X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast sytuacja wyglądała tak, że po wizycie "serduszkowej" miałam wysłać sms-a. I tyle. Doktor odpisał że "super, gratuluje i dziękuje za wiadomość".

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Chyba bym się bała brać relanium i dziwię się że, to po transferze przepisują. Na ulotce pisze coś takiego:
    Podawanie leków z grupy benzodiazepin w ciąży może powodować uszkodzenie płodu - stosowanie leku w ciąży jest dopuszczalne jedynie w przypadku, gdy jego zastosowanie u matki jest bezwzględnie konieczne, a stosowanie bezpieczniejszego leku alternatywnego jest niemożliwe lub przeciwwskazane. Diazepam przenika do mleka matki - nie zaleca się stosowania leku w okresie karmienia piersią, a w przypadku konieczności podawania leku należy przerwać karmienie.
    No też się dziwilam, ale pisały że miały to brać tylko przez 3-4 dni po transferze i ze lepiej też działa od nospy jeśli chodzi o skurcze macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:55

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm od wczoraj chyba się buntuje. Strasznie bolą mnie jajniki. Cała stymulację nic teraz od nadmiaru hormonów zaczyna dawać znać szczególnie lewe bardziej aktywne jajo.
    Cieszę się że cały proces przeszłam bardzo łagodnie. Bez niczego przeciwbólowego nawet po punkcji. Spodziewałam się horroru ;)
    Zanim się jajniki zupełnie uspokaja to pewnie minie. Tyle leków które w siebie pakujemy mogą dać znać jednak z czasem. I skutkach ubocznych z ulotek nie wspomnę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja też tak miałam, nawet się dziewczyn pytałam czy to normalne że jajniki tak bolą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a ja dzisiaj zrobiłam pepino dupino w 7dpt 3 dniowego juniora i nawet cienia nie ma. Może za wcześnie może i nie ale wole się przygotować na porażkę.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to będę twarda. Czekam do 26.02.
    Żadnych sikancow. Jeśli ma być porażka to niech będzie jednorazowa. Nie ciągnaca się od pierwszej jednej kreski ;)
    W pracy szybko mi czas leci. Po pracy dziennie sobie jakieś zdjęcia wynajmuje. Więc lada chwila będzie kolejny piątek u się dowiem :)
    Jakoś i dziwo się nie denerwuje tak jak podczas całej stymulacji. Jestem chyba przygotowana na ewentualną klapę. Wolę się miło zaskoczyć niż napalona na sukces nieprzyjemnie rozczarować.

Jest opcja 2 szansy więc jest dobrze :)

Ewelina zamiast relanium polecam melise i medytacje; ewentualnie autohipnoze :)
    Działa! :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi proszę,co z tymi orzechami i winkiem na endo? To orzechy brazylijskie tak? A winko (lampka) można w trakcie stymulacji tak? szukałam u nas na wątku odpowiedzi,ale niestety...albo tak szukam,albo niema ...(: to moje endo 6mm, niby na ten dzień cyklu świeżo po okresie jest ok,ale ja już mam fazy jakieś,i wolała bym troszkę je wspomóc.Jutro powtórka estradiolu...się boje oczywiście...chyba powoli zaczynam histeryzować );

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola: wytrwalości :)

Ania: 7dpt to troszkę wcześnie jednak, mi druga jasna kreska wyszła niby 8dpt Ale na Rossmannowskim teście facelle czy jakoś tak za 7zł a drugi quick test był negatywny.
    No ale osobiście nie dziwię się testowaniu :)

pabelka: podobno czerwone wino wytrawne i orzechy gł brazylijskie :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to zdecydowanie zbyt szybko na testowanie, dostaniesz baty od Comety :)

Lola tak trzymaj - dzielna kobietka :) ja też nie testowałam w 10dpt pojechałam na betę, a dwa testy do dziś leżą w szafce :)

Ja piję wino ale słodkie czy to też dobrze robi na endo czy musi być tylko wytrawne? A takie mi przez gardło nie przejdzie hehe orzechy też jem ale nie cierpię brazylijskich więc zajadam się pistacjami :D wiem wiem wszystko na odwrót

ewa84, Lola79 lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na krwi do godziny 15 powinnam mieć wynik bety. Trzymajcie mocno kciuki aby przyrosła prawidłowo <3 <3 <3

szurusiowa, ewa84, Torunianka, Lola79, Bydgoszczanka, ewlinaaa85, pabelka88, Kayaa, Julita76, Vanili lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Byłam dziś na krwi do godziny 15 powinnam mieć wynik bety. Trzymajcie mocno kciuki aby przyrosła prawidłowo <3 <3 <3
    Trzymam mocno!

Lonia lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Aniu to zdecydowanie zbyt szybko na testowanie, dostaniesz baty od Comety :)

Lola tak trzymaj - dzielna kobietka :) ja też nie testowałam w 10dpt pojechałam na betę, a dwa testy do dziś leżą w szafce :)

Ja piję wino ale słodkie czy to też dobrze robi na endo czy musi być tylko wytrawne? A takie mi przez gardło nie przejdzie hehe orzechy też jem ale nie cierpię brazylijskich więc zajadam się pistacjami :D wiem wiem wszystko na odwrót
    Brawo Ty! :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Trzymam mocno :D

Lonia lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia i ja mocno trzymam!!! :-)

Lonia lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia ja również trzymam :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola brawo, nie daj się ;) lepiej raz a dobrze testować a nie się potem martwić czy nie za szybko ;)

Ania, zdecydowanie dostaniesz baty od Comety i to zasłużone ;)

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj nie mówcie głośno to kometa nie zauważy :p

ewelina to może polwytrawne wino? To słodkie jakoś mnie nie przekonuje ale nie znam się :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was badała progesteron po transferze? Zastanawianie niski wynik 9,6ng/ml (9dpt, badany przed przyjęciem leków)

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ojjj nie mówcie głośno to kometa nie zauważy :p

ewelina to może polwytrawne wino? To słodkie jakoś mnie nie przekonuje ale nie znam się :)
    półwytrawne jest w miarę ok :D na pewno lepsze działanie będzie miało niż słodkie :)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spadła na 16,05 :( :( :(

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ