X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ty to raczej licz na siebie w pierwszej kolejności ;)
    Z naszymi parametrami nasienia sukces za 1 podejściem byłby cudem! :)
    A jakie macie parametry? Robiliscie DNA nasienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak zaczęliśmy się diagnozowac w 2014 roku to u męża wszystkie parametry były grubo poniżej normy np koncentracja 4,92mln,ruch a+b 2% morfologia 2%, w marcu 2015 roku nasienie w normie koncentracja np 16.20 ruch a+b 65% i tak od tego czasu już nie robiliśmy badania a przy punkcji bałam się ze będzie padaka bo mąż olal suplementy, a tu niespodzianka bo są jeszcze lepsze niż były przy ostatnim badaniu( np koncentracja 25 mln/ml)jedynie żywotność podupadla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny neci mnie temat tej fragmentacji zarodków na necie za dużo nie pisze o tym,ciekawe co jest przyczyną tworzenia się fragmentacji.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przy takich parametrach powinno się udać.. Też bym chciala zeby mój takie miał..

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    My jak zaczęliśmy się diagnozowac w 2014 roku to u męża wszystkie parametry były grubo poniżej normy np koncentracja 4,92mln,ruch a+b 2% morfologia 2%, w marcu 2015 roku nasienie w normie koncentracja np 16.20 ruch a+b 65% i tak od tego czasu już nie robiliśmy badania a przy punkcji bałam się ze będzie padaka bo mąż olal suplementy, a tu niespodzianka bo są jeszcze lepsze niż były przy ostatnim badaniu( np koncentracja 25 mln/ml)jedynie żywotność podupadla.
    Dostaliscie analizę po transferze czy puncji? Bo my nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    To przy takich parametrach powinno się udać.. Też bym chciala zeby mój takie miał..
    Może u mnie coś jest jednak nie tak

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Może u mnie coś jest jednak nie tak
    A DNA plemników robiliście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dostaliscie analizę po transferze czy puncji? Bo my nie.
    Przy pierwszym telefonie pani embriolog nam powiedziała jak nasienie wyglądało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    A DNA plemników robiliście?
    Nie bo lekarz stwierdził że jak nasienie się poprawia po suplementach i po rzuceniu palenia to napewno to nie genetyka stoi za tym ze było takie słabe. A co do zarodka to zaplodnila się prawidłowo noi tez pięknie się dzielił a więc raczej dobrego plemnikami wybrali. Jedynie fragmentacja mogła go zatrzymać w dalszym rozwoju.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oligoasthenoteratozoospermia to mamy na wypisie.
    DNA nie robiliśmy ale przed 2 podejściem bez wątpienia zrobimy już.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. To faktycznie nie może być genetyka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Na wypisie tez takie coś mieliśmy bo doktorek jak się przenieśliśmy to nam wpisał czynnik męski bo lukal tylko na 2 pierwsze badania nasienia i tak już zostało stąd imsi mieliśmy a dla nas to lepiej przecież

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    My to samo mielismy napisane. I zrobilismy to badanie. I Chrustek powiedział, że to wiele tłumaczy..

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Rozumiem. To faktycznie nie może być genetyka..
    Torunianka y Wy robiliście?

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc :-)

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    My to samo mielismy napisane. I zrobilismy to badanie. I Chrustek powiedział, że to wiele tłumaczy..
    Ale u Was kochana to wogule widać było po zapłodnieniu ze coś nie gra bo wszystkie padły zaraz po nim :( najgorsze jest to ze w takich przypadkach tylko na szczęście trzeba liczyć ze trafia na tego zdrowego plemnika :( ja to już czasem podczytuje o adopcji zarodka. Bo chce mieć odczytane jakieś wyjścia awaryjne.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Torunianka y Wy robiliście?
    Tak robilismy. Doktorek powiedzial, że te wszystkie problemy sa przez dna plemnikow. Bo pozostale genetyczne byly prawidlowe.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ale u Was kochana to wogule widać było po zapłodnieniu ze coś nie gra bo wszystkie padły zaraz po nim :( najgorsze jest to ze w takich przypadkach tylko na szczęście trzeba liczyć ze trafia na tego zdrowego plemnika :( ja to już czasem podczytuje o adopcji zarodka. Bo chce mieć odczytane jakieś wyjścia awaryjne.
    U nas tez od razu po zaplodnieniu padły (etap przedjadrzy). Pytalam doktorka czemu tak sie dzieje to powiedzial ze w takich przypadkach to albo komórka kobiety lub plemnik był genetycznie obciazony. Ale u nas to akurat plemnik.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam że DNA plemnika to dość podstawowe badanie przy problemie męskim.

Czytałam bo kiedyś invicta zleciła nam to badanie i test wiązania z hialuronami bo przy badaniu nasienia był problem z uplynnieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:30

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy chyba wszystkie mozliwe badania w problemie męskim i tylko to i nasienie jest nie ok.

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ