X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voris trzymam mocno kciuki za niespełnione marzenia. Dziękuję dziewczyny za kciuki :* :) jutro o 7 startuje po swój urodzinowy prezent, akurat beta 19 a urodziny 22 i oby maluch chciał mi zrobić niespodziankę ;) dla zwiększenia szansy nie wracam 500 km do domu tylko zostane w hotelu

szurusiowa, Lola79, Torunianka, ewlinaaa85, ewa84, ComeToMeBaby, pabelka88, vioris, Vanili, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to wygląda bezpośrednio po transferze? Chwilę można gdzieś poleżec czy od razu się wstaje i wychodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:25

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, bardzo dobre wiadomości, gratuluję i już zaciskam kciuki za pozytywny wynik bety, bo transfer na 100% będzie bezproblemowy :)

Lonia lubi tę wiadomość

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po transferze lezysz w tym samym pomieszczeniu, w którym robią punkcje 30-40 min

szurusiowa lubi tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    A jak to wygląda bezpośrednio po transferze? Chwilę można gdzieś poleżec czy od razu się wstaje i wychodzi?
    Po transferze leżakujesz 15 minut na tej samej sali :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no to nie wiem jak to jest w praktykach ale ja leżakowałam 15 minut ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 minut po zabiegu leży się na sali, potem pielęgniarka pomagała mi wstać, tak żeby nie napinać brzucha

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpierniczam czekoladki nadziewane likierem. Heh, dopiero się spostrzegłam, że chyba nie powinnam :-P eh te nałogi...

Lola79 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co pamiętam doktorek nie preferuje l4 po transferze? Bo w różnych klinikach różne zalecenia.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wpierniczam czekoladki nadziewane likierem. Heh, dopiero się spostrzegłam, że chyba nie powinnam :-P eh te nałogi...
    Ja dziś u mamy zaliczyłam mały naparstek swojskiej wiśniowki ;)
    To dla zdrowotnosci bo męczy mnie zapalenie dróg oddechowych :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:39

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny z tego co pamiętam doktorek nie preferuje l4 po transferze? Bo w różnych klinikach różne zalecenia.
    No , najpierw dawał a potem mu się odmieniło i ponoć trzeba batalię o L4 stoczyć.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No , najpierw dawał a potem mu się odmieniło i ponoć trzeba batalię o L4 stoczyć.
    Aaa w ten sposób. Ja tam i tak od niego l4 nie wezmę. Tylko ogólnie myślę czy warto zostać kilka dni w domu, ewentualnie ile żeby maluchom pomóc w zadomowieniu.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz możliwość to sobie odpocznij. Nie zaszkodzi. Czy pomoże to nikt nie wie, ale skoro można trochę poleniuchowac to chyba dobry na to moment.

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Vioris: nie dziwię się że, czujesz żal pewnie każda z nas by się tak czuła. Ja osobiście nie mam nic do zarzucenia naszemu lekarzowi ale, nie wiem jakbym się czuła w Twojej sytuacji :/ pewnie tak samo kiepsko.
    Mam nadzieję że, wygrasz walkę z bankami i szybko zaczniesz procedurę w każdym razie mocno będę Ci kibicowała i ściskała kciuki.

Ps. jak tam Twoja tarczyca? Sprawdzałaś czy coś Ci zeszło?
    Dziękuję Kochana za wsparcie :* Też mam nadzieję, że coś się uda nam wymyślić.

A tarczycy nie sprawdzałam. W sumie nie wiem czy muszę? Pewnie jeśli tak, to zleci to doktor przed całą akcją pt ivf ;)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris daj znać koniecznie co powiedzieli lekarze w GC. Myślę że znajdzie się dobre rozwiązanie i z bankami też dacie radę. Trzymamy kciuki :)

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:

Myślę że na 2-3 dni da ci bez problemu. Ja chciałam na 7 dni roboczych to baaardzo się nagadał, aż w końcu stwierdził że jak bardzo się upieram to mi da ale to w celach psychologicznych a nie po zabiegowych. Ja się uparłam i zwolnienie dostałam.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Vioris: nie dziwię się że, czujesz żal pewnie każda z nas by się tak czuła. Ja osobiście nie mam nic do zarzucenia naszemu lekarzowi ale, nie wiem jakbym się czuła w Twojej sytuacji :/ pewnie tak samo kiepsko.
    Mam nadzieję że, wygrasz walkę z bankami i szybko zaczniesz procedurę w każdym razie mocno będę Ci kibicowała i ściskała kciuki.

Ps. jak tam Twoja tarczyca? Sprawdzałaś czy coś Ci zeszło?
    Chyba to o mnie Ci chodziło z tą tarczyca☺ dzisiaj właśnie mija 5 tygodni od kiedy biorę euthyrox. Dziś robię badanie.

• Suomi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !
    Lonia, trzymam dziś kciuki :)
    Ania, nic się nie martw, będzie dobrze - liczy się jakość, a nie ilość.
    Ja dziś idę na USG piersi - miało to być ostatnie badanie przed kwalifikacją , a jest pierwsze po :)
    Trochę się boję, czy mi tam czegoś nie wykryją, bo moja mama choruje na raka piersi :/ Oczywiście badam się co miesiąc sama i niczego podejrzanego nie czuję. Wy też to róbcie koniecznie! Moja mama zbagatelizowała pierwsze objawy i nowotwór został u niej wykryty już w bardzo zaawansowanym stadium. Nie wolno lekceważyć niczego jeśli chodzi o piersi.

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Chyba to o mnie Ci chodziło z tą tarczyca☺ dzisiaj właśnie mija 5 tygodni od kiedy biorę euthyrox. Dziś robię badanie.
    Aaaa no tak hehe nie wiem czemu cały czas myslałam że to Vioris :) daj znać czy Ci coś zeszło od tego czasu ;)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! Podczytuję cały czas ,i kibicuję z krzaków!
    Mnie zostało 3-4 dni do startu...coraz bardziej się stresuję...ale wierzę że będzie tak jak sobie zaplanowałam,a konkretnie w planach mam zajść w ciążę!!!! Pozdrawiam Was cieplutko i wspieram! :-)

ComeToMeBaby, Torunianka, ewlinaaa85, Suomi, Bydgoszczanka, Lola79 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ