Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka, dzięki.
Bakterie wyszły tez niestety (++). Muszę powtórzyć badanie bo to pewnie przez ten stosunek. Ja nie mam absolutnie żadnych objawów typu upławy, świąd czy przykry zapach. Jeśli wyjdzie w drugim badaniu to samo to najpierw trzeba leczyć te bakterie? Ile to trwa? Czy przez to mogą mi kwalifikacje i stymulację? -
Bakterie dość często nie dają objawów. Pieczenie i swędzenie to raczej grzybek daje. Jak wyszły bakterie to wypadałoby pobrać posiew z pochwy, żeby wiedzieć co konkretnie tam jest, nazwy i antybiogram jest potrzebny, żeby dobrać odpowiedni antybiotyk. Lactovaginal możesz aplikować, pałeczki tak czy inaczej należy uzupełnić.
P.s. Posiew nasienia u chłopa dobrze by zrobić. Może być tak, że zarazacie się wzajemnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:32
Suomi lubi tę wiadomość
-
Suomi: weź lactovaginal czy coś lepszego i sprawdź jeszcze raz w innym lab
Anatolka dobrze pisze, bakterie nie daja często objawów, jak wcześniej wspominałam walczyłam długo z paciorkowcem i też nie miałam objawów.
Na posiew czeka się ok tygodnia plus leczenie i kolejny posiew, to sporo czasu,
Kometa brała betadine bez posiewu dostała z tego co pamiętam.
Ja robiłam 2 biocenozy, na 1 kazali czekać ok 5 dni, to poleciałam zrobić druga do invicty bo tam wyniki po godzinie są, tyle że wcześniej pobrano mi wymaz na chlamydie. Okazało się ze wynik z invicty nieciekawy, wymusilam n swoim gin antybiotyk i go brałam po czym w międzyczasie odebrałam wynik 1 biocenozy i był w normie;p
Suomi lubi tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Dziewczyny z problemem złego nasienia. A czy rozmawialyscie z doktorkiem o pobraniu plemników poprzez biopsje jąder?
Lola79 lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Nam mówił, że ten zabieg stosuje się po pierwszej procedurze w której nie udało się uzyskać plemników zdolnych do zapłodnienia komórki. Zabieg odbywa się około tygodnia przed nasza punkcja, także w razie złych parametrów nasienia w dniu punkcji jest już za późno na biopsje. Dlatego dopuszczaja do pierwszej procedury żeby sprawdzić jak to będzie z nasieniem. U nas komórki się zapłodniły więc dalej nie drażyłam tematu.
Od ostatniego badania nasienia juz trochę minęło. ..
I pomyśleć że wszystko przez te ciasne majty naszych facetówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:20
szurusiowa, Lonia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj zestawik dotarł do domu menopur faktycznie strzykawek jak dla cpuna a z tym cetotide to przesadzili, tyle wstrzykiwania na jeden raz. Do tego igla tez wieksza i grubsza niz menopurowa. Wy cetotide trzymacie w lodówce?
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Moj zestawik dotarł do domu menopur faktycznie strzykawek jak dla cpuna a z tym cetotide to przesadzili, tyle wstrzykiwania na jeden raz. Do tego igla tez wieksza i grubsza niz menopurowa. Wy cetotide trzymacie w lodówce?
-
trochę nam się w kalendarzu widzę pozmieniało i wyszło na to, że teraz Lonia i ja na prowadzenie się wysunęłyśmy. Ja pierniczę- to już??
FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, Kayaa- 31.12.2015 criotransfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
? Lonia- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
26.01 ComeToMeBaby- termin @ i rozpoczęcie cyklu criotransferowego
28.01 Ewelina- scratching
29.01 Ania1986- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
30.01 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
04.02 migot_ka- wizyta kwalifikacyjna
10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji
19.02 Julita75- badania prenatalne http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Lola79 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:trochę nam się w kalendarzu widzę pozmieniało i wyszło na to, że teraz Lonia i ja na prowadzenie się wysunęłyśmy. Ja pierniczę- to już??
FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, Kayaa- 31.12.2015 criotransfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
? Lonia- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
26.01 ComeToMeBaby- termin @ i rozpoczęcie cyklu criotransferowego
28.01 Ewelina- scratching
29.01 Ania1986- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
30.01 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
04.02 migot_ka- wizyta kwalifikacyjna
10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji
19.02 Julita75- badania prenatalne http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
No lada chwila będzie się działo!
faktycznie dziś tu spokojnie. Ja właśnie z psiego spaceru wróciłam. No myślałam że 12 stopni mrozu go zniechęci się gdzie tam. 45 minut i jeszcze wszystkiego nie załatwił. Wiec czeka mnie jeszcze jedna tura przed spaniem. .. Teraz czas na grzanca! W końcu ostatni tydzień alkoholu i sexu z tym drugim to dziś problem bo sama w domu kurde!ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wieczór
Ja w ramach relaksu byłam na becie, także ten...wizyta 4 lutego jak najbardziej aktualna... ;p
-
Ania1986 wrote:Moj zestawik dotarł do domu menopur faktycznie strzykawek jak dla cpuna a z tym cetotide to przesadzili, tyle wstrzykiwania na jeden raz. Do tego igla tez wieksza i grubsza niz menopurowa. Wy cetotide trzymacie w lodówce?
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Też tu zaglądałam cały dzień, ale jakoś pusto
Czy wszystkie tutaj są kobiety pracujące?
tak przy okazji pytanie mam. Czy w trakcie stymulacji i później można robić zabiegi kwasami na twarz? I depilację IPL? Bo kurde jestem w trakcie serii zabiegów..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:22
-
Lola79 wrote:Pracująca. Za bardzo ale wpadam tu w ramach krótkich przerw na telefonie Na szczęście mam weekend i full rekax! Jutro jakieś domowe SPA zapodam skoro już chata wolna to trzeba korzystać
tak przy okazji pytanie mam. Czy w trakcie stymulacji i później można robić zabiegi kwasami na twarz? I depilację IPL? Bo kurde jestem w trakcie serii zabiegów..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:38
-
ewa84 wrote:Ja nie ale mam drzemki jak niemowlaki w dzień a później e nocy ok 3 pobudka :p
Ale Ty jesteś w ciąży tak się ogólni pytam, czy są jakieś nieciężarne niepracujące No chyba, że przed ciążą też nie pracowałaś?