Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Kuźwa, ja potrzebuję estrofem.
Gaszzzz
A propos: zaczął mnie napiżać prawy jajnik. Ciekawe. Mam to gdzieś. Leżę. Chociaż w sumie powinnam zrobić kolację...
Chcesz estrofem hyhy mam prawie całe opakowanie, zjadłam góra 3-4 tabletki.
Ale to dopiero mogę dać ci znać jak wrócę do domu. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:44
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Oczywiście, że zawsze jest stres, ale na pewno jesteście w innej sytuacji, bo miałyście/macie szansę chociaż na jedną procedurę. Ja nawet nie marzę o dwóch. Chce mieć po prostu możliwość skorzystania chociaż z jednej. Na ten moment odbijamy się od ściany, za ktorą Wy już jesteście i na pewno ta sytuacja jest dla Was po prostu bardziej komfortowa, bo macie w ręce umowę. Nigdy niczego nie można być pewnym, ale też osoby takie jak my, czyli te które mają na wyciągnięcie ręki swoje marzenia i nagle ktoś im je odbiera, mogą nie patrzeć dosc racjonalnie na tą całą sytuację i mieć żal do całego świata
Nie zrozum mnie źle. Piszę to co sama bym zrobiła będąc w takiej sytuacji bez watpienia.
prawda jest taka że każda mogła tak mieć. Różnica tylko w dacie zapisania się na 1 wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:46
ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Kayaa lubią tę wiadomość
-
Vioris, ja rozumiem twoje rozgoryczenie. Naprawdę. Ale pisały tu dziewczyny, że klinika nie obiecywała, że do czasu wizyty jeszcze środki będą. No tak pisałyście. Wiem co to żal, że sprzatnęli coś człowiekowi sprzed nosa. Wiem.
Ale żal do wszystkich wkoło? Przecież nie wszyscy są temu winni. Tu trzeba działać racjonalnie, nerwy i żale na bok i działać. Zgłosić, pisać, domagać się odpowiedzi na piśmie. Nie jestem przekonana, czy to właśnie MZ powinno wam oddawać pieniądze za badania. To przecież lekarz zlecił, tak? Ministerstwu nic do tego. Tym bardziej, że dla ministerstwa nie istniejecie. Nie przed kwalifikacją. Nie wiąże was z ministerstwem żadna umowa, żadne zobowiązanie. A lekarz? Jeśli zlecał badania POTRZEBNE do kwalifikacji to tylko podpowiadal te badania, które i tak byście miały zrobić, na własny koszt PRZED kwalifikacją. Dopiero badania PO kwalifikacji są refundowane. Więc wg mnie jak lekarz się uprze to się z tego wywinie. Każda z nas robiła badania do kwalifikacji na własny koszt i ryzyko. Przecież dopóki nie pojechałyśmy do kliniki i nie uslyszałyśmy "kwalifikuję państwa " to też siedziałyśmy na bombie atomowej. I mogło się przecież zdarzyć tak, że jednak lekarz zdecydowałby że nie spełniamy wg niego warunków i adios. Pod względem ponoszenia kosztów byłyśmy w identycznej sytuacji jak wy. Tylko my miałyśmy stres do ostatniej chwili. Wy wiecie teraz i jeśli wszystkich badań nie porobiłyście to chociaż macie szansę części z nich uniknąć. To jest oczywiście tylko aspekt ekonomiczny.
A ten psychiczny to pominę bo odnoszę wrażenie, że to złoszczenie się na wszystkich i żal i pretensje trochę też kierujesz na te, które się zakwalifikowały. A my z tą sytuacją nie mamy przecież nic wspólnego.ivf-ivf, ewa84, szurusiowa, Lola79, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
Vanili wrote:Chcesz estrofem hyhy mam prawie całe opakowanie, zjadłam góra 3-4 tabletki.
Ale to dopiero mogę dać ci znać jak wrócę do domu. ..
Jasne, to daj znać.
To by mi pewnie styknęło.
Ewa - dzięki, to faktycznie za mało, chyba że dołożymy do tych od Vanili -
ewa84 wrote:Kometa: dzięki:)
Graśka: tak nadal biorę fragmin 5000j - właśnie sobie zapodałam hehe
mam jeszcze 18 apułkostrzykawek, ale wątpię żeby to był koniec. Jeśli nie ma hiperki i jajca nie rosną do takich rozmiarów jak moje to pewnie nie będzie takiej konieczności
Hmmm, to może faktycznie leki przeciwzakrzepowe podaje się tylko przy hiperce, bo mi nie kazał kontynuować.
Przepraszam że tak się dopytuję ale wolę być na 100% pewna, dostałam od doktora tylko sms z dwoma wyrazami i wole się upewnić czy czegoś nie zapomniał, tym bardziej że teraz ma urlop i pewnie sporo na głowie.I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
nick nieaktualnyMenopur juz zmieszany, czeka i ja czekam ale jednak sie nie odwaze na zastrzyk zrobiony samodzielnie wiem,wiem cykor ze mnie
Ale to nie boli prawda? I cetrotide tez nie boli?
Prosze sie tylko ze mnie nie śmiać bo ja laik jestemComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Kometa, przyjemnie się Ciebie czyta jest w tym logika.
Staram się na chłodno ocenić sytuację. Emocje nie obchodzą ani ministerstwa ani kliniki. One(MZ i klinika) rządzą się prawami ekonomii i rozporządzeń czy zapisami programu. Niestety. I tylko szukając luki w całym można tu wygrać.ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:Kometa za cóż to ołówek? wyników nadal brak padam na twarz jeszcze przetrwać jutrzejsze poranne usg i nockę a w niedzielę cały day w piżamie. Ot takie marzenie
Miało być pewnie zdążyłam
Ale by pasowało, że ci się zdarzyła. Taka sytuacja... Hyhyhy
Odpoczywaj, jutro kciuki za jajca trzymamLonia lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Menopur juz zmieszany, czeka i ja czekam ale jednak sie nie odwaze na zastrzyk zrobiony samodzielnie wiem,wiem cykor ze mnie
Prosze sie tylko ze mnie nie śmiać bo ja laik jestemAnia1986 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Zdarzyłam.
Miało być pewnie zdążyłam
Ale by pasowało, że ci się zdarzyła. Taka sytuacja... Hyhyhy
Odpoczywaj, jutro kciuki za jajca trzymamComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Menopur juz zmieszany, czeka i ja czekam ale jednak sie nie odwaze na zastrzyk zrobiony samodzielnie wiem,wiem cykor ze mnie
Prosze sie tylko ze mnie nie śmiać bo ja laik jestem
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
Nie Kometa, źle mnie rozumiesz. Ja po prostu staram się powiedzieć, że dziewczyny w naszej sytuacji mają prawo być złe na cały świat, nie mówię nawet o sobie tylko ogólnie. Mają prawo mieć żal i do doktora i do MZ i nawet zazdrościć innym dziewczynom które się dostały wcześniej. To są takie naturalne, ludzkie uczucia i w takiej sytuacji są uzasadnione.
Nigdzie nie napisałam, że nie walczę. Walczę i będę walczyć do ostatnich sił. Ja już taka jestem. Poużalam się trochę nad sobą a potem działam.
I uwierz, że wszystko to co napisałaś - ja wiem I inne dziewczyny też wiedzą. Chodzi tylko o to, że Wy podchodząc do wizyty kwalifikacyjnej miałyście szansę po zrobieniu tych badań. Mogłyście się nie dostać, ale to już z innych względów. Natomiast dziewczyny, które teraz zrobiły badania, zrobiły je autentycznie na darmo, bo wiedzą że nawet szansy nie mają - i to jest ta różnica.
Nikt tutaj nie ma pretensji do dziewczyn z wątku które się zakwalifikowały, a bynajmniej nie ja za innych uczucia nie odpowiadam
Ja akurat bardzo Wam kibicuję i się cieszę każdą kwalifikacją i ciążą, więc proszę mi tutaj nic nie insynuować no!ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi, Lonia, Lola79 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:O kurka nie wierzę
Jasne, to daj znać.
To by mi pewnie styknęło.
Ewa - dzięki, to faktycznie za mało, chyba że dołożymy do tych od Vanili
Chyba aptekę otworzę :pComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Graśka- nie wiem czy dziś będziesz robiła betę, ale na liście jesteś jeszcze do zrobienia bety
Dziewczyny na kwalifikację- w kalendarzu nic nie zmieniam. Dopóki wam wizyt rzeczywiście nie odwołają.
FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, Kayaa- 31.12.2015 criotransfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
30.01 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
30.01 Graśka- beta http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
30.01 Lonia- II usg
01.02 Kayaa- usg ciążowe http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
03.02 Ania 1986- I usg
04.02 migot_ka- wizyta kwalifikacyjna
05.02 Ewa84- wizyta u lekarza prowadzącego http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji
19.02 Julita75- badania prenatalne http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Lonia, Ania1986, Lola79, Suomi lubią tę wiadomość