X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    trzeci dzień
    myślę, że mógł ci się cykl przesunąć po scratchingu.
    powinnaś wkrótce powitać @.
    jeśli nie- rób testa :)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    myślę, że mógł ci się cykl przesunąć po scratchingu.
    powinnaś wkrótce powitać @.
    jeśli nie- rób testa :)
    ech oby mi się za dużo nie przesunął
    testa ani nie robię, szkoda kasy wątpię aby mi się jajowody udrożniły :) tym bardziej że, są tak zawalone że nawet podczas laparo nie dało się nic zrobić
    także ten testa se daruję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:26

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Spoko, nic się nie dzieje, dziś było tylko usg a nie transfer więc nic ważnego :-P
    Tak teraz kończę antyki i potem ten Zoladex i tez pierwszy raz o nim słyszę. Mowil że to ze względu na torbiel endometrialna. Menopur 1200
    aaaa! ok. torbielom mówimy nie!
    ja też miałam 1200, czyli tą wersję najmocniejszą.

usg też jest ważne! no ej ;)
    na przykład- ja mam ważne usg. czekam na nie już od 18go chyba grudnia ;) i zależy od niego kiedy jadę po zarodek. także wiesz...

ewlinaaa85, szurusiowa lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    ech oby mi się za dużo nie przesunął
    testa ani nie robię, szkoda kasy wątpię aby mi się jajowody udrożniły :) tym bardziej że, są tak zawalone że nawet podczas laparo nie dało się nic zrobić
    także ten testa se daruję :(
    tak coś właśnie kojarzyłam, że ty z zapchanymi rurkami chodzisz, ale nie byłam pewna. ok- czyli czekamy :)

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    aaaa! ok. torbielom mówimy nie!
    ja też miałam 1200, czyli tą wersję najmocniejszą
    No z tą torbielą niestety cały czas pod górkę mam i będziemy działać pomimo niej bo akurat w przypadku tego typu torbieli stymulacja nie przeszkadza i Doktorek na końcu podsumował, że usuną mi ją przy cesarce :o hyh optymista. No i mam się przygotować na to że będzie mało pęcherzyków bo ja mam tylko ten jeden jajcol :/ wiec 29go chyba nie będę mieć się czym chwalić tak jak Wy po pierwszym usg :-P
    A co do menopuru to myslalam ze 1200 to oznacza jakieś najwieksze opakowanie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:52

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam gadanie masz jeden jajcol ale możesz mieć na nim tyle pęcherzyków co u kobiet z dwoma jajcami :P nie ma się co martwić na zapas :) w końcu już Ci Doktorek wywróżył cesarkę hihi

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: polujesz na bliźniaki? :)
    Szurusiowa: jeden jajnik może wyprodukować też sporo pęcherzyków :)

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Eee tam gadanie masz jeden jajcol ale możesz mieć na nim tyle pęcherzyków co u kobiet z dwoma jajcami :P nie ma się co martwić na zapas :) w końcu już Ci Doktorek wywróżył cesarkę hihi
    Jak torbiel ma 6cm to gdzie te pęcherzyki się tam pomieszczą? :-D huehue ja mam w naturze uprawianie czarnowidztwa ;-)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewa a Ty kiedy USG? :->

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Kometa, dobrze prawisz, lepiej to wyleczyć bo przecież nie będę z bakteriami w ciąży chodzić.
    Do mnie właśnie @ zawitała, jak zwykle punktualnie 17 dni od owu. Jutro musze się umówić na usg i rozpiske stymulacji najlepiej na 26.02 lub w tych okolicach.

Widzisz, nawet @ w tym samym dniu do nas przyszła. Jakby tak wszystko było jak miało być, to byśmy od dziś się dziabały i szły razem jajnik w jajnik ;)

Ale może jeszcze nic straconego. Może się uda w kolejnym cyklu zgrać :)

ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    :-D huehue ja mam w naturze uprawianie czarnowidztwa ;-)
    Hahah a laleczkę voodoo pewnie w szufladzie z bielizną masz schowaną :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    No nie wiem te bliźniaki to chyba serio trudny temat, ja chciałam przyjąć dwa zarodki aby zwiększyć swoją szansę na ciąże. A tak się od wczoraj zastanawiam czy blastka mi się może podzielić przy crio :) zresztą nawet jakby tak było to bym się bardzo cieszyła :)

Edit: zresztą wychowywałam się z bliźniaczkami więc wiem jak to smakuje hyhyhy
    Jedna z nich mi właśnie truje tyłek smsami hyhyhu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:05

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hahah a laleczkę voodoo pewnie w szufladzie z bielizną masz schowaną :P
    Ciiiii :-P Jeden plus tego czarnowidztwa jest taki, że nigdy nie robiłam testu ciążowego i nigdy nie płakałam z tego powodu że znowu się nie udało bo wiedziałam już z wyprzedzeniem, że się i tak nie uda hahaha :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:07

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ciiiii :-P Jeden plus tego czarnowidztwa jest taki, że nigdy nie robiłam testu ciążowego i nigdy nie płakałam z tego powodu że znowu się nie udało bo wiedziałam już z wyprzedzeniem, że się i tak nie uda hahaha :-D
    Eh ja za to zrobiłam multum testów i wypłakałam morze łez :/

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No nie wiem te bliźniaki to chyba serio trudny temat, ja chciałam przyjąć dwa zarodki aby zwiększyć swoją szansę na ciąże. A tak się od wczoraj zastanawiam czy blastka mi się może podzielić przy crio :) zresztą nawet jakby tak było to bym się bardzo cieszyła :)

Edit: zresztą wychowywałam się z bliźniaczkami więc wiem jak to smakuje hyhyhy
    Jedna z nich mi właśnie truje tyłek smsami hyhyhu
    tzn może się podzielić i przy crio i przy świeżaku- zdarza się rzadko ale jak widać nawet i u nas na wątku się zdarzyło.

a z tym przyjmowaniem dwóch aby zwiększyć szansę na ciążę (w domyśle pojedynczą): owszem, szanse się zwiększają, choć nie jakoś dramatycznie bardzo, ale: albo jeden zarodek tracisz, albo i dwa, albo masz ciążę bliźniaczą, albo jeszcze się podzielą i możesz mieć trojaczki i czworaczki) a to osobny temat. pytanie czy zaryzykujesz ciążę bliźniaczą w pełni świadomie. ja się z tematem gryzłam miesiąc. wygrała ciąża pojedyncza. ale ja jestem 35+ i boję się zagrożeń.

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga zagadka!

Oglądam ostatnio serial pt. Fargo i codziennie nie mogę oprzeć się wrażeniu, że główny bohater mi kogoś przypomina :-P (zdjęcia poniżej)

cdec601fef1bd9a4.jpg
    f3a5d634af5723a6.jpg

Wydaje mi się ? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:49

Ania1986, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak narazie nie było telefonu z kliniki co świadczy o tym, że maluchy dobrze się rozwijaja :) czyli w poniedziałek powinien być transfer, ale będę musiała sama jechać do Krakowa bo mój Małż ma po skręceniu nogi w poniedziałek wizytę u ortopedy.

szurusiowa, Ania1986, ComeToMeBaby, ewa84, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Cześć dziewczyny jak narazie nie było telefonu z kliniki co świadczy o tym, że maluchy dobrze się rozwijaja :) czyli w poniedziałek powinien być transfer, ale będę musiała sama jechać do Krakowa bo mój Małż ma po skręceniu nogi w poniedziałek wizytę u ortopedy.
    o jaaa cię... i taka atrakcja go ominie??? szkoda.
    bo tam chyba w trakcie można obserwować proces podawania na monitorze, prawda? tzn mówię o mężach/ partnerach.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Uwaga zagadka!

Oglądam ostatnio serial pt. Fargo i codziennie nie mogę oprzeć się wrażeniu, że główny bohater mi kogoś przypomina :-P (zdjęcia poniżej)

Wydaje mi się ? :-P

rzeczywiście hehehe jak starszy brat ;)

szurusiowa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Vioris, jeszcze wszystko przed nami - czas pokaże jak to będzie. Może szybko zadziałasz i jeszcze zaczniemy razem :)

Szurusiowa, faktycznie podobny! Swoją drogą zastanawiam się ile Chruścik może mieć lat. Doktorat, własna klinika, lata doświadczenia, a mi wygląda na nie więcej niż 4 dychy.

szurusiowa lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ