X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Dziś taka Pani starsza w okularach na rejestracji odbierała dużo telefonów od panów i w końcu mówi do nas "Jak ja uwielbiam jak dzwonią panowie, o niczym nie mają pojęcia,a zadają pytania" :D
    Ta pani akurat zawsze jest miła :) przynajmniej ja tak ja odbieram ale dziś trafiłam na kogoś innego hehe :) no ale jak pisałam one mają tyle pracy ze brak słów :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • bubus Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa!!! super, gratuluję bety! i życzę szczęścia, takie informacje tutaj pozwalają się rozmarzyć o podobnej swojej przyszłości.

szarusiowa zazdroszczę kwalifikacji! i życzę powodzenia, niech ta jedna próba wystarczy!!! powodzenia!

ale wieczorem miałyście ciekawe tematy:-)

my mamy ponad 3 lata po ślubie, razem ponad 5 już chyba 6. ale znamy się od dziecka, bo mój mąż był moim sąsiadem :-) ale nigdy wcześniej nie podjrzewałabym,że zostanie moim mężem:-) życie płata nam figle. wcześniej 6 letni związek. Starania o dziecko już przed ślubem, niestety bez efektów.
    Długa diagnostyka i leczenie, też bez owocna. HSg, histeroskopia, masa badań i różnegorodzaju stymulacji, inseminacji i w ogóle "cudów i wianków" multum kasy i nic!:-( teraz nadzieja w Artvimedzie!!
    rozmawiałyście o AMH ja na obecne czekam, a ostatnie miałam 2, zawsze owulacja była, wszystko pękało, nasienie mamy super. Tylko te moje nieszczęsne jajowody.. masakra jakaś.

Ale bardzo miło się czyta o Waszych tutaj betach pozytywnych i o tym,że jednak mimu różnych przeciwności losu otwiera się przed niektórymi z Was brama z napisem "Spełnienie marzeń"

szurusiowa, ComeToMeBaby, Kayaa lubią tę wiadomość

• bubus Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe te zmęczenie materiału to chyba nie dotyczy wszystkich tych pań.
    Bo ja wydaje mi się miałam "przyjemność" z dwoma. I jedna była miła i konkretna, a druga była jej przeciwieństwem :-) ale nie to jest najważniejsze,to są kobiety, jak my ze swoimi problemami i złymi dniami. Ważne, że są pomocne dla nas.

ewlinaaa85, Lola79, ComeToMeBaby, Fiona12 lubią tę wiadomość

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Dziewczyny jestem w ciąży! Beta HCG 498,5
    Gratuluję z całego serca. Takie wiadomości podnoszą na duchu. Życzę ładnego przyrostu bety!!!

Lola79, Kayaa lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa również gratuluję.

Dziewczyny nie lekcewazcie objawów hiperstymulacji.

U mnie już było ok az do dzisiaj, 4 rano ból nie do opisania.
    Jajniki znowu większe, stan zapalny nie wiadomo czy się jajnik skręcił czy doszło do pęknięcia.

Nowy rok zaczynam kolejnym pobytem w szpitalu. Straszą mnie nawet otwarciem jamy brzusznej jak się pogorszy.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • bubus Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili o kurcze! przykro mi.. ale co mówią? jakie masz badania? usg czy co? jakieś leki? rozumiem,że to otwieranie to ostateczność?
    jestem duchem z Tobą, oby jednak nie było tak źle.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę, Vanili...
    współczuję ci, naprawdę. niech moc będzie z Tobą! <3

p.s. obyś tylko nie dostała znowu upierdliwej sąsiadki ;)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili trzymaj się kochana, oby do tego otwierania nie doszło...biedna jesteś, mam nadzieję że niedługo wszystko u Ciebie wróci do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili współczuję :/ mam nadzieję że, jednak obędzie się bez otwierania. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :*

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa cudowna wiadomość!!! Gratulacje :)
    Szarusiowa super, że Wam się udało :)
    Vanili trzymaj się, będzie dobrze!!!

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili trzymam kciuki, walcz i nie poddawaj sie kochana <3

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili współczuje bardzo. Jesteśmy z Tobą :* Trzymaj się dzielnie Kochana.

• vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Spójrz na moją stopkę :)na jej przykładzie widzisz jak to mniej więcej wygląda przy nieudanym świeżym transferze :)
    W grudniu stymulacja --> punkcja --> transfer :) w styczniu scratching no i w lutym jak nie wyjdą żadne problemy po drodze --> monitoring i criotransfer :D

No tak, widzę. Takie praktyki są tylko w ARTVIMED czy wszędzie? Bo naprawdę czytałam niejeden wątek o ivf i były podawane mrozaki co cykl a scratching robiony chyba jak się kilka razy nie udało.
    A co jeśli pierwszy się nie uda, kolejny cykl scratching, kolejny się znowu nie uda to co potem? Znowu scratching? Pytam dlatego, bo wiadomo, że dziewczyny które się dostaną teraz, lub jak ja za miesiąc (o ile się dostanę) to będziemy miały mało czasu :(
    Jeśli u mnie będzie 5-6 dc to stymulacji nie zaczniemy od razu, nawet jeśli byśmy się dostali, więc wychodzi marzec. W marcu stymulacja, punkcja itd. Jak się nie uda, to będzie kwiecień przerwa, w maju mrozak i jak się znowu nie uda to jeśli znowu przerwa, to czerwiec przepadnie a program się skończy... Więc wychodzi na to, że mamy dwie szanse, lub 3 jeśli w czerwcu by nie robili jednak przerwy...
    Ogólnie mnie to wszystko przeraża, ale pewnie jak każdą z Was na początku.

Dzwoniłam dziś do mojego gina i w czwartek mnie wciśnie między pacjentki i pobierze mi oba wymazy. W czwartek też jedziemy na te wszystkie badanias krwi. Także będę mieć wszystko oprócz FSH, które muszę zrobić przed wizytą. Tak w sumie, to liczę na to, że mi się cykl przedłuży jak kiedyś się działo i na wizytę pojedziemy przed nowym cyklem lub na samym początku nowego (1-2 dc). Jednak wtedy nie będę mieć FSH nowego tylko to sprzed roku i nie wiem, czy kwalifikację w ogóle w takiej sytuacji dostaniemy?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili bardzo mi przykro, że takie coś Cię spotyka :* Trzymaj się mocno!
    Zawsze jest ten strach o tą hiperkę ehhh

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, Vanili, not good :/ Walcz dzielnie, masz dla kogo. Kciuki zaciśnięte

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No tak, widzę. Takie praktyki są tylko w ARTVIMED czy wszędzie? Bo naprawdę czytałam niejeden wątek o ivf i były podawane mrozaki co cykl a scratching robiony chyba jak się kilka razy nie udało.
    A co jeśli pierwszy się nie uda, kolejny cykl scratching, kolejny się znowu nie uda to co potem? Znowu scratching? Pytam dlatego, bo wiadomo, że dziewczyny które się dostaną teraz, lub jak ja za miesiąc (o ile się dostanę) to będziemy miały mało czasu :(
    Jeśli u mnie będzie 5-6 dc to stymulacji nie zaczniemy od razu, nawet jeśli byśmy się dostali, więc wychodzi marzec. W marcu stymulacja, punkcja itd. Jak się nie uda, to będzie kwiecień przerwa, w maju mrozak i jak się znowu nie uda to jeśli znowu przerwa, to czerwiec przepadnie a program się skończy... Więc wychodzi na to, że mamy dwie szanse, lub 3 jeśli w czerwcu by nie robili jednak przerwy...
    Ogólnie mnie to wszystko przeraża, ale pewnie jak każdą z Was na początku.

Wyglada to w ten sposób jeśli nie uda się transfer ze świeżym zarodkiem to jest miesiac przerwy na scratching i w nastepnym criotransfer jeśli masz mrożaki, jeśli nie powiedziedzie się transfer z mrożakiem to w następny cyklu mazz następny crio pod warunkiem, że masz zarodki. I tak cykl za cyklem aż do wykorzystania mrożonych zarodków. Scratching "działa" trzy miesiace i zwiększa szanse na zagnieżdżenie. Inne kliniki tego nie stosuja ponieważ oszczędzaja a niektóre jeszcze chca zapłatę za scratching. Między cyklami stymulowanymi musi być odstęp 2 miesięczny. Od 2 procedury mamy dodatkowo gratis embrioglue za co inne kliniki wołaja około 500 zł. Także nie ma co się martwić, te zabiegi zwiększaja szanse naszych juniorów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:48

ewlinaaa85, vioris, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Wyglada to w ten sposób jeśli nie uda się transfer ze świeżym zarodkiem to jest miesiac przerwy na scratching i w nastepnym criotransfer jeśli masz mrożaki, jeśli nie powiedziedzie się transfer z mrożakiem to w następny cyklu mazz następny crio pod warunkiem, że masz zarodki. I tak cykl za cyklem aż do wykorzystania mrożonych zarodków. Scratching "działa" trzy miesiace i zwiększa szanse na zagnieżdżenie. Inne kliniki tego nie stosuja ponieważ oszczędzaja a niektóre jeszcze chca zapłatę za scratching. Między cyklami stymulowanymi musi być odstęp 2 miesięczny. Od 2 procedury mamy dodatkowo gratis embrioglue za co inne kliniki wołaja około 500 zł. Także nie ma co się martwić, te zabiegi zwiększaja szanse naszych juniorów.

Ja wiem, że zwiększa się szansa :) Czyli jest tak jak myślę, że podają cykl za cyklem jeśli ma się mrozaki a jeśli nie to wtedy odczekuje się miesiąc przed kolejną stymulacją.

Nadprogramowe komórki są oddawane dla innych kobiet?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilii współczuję :( trzymaj się dzielnie!

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris mnie też to wszystko przeraża. Zastrzyki stres, skutki uboczne możliw itd. Ale życie innego wyboru nie daje. Wciąż żyję nadzieją że zacznę w końcu ten etap.

• vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Vioris mnie też to wszystko przeraża. Zastrzyki stres, skutki uboczne możliw itd. Ale życie innego wyboru nie daje. Wciąż żyję nadzieją że zacznę w końcu ten etap.

Dla tej strony, która jest zdrowa jest to chyba trudniejsze pod tym względem. Bo teoretycznie nie musiałaby podchodzić do in vitro. pal licho, jeśli to jest facet, bo na nim spoczywa oddanie krwi do badań a potem oddanie nasienia. jeśli jest zdrowy, to też na nim zbyt wiele nie spoczywa. A jeśli to problem jest u faceta, to kobieta mimo, że zdrowa, musi przechodzić to wszystko. Setki badań krwi, usg, zastrzyki, narkozę i punkcję, transfer, znowu milion leków. Taka trudna ta sytuacja jest. Wiadomo, że traktuje się to jako wspólny problem, ale jednak emocje działają...

Torunianka lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ