X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No Ty byłaś rekordzistka :) Jak tam teraz. Tez juz chyba zaczęłas stymulację i zastrzyki?
    Ja dopiero czekam za usg które mam 10.02 i jeśli nie będzie torbieli to zaczynamy działać za ok 2 tyg a jeśli będzie to dopiero za miesiąc. Mam nadzieje ze będzie czystko bo zawsze mam takie szczęście że torbiele lubią się u mnie zadomawiac.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ja dopiero czekam za usg które mam 10.02 i jeśli nie będzie torbieli to zaczynamy działać za ok 2 tyg a jeśli będzie to dopiero za miesiąc. Mam nadzieje ze będzie czystko bo zawsze mam takie szczęście że torbiele lubią się u mnie zadomawiac.
    Aaaa. Ja juz się pogubilam. Myślałam że to 1 podgląd juz. To powodzenia! Ja ostatnio też "szczęście" do torbieli mam. ..

Torunianka lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam smsa od doktora cyt. " co do godziny transferu to biolodzy beda dzwonic jutro bo w 3 dobie to zbyt wczesnie, a telefon nie odpowiada bo klinika jest czynna do 14"
    To dość ciekawe stwierdzenie bo wcześniej 3 doby były idealnym terminem i sie go trzymano, na dziś też sami biolodzy wynaczyli termin kontaktu. Więc niech się nie dziwia, że człowiek żyje w strachu o własne zarodki. Jak dla mnie ewidentnie zapomnieli zadzwonić ale coś trzeba było mi odpowiedzieć. Transfer wstępnie ustalony jest na poniedziałek ale,dobrze wiedzieć wcześniej, szczególnie kiedy pracuje się w weekendy i do Krakowa ma się prawie 500km.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia: też mi się wydaje że ktoś zapomniał a doktor musiał coś odpisać bo nie wie kto i dlaczego nie zadzwonił - zapomniał :/ jutro pewnie dopilnuje żeby zadzwonili z rana :)
    No ale słabo wyszło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 21:33

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was miała transfer w innej dobie niz 5?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i drugie pytanie, dostalismy mase papierow do wypelnienia,i tam jest oswaidczenie o slubie i czy my musimy w klinice okazac akt slubu?

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo pomylili daty. Pewnie z rana dostaniesz info

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    i drugie pytanie, dostalismy mase papierow do wypelnienia,i tam jest oswaidczenie o slubie i czy my musimy w klinice okazac akt slubu?
    O ślubie? :-O Gdzie coś takiego było? Bo ja nieślubna jestem ;)
    Czytałam papiery ale niczego takiego nie kojarzę. ..

Gorzej jak podpisałam i oddałam :-D trzeba będzie na cito status związku zmieniać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 21:57

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, wygląda to tak jakby dr nie znał szczegółów sytuacji. Nie wiedział pewnie, że mieli dzwonić dziś do ciebie, chyba że mu napisałaś sama. Masz rację, że trzeba takie rzeczy wiedzieć z wyprzedzeniem. Jutro pilnuj telefonu a jak nie to się sama tam dobijaj. Tu i tak jest nieźle, że sami dzwonią, czytałam że w innych klinikach dziewczyny muszą same po parę razy wydzwaniać.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hahaha dobre, dobre :-)
    My czegoś takiego nie mieliśmy. Czy to osobna kartka z oświadczeniem? Może chodzić o kwestie prawne w związku z dawstwem partnerskim. My mieliśmy coś o dawstwie partnerskim właśnie, ale nie było nigdzie o ślubie.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    O ślubie? :-O Gdzie coś takiego było? Bo ja nieślubna jestem ;)
    Czytałam papiery ale niczego takiego nie kojarzę. ..
    dostaniesz plik papierów do wypelnienia przed punkcja i tam to jest ;)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Też teraz przed punkcja otrzymaliśmy te dokumenty o ślubie i zgody na dawstwo partnerskie. W rejestracji Pani mówiła, że to nowy kwitek wymyślony przez Pis. Poza wypełnieniem nie uzupełnialiśmy nr aktu ani też nie dostarczaliśmy kopii. Myślę, że nie będac po ślubie macie poprostu o kwitek mniej do wypełnienia.
    Co do transferu w innym dniu niż 5 doba, ja za pierwszym razem miałam transfer w 4 dobie i podano mi zarodek w stadium moruli, pozostałe zarodki trzymano w inkubatorze do 7 doby i zamrożono jeden,który dotrwał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 21:59

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hahaha dobre, dobre :-)
    My czegoś takiego nie mieliśmy. Czy to osobna kartka z oświadczeniem? Może chodzić o kwestie prawne w związku z dawstwem partnerskim. My mieliśmy coś o dawstwie partnerskim właśnie, ale nie było nigdzie o ślubie.
    no serio, serio jest oswiadczenie małżonków , trzeba okazac sie aktem slubu z urzedu cywilnego oraz wpisac date zawarcia małżeństwa :D

pytałam dziewczyn z bociana i prawdopodobnie sa to nowe dokumenty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 22:00

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    dostaniesz plik papierów do wypelnienia przed punkcja i tam to jest ;)
    Hmmm plik papierów wszelkich dostałam juz ostatnio. Różne zgody tam były i takie tam. Ale tego nie pamiętam... ale jaja :-D musze chyba to zweryfikować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hmmm plik papierów wszelkich dostałam juz ostatnio. Różne zgody tam były i takie tam. Ale tego nie pamiętam... ale jaja :-D musze chyba to zweryfikować.
    to dostaniesz jeszcze jeden plik , dotyczacy punkcji, wywiad dla anesteziologa itd... :D

• Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lonia, wygląda to tak jakby dr nie znał szczegółów sytuacji. Nie wiedział pewnie, że mieli dzwonić dziś do ciebie, chyba że mu napisałaś sama. Masz rację, że trzeba takie rzeczy wiedzieć z wyprzedzeniem. Jutro pilnuj telefonu a jak nie to się sama tam dobijaj. Tu i tak jest nieźle, że sami dzwonią, czytałam że w innych klinikach dziewczyny muszą same po parę razy wydzwaniać.
    Czasem bym wolała sama tam dzwonić niż czekać na niewiadomo co. W smsie napisałam, że dziś mieliśmy otrzymać wiadomość o rozwoju zarodków i terminie transferu. że nikt się nie odezwał i przez to nie wiemy czy poniedziałkowy termin nadal jest aktualny i na która godzinę. No i że próbowaliśmy się dodzwonić do kliniki.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno pytanie, czy zawsze miałyscie tyle komorek ile pecherzyków? kazdy pecherzyk byl z komorka ale np nie nadawala sie , czy zdazaly sie Wam puste?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy kwitek wymyślony przez PiS.
    Leżę i kwiczę ze śmiechu.
    No jak oni mnie wkurzają, naprawdę. Co tam w tym kwitku jest? Co za patałachy jedne. Następny kwitek będzie dotyczył tego kiedy ostatnio byliśmy w kościele.

Lonia, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a jeszcze jedno pytanie, czy zawsze miałyscie tyle komorek ile pecherzyków? kazdy pecherzyk byl z komorka ale np nie nadawala sie , czy zdazaly sie Wam puste?
    Za pierwszym razem miałam 10komórek z czego 3 największe okazały się puste. Teraz miałam 13 z czego 12 było kumulusów. Embriolodzy z tych 12 wyselekcjonowali 8 najlepszych a z nich wybrali 6, które poddali zapłodnieniu.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Nowy kwitek wymyślony przez PiS.
    Leżę i kwiczę ze śmiechu.
    No jak oni mnie wkurzają, naprawdę. Co tam w tym kwitku jest? Co za patałachy jedne. Następny kwitek będzie dotyczył tego kiedy ostatnio byliśmy w kościele.
    Tak jak pisała Ania oświadczenie o zawarciu zwiazku małżeńskiego-data, nr aktu, kopia, podpisy małżonków i pod to podpiętę kwity odnośnie dawstwa partnerskiego-maż oświadcza, że wyraża zgodę na oddanie komórek biorczyni czyt. żonie, żona oświadcza, że będzie biorczynia coś w tym stylu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 22:11

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ