal tu się udziela :)
    tylko... jakby to poprawnie politycznie ująć: żeby jeszcze komuś chciało się cofać do pierwszej strony :P hyhyhy

ale pomysł uważam za dobry.

Jak ktoś przyjdzie i będzie pytał za dużo, to nie ma wyjścia :P Jeden klik i jest na pierwszej stronie :) Tylko Lonia by musiała ten pierwszy post edytować i wkleić taką listę. Ten kalendarzyk też by mógł tam być :)
    Ewentualnie można zrobić taką stronę gdzieś w necie z odp na te pytania i kalendarzykiem i tam to wszystko aktualizować a linka kazda sobie może wkleić w podpis :) Wtedy zawsze jest to dostępne :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, dzięki za dopisanie do kalendarza,jest świetny.
    Vioris, wygląda na to, że idziemy łeb w łeb, bo u mnie też będzie 6 dzień cyklu :) Chyba te wszystkie wirusowe badania można zrobić później i cytologię. My chyba nie będziemy ryzykować i zrobimy wszystko przed pierwszą wizytą, żeby za często nie jeździć.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kayaa twardzielka czeka wytrwale :)

A no czekam :) Muszę przyznać, że trochę korci ale nie mam odwagi.

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ