Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Suomi wrote:Wstawać! Kto tak wstaje temu Pan Bóg daje
Duża mocna kawa bi lecę na rajd po aptekach. Trzymać kciuki za szybkie sprawne zamówienie e 3 pierwszych aptekach musze na nogach latać bo autem w centrum nie bardzo gdzie jest stawać. Wczoraj pytałam w jednej i lipa w hurtowni tylko Menopur mieli.
Co do zastrzyków może sama się jakoś przelamie... oglądałam na YT. W sumie to kwestia blokady psychicznej. Ale skoro pokonałam lęk przed pająkami i mogę je śmiało brać do ręki to i zastrzyk dam radę zrobić. Resztą miałam epizod z kolczykiem w nosie. Sama nos klulamComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Uuuu wracam z siostrzanej impressski a tu tyle czytania hyh
Vioris ja też z tych niepracujących niestety
Miałam wybór albo walka o dziecko albo praca
Ale jakoś z tym nałogiem zerwać nie mogę i trwam w nim bezustannie od 17 lat
dziewczyny nie macie przynajmniej problemow z braniem wolnego itp. Ja muszę do poniedziałku wymyślić coś na te 5 dni prawdopodobnie w których będę musiała jeździć na wizyty. .coś wiarygodnego i nie podpadajacego. Bo tak dziwnie brać l4 w kratkę co np 2 dzień .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:16
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Czasem też chciałabym być nie pracująca, albo choć pracująca mniej
Ale jakoś z tym nałogiem zerwać nie mogę i trwam w nim bezustannie od 17 lat
dziewczyny nie macie przynajmniej problemow z braniem wolnego itp. Ja muszę do poniedziałku wymyślić coś na te 5 dni prawdopodobnie w których będę musiała jeździć na wizyty. .coś wiarygodnego i nie podpadajacego. Bo tak dziwnie brać l4 w kratkę co np 2 dzień . -
ewlinaaa85 wrote:No ja się zwolniłam właśnie z tego powodu że mi tego wolnego nie chcieli dawać, już po laparoskopii chcieli żebym na drugi dzien do pracy przyszla hyhy
Nie wiem jak to u mnie będzie. U nas na l4 po prostu cześć premii odcinają ale to powyżej kilku dni chyba.
Jeśli bym miała wizyty z rana lub wieczorem to pikuś bo mogę przed lub po pracy jechać i się zwolnić trochę. Bo mam 60 km od pracy. Ale podejrzewam ze nie będą mogła negocjować godzin wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:30
-
szurusiowa wrote:Jak pokonałas ten lęk przed pajakami? Sama w sobie się zawzięłas?
ech teraz mi tego brakuje. Ale akcja dziecko najważniejsza! Bez wątpienia wrócę do tego po.
Ludzie sami sobie blokady różne w głowie zakładają. Taka to już nasza konstrukcja
Myślę że lęk przed igłą jakoś pokonam. Może poćwicze z solą fizjologiczna haha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:38
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze dużo zaległego urlopu z zeszłego roku, więc Będę brać wolne po prostu. Mam tylko nadzieję, że punkcja nie wypadnie w czasie jakiegoś wwyjazdu zagranicznego, bo wtedy nie wiem co zrobię.
Trzeba będzie wymyślić jakieś dobre ściemy -
szurusiowa wrote:Hahah ale wzielas takiego hodowlanego do ręki tarantule czy takiego małego domowego zza mebli? Ja też się panicznie boję w ogóle wszelkiego robactwa ... Ale pająków i ciem najbardziej
szurusiowa, ewlinaaa85, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja to już alkoholu nie tknę wiecie jaki miałam koszmar hyh śniło mi się że pojechałam do kliniki na ten scratching a moja ulubiona Pani Dr mi powiedziała że, mi tego nie zrobi i że crio też nie będe miała bo mam robaki w brzuchu i pokazała mi na usg a tam pełno białych glizd cały brzuch w tym huhuhyh Jesssssu dawno sie tak nie spocilam hyhy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:46
szurusiowa, ComeToMeBaby, Lola79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:WTF? Masakra jakaś. Na l4 nie chciałaś iść dłuższe? Szkoda gadać czasem z tymi pracodawcami...
Nie wiem jak to u mnie będzie. U nas na l4 po prostu cześć premii odcinają ale to powyżej kilku dni chyba.
Jeśli bym miała wizyty z rana lub wieczorem to pikuś bo mogę przed lub po pracy jechać i się zwolnić trochę. Bo mam 60 km od pracy. Ale podejrzewam ze nie będą mogła negocjować godzin wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:43
Lola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Ewelina jak to kometa zobaczy to dostaniesz z ołówka między oczy
Kierowniczka bardzo miła :p ale niestety takie realia pracy na etacie
Tak wesoło było %%%%? Ze takie szalone sny?
Hyhyhy już poprawiłam och i tak mi się opiernicz dostanie zapewne
taki urok pisania na telefonie
Chciałaś powiedzieć koszmarne sny hyhyh a wypiłam nie wiele bo pić nie umiem hyhyComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Dziewczyny czy widziałyście ten odcinek Miasta Kobiet? Jest odnośnie in vitro. Powiem szczerze, że przeraża mnie myślenie tej babki po prawej..... Polecam obejrzeć.
http://player.pl/programy-online/miasto-kobiet-odcinki,33/odcinek-7,S15E07,32900.html?atpl#play
Tak, ja widziałam kiedyś w tv. Parę miesięcy temu, przed aferami invitrowymi.
Jeszcze zanim sami z mężem zostaliśmy postawieni pod ścianą. I muszę powiedzieć, że z przyjemnością obejrzałam ponownie ten odcinek- całkiem na nowo. Już wtedy bardzo podobała mi się tam Wellmanowa- to jest babka z jajami. Dwa stwierdzenia:
- jak mi lekarz k...wa mówi żeby żyć bez stresu, to mnie to mnie to tak wyprowadza z równowagi [...] no szlag jasny k...wa trafia- ZGADZAM SIĘ W PEŁNI
- ja bym nie chciała żeby się nikt to mojej macicy wtrącał. nikt! to ja decyduję jak ma być. o. - BRAWO! OWACJE NA STOJĄCO.
Już wtedy pani w zielonym wdzianku mnie denerwowała. No ale cóż- ona prowadzi jakieś adopcje, jest bioetykiem. Mówi co jej wykształcenie i zajęcie każą mówić. Takie ma przekonania. Każdy ma prawo do swoich. Ale rzeczywiście- dużo w jej wypowiedziach było niezrozumienia spraw dotyczących mrożaków i sporo potępienia dla innych. Albo np że wg niej skuteczność invitro to 1 przyjęty zarodek na 100 podanych. I zamrożeni ludzie w lodówkach całego świata... Eh.
vioris lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Dziewczyny ja to już alkoholu nie tknę wiecie jaki miałam koszmar hyh śniło mi się że pojechałam do kliniki na ten scratching a moja ulubiona Pani Dr mi powiedziała że, mi tego nie zrobi i że crio też nie będe miała bo mam robaki w brzuchu i pokazała mi na usg a tam pełno białych glizd cały brzuch w tym huhuhyh Jesssssu dawno sie tak nie spocilam hyhy
ale pocieszenia cię powiem że ja mam często dziwne sny i sama się boję co mi się będą za horrory śniły w ciąży... także ten- jakby co to służę ci za psychoterapeutę, a jak ja będę potrzebować to się zgłoszę do ciebieewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Ewelina jak to kometa zobaczy to dostaniesz z ołówka między oczy
no cieszę się- teraz zaczynacie się same pilnować. boszzzz....czuję się taka szcześliwa heh, wzruszyłam się...
-
ewlinaaa85 wrote:Hyhyhy już poprawiłam och i tak mi się opiernicz dostanie zapewne
taki urok pisania na telefonie
musicie jeszcze trochę sprytu nabrać hahahaa
i nie tłumacz się telefonem. w telefonie masz słownik z błędami ort?