X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ty to raczej licz na siebie w pierwszej kolejności ;)
    Z naszymi parametrami nasienia sukces za 1 podejściem byłby cudem! :)
    A jakie macie parametry? Robiliscie DNA nasienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak zaczęliśmy się diagnozowac w 2014 roku to u męża wszystkie parametry były grubo poniżej normy np koncentracja 4,92mln,ruch a+b 2% morfologia 2%, w marcu 2015 roku nasienie w normie koncentracja np 16.20 ruch a+b 65% i tak od tego czasu już nie robiliśmy badania a przy punkcji bałam się ze będzie padaka bo mąż olal suplementy, a tu niespodzianka bo są jeszcze lepsze niż były przy ostatnim badaniu( np koncentracja 25 mln/ml)jedynie żywotność podupadla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny neci mnie temat tej fragmentacji zarodków na necie za dużo nie pisze o tym,ciekawe co jest przyczyną tworzenia się fragmentacji.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przy takich parametrach powinno się udać.. Też bym chciala zeby mój takie miał..

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    My jak zaczęliśmy się diagnozowac w 2014 roku to u męża wszystkie parametry były grubo poniżej normy np koncentracja 4,92mln,ruch a+b 2% morfologia 2%, w marcu 2015 roku nasienie w normie koncentracja np 16.20 ruch a+b 65% i tak od tego czasu już nie robiliśmy badania a przy punkcji bałam się ze będzie padaka bo mąż olal suplementy, a tu niespodzianka bo są jeszcze lepsze niż były przy ostatnim badaniu( np koncentracja 25 mln/ml)jedynie żywotność podupadla.
    Dostaliscie analizę po transferze czy puncji? Bo my nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    To przy takich parametrach powinno się udać.. Też bym chciala zeby mój takie miał..
    Może u mnie coś jest jednak nie tak

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Może u mnie coś jest jednak nie tak
    A DNA plemników robiliście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dostaliscie analizę po transferze czy puncji? Bo my nie.
    Przy pierwszym telefonie pani embriolog nam powiedziała jak nasienie wyglądało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    A DNA plemników robiliście?
    Nie bo lekarz stwierdził że jak nasienie się poprawia po suplementach i po rzuceniu palenia to napewno to nie genetyka stoi za tym ze było takie słabe. A co do zarodka to zaplodnila się prawidłowo noi tez pięknie się dzielił a więc raczej dobrego plemnikami wybrali. Jedynie fragmentacja mogła go zatrzymać w dalszym rozwoju.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oligoasthenoteratozoospermia to mamy na wypisie.
    DNA nie robiliśmy ale przed 2 podejściem bez wątpienia zrobimy już.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. To faktycznie nie może być genetyka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Na wypisie tez takie coś mieliśmy bo doktorek jak się przenieśliśmy to nam wpisał czynnik męski bo lukal tylko na 2 pierwsze badania nasienia i tak już zostało stąd imsi mieliśmy a dla nas to lepiej przecież

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    My to samo mielismy napisane. I zrobilismy to badanie. I Chrustek powiedział, że to wiele tłumaczy..

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Rozumiem. To faktycznie nie może być genetyka..
    Torunianka y Wy robiliście?

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc :-)

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    My to samo mielismy napisane. I zrobilismy to badanie. I Chrustek powiedział, że to wiele tłumaczy..
    Ale u Was kochana to wogule widać było po zapłodnieniu ze coś nie gra bo wszystkie padły zaraz po nim :( najgorsze jest to ze w takich przypadkach tylko na szczęście trzeba liczyć ze trafia na tego zdrowego plemnika :( ja to już czasem podczytuje o adopcji zarodka. Bo chce mieć odczytane jakieś wyjścia awaryjne.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Torunianka y Wy robiliście?
    Tak robilismy. Doktorek powiedzial, że te wszystkie problemy sa przez dna plemnikow. Bo pozostale genetyczne byly prawidlowe.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ale u Was kochana to wogule widać było po zapłodnieniu ze coś nie gra bo wszystkie padły zaraz po nim :( najgorsze jest to ze w takich przypadkach tylko na szczęście trzeba liczyć ze trafia na tego zdrowego plemnika :( ja to już czasem podczytuje o adopcji zarodka. Bo chce mieć odczytane jakieś wyjścia awaryjne.
    U nas tez od razu po zaplodnieniu padły (etap przedjadrzy). Pytalam doktorka czemu tak sie dzieje to powiedzial ze w takich przypadkach to albo komórka kobiety lub plemnik był genetycznie obciazony. Ale u nas to akurat plemnik.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam że DNA plemnika to dość podstawowe badanie przy problemie męskim.

Czytałam bo kiedyś invicta zleciła nam to badanie i test wiązania z hialuronami bo przy badaniu nasienia był problem z uplynnieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:30

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy chyba wszystkie mozliwe badania w problemie męskim i tylko to i nasienie jest nie ok.

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ