X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, mnie kosmetyczka zawsze pytała, przed zabiegami typu kwasy i inne, czy nie jestem w ciąży, więc chyba jednak jakieś przeciwwskazania są...
    Co do depilacji laserem to na pewno nie można stosować w ciąży, a przed? Nie wiem, ale ja bym chyba sobie odpuściła...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak som ;-)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, a może znajesz czy nasz Doktorek może mnie nie zakwalifikować ze względu na tę złą biocenozę?
    Ty chyba miałaś podobny problem, ale nie mogę znaleźć tego w historii.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Kometa, a może znajesz czy nasz Doktorek może mnie nie zakwalifikować ze względu na tę złą biocenozę?

Tu masz zakładkę "udział uniemożliwia". Obryj się z przeciwwskazań jakby wpadł na taki głupi pomysł.

Suomi, Vanili lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Cię nie dyskwalifikuje. Poprostu będziesz musiała to wyleczyć zanim zaczniecie.

Suomi lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Lola, mnie kosmetyczka zawsze pytała, przed zabiegami typu kwasy i inne, czy nie jestem w ciąży, więc chyba jednak jakieś przeciwwskazania są...
    Co do depilacji laserem to na pewno nie można stosować w ciąży, a przed? Nie wiem, ale ja bym chyba sobie odpuściła...
    No w ciąży wiem ze IPL odchodzi vw zapomnienie. W instrukcji mam napisane. Tylko właśnie nie wiedziałam jak z lekami. To kwasy tez pewnie będę musiała odpuścić bo mam w połowie lutego 4 zabieg z serii zaplanowany. Hmm będę musiała zmienić na co inkszego. Tylko na co? Mikrodermabrazja albo mezoterapia igłowa pewnie też odpada. Tym bardziej że walczę właśnie z przebarwieniami..

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No w ciąży wiem ze IPL odchodzi vw zapomnienie. W instrukcji mam napisane. Tylko właśnie nie wiedziałam jak z lekami. To kwasy tez pewnie będę musiała odpuścić bo mam w połowie lutego 4 zabieg z serii zaplanowany. Hmm będę musiała zmienić na co inkszego. Tylko na co? Mikrodermabrazja albo mezoterapia igłowa pewnie też odpada. Tym bardziej że walczę właśnie z przebarwieniami..
    Mikro możesz robić. To nawet w ciąży można. Byle nie coś co działa chemicznie czy dogłębnie.

Lola79 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Mikro możesz robić. To nawet w ciąży można. Byle nie coś co działa chemicznie czy dogłębnie.
    No to git. Będę musiała nieco wtajemniczyc moja kosmetyczkę. Pewnie wymyśli alternatywę. IPL jutro zapodam zanim się zacznę kluc.
    Jutro musze leki zamówić żeby w poniedziałek na mnie czekały.

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No to git. Będę musiała nieco wtajemniczyc moja kosmetyczkę. Pewnie wymyśli alternatywę. IPL jutro zapodam zanim się zacznę kluc.
    Jutro musze leki zamówić żeby w poniedziałek na mnie czekały.
    Chyba przegapilas mój post wcześniej :p leki hormonalne są swiatlouczulajace więc IPL kategorycznie odpada bo powstaną Ci plamy :)
    Edit: sory nie doczytalam :) zanim zaczniesz się kłuć to spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:04

Lola79 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    biocenoza nie jest badaniem potrzebnym do kwalifikacji tylko później potrzebnym do punkcji- aby nie wpuścić bakterii ewentualnie wgłąb organizmu. Coś jak do hsg na przykład.
    ja badałam biocenozę jakoś w drugiej połowie cyklu przed rozpoczeciem stymulki. wyszła mi grupa IV- zła. Napisałam maila do dr i napisałam mu że za dwa dni (czy jakoś tak) idę do gin na pobranie wyazów więc ona może mi zapisać jakieś leki ewentualnie. Będę miała wtedy te 5 czy 6 dni do planowanego terminu @ i czy to nam nie przeszkodzi w planach invitro. Odpisał żeby mi ta lekarka zapisała betadine i mam brać do @ po 1 globulce, a po @ przyjąć np lactovaginal (odbudować florę). I jak poszłam do lekarki to nie zdążyłam jej powiedzieć dawki a ona mi sama wypisała 2 dziennie. To tak sobie brałam. Jak pojechaliśmy na wyzytę w 6dc i dałam mu brakujące wyniki badań, w tym biocenozę to widziałam, że coś mu się nie spodobało, ale zanim zaczął marudzić to mu przypomniałam co zalecił i że brałam. To zadowolony powiedział: "aaa, ok" i przeszedł do innych papierków.

no i- ja biocenozę robiłam już po kwalifikacji. bo ona jest potrzebna tak naprawdę właśnie do punkcji, a swoją ważność też posiada. Tylko robiłam ją wcześniej żeby w razie czego przeleczyć (miałam przeboje przed hsg) gdyby było coś nie tak i potem ewentualnie przed punkcją powtórzyć. ALe jak mi zaaplikował tą Betadine to już powtórki nie chciał. Widocznie tez uznał ze jestem zdezynfekowana :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:08

Suomi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Chyba przegapilas mój post wcześniej :p leki hormonalne są swiatlouczulajace więc IPL kategorycznie odpada bo powstaną Ci plamy :)
    Edit: sory nie doczytalam :) zanim zaczniesz się kłuć to spoko.
    Tak czytałam. Jeszcze tydzień zanim zaczynam się faszerowac hormonami. Ale to się co 2 tyg. Powtarza wiec jutro to będzie ostatni zabieg :) przebarwień więcej mi nie trzeba :)

szurusiowa lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Z chyba spanikowal. Wczoraj mu powiedziałam że cóż skoro walczymy razem o nasze dziecko to musi też przejąć cześć czynności poza oddaniem nasienia ;) chodzilo oczywiście o robienie zastrzyków. To dziś do mnie dzwoni i mówi: wiesz co w naszej przychodni można zrobić zastrzyk za 10 zł :-D może tam choć 1 x pójdziemy żebym zobaczył co i jak :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:20

ComeToMeBaby, Ania1986 lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, dzięki wielkie dobry człowieku. Reszcie dziewczyn tez bardzo dziękuję za rady. Bez Was ani rusz :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Moj Z chyba spanikowal. Wczoraj mu powiedziałam że cóż skoro walczymy razem o nasze dziecko to musi też przejąć cześć czynności poza oddaniem nasienia ;) chodzilo oczywiście o robienie zastrzyków. To dziś do mnie dzwoni i mówi: wiesz co w naszej przychodni można zrobić zastrzyk za 10 zł :-D może tam choć 1 x pójdziemy żebym zobaczył co i jak :-D
    najważniejsze, żeby miejsc nie pomylił:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a55b2608ef9a.jpg

Lola79, Ania1986 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    najważniejsze, żeby miejsc nie pomylił:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a55b2608ef9a.jpg
    Haha. Kurde ale żeby botox z menopuru?...:-D jeszcze mi się mózg rozmnozy przez przypadek i będę jeszcze mądrzejsza :-D

Vanili, Suomi lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Pracująca. Za bardzo ;) ale wpadam tu w ramach krótkich przerw na telefonie ;) Na szczęście mam weekend i full rekax! Jutro jakieś domowe SPA zapodam skoro już chata wolna to trzeba korzystać ;-)

tak przy okazji pytanie mam. Czy w trakcie stymulacji i później można robić zabiegi kwasami na twarz? I depilację IPL? Bo kurde jestem w trakcie serii zabiegów..
    Trochę kicha. Ja tez chcialam zrobić ale kosmetolog powiedziała, że absolutnie nie. Nawet jeśli jestem aktualnie w okresie starań. Mogłabym zajść w ciążę i nie wiedząc o tym isc na zabieg a to byłoby ryzykowne.
    Poradziła wstrzymać się do zakończenia akcji dziecko...

To była tylko jedna opinia ale w moim odczuciu z renomowanego salonu.

Lola79 lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Moj sie nauczył podawac pregnyl domiesniowo z YouTube a wiec teraz tez go tam wyślę na małe szkolenie :P

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Tak som ;-)

O jak fajnie, to nie jestem sama :P Bo już ostatnio się głupio czułam, że wszyscy wokół pracują a ja jakaś inna jestem ;)

Dziewczyny czy widziałyście ten odcinek Miasta Kobiet? Jest odnośnie in vitro. Powiem szczerze, że przeraża mnie myślenie tej babki po prawej..... Polecam obejrzeć.

http://player.pl/programy-online/miasto-kobiet-odcinki,33/odcinek-7,S15E07,32900.html?atpl#play

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu wracam z siostrzanej impressski a tu tyle czytania hyh
    Vioris ja też z tych niepracujących niestety
    Miałam wybór albo walka o dziecko albo praca :D

szurusiowa, Lola79, vioris lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    trochę nam się w kalendarzu widzę pozmieniało i wyszło na to, że teraz Lonia i ja na prowadzenie się wysunęłyśmy. Ja pierniczę- to już?? pedzi_dogaja.gif

FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, Kayaa- 31.12.2015 criotransfer

KALENDARZ KCIUKOWY:
    ? Lonia- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    26.01 ComeToMeBaby- termin @ i rozpoczęcie cyklu criotransferowego
    28.01 Ewelina- scratching
    29.01 Ania1986- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    30.01 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    04.02 migot_ka- wizyta kwalifikacyjna
    10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
    10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
    19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    19.02 Julita75- badania prenatalne http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif

Melduje: 23.01 - nadeszła @, 24.01 - rozpoczęcie stymulacji, 28.01 - usg

ewa84, Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ