X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    no serio, serio jest oswiadczenie małżonków , trzeba okazac sie aktem slubu z urzedu cywilnego oraz wpisac date zawarcia małżeństwa :D

pytałam dziewczyn z bociana i prawdopodobnie sa to nowe dokumenty ;)
    No ale jak to kuźwa? No jeśli ktoś jedzie na wizytę to chyba powinni go o czymś takim uprzedzić? Skąd miałabym wstrząsnąć nagle akt ślubu 500km od domu? A poza tym - no delikatnie mnie ten wymysł ruszył. Takie dane to Urząd Stanu Cywilnego a nie PiS i kliniki. Oświadczenie ok, ale czy zasadne jest okazywanie się dokumentami?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Czasem bym wolała sama tam dzwonić niż czekać na niewiadomo co. W smsie napisałam, że dziś mieliśmy otrzymać wiadomość o rozwoju zarodków i terminie transferu. że nikt się nie odezwał i przez to nie wiemy czy poniedziałkowy termin nadal jest aktualny i na która godzinę. No i że próbowaliśmy się dodzwonić do kliniki.
    Aha, to bardzo dobrze to opisałaś. W pięty mu poszło i pewnie będą mieli opiernicz. Ale ciebie to powinien przeprosić, nawet jeśli w jego mniemaniu na wyrost, za zamieszanie.

Aha, w czwartej dobie to dziwnie jakoś. Spotkałam się z transferami w drugiej, trzeciej i piątej dobie. Hmm. No nie wiem co o tym myśleć.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a jeszcze jedno pytanie, czy zawsze miałyscie tyle komorek ile pecherzyków? kazdy pecherzyk byl z komorka ale np nie nadawala sie , czy zdazaly sie Wam puste?
    Zdarzają się, oczywiście. I taki scenariusz i taki. Ania - nie przewidzisz tego.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No ale jak to kuźwa? No jeśli ktoś jedzie na wizytę to chyba powinni go o czymś takim uprzedzić? Skąd miałabym wstrząsnąć nagle akt ślubu 500km od domu? A poza tym - no delikatnie mnie ten wymysł ruszył. Takie dane to Urząd Stanu Cywilnego a nie PiS i kliniki. Oświadczenie ok, ale czy zasadne jest okazywanie się dokumentami?
    Ja też nie miałam aktu ani kopii także spokojnie,tylko uzupełniłam datę i to wszystko. nie zamierzam dowozić żadnych dokumentów. Obstawiam, że jutro najpóźniej do 10 dostanę informacje o zarodkach. No i mam nadzieję, że w piatej dobie będa w stadium blastocysty.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Tak jak pisała Ania oświadczenie o zawarciu zwiazku małżeńskiego-data, nr aktu, kopia, podpisy małżonków i pod to podpiętę kwity odnośnie dawstwa partnerskiego-maż oświadcza, że wyraża zgodę na oddanie komórek biorczyni czyt. żonie, żona oświadcza, że będzie biorczynia coś w tym stylu :P
    No o tym dawstwie to i my mieliśmy. Wiadomo.
    A tu jeszcze kopia aktu?!?! Uprzedzili was o tym? My moglibyśmy np na tydzień pojechać sobie do Kraka i jakby nas zaskoczyli takim niusem dzień przed to bym im musiała chyba środkowy palec pokazać i puknąć kogoś nim w czoło.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No o tym dawstwie to i my mieliśmy. Wiadomo.
    A tu jeszcze kopia aktu?!?! Uprzedzili was o tym? My moglibyśmy np na tydzień pojechać sobie do Kraka i jakby nas zaskoczyli takim niusem dzień przed to bym im musiała chyba środkowy palec pokazać i puknąć kogoś nim w czoło.
    Nie uprzedzili, też ten fakt zwyczajnie zlekceważyliśmy

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ja też nie miałam aktu ani kopii także spokojnie,tylko uzupełniłam datę i to wszystko. nie zamierzam dowozić żadnych dokumentów. Obstawiam, że jutro najpóźniej do 10 dostanę informacje o zarodkach. No i mam nadzieję, że w piatej dobie będa w stadium blastocysty.
    I bardzo dobrze.
    Daj koniecznie znać jakie wieści :-) byłoby super trzymać już kciuki za twój transfer.

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe co za barany. Ciekawe co w takim razie w przypadku par bez ślubu. No polecieli sobie na maxa. Powinni zaświadczenie ze ślubu kościelnego i terminarz spowiedzi z pieczatkami i podpisem proboszcza jeszcze żądać. Żeby mieć dowód czystego sumienia :-D

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania: Ewelina miała podaną morule w 4 dobie wieczorem
    Edit: chyba to była 4 doba ;p ale dzień wcześniej już nie pamiętam jak to się liczy:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 22:32

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie przechowywalyscie ovitrelle przed wstrzynieciem? od razu z lodowki bralyscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ania: Ewelina miała podaną morule w 4 dobie wieczorem
    Edit: chyba to była 4 doba ;p ale dzień wcześniej już nie pamiętam jak to się liczy:p
    Czyli transfer mozna spokojnie na wieczor umowic? bo ja we wtorek juz wracam do pracy i tak myslalam ze jak cos to w sobote transfer ale widze ze bywa roznie

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Czyli transfer mozna spokojnie na wieczor umowic? bo ja we wtorek juz wracam do pracy i tak myslalam ze jak cos to w sobote transfer ale widze ze bywa roznie
    Nie wiem co można ;) ja nie próbowałam negocjować godziny? Ewelina miała w tym dniu transfer co ja punkcje i rano było sporo punkcji no i to był 23 grudnia :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny gdzie przechowywalyscie ovitrelle przed wstrzynieciem? od razu z lodowki bralyscie?
    Ovitrelle nie trzeba trzymać w lodówce z tego co pamiętam. Sprawdź w ulotce. Bo ja pamiętam, że się zastanawiałam jak to przed teściową w lodówce schowam, bo byliśmy już wtedy u nich. I w drodze z kliniki czytałam ulotkę i nie musiało być w lodówce.

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mi się jakoś ubzduralo że transfer zazwyczaj jest 4 dni po punkcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Ewa pisze ja miałam podaną morulę w czwartej dobie. Transfer miałam o 19.30,wyszłam z kliniki jako ostatnia :)

Edit: dzień trsnsferu i godzinę w której ma być zrobiony ustala embriolog. Ja bym nie negocjowała w tym przypadku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:32

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ovitrelle nie trzeba trzymać w lodówce z tego co pamiętam. Sprawdź w ulotce. Bo ja pamiętam, że się zastanawiałam jak to przed teściową w lodówce schowam, bo byliśmy już wtedy u nich. I w drodze z kliniki czytałam ulotkę i nie musiało być w lodówce.
    Jeśli ma być przechowywany dłużej niż 24h to ma być w lodówce

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do godzin, też bym nie negocjowała, embriolog napewno ma swoje powody ustalania terminu transferu ;-)

ewa84, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, ja bym sama dziś dzwoniła, żeby nie przedłużać nerwowej sytuacji ;-)

Lonia lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia: czekamy na wiadomosci;)

Lola79, Lonia lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny w słoneczną niedziele!

Lonia teraz nas trzyma w niepewności.

Mam pytanie. Czy Wam po zastrzykach na brzuchu powiększyła się oponka? ;)
    Bo mam wrażenie u siebie że skóra atakowana przez igły jest nieco grubszaw miejscach okołopepkowych ;) nie czuje żadnych grudek, zrostow tylko jakby lekkie opuchnięcie skóry w których zazwyczaj się kluje.

Lonia lubi tę wiadomość

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ