Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Przykre to jest, klinika jednak nie mogla tego przewidziec ze mz odwali takie coś. Chcieli dobrze aby jak najwięcej par mialo możliwość podejscia
Ale mogli nie kazać robić badań za 1000zł tylko jak już się para zakwalifikuje! -
Dziewczyny, to wszystko przez to, że te duże kliniki kwslifikowały ponad normę, a środki na dokończenie programu są takie jakie są, kasy MUSI starczyć na pary już zakwalifikowane, tak to niestety wygląda. Niektóre wiedzą jak listy kolejkowe wyglądają.... mi to powiedział ktoś zaufany.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja nie mam słów na to. Już płakałam dwa razy przez to wszystko i mam serdecznie dość
To się przecież żyć odechciewa jak robią takie coś ludziom oni są bez serca w tym rządzie -
ivf-ivf wrote:MZ powinno Wam zwrócić koszty badań, musicie o to walczyć. Nidch ktos odpowie za strategię zlecania płatnych badań bez kwalifikacji... Powodzenia.
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymigot_ka wrote:Ale mogli nie kazać robić badań za 1000zł tylko jak już się para zakwalifikuje!
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Tez tak myślę. Artvimed działał dobrej wierze. Sugerowali się pewnie kwotą która została im przyznana. Kto by pomyślał że inne kliniki działają inaczej i przyjmują ponad limit. Chore to strasznie
ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Ja bym pomyślała nad skargą zbiorową nawet.
Ale osoby nie zakwalifikowane do programu od strony formalnej nie mają punktu odniesienia fo skargi zawalczylabym jednak o zwrot kasy za leki, mogę się mylić, ale tak to widzę.
Zostawiam pozdrowienia dla KometyComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ale osoby nie zakwalifikowane do programu od strony formalnej nie mają punktu odniesienia fo skargi zawalczylabym jednak o zwrot kasy za leki, mogę się mylić, ale tak to widzę.
Zostawiam pozdrowienia dla Kometyewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny a co do zastrzykow to musze dzien w dzien o tej samej porze robic? Tzn godzinie co do minuty?
-
Ja dopiero dzisiaj nadrobiłam wątek. Tak bardzo mi przykro że MZ postępuje tak bezdusznie, aż nie wiem co można powiedzieć.....
To jest po prostu nieludzkie, co oni robią.
Z dobrych wieści zrobiłam dzisiaj kolejna betę: 50,17 Jupppi
Odebrałam również wyniki TSH, masakra jak ono się zmienia. Przed stymulacją miałam poniżej 1 a teraz 2,3 przy ciągłym braniu Euthyrox25. Jak myślicie powinnam zwiększyć dawkę, jaka jest zalecana norma dla kobiet w ciąży?
I jeszcze jedno, czy jest tutaj ktoś kto ma mutacje MTHFR (C677T - homozygota TT, A1298C- homozygota AA)? Jakie leki są zalecane w ciąży?szurusiowa, ewlinaaa85, ewa84, Lola79, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Torunianka lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
gwiazdeczka88 wrote:Może ci co mają termin wizyty na teraz to się załapią ale inni już nie którzy są zapisani i czekają na wizytę. Ja mam na 16-02 i na pewno do tego czasu aneksy już będą.
Witam dziewczyny, podczytuję Was już od jakiegoś czasu, chciałam do Was dołączyć jak otrzymamy kwalifikacje...
Gwiazdeczko88 ja też mam wizytę na 16.02. Jestem załamana... Odebrali nam ostatnią nadzieję...- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest