X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę coś polecić to z drobiu polecam indyka zamiast kurczaka (no chyba że te zagrodowe z wolnego wybiegu) te zwykłe nie mają w sobie nic dobrego a już na pewno zdrowego :) są tak nafaszerowane antybiotykami itp. Indyk za to nie absorbuje tych wszystkich cudów :)

Lola79, Ania1986, Vanili lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) gratuluję rozpoczęcia stymulacji!!! Ja dziś jestem po kolejnym usg i wynik jest następujacy, jajnik prawy: 19, 15,17, 17, 16,15 jajnik lewy: 17, 15, 15,14 endometrium 9mm. Napisałam smsa do Chrostowskiego ale nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi. Wynik estradiolu i progesteronu będzie w poniedziałek.

Bydgoszczanka, ewlinaaa85, ewa84, ComeToMeBaby, szurusiowa lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Hej dziewczyny :) gratuluję rozpoczęcia stymulacji!!! Ja dziś jestem po kolejnym usg i wynik jest następujacy, jajnik prawy: 19, 15,17, 17, 16,15 jajnik lewy: 17, 15, 15,14 endometrium 9mm. Napisałam smsa do Chrostowskiego ale nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi. Wynik estradiolu i progesteronu będzie w poniedziałek.
    Lonia idziesz jak burza, jeszcze kilka dni i znów będziesz sobie smacznie spała :)
    ani się nie obejrzysz a już będzie po transferze :) szukałam właśnie ile wyhodowałaś komórek przy poprzedniej stymulacji i znalazłam że 5 po 20mm? Jeśli tak to różnica przy tej stymulacji jest ogromna :)

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia idziesz jak burza, jeszcze kilka dni i znów będziesz sobie smacznie spała :)
    ani się nie obejrzysz a już będzie po transferze :) szukałam właśnie ile wyhodowałaś komórek przy poprzedniej stymulacji i znalazłam że 5 po 20mm? Jeśli tak to różnica przy tej stymulacji jest ogromna :)
    Wtedy wynik był taki sam tyle że na każdym jajniku było równo po 5, ale rosły zdecydowanie wolniej. Wtedy cetrotide właczyłam w 9 dobie a teraz biorę już od 6dc. Dodatkowo mam jeszcze jakaś drobnice na prawym jajniku, może jeszcze podrośnie ;)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No- a ja się dowiedziałam właśnie, że moja ginka może mnie przyjąć w czwartek rano. A ja chciałam w piątek. Ale zanim mi odpisała to mi się cykl przesunął i teraz to potrzebuję na sobotę lub niedzielę. Czwartek jest za wcześnie dla mnie. Odpisała, że w weekendy ma nieczynne. Będę musiała sobie kogoś znaleźć awaryjnie... Eh. I to na weekend. Dżizas krajst.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No- a ja się dowiedziałam właśnie, że moja ginka może mnie przyjąć w czwartek rano. A ja chciałam w piątek. Ale zanim mi odpisała to mi się cykl przesunął i teraz to potrzebuję na sobotę lub niedzielę. Czwartek jest za wcześnie dla mnie. Odpisała, że w weekendy ma nieczynne. Będę musiała sobie kogoś znaleźć awaryjnie... Eh. I to na weekend. Dżizas krajst.
    Zawsze pozostaje Zdrówko maja czynne w weekendy jeśli nic skomplikowanego typu usg to daja radę :) ja teraz usg też u nich robię bo nigdzie nie dostałam się w takich terminach jak potrzebowałam.

Przed chwila dostałam smsa od Chruścika, że mam w poniedziałek zrobić kolejne usg i powtórzyć estradiol i progesteron, w środę prawdopodobnie będzie punkcja.

Lola79, szurusiowa, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, super :-) punkcja tuż tuż, fajnie, kibicuję ci dalej.
    W poniedziałek będę szukała. Możemy zostać bez samochodu w przyszłym tygodniu więc wolę coś na miejscu.

Lonia, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-zycia/tabela-produktow-wysokobialkowych-s605006.html

może się przydać :)

Od jutra zagryzam pestki i orzechy zamiast słodyczy, które są moją piętą Achillesa ;)

p.s. Menopur przygotowany, czeka do rana w lodowce.
    śmierdzi to paskudnie bleeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 19:32

Ania1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy podczas stymulacji poczulyscie jajniki? Bo ja od 2 h odczuwam takie cmienie i nie wiem czy to juz moglby menopur cos tam zadzialac po jednej dawce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 19:32

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chciałam zapytać o punkcje. Wiadomo w dzień punkcji trzeba mieć wolne. Ale dzień po można normalnie funkcjonować? Nie mówię oczywiście o przypadkach hiperki.

ewa84 lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ja z kolei chciałam zapytać o punkcje. Wiadomo w dzień punkcji trzeba mieć wolne. Ale dzień po można normalnie funkcjonować? Nie mówię oczywiście o przypadkach hiperki.
    ja w ogóle nie odczułam konsekwencji punkcji i znieczulenia, normalnie funkcjonowałam i do pracy iść mogłam. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to po punkcji czułam się paskudnie. Powrót do domu to była istna męka nawet z samochodu normalnie wyjść nie mogłam, czułam się tak jakby mnie ktoś tam rozszarpał. Nawet w wc czułam dyskomfort. Przez kilka dni leżałam bolało jak wstawałam i siadałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny kiedy podczas stymulacji poczulyscie jajniki? Bo ja od 2 h odczuwam takie cmienie i nie wiem czy to juz moglby menopur cos tam zadzialac po jednej dawce
    Ja zaczęłam je czuć przy cetroide dopiero :) i to tylko prawy jajnik mnie pobolewał. Z niego mam zazwyczaj owulacje

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    p.s. Menopur przygotowany, czeka do rana w lodowce.
    śmierdzi to paskudnie bleeee
    A ty go wąchałaś? Jakim cudem??? Przecież podczas rozrabiania siedzi we fiolce, w strzykawce potem, a jeszcze później już w tobie. To jak śmierdzi? Rozlałaś? :-P

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Po jednej dawce nie sądzę. Bardzo nie sądzę. Ja też nie odczuwałam jajników za bardzo, dopiero trochę pod koniec. Ale żadnego dyskomfortu.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A ty go wąchałaś? Jakim cudem??? Przecież podczas rozrabiania siedzi we fiolce, w strzykawce potem, a jeszcze później już w tobie. To jak śmierdzi? Rozlałaś? :-P
    Ten rozpuszczalnik po wyciągnięciu z fiolki było czuć. Zostało tam chyba coś na dnie. Ogólnie to strasznie mało tego. Na ile ta fiolka ma starczyć wstrzykniec? W sumie to mój pan to rozrabial z instrukcją w ręce. Ja sprzątalam resztki po ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Smierdzi, potwierdzam , nie rozlalam :) wystarczy sciagnac ta gumke ze strzykawki z rozpuszczalnikiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:32

Lola79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ten rozpuszczalnik po wyciągnięciu z fiolki było czuć. Zostało tam chyba coś na dnie. Ogólnie to strasznie mało tego. Na ile ta fiolka ma starczyć wstrzykniec? W sumie to mój pan to rozrabial z instrukcją w ręce. Ja sprzątalam resztki po ;)
    na 5 dni przy naszych dawkach

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    na 5 dni przy naszych dawkach
    Hmm no dobra. Bo mam wrażenie ze tego mało jest jakos. Mam nadzieję że mój chłop połowy nie wylal na stół ;-)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Smierdzi, potwierdzam , nie rozlalam :) wystarczy sciagnac ta gumke ze strzykawki z rozpuszczalnikiem :P
    Już myślałam, że gumkę z fiolki...
    Ja tam nic nie czułam, nic nie wąchałam.

Ania1986, Ania1986 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ