X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    no serio, serio jest oswiadczenie małżonków , trzeba okazac sie aktem slubu z urzedu cywilnego oraz wpisac date zawarcia małżeństwa :D

pytałam dziewczyn z bociana i prawdopodobnie sa to nowe dokumenty ;)
    No ale jak to kuźwa? No jeśli ktoś jedzie na wizytę to chyba powinni go o czymś takim uprzedzić? Skąd miałabym wstrząsnąć nagle akt ślubu 500km od domu? A poza tym - no delikatnie mnie ten wymysł ruszył. Takie dane to Urząd Stanu Cywilnego a nie PiS i kliniki. Oświadczenie ok, ale czy zasadne jest okazywanie się dokumentami?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Czasem bym wolała sama tam dzwonić niż czekać na niewiadomo co. W smsie napisałam, że dziś mieliśmy otrzymać wiadomość o rozwoju zarodków i terminie transferu. że nikt się nie odezwał i przez to nie wiemy czy poniedziałkowy termin nadal jest aktualny i na która godzinę. No i że próbowaliśmy się dodzwonić do kliniki.
    Aha, to bardzo dobrze to opisałaś. W pięty mu poszło i pewnie będą mieli opiernicz. Ale ciebie to powinien przeprosić, nawet jeśli w jego mniemaniu na wyrost, za zamieszanie.

Aha, w czwartej dobie to dziwnie jakoś. Spotkałam się z transferami w drugiej, trzeciej i piątej dobie. Hmm. No nie wiem co o tym myśleć.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a jeszcze jedno pytanie, czy zawsze miałyscie tyle komorek ile pecherzyków? kazdy pecherzyk byl z komorka ale np nie nadawala sie , czy zdazaly sie Wam puste?
    Zdarzają się, oczywiście. I taki scenariusz i taki. Ania - nie przewidzisz tego.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No ale jak to kuźwa? No jeśli ktoś jedzie na wizytę to chyba powinni go o czymś takim uprzedzić? Skąd miałabym wstrząsnąć nagle akt ślubu 500km od domu? A poza tym - no delikatnie mnie ten wymysł ruszył. Takie dane to Urząd Stanu Cywilnego a nie PiS i kliniki. Oświadczenie ok, ale czy zasadne jest okazywanie się dokumentami?
    Ja też nie miałam aktu ani kopii także spokojnie,tylko uzupełniłam datę i to wszystko. nie zamierzam dowozić żadnych dokumentów. Obstawiam, że jutro najpóźniej do 10 dostanę informacje o zarodkach. No i mam nadzieję, że w piatej dobie będa w stadium blastocysty.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Tak jak pisała Ania oświadczenie o zawarciu zwiazku małżeńskiego-data, nr aktu, kopia, podpisy małżonków i pod to podpiętę kwity odnośnie dawstwa partnerskiego-maż oświadcza, że wyraża zgodę na oddanie komórek biorczyni czyt. żonie, żona oświadcza, że będzie biorczynia coś w tym stylu :P
    No o tym dawstwie to i my mieliśmy. Wiadomo.
    A tu jeszcze kopia aktu?!?! Uprzedzili was o tym? My moglibyśmy np na tydzień pojechać sobie do Kraka i jakby nas zaskoczyli takim niusem dzień przed to bym im musiała chyba środkowy palec pokazać i puknąć kogoś nim w czoło.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No o tym dawstwie to i my mieliśmy. Wiadomo.
    A tu jeszcze kopia aktu?!?! Uprzedzili was o tym? My moglibyśmy np na tydzień pojechać sobie do Kraka i jakby nas zaskoczyli takim niusem dzień przed to bym im musiała chyba środkowy palec pokazać i puknąć kogoś nim w czoło.
    Nie uprzedzili, też ten fakt zwyczajnie zlekceważyliśmy

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ja też nie miałam aktu ani kopii także spokojnie,tylko uzupełniłam datę i to wszystko. nie zamierzam dowozić żadnych dokumentów. Obstawiam, że jutro najpóźniej do 10 dostanę informacje o zarodkach. No i mam nadzieję, że w piatej dobie będa w stadium blastocysty.
    I bardzo dobrze.
    Daj koniecznie znać jakie wieści :-) byłoby super trzymać już kciuki za twój transfer.

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe co za barany. Ciekawe co w takim razie w przypadku par bez ślubu. No polecieli sobie na maxa. Powinni zaświadczenie ze ślubu kościelnego i terminarz spowiedzi z pieczatkami i podpisem proboszcza jeszcze żądać. Żeby mieć dowód czystego sumienia :-D

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania: Ewelina miała podaną morule w 4 dobie wieczorem
    Edit: chyba to była 4 doba ;p ale dzień wcześniej już nie pamiętam jak to się liczy:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 22:32

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie przechowywalyscie ovitrelle przed wstrzynieciem? od razu z lodowki bralyscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ania: Ewelina miała podaną morule w 4 dobie wieczorem
    Edit: chyba to była 4 doba ;p ale dzień wcześniej już nie pamiętam jak to się liczy:p
    Czyli transfer mozna spokojnie na wieczor umowic? bo ja we wtorek juz wracam do pracy i tak myslalam ze jak cos to w sobote transfer ale widze ze bywa roznie

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Czyli transfer mozna spokojnie na wieczor umowic? bo ja we wtorek juz wracam do pracy i tak myslalam ze jak cos to w sobote transfer ale widze ze bywa roznie
    Nie wiem co można ;) ja nie próbowałam negocjować godziny? Ewelina miała w tym dniu transfer co ja punkcje i rano było sporo punkcji no i to był 23 grudnia :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny gdzie przechowywalyscie ovitrelle przed wstrzynieciem? od razu z lodowki bralyscie?
    Ovitrelle nie trzeba trzymać w lodówce z tego co pamiętam. Sprawdź w ulotce. Bo ja pamiętam, że się zastanawiałam jak to przed teściową w lodówce schowam, bo byliśmy już wtedy u nich. I w drodze z kliniki czytałam ulotkę i nie musiało być w lodówce.

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mi się jakoś ubzduralo że transfer zazwyczaj jest 4 dni po punkcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Ewa pisze ja miałam podaną morulę w czwartej dobie. Transfer miałam o 19.30,wyszłam z kliniki jako ostatnia :)

Edit: dzień trsnsferu i godzinę w której ma być zrobiony ustala embriolog. Ja bym nie negocjowała w tym przypadku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:32

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ovitrelle nie trzeba trzymać w lodówce z tego co pamiętam. Sprawdź w ulotce. Bo ja pamiętam, że się zastanawiałam jak to przed teściową w lodówce schowam, bo byliśmy już wtedy u nich. I w drodze z kliniki czytałam ulotkę i nie musiało być w lodówce.
    Jeśli ma być przechowywany dłużej niż 24h to ma być w lodówce

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do godzin, też bym nie negocjowała, embriolog napewno ma swoje powody ustalania terminu transferu ;-)

ewa84, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, ja bym sama dziś dzwoniła, żeby nie przedłużać nerwowej sytuacji ;-)

Lonia lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia: czekamy na wiadomosci;)

Lola79, Lonia lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny w słoneczną niedziele!

Lonia teraz nas trzyma w niepewności.

Mam pytanie. Czy Wam po zastrzykach na brzuchu powiększyła się oponka? ;)
    Bo mam wrażenie u siebie że skóra atakowana przez igły jest nieco grubszaw miejscach okołopepkowych ;) nie czuje żadnych grudek, zrostow tylko jakby lekkie opuchnięcie skóry w których zazwyczaj się kluje.

Lonia lubi tę wiadomość

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ