Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola79 wrote:Hmm no dobra. Bo mam wrażenie ze tego mało jest jakos. Mam nadzieję że mój chłop połowy nie wylal na stół
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny myślicie że, to będzie głupio jeżeli napiszę do Chruścika i zapytam go o to czy mogę wykonać monitoring u siebie? Przeliczyłam noclegi w Krk i kwota mnie po prostu poraża z dojazdami samochodem też kiepsko bo mąż musi do pracy jeździć problem jedynie w tym że, nie mam przepisanych żadnych lekarstw a nie wiem od którego dnia muszę zacząć brać tabletki. Najwyżej na pierwszą wizytę bym jechała.
Jeżeli mi nie pozwoli to trudno -
ewlinaaa85 wrote:Ewa: Ty spałaś w Krakowie? Miałaś nocleg gdzieś blisko kliniki?
Mega fajny. Nowy. Cenowo porownywalny do większości hoteli na obrzeżach Krk.
Jest biznesowy ale my jak nocowalismy między ostatnim usg a punkcja to ja pracowałam zdalnie więc potrzebowałam mieć kilka udogodnień.
Hotel mogę polecić z czystym sumieniem. Bdb jedzenie. Na upartego można zrobić sobie spacer do doktorka... Wtedy też liczyliśmy się z kasą ale wygoda i komfort tez były ważne. Nie znoszę jak w miejscu noclegu jest syf i pierwsze co musze zakasac rękawy i zrobić po swojemu. ..ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:Podziel sobie dawkę na opakowaniu (np menopur 1200) przez dawkę zapisaną przez lekarza (np 225). 1200/225= 5,33333 wstrzyknięć. Czyli pięć i trochę "na górkę ".
Ja nie czułam aby mój menopur smierdzial... zresztą to są siuski starych bab hyhyhyewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:No ja jeżeli Dr nie zgodzi się na monitoring u mnie to będę musiała w Krk kilka dni spędzić a to już niestety dość wielki koszt. No ale nic nie poradzę jak będzie trzeba to trudno
Lepiej tak niż ciułać na komercje
Ja byłam tak zestresowana- chyba wszystkim naraz - ze miałam jakiś tik nerwowy. Wieczór przed transferem obalilam winko i jak ręką odjął
A pod Q hotelem jest Lidl, KFC, vis a vis Auchan więc luzewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehe ja sie tak stresuje tym wszystkim ze bym chyba musiała cała butelkę wypic
Wiem że to jest szansa ktora sie juz raczej nie powtórzy dlatego nie narzekam zgodzi sie na monitoring u mnie to sie uciesze ale jak sie nie zgodzi to narzekac na pewno nie bede jak juz tu kiedyś pisałam choćbym musiała tam jechać kolejne 10 razy to pojadę. Bede jeździła aż osiągne swój cel
Oglądałam hotel jest swietny i taki jak lubie jak najbardziej w moim guscie musze sie tylko zorientowac ile dni bedzie trwal pi razy oko monitoring, bo rezerwacje trza bedzie zrobic na pewno szybciej. -
Trzymam kciuki aby obyło się bez dłuższego pobytu w Krk
Nie ukrywam, że hotel jest chyba popularny. Bo zawsze na śniadaniu komplet ale też dwukrotnie rezerwowalam dzień przed przyjazdem i nie było problemu -
ComeToMeBaby wrote:Podziel sobie dawkę na opakowaniu (np menopur 1200) przez dawkę zapisaną przez lekarza (np 225). 1200/225= 5,33333 wstrzyknięć. Czyli pięć i trochę "na górkę ".
Vanili, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość
-
Vanili wrote:To trochę "na górkę" mnie strasznie stresowalo bo trzeba pol strzykawki pobrać z jednej fiolki a resztę dawki z nowej. Bałam się, że mąż nierówno pobierał i jedna dawkę będę miała mniejsza ale wszystko było ok.
Ja nie czułam aby mój menopur smierdzial... zresztą to są siuski starych bab hyhyhy
No ale to się okaże 5 dnia brania myślę. -
Mi też menopur stmierdzial fujj ale ja generalnie jestem wrażliwa na zapachy.
Ewelina: tak spalam kilka razy, najpierw w hotelu Leopolis średni choć śniadanie ok ale nie wart ceny, później w hotelu Kaipol - o masz 90zł za 1 ze śniadaniem, plus taki że to 10 min spacerem od kliniki ale czas zatrzymał się tam 20 lat temu, śniadanie ok - brak restauracji tylko jakąś chińska, blisko Lidl no i na koniec po transferze wybrałam już Ibis bo maja wygodne łóżka a tego najbardziej potrzebowałam wtedy
Generalnie byłam kilka razy w krk i nawet hotele za które płaciła firma po 300-350zł za 2 os były niewiarte ceny więc nie liczyłam na luksusy w tych za 100 czy 120
Vanili: a wy ile placiliscie?
-
Lola79 wrote:Ja z kolei chciałam zapytać o punkcje. Wiadomo w dzień punkcji trzeba mieć wolne. Ale dzień po można normalnie funkcjonować? Nie mówię oczywiście o przypadkach hiperki.
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem po 1 zastrzyku. Mało nie zjechalam
Samo wklucie nie wyczuwalne prawie. Ale jak zaczął wprowadzać lek zrobiło mi się niedobrze i słabo. Musiałam od razu się położyć. Żeby krew do mózgu wróciła.
Od jutra na leżąco wklucia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 10:42
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Po pierwsze gratuluje Graśka pozytywnej bety
Ewa no, no....zaszalałaś dziewczyno, niech się maluszki zdrowo rozwijają
Po drugie gratuluje dziewczynom rozpoczęcia nowych procedur, oby wszystkie miały szczęśliwe zakończenie
Po trzecie dziewczyny oczekujące na wizytę kwalifikacyjną, bardzo Wam współczuję domyślam się jakie nerwy, złość czy żal Wam teraz towarzyszy w tym oczekiwaniu na dalsze informacje
Miałam sporo do nadrobienia bo dawno mnie nie było.
Vanili współczuję kolejnej wizyty w szpitalu, ja co prawda bez aż takich ekscesów, ale też stale coś ... jak przeszedł mi problem z kręgosłupem to następnego dnia zaczęłam zabawę z zapaleniem uszu... trzy dni ciągłego, okropnego bólu, teraz już nie muszę łykać paracetamolu ( choć i to działało zaledwie 2h ) ale uszy nadal tkliwe i opuchnięte...echhh -
Ja po punkcji tez lekko obolala ale nastepnego dnia już byłam w pracy.
Jeśli chodzi o hotel to my zawsze z mężem w dwojke:
1. Hotel Secesja - czysty schludny ale w starej kamienicy, kawalek od starego Miasta, do kliniki dość daleko.
Nocka 190,00 w tym śniadanie plus parking 35,00 jeśli pod hotelem na ulicy maja wolne miejsca a jak nie to po drugiej stronie u zakonników za 50,00.
2. Q Hotel - nowoczesny, nówka sztuka, przepyszne śniadania, popoludniu skromna obiadokolacja bo tylko zupa i dwa dania do wyboru ale w postaci szwedzkiego stołu. Nam to w zupełności wystarczyło.
Nocka 170,00 + 50,00 śniadanie, parking przy hotelu bezpłatny. Tu w pokoju jest biurko czajnik filiżanki i kawa, herbata, wifi. Obiadokolacja tez 50,00
Podane ceny w obu hotelach za dwie osoby. Wyszlo nam tyle samo a hotele bez porównania. No i ten drugi jest dość blisko kliniki - zaraz prawie na samym wjeździe z A4 do Krakowa wiec nam bardzo po drodze -
Uuu współczuję Julita. Wiem, co to znaczy ból ucha. Po usunięciu migdałków 2 lata temu, nekał mnie ból uszu. Ja wtedy piłam Dexak bardzo dobry przeciwbólowy, ale nie dla przyszłej mamy.
Czapkę nosisz? Albo chociaż nauszniki? -
ewa84 wrote:Mnie po punkcji bolał brzuch strasznie, następnego dnia do południa też było kiepsko.
Póki co zastrzyki musze przeżyć.