Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Torunianka wrote:Mi to tłumaczyła tak, że te leki do stymulacji to hormony i coś tam może się wydarzyć w piersiach przez to.. Ale dokładnie nie pamiętam.
No jest to niby logiczne.
W związku z tym, czy to usg robicie u swojego gina tylko? Bo zawsze w razie czego, mogę dziś dopytać czy mi zrobi jak już wymaz będzie pobierał. -
szurusiowa wrote:Pod koniec lutego.
-
nick nieaktualnyJa mam 23 lata i AMH 6,5 i nie mialam hiperki- 14 komorek- 12 dojrzalych;) niekoniecznie majac wysokie AMH bedzie duzo komorek. Kolezanka teraz miala druga stymulacje, AMH 7,5 a za pierwszym razem przy takich dawkach Gonalu F jak ja miala 4 komorki z czego 1 dojrzala, teraz przy innych lekach miala 1 komorke- na szczescie dojrzala.
Mam tez kolezanke, okaz zdrowia- jej maz rowniez a od lat ciazy nie bylo. Zbadala AMH- wynik 3 z groszami ona lekko po 30- czyli super. Dopiero przy in vitro wyszedl powod ich niepowodzen- za kazda stymulacja wszystkie pecherzyki puste... takze spokojnie laski- AMH to tylko liczby- mozna miec piekne ale dopiero po punkcji wiadomo czy wartosc AMH przeklada sie na jakosc jajeczek, a mozna miec nizsze i mniej ale wartosciowych jajek
Usg piersi warto zrobic, by po calej in vitrowej imprezie je powtorzyc i porownac. Po takich dawkach hormonow moga zrobic sie na piersiach guzy. Ja robilam u lekarza radiologa. Ponad to- jesli ma sie jakiegos guza na piersi nie wolno podjac sie stymulacji, bo skutek moze byc wiadomy. Dlatego tez badanie nie jesg konieczne, ale powinno sie je zrobic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:45
ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
vioris wrote:Czyli podanie zarodków może nastąpić marzec, kwiecień, maj, czerwiec. A co jeśli będzie jeden lub dwa zarodki? To chyba powinnaś się załapać na drugą procedurę?
-
szurusiowa wrote:Tak to nie działa. Tu dziewczyny pisały z tego co pamiętam, że jak się za pierwszym razem nie uda to są 2 miesiące przerwy i dopiero criotransfer, a nie co miesiąc.
No to jest raczej dziwne... WYjdzie na to, że jeśli się zakwalifikujemy to mamy jedną szansę w jednym cyklu? bo potem przerwa?
Dziewczyny miały podawane z tego co czytałam na różnych forach miesiąc po miesiącu. Jedynie przerwa była robiona jeśli był cykl stymulowany, został podany zarodek i kolejnych zamrożonych już nie było. Bo wtedy by musiała być stymulacja miesiąc po miesiącu i narkoza i punkcja itd, więc wtedy ta przerwa ma sens. Ale jeśli są zarodki to podają cykl za cyklem raczej... -
vioris wrote:No to jest raczej dziwne... WYjdzie na to, że jeśli się zakwalifikujemy to mamy jedną szansę w jednym cyklu? bo potem przerwa?
Dziewczyny miały podawane z tego co czytałam na różnych forach miesiąc po miesiącu. Jedynie przerwa była robiona jeśli był cykl stymulowany, został podany zarodek i kolejnych zamrożonych już nie było. Bo wtedy by musiała być stymulacja miesiąc po miesiącu i narkoza i punkcja itd, więc wtedy ta przerwa ma sens. Ale jeśli są zarodki to podają cykl za cyklem raczej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:49
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Hm tym AMH nie jest tak ze jeśli vjest niskie to robią długi protokół? Żeby zwiększyć wydolność jajników? Tak myślę że chyba tez będę na długim. No ale nie ma co gdybać.
-
Ania1986 wrote:dlugi z tego co mi wiadomo robi sie napewno przy pcos aby je wyciszyc przed stymulacja a przy niskim amh raczej nie ma co wyciszac
-
ewa84 wrote:Te kobiety mają tam za dużo na głowie i pewnie dlatego następuje zmęczenie materiału:p
ewlinaaa85, ewa84 lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta- zagadzam się z każdym słowem dotyczącym AMH i usg piersi. Ja robiłam w przychodni na NFZ, a okazało się że robił mi je dr który pracuje też w szpitalu onkologicznym i własnie piersiami się zajmuje. Byłam bardzo spokojna jak z wynikiem szłam do gina pokazać co mi tam wypisał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:12
sylwiaśta159, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Tak to nie działa. Tu dziewczyny pisały z tego co pamiętam, że jak się za pierwszym razem nie uda to są 2 miesiące przerwy i dopiero criotransfer, a nie co miesiąc.
szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Fakt wyciszyć nie trzeba ale antyki wiadomo pobudzają proces produkcji komórek po odstawieniu. A przy niskiej rezerwie może szanse zwiększa. Chyba że się mylę.
20 sie okaze co ma dla mnie przygotowane, mam nadzieje ze gdyby byl to długi protokol to juz 29 dał by mi antyki bo przeciez amh i fsh widział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:30
-
Ania1986 wrote:no zobaczymy ja mam 1,73 amh fsh 6,5 .
20 sie okaze co ma dla mnie przygotowane, mam nadzieje ze gdyby byl to długi protokol to juz 29 dał by mi antyki bo przeciez amh i fsh widział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:41
-
nick nieaktualnyvioris wrote:No to jest raczej dziwne... WYjdzie na to, że jeśli się zakwalifikujemy to mamy jedną szansę w jednym cyklu? bo potem przerwa?
Dziewczyny miały podawane z tego co czytałam na różnych forach miesiąc po miesiącu. Jedynie przerwa była robiona jeśli był cykl stymulowany, został podany zarodek i kolejnych zamrożonych już nie było. Bo wtedy by musiała być stymulacja miesiąc po miesiącu i narkoza i punkcja itd, więc wtedy ta przerwa ma sens. Ale jeśli są zarodki to podają cykl za cyklem raczej...
W grudniu stymulacja --> punkcja --> transfer w styczniu scratching no i w lutym jak nie wyjdą żadne problemy po drodze --> monitoring i criotransfer -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:mówisz o tych z rejestracji? też tak to odbieram. one tam już któryś miesiąc mają młyn.
ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Dziś taka Pani starsza w okularach na rejestracji odbierała dużo telefonów od panów i w końcu mówi do nas "Jak ja uwielbiam jak dzwonią panowie, o niczym nie mają pojęcia,a zadają pytania"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:50
ewlinaaa85, Torunianka, bubus, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Fakt wyciszyć nie trzeba ale antyki wiadomo pobudzają proces produkcji komórek po odstawieniu. A przy niskiej rezerwie może szanse zwiększa. Chyba że się mylę.