X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Torunianka nie martw się. Jak będziesz na wizycie to sobie na spokojnie porozmawiasz z Dr
    Wszyscy jeseśmy tylko ludźmi mogłaś nie wiedzieć skoro nigdzie nie miałaś napisane że zrobili IMSI
    Wszystkie w Twojej sytuacji byśmy się tak samo zamartwiały.

Tyle, że jeśli faktycznie zrobili mi IMSI i ani jeden zarodek nie zaczął się dzielić to teraz tak samo może być. Tym bardziej, że te DNA plemników za dobre nie wyszło..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc doktor Ch. napisał że bardzo ładny wynik i wizyta za 2tyg na USG ale mam ją odbyć u swojego lekarza, żebym nie jechała prawie 800km.

Torunianka, ewlinaaa85, Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Tyle, że jeśli faktycznie zrobili mi IMSI i ani jeden zarodek nie zaczął się dzielić to teraz tak samo może być. Tym bardziej, że te DNA plemników za dobre nie wyszło..
    Bardzo bym Ci chciała pomóc :/ a Twój m łyka jakieś substytuty? Właśnie gdzieś przeczytałam że, " Uważa się, że niedobory witamin z grupy B powodują zaburzanie procesu budowy i naprawy DNA, które są kluczowe przy produkcji plemników"
    A czy to nie jest tak że przy invitro oddziela się pleemniki ze zdrowymi genami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    A więc doktor Ch. napisał że bardzo ładny wynik i wizyta za 2tyg na USG ale mam ją odbyć u swojego lekarza, żebym nie jechała prawie 800km.
    Kayaa dajesz mi nadzieję że, tym razem i nam się uda :) tylko gdzie tam luuty hyhyhy

Kayaa, ewa84 lubią tę wiadomość

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Bardzo bym Ci chciała pomóc :/ a Twój m łyka jakieś substytuty? Właśnie gdzieś przeczytałam że, " Uważa się, że niedobory witamin z grupy B powodują zaburzanie procesu budowy i naprawy DNA, które są kluczowe przy produkcji plemników"
    A czy to nie jest tak że przy invitro oddziela się pleemniki ze zdrowymi genami?

Brał już wiele rodzai leków, suplementów itp Na razie zaprzestał ale mam zamiar jutro kupić mu androvit lub Body Max.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Brał już wiele rodzai leków, suplementów itp Na razie zaprzestał ale mam zamiar jutro kupić mu androvit lub Body Max.

Zastanówcie się nad PROfertil, znajomy stosował 3msc do tego zdrowo się odżywiał, brak papierosów, alkoholu - miał stwierdzoną oligozoospermię bardzo ciężką; zaszli w ciążę naturalnie, ona lat 26 on 40. Jest mega drogi i ściągają go z Niemiec, ale działa.

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ja biorę d vitum forte 4000 j. Badań nie robiłam mam nadzieje szkody sobie nie zrobię.
    Sprawdzić wapno nie zaszkodzi. Poczytaj o tej zależności. Jak się okazuje dawkowanie wit D nie jest takie proste jakby się zdawało.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja bioę falvit plus mama :) jest tam witamina D i wszystkie inne witaminy plus oczywiście kwas foliowy. Na początku brałam tę samą wit co Ty
    Sprawdź tylko ile jednostek bo w tych kombajnach to z reguły małe dawki są.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Zastanówcie się nad PROfertil, znajomy stosował 3msc do tego zdrowo się odżywiał, brak papierosów, alkoholu - miał stwierdzoną oligozoospermię bardzo ciężką; zaszli w ciążę naturalnie, ona lat 26 on 40. Jest mega drogi i ściągają go z Niemiec, ale działa.

Mój brał Proxeed za 1000 zł i nic nie pomógł

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Aha, a widzisz. No ty to masz mega daleko, fakt. To pisałaś jednak do niego maila, a nie dzwoniłaś, tak? Daj znać jak się umówisz z lekarzem :-)

Kayaa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Dziewczyny jestem w ciąży! Beta HCG 498,5
    Gratulacje :)

Kayaa lubi tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa aż mi się łezka w oku zakręciła :) Gratulacje!

Ja dzis dowiedzialam się, że u nas nie pobieraja na miejscu tych wymazów czyli co, muszę się umówić do gina na normalna wizytę i płacić za wizytę 150 zł tylko żeby mi pobrał wymazy? Ehh :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:01

Kayaa lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suplementy są g... warte.
    Co innego leki. Tyle że tak to jest z facetami, że łatwo ich zdiagnozować ale trudno leczyć, a u nas odwrotnie -trzeba się u kobiety naszukać, ale jak się już znajdzie to łatwo wyjść na prostą. Poza tym, Torunianka, suplementy czy witaminy itd potrzebują czasu do działania, należy je przyjmować długotrwale. A że produkcja spermy trwa trzy miesiące to plemniki, którymi będziesz miała zapładniane komórki po następnej punkcji prawdopodobnie już dojrzewają w organizmie twojego męża. Suplementy jeśli pomogą to już niewiele, a czy pomogą na fragmentację? Hmm.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Ja dzis dowiedzialam się, że u nas nie pobieraja na miejscu tych wymazów czyli co, muszę się umówić do gina na normalna wizytę i płacić za wizytę 150 zł tylko żeby mi pobrał wymazy? Ehh :(
    Ja się wkrecilam po prośbie do poradni k w szpitalu w którym robiłam hsg. Poprosilam o wymaz, że pilny itd, a kobiet full. Zgodziła się tylko na ten wymaz, szybko, czy na pewno nie chce usg bo nie ma czasu. I zrobiła, ale odczekałam parę godzin w poczekalni.

A moja gin prywatna jak potrzebowałam tylko usg sprawdzić czy nie ma torbieli skasowała 50zł. Może ten twój gin też lajtowo cię ewentualnie skasuje.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem. Jak się nam uda to będzie jakiś cud.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Diagnostyka po pobiera na miejscu w Katowicach w 1 labie i Sosnowcu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Sprawdź tylko ile jednostek bo w tych kombajnach to z reguły małe dawki są.
    hmm no pewnie małe
    w moich tabsach wit D to 5,0ug

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    To ja już nie wiem. Jak się nam uda to będzie jakiś cud.
    Porozmawiajcie o tym z lekarzem.
    Tu na ovu jest cały dział problem męski. Zaglądnij tam, może cię coś natchnie.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Możesz się umówić do Gina a może Ci to pobrać położna jeśli ma kwalifikacje :) mi pobierała położna i nie było żadnych problemów :)

• vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badanie d3 i niestety mam duży niedobór. Norma od 30 a ja miałam 9. Biorę 6000 dopiero od kilku dni. Wcześniej 2000.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ