X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny ja na Waszym miejscu napisałabym do lekarza. Jakie są szanse ze do programu się dostaniecie pod warunkiem oczywiście spełnienia wszystkich warunków do kwalifikacji. I czy jeśli faktycznie byłaby sytuacja że nie będzie takiej opcji, czy macie prawo i od kogo możecie żądać zwrotu poniesionych kosztów badań. Nie fajna sytuacja. Dr Ch też nie zazdroszczę. Myślę że gdyby wiedział że tak może być to nie dawałby nikomu niepotrzebnych nadziei. ..
    Teraz ma urop i pewnie setki maili i telefonów...
    Napisałam do doktora przed chwilą właśnie. No naprawdę nie wyobrażam sobie sytuacji, że zrobiliśmy tyle badań, za taką kasę bo miałyśmy realną szansę na kwalifikację i nagle MZ sobie wymyśla jakąś głupotę i przez to mamy stracić te pieniądze? To się już nadaje do rzecznika praw pacjenta. Brałam wszystkie badania na faktury i na pewno w razie czego nie odpuszczę tych pieniędzy, bo nie jesteśmy bogatymi ludźmi, żeby sobie ot tak wydać ponad 1000 zł na badania które mi się do niczego nie przydadzą, bo zanim będzie kiedyś nowy program refundowany jak się zmieni rząd to już te badania są nieważne....

Lola79, Saramago lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa i graśka gratuluję Wam :* przepraszam, że tak dopiero teraz, ale mnie to przybiło :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Szkola-ojca-Rydzyka-w-Toruniu-dostanie-20-mln-zl-z-budzetu-panstwa-00017936
    No bo mnie zaraz coś trafi!!!! Nie mam słów.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Szkola-ojca-Rydzyka-w-Toruniu-dostanie-20-mln-zl-z-budzetu-panstwa-00017936
    No bo mnie zaraz coś trafi!!!! Nie mam słów.
    W radiu słyszałam jak x pracy wracałam. Juz wiecie dlaczego kasy szukają. ..

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "dobra zmiana"...

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie chyba coś trafi!!!

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Napisałam do doktora przed chwilą właśnie. No naprawdę nie wyobrażam sobie sytuacji, że zrobiliśmy tyle badań, za taką kasę bo miałyśmy realną szansę na kwalifikację i nagle MZ sobie wymyśla jakąś głupotę i przez to mamy stracić te pieniądze? To się już nadaje do rzecznika praw pacjenta. Brałam wszystkie badania na faktury i na pewno w razie czego nie odpuszczę tych pieniędzy, bo nie jesteśmy bogatymi ludźmi, żeby sobie ot tak wydać ponad 1000 zł na badania które mi się do niczego nie przydadzą, bo zanim będzie kiedyś nowy program refundowany jak się zmieni rząd to już te badania są nieważne....
    Mam nadzieję że okaże się że wszystkie planowane wizyty się odbędą i dostaniecie kwalifikacje.
    szczerze mówiąc sama mam obawy czy nas też nie cofną z programu. Teraz to nic nie wiadomo juz :/
    Nawet refundowane in vitro wiąże się z kosztami do kilku tysięcy. Licząc badania i leki. Chyba MZ ma na uwadze to że takimi decyzjami narażają ludzi na koszty nie mówiąc o najważniejszym, czyli odebraniu szansy na potomstwo. Bo mało kogo stać jest na komercje.

To się nadaje serio na program typu Sprawa dla reportera :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:15

• Suomi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, priv.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia jak u Ciebie po Usg?
    Ania @ się rozkręca? U mnie cisza. Może się przeciągnąć w najdłuższej opcji do poniedziałku. Muszę mojego Pana po wino wysłać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Mam nadzieję że okaże się że wszystkie planowane wizyty się odbędą i dostaniecie kwalifikacje.
    szczerze mówiąc sama mam obawy czy nas też nie cofną z programu. Teraz to nic nie wiadomo juz :/
    Nawet refundowane in vitro wiąże się z kosztami do kilku tysięcy. Licząc badania i leki. Chyba MZ ma na uwadze to że takimi decyzjami narażają ludzi na koszty nie mówiąc o najważniejszym, czyli odebraniu szansy na potomstwo. Bo mało kogo stać jest na komercje.

To się nadaje serio na program typu Sprawa dla reportera :(
    Ale ze jak , ja mam dziabac sie na darmo ?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ania @ się rozkręca? U mnie cisza. Może się przeciągnąć w najdłuższej opcji do poniedziałku. Muszę mojego Pana po wino wysłać ;)
    Na razie na zewnątrz nie wychodzi a wiec jutro a najpóźniej w sobotę się rozszaleje ;)

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Na razie na zewnątrz nie wychodzi a wiec jutro a najpóźniej w sobotę się rozszaleje ;)
    E no to może jeszcze się zgramy z terminem ;)

• vioris Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Vioris, priv.
    Odpisałam.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Cześć dziewczyny!jestem w szoku po nadrobieniu kilku stron, tak mi przykro, że tak MZ traktuje ludzi :( ja dziś o 18.30 byłam na usg lewy jajnik 4 pęcherzyki wymiar 13,13,13,11 prawy jajnik 6 pecherzyków wymiar 16,13,12,12,12,10. Po moim smsie Chruścik już od dziś kazał właczyć Cetrotide jutro mam zrobic poziom estradiolu i progesteronu a w sobotę ponownie usg kontrolne również w Bydgoszczy.
    Graśka jesteś w ciaży, gratulacje !!!!!pięknych przyrostów życzę ;) no i bliźniaczków również gratuluję

szurusiowa, Ania1986, Lola79, Suomi, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Vanili, Torunianka, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać,szkoda dnia ! ;)

• Vanili Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię od 6... :/ ech szpitalne życie. ..

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ja już nie śpię od 6... :/ ech szpitalne życie. ..
    Ty biedna nadal w tym szpitalu :(

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris i Suomi macie jakieś nowe wiadomości?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny
    Lonia pęcherzyki pięknie urosły, mam nadzieję że tym razem uzyskasz więcej komórek :) kibicuję Ci!
    Vanili bidoku nie zazdroszcze Ci tych pobytów w szpitalu mam nadzieję że, czujesz się już lepiej :)

Dziewczyny trzymam kciuki za jakieś pozytywne informacje dziś.
    Miłego dnia!

Lonia lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia: piękne pecherzyki :)
    Vanili:coś kiepskie te Twoje wakacje, budzą przed 6 kluja i jeszcze jakoś pomeczą a później mówią żeby spać dalej :p

Dziewczyny później wkleję zdjęcia bo muszę doktorkowi wysłać :)
    Po mału przyswajam ta informacje choć trafiła mi się najtrudniejsza ciąża bliźniacza

szurusiowa, ewlinaaa85, Vanili, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ