Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola79 wrote:Graska pewnie Kometa będzie krzyczała żeś nadgorliwa ale po cichu możemy Ci gratulowac.
Zarodek był jeden, ale wariat!
Ty siedzisz w domu czy pracujesz jednak?
Ja ładnie siedziałam na zwolnieniu, ale w pn do pracy trzeba iść. Trochę się martwię bo się przeziębiłam i nie wiem czy nie wyląduję u lekarza.
No ten jeden, jedyny zarodek to nasz największy cud, trochę w to jeszcze nie wierzę....jeszcze nigdy nie spadło na mnie tyle szczęścia na raz. Mam nadzieję że będzie się rozwijał.
Jak zrobiłam pierwszy raz betę to się ucieszyłam że zrobiłam miejsce dla następnych dziewczyn, a tu takie cyrki.
A co do Komety to wiem że czeka mnie solidny opieprzLonia, Lola79, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Ewa,
Dr mi odpisał ze mam brać leki jak do tej pory i za 2 tygodnie umówić się na USG, ty też tak miałaś? Dodatkowo crinone sprowadzą mi dopiero na pn wieczór, czyli zabraknie mi na 2 dni, możesz coś polecić?
No i martwi mnie dalsza przygoda z encortonem, miałam nadzieję że już zakończyłam przygodę ze sterydami.
Do tej pory biorę:
Duphaston 2x1
Estrofem 1x1
clexane 1x1
crinone 1x1
encorton 1/0,5/0I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
-
Graśka: dobrze ze masz recepty jeden problem mniej:)
masz identyczny zestaw jak ja ale chyba wiekszosc taki dostaje
ja encorton bralam do konca opakowania tylko,tak mialam na rozpisce po ivf ze tak brac no i lekarze mi wiecej nie dali ...
nie wiem jak reszta dziewczyn, może Vanili czy Julita cos wiecej powiedza?
Trudno mi poradzic co zamiast crinone, bo to lekarz powinien decydowac , ale wiem ze ciezko go dostac i tylko na zamowienie mi sie skonczyl w szpitalu, tam takich cudów nie mają i odrazu dali mi luteine dopochwowa i nie bylo problemu, zreszta ginekolog tez mi radzil zeby przejsc na luteine, ale on nie znal crinone ( myslal czysto ekonomicznie) no moze jesli masz w domu luteine to moze chociaz jej uzyj albo podpytaj na watku ivf, tam dziewczyny maja ogroomnaaaa wiedzę no ale chyba najgorsze rozwiazanie to nie brac nic - tak mi sie wydaje.
estrofem tez mi juz kazali odstawic ale bralam długo tyle ze pozniej po pol tabletki.
No ale progesteron jak sie okazuje do ok 12 tyg sie bierze albo i dluzej wiec ten crinone na dluzsza mete to niezly wydatek...
-
Ewa, dzięki wielkie za pomoc bo trochę panikuję Ja dostałam sms :Proszę brać leki tak jak od transferu i powtórzyć betę pojutrze, usg za 2 tygodnie
Czyli nadal mam brać wszystko tak samo?
Duphaston 2x1
Estrofem 1x1
clexane 1x1
crinone 1x1
encorton 1/0,5/0
Ja mam recepty tylko na crinone, a za reszta będę jutro latać. A możesz mi powiedzieć ile mam brać tej luteiny i w jakich dawkach?
A tak swoją drogą to USG za 2 tygodnie jest już płatną wizytą?I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
-
Hej Dziewczyny! Pozwólcie, że już się nie wypowiem na temat kwalifikacji, bo mnie coś strzeli. Walczę dalej z nimi, zobaczymy co wywalczę.
Graśka, strasznie się cieszę z Twojego przyrostu kometa chyba szykuje jakiś dobry opieprz bo coś nam zniknęła dziewczyna.
Ania, trzymam kciuki za klucia. Będzie fajnie!
A my czekamy do poniedziałku, a potem już chyba będziemy musiały się pożegnać z tym fajnym wątkiem bo nic tu po nas -
Nie to usg to Twoja ostatnia wizyta w ramach programu
Ja biorę lutke 2x50 co 12 godzin, ona sie inaczej wchłania i mimo ze dawka niby wieksza jak pisały dziewczyny juz to z tym wchłanianiem jest inaczej.
Nie wiem jak z clexane wyglądasz ale u mnie tez w większosci aptek na zamówienie, chociaż da się znaleźć, ale zmienili mi tez w szpitalu na fragmin i jest łatwiej go dostać więc lepiej nie czekać do ostatniej ampułki
I obiecana fotka - mam nadzieje ze sie uda
po lewej jedna z torbieli
http://iv.pl/images/94286996653137239156_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:36
Lola79, szurusiowa, Suomi, ewlinaaa85, Fiona12, Lonia, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Kayaa, Vanili, Torunianka lubią tę wiadomość
-
migot_ka wrote:Ale mogli nie kazać robić badań za 1000zł tylko jak już się para zakwalifikuje!
I jeszcze jedno, to że panie w rejestracji powiedziały, że ponoć pisma /aneksy wyszły z ministerstwa w poprzedni czwartek nie oznacza, że wiedziały o tym w zeszły czwartek. Mogły się dowiedzieć tego np wczoraj czy przedwczoraj. Nie dziwmy się, że klinika wstrzymała ruchy na te powiedzmy dwa - trzy dni. Musieli wyjaśnić sytuację z MZ, ustalić plan co robić i dopiero podjąć działania. Ta sprawa też ich zaskoczyła, więc to takie działania awaryjne.
W sprawie kosztów pewnie trzeba będzie się zwrócić do MZ, ale z Artvimedu wzielabym pismo, zaświadczenie że była wyznaczona wizyta kwalifikacyjna itd. Tylko: badania określone jako do zrobienia PRZED kwalifikacją są na wasz koszt. Jakie? Wirusologie, chlamydie,amh, FSH itp. Z kolei reszta: MZ odpisze wam, że badania, które lekarz zlecił DO kwalifikacji, aby można ją było uzyskać, też są po waszej stronie. Bo to wy musicie badaniami udowodnić lekarzowi, że spelniacie kryteria kwalifikacji, macie historię choroby. W tym sensie.ivf-ivf, ewa84, Bydgoszczanka, Saramago lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Nie to usg to Twoja ostatnia wizyta w ramach programu
Ja biorę lutke 2x50 co 12 godzin, ona sie inaczej wchłania i mimo ze dawka niby wieksza jak pisały dziewczyny juz to z tym wchłanianiem jest inaczej.
Nie wiem jak z clexane wyglądasz ale u mnie tez w większosci aptek na zamówienie, chociaż da się znaleźć, ale zmienili mi tez w szpitalu na fragmin i jest łatwiej go dostać więc lepiej nie czekać do ostatniej ampułki
http://iv.pl/images/94286996653137239156_thumb.jpg
hihi 2 małe klony które za parę miesięcy dają Ci podwójną radość cudne kropeczki!
Monstera lubi tę wiadomość
-
Lola79 wrote:To takie kliniki kary powinny płacić. A nie zabierać innym. .
ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Nie to usg to Twoja ostatnia wizyta w ramach programu
http://iv.pl/images/94286996653137239156_thumb.jpg -
Ja dziś też jestem w nie najlepszym humorze, urwałam się godzinkę szybciej z pracy gnałam do diagnostyki w Bydgoszczy zrobić estradiol i progesteron i oczywiście zdarzyłam ale jak nigdy dziś do teraz nie ma wyniku on-line. Najdłużej czekałam 2 h a dziś krew mi pobrali o 14.13 i do teraz widnieje samo zlecenie bez wyniku. Jutro o 9.30 kolejne usg w takim tempie w poniedziałek/wtorek może być punkcja
ewa84, ewa84, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:O kurka. Widzę że stymulacja to dopiero początek przygody z lekami. ..
Ja mam pms giganta. Migrena, opuchnięta jestem i wkurzona na cały świat.
Fatal error!
Tak dokladnie encorton estrofem niewielkie kwoty
clexane 10 ampulkostrzykawek ok 100zl
crinone 15 aplikatorów 260zl
duphaston op 20 tabletek ok 25zł
-
Lonia wrote:Ja dziś też jestem w nie najlepszym humorze, urwałam się godzinkę szybciej z pracy gnałam do diagnostyki w Bydgoszczy zrobić estradiol i progesteron i oczywiście zdarzyłam ale jak nigdy dziś do teraz nie ma wyniku on-line. Najdłużej czekałam 2 h a dziś krew mi pobrali o 14.13 i do teraz widnieje samo zlecenie bez wyniku. Jutro o 9.30 kolejne usg w takim tempie w poniedziałek/wtorek może być punkcja
Lonia ja jak robilam ostatnio bete ok 10 rano wynik mialam o 21!
wczesniej byl ok 16...
wiec pewnie jeszcze sie pojawi
Kometa mądrze mówi:D Nie ma co mieć pretensji do klinikiLonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Graśka wrote:A co do Komety to wiem że czeka mnie solidny opieprz
Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Kometa dla mnie cała sprawa refundacji jest czarną magią.
Większość klinik w 2015 zapisywalo pary z myślą że program będzie przedłużony o 3 lata. Atrvimed nie zrobił tak jak większość i kwalifikowal na bieżąco.
Inni robili to "na palę" u teraz mają za dużo kwalifikacji a za mało kasy. Dlatego chcą odebrać to naszej klinice.
Teoria mówi że kwalifikacja jest równoznaczna z 3 procedurami dla pary. To ciekawe że para która w programie jest od 2013 i jst po 2 podejściach teraz czeka na szanse na 3 procedurę bo w kolejności biorą nowe pary, potem te po 1 nieudanej próbie, potem te po 2 nieudanych próbach. Gdzie tu logika? Gdzie umowy,regulaminy? Robią co chcą i jak chcą. .kosztem ludzi których dotknęło nieszczęście w postaci niepłodności. .
Kliniki mające przydomki "fabryk" idąc na ilość zabierają kawałek chleba innym mniejszym, którzy wkładają w to serce i większość życia. Jednocześnie przekreślajac spełnienie marzeń wielu paromWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:01