Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola, mnie kosmetyczka zawsze pytała, przed zabiegami typu kwasy i inne, czy nie jestem w ciąży, więc chyba jednak jakieś przeciwwskazania są...
Co do depilacji laserem to na pewno nie można stosować w ciąży, a przed? Nie wiem, ale ja bym chyba sobie odpuściła... -
Suomi wrote:Kometa, a może znajesz czy nasz Doktorek może mnie nie zakwalifikować ze względu na tę złą biocenozę?
Ty chyba miałaś podobny problem, ale nie mogę znaleźć tego w historii.
Tu masz zakładkę "udział uniemożliwia". Obryj się z przeciwwskazań jakby wpadł na taki głupi pomysł.Suomi, Vanili lubią tę wiadomość
-
migot_ka wrote:Lola, mnie kosmetyczka zawsze pytała, przed zabiegami typu kwasy i inne, czy nie jestem w ciąży, więc chyba jednak jakieś przeciwwskazania są...
Co do depilacji laserem to na pewno nie można stosować w ciąży, a przed? Nie wiem, ale ja bym chyba sobie odpuściła... -
Lola79 wrote:No w ciąży wiem ze IPL odchodzi vw zapomnienie. W instrukcji mam napisane. Tylko właśnie nie wiedziałam jak z lekami. To kwasy tez pewnie będę musiała odpuścić bo mam w połowie lutego 4 zabieg z serii zaplanowany. Hmm będę musiała zmienić na co inkszego. Tylko na co? Mikrodermabrazja albo mezoterapia igłowa pewnie też odpada. Tym bardziej że walczę właśnie z przebarwieniami..
Lola79 lubi tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Mikro możesz robić. To nawet w ciąży można. Byle nie coś co działa chemicznie czy dogłębnie.
Jutro musze leki zamówić żeby w poniedziałek na mnie czekały. -
Lola79 wrote:No to git. Będę musiała nieco wtajemniczyc moja kosmetyczkę. Pewnie wymyśli alternatywę. IPL jutro zapodam zanim się zacznę kluc.
Jutro musze leki zamówić żeby w poniedziałek na mnie czekały.
Edit: sory nie doczytalam zanim zaczniesz się kłuć to spoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:04
Lola79 lubi tę wiadomość
-
Suomi wrote:Kometa, a może znajesz czy nasz Doktorek może mnie nie zakwalifikować ze względu na tę złą biocenozę?
Ty chyba miałaś podobny problem, ale nie mogę znaleźć tego w historii.
ja badałam biocenozę jakoś w drugiej połowie cyklu przed rozpoczeciem stymulki. wyszła mi grupa IV- zła. Napisałam maila do dr i napisałam mu że za dwa dni (czy jakoś tak) idę do gin na pobranie wyazów więc ona może mi zapisać jakieś leki ewentualnie. Będę miała wtedy te 5 czy 6 dni do planowanego terminu @ i czy to nam nie przeszkodzi w planach invitro. Odpisał żeby mi ta lekarka zapisała betadine i mam brać do @ po 1 globulce, a po @ przyjąć np lactovaginal (odbudować florę). I jak poszłam do lekarki to nie zdążyłam jej powiedzieć dawki a ona mi sama wypisała 2 dziennie. To tak sobie brałam. Jak pojechaliśmy na wyzytę w 6dc i dałam mu brakujące wyniki badań, w tym biocenozę to widziałam, że coś mu się nie spodobało, ale zanim zaczął marudzić to mu przypomniałam co zalecił i że brałam. To zadowolony powiedział: "aaa, ok" i przeszedł do innych papierków.
no i- ja biocenozę robiłam już po kwalifikacji. bo ona jest potrzebna tak naprawdę właśnie do punkcji, a swoją ważność też posiada. Tylko robiłam ją wcześniej żeby w razie czego przeleczyć (miałam przeboje przed hsg) gdyby było coś nie tak i potem ewentualnie przed punkcją powtórzyć. ALe jak mi zaaplikował tą Betadine to już powtórki nie chciał. Widocznie tez uznał ze jestem zdezynfekowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:08
Suomi lubi tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Chyba przegapilas mój post wcześniej :p leki hormonalne są swiatlouczulajace więc IPL kategorycznie odpada bo powstaną Ci plamy
Edit: sory nie doczytalam zanim zaczniesz się kłuć to spoko.szurusiowa lubi tę wiadomość
-
Moj Z chyba spanikowal. Wczoraj mu powiedziałam że cóż skoro walczymy razem o nasze dziecko to musi też przejąć cześć czynności poza oddaniem nasienia chodzilo oczywiście o robienie zastrzyków. To dziś do mnie dzwoni i mówi: wiesz co w naszej przychodni można zrobić zastrzyk za 10 zł może tam choć 1 x pójdziemy żebym zobaczył co i jak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:20
ComeToMeBaby, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Moj Z chyba spanikowal. Wczoraj mu powiedziałam że cóż skoro walczymy razem o nasze dziecko to musi też przejąć cześć czynności poza oddaniem nasienia chodzilo oczywiście o robienie zastrzyków. To dziś do mnie dzwoni i mówi: wiesz co w naszej przychodni można zrobić zastrzyk za 10 zł może tam choć 1 x pójdziemy żebym zobaczył co i jak
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a55b2608ef9a.jpgLola79, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:najważniejsze, żeby miejsc nie pomylił:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a55b2608ef9a.jpgVanili, Suomi lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Pracująca. Za bardzo ale wpadam tu w ramach krótkich przerw na telefonie Na szczęście mam weekend i full rekax! Jutro jakieś domowe SPA zapodam skoro już chata wolna to trzeba korzystać
tak przy okazji pytanie mam. Czy w trakcie stymulacji i później można robić zabiegi kwasami na twarz? I depilację IPL? Bo kurde jestem w trakcie serii zabiegów..
Poradziła wstrzymać się do zakończenia akcji dziecko...
To była tylko jedna opinia ale w moim odczuciu z renomowanego salonu.Lola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Moj Z chyba spanikowal. Wczoraj mu powiedziałam że cóż skoro walczymy razem o nasze dziecko to musi też przejąć cześć czynności poza oddaniem nasienia chodzilo oczywiście o robienie zastrzyków. To dziś do mnie dzwoni i mówi: wiesz co w naszej przychodni można zrobić zastrzyk za 10 zł może tam choć 1 x pójdziemy żebym zobaczył co i jak
Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Tak som
O jak fajnie, to nie jestem sama Bo już ostatnio się głupio czułam, że wszyscy wokół pracują a ja jakaś inna jestem
Dziewczyny czy widziałyście ten odcinek Miasta Kobiet? Jest odnośnie in vitro. Powiem szczerze, że przeraża mnie myślenie tej babki po prawej..... Polecam obejrzeć.
http://player.pl/programy-online/miasto-kobiet-odcinki,33/odcinek-7,S15E07,32900.html?atpl#playszurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:trochę nam się w kalendarzu widzę pozmieniało i wyszło na to, że teraz Lonia i ja na prowadzenie się wysunęłyśmy. Ja pierniczę- to już??
FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, Kayaa- 31.12.2015 criotransfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
? Lonia- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
26.01 ComeToMeBaby- termin @ i rozpoczęcie cyklu criotransferowego
28.01 Ewelina- scratching
29.01 Ania1986- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
30.01 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
04.02 migot_ka- wizyta kwalifikacyjna
10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji
19.02 Julita75- badania prenatalne http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Melduje: 23.01 - nadeszła @, 24.01 - rozpoczęcie stymulacji, 28.01 - usg
ewa84, Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość