X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa gratki :)

ewa84 ona jest niemiła już od dłuższego czasu. Jak dzwoniłam w listopadzie to na inną trafiłam i była bardzo miła, ale jak dzwoniłam teraz dwa razy to była bardzo nieprzyjemna. Dopiero jak usłyszała, że lekarz nam się kazał zapisać, to się trochę opamiętała, bo mi ze złością wcześniej powiedziała, ze nowych już nie zapisują a ja jej z buta, że doktor kazał :P :P miałam przyjemność szczerze mówiąc, jak mówiła, że skoro pan doktor kazał to termin na 10 lutego :P cedziła przez zęby :D haha

Suomi wrote:
    Dziewczyny, mam już większość wyników i jeden mnie trochę niepokoi AMH 6,89. Niby norma do 7, ale chyba przy takim wysokim wyniku jest większe ryzyko przestymulowania. Jakie Wy macie AMH?

Ja mam wynik rok temu 9,01 także Twój jest jeszcze ok. U mnie pewnie też będzie w razie czego milion komórek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:01

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jednak dziś jedziemy na badania, drożej nas wyjdzie bo 820 zł ale już trudno. Przynajmniej do 21.00 pobierają i chcę załatwić od razu wszystko. Pobranie krwi, wzięcie próbki na PCR, podjechanie do gina na pobranie wymazów i zawiezienie próbek.

Czy wszystkie robicie usg piersi? Bo ja szczerze mówiąc nie mam zamiaru tego robić, skoro to tylko zalecane a nie wymagane.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Boshe Wy macie Wysokie AMH aż boję się ile ja leków mogę dostać dla dobrego efektu stymulacji. .
    Ja mam 2 z groszami i 26 lat :/

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Aaa i jednak dziś jedziemy na badania, drożej nas wyjdzie bo 820 zł ale już trudno. Przynajmniej do 21.00 pobierają i chcę załatwić od razu wszystko. Pobranie krwi, wzięcie próbki na PCR, podjechanie do gina na pobranie wymazów i zawiezienie próbek.

Czy wszystkie robicie usg piersi? Bo ja szczerze mówiąc nie mam zamiaru tego robić, skoro to tylko zalecane a nie wymagane.
    Mi akurat powiedzieli, że jest obowiązkowe więc musiałam zrobić.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Długi bo ogólnie to został mi tylko jeden jajnik i do tego z torbiela endometrialna, która była już operowana we wrześniu ale franca szybko odrosla i operacja teraz odpada więc chce mnie z miesiąc wyciszyć. No także ten :)
    Najważniejsze że, dostałaś kwalifikację i zaczniecie działać :)

szurusiowa lubi tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Ja miałam dziś wizytę u dr Ch i nie zapytał nawet o usg piersi,mimo że miałam. Wiec chyba sama musisz zadecydować :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Melduję się ;) Udało się, jest kwalifikacja. Protokół długi.
    gratulacje

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Mi akurat powiedzieli, że jest obowiązkowe więc musiałam zrobić.
    Kto Ci to mówił?
    szurusiowa wrote:
    Ja miałam dziś wizytę u dr Ch i nie zapytał nawet o usg piersi,mimo że miałam. Wiec chyba sama musisz zadecydować :)

No widzisz, mi się wydaje że to nie jest konieczne. Mi wysłał listę badań to przy usg piersi i przy witaminie d3 jest napisane, że są tylko zalecane.

Torunianka lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa : gratuluję kwalifikacji :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No widzisz, mi się wydaje że to nie jest konieczne. Mi wysłał listę badań to przy usg piersi i przy witaminie d3 jest napisane, że są tylko zalecane.
    przecież o tym nie tak dawno pisałyśmy. nie wiem- dzień- dwa- trzy temu???
    a poza tym masz wytyczne od lekarza to się tego trzymaj.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Melduję się ;) Udało się, jest kwalifikacja. Protokół długi.

Gratulacje :)

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze njus taki, że dr powiedział od razu ze czasu wystarczy na jedną procedurę i jak się uda coś zamrozić to potem już komercyjnie transfer jak będziemy chcieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:13

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    przecież o tym nie tak dawno pisałyśmy. nie wiem- dzień- dwa- trzy temu???
    a poza tym masz wytyczne od lekarza to się tego trzymaj.

Tyle to ja tu jestem i nie kojarzę :) Mam wytyczne od lekarza i się trzymam tego, dlatego ani d3 ani usg piersi nie będę robić skoro nie są wymagane :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    A i jeszcze njus taki, że dr powiedział od razu ze czasu wystarczy na jedną procedurę i jak się uda coś zamrozić to potem już komercyjnie transfer jak będziemy chcieli :)

No tak, bo u Was długi protokół więc kiedy tak naprawdę zaczniecie stymulację?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    no, ale masz czarno na białym i wiesz czego się spodziewać.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto Ci to mówił?
    Lakarka u której miałam kwalifikacje.

• vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Kto Ci to mówił?
    Lakarka u której miałam kwalifikacje.

I to mnie denerwuje w tych klinikach, że jeden mówi tak a drugi co innego...

Swoją drogą, po co do ivf usg piersi? Te badania wszystkie rozumiem, ale usg piersi to zupełnie nie wiem w jakim celu ;)

No i czy to usg robi się normalnie u swojego lekarza, czy jakieś specjalne trzeba z opisem u znawcy ? :P

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no, ale masz czarno na białym i wiesz czego się spodziewać.
    Tak, dokładnie . Zresztą ja i tak podchodzilam do tego z dystansem i z myślą że nikt nam nigdy nic nie dał za darmo więc czemu miałoby być teraz inaczej :D Dlatego i tak się cieszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:19

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    I to mnie denerwuje w tych klinikach, że jeden mówi tak a drugi co innego...

Swoją drogą, po co do ivf usg piersi? Te badania wszystkie rozumiem, ale usg piersi to zupełnie nie wiem w jakim celu ;)

No i czy to usg robi się normalnie u swojego lekarza, czy jakieś specjalne trzeba z opisem u znawcy ? :P

Mi to tłumaczyła tak, że te leki do stymulacji to hormony i coś tam może się wydarzyć w piersiach przez to.. Ale dokładnie nie pamiętam.

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No tak, bo u Was długi protokół więc kiedy tak naprawdę zaczniecie stymulację?
    Pod koniec lutego.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ