X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    niekoniecznie w Krk.

ale a propos: czy za tą wizytę, 2 tyg po doktorek kasuje już pieniądze? bo czytałam że ta wizyta już nie jest w programie i jest już płatna. jeśli klinika proponuje ją bezpłatnie to tylko z dobrej woli. płaciłyście?
    Ta wizyta jest wpisana w program, jako potwierdzenie ciąży. Bo oni z tego raport robią raczej. I to jest ostatnia darmowa wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:47

Lonia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ta wizyta jest wpisana w program, jako potwierdzenie ciąży. Bo oni z tego raport robią raczej. I to jest ostatnia darmowa wizyta.
    Nie. Czytałam gdzieś odpowiedzi na pytania od pacjentów rzecznika MZ i ostatnią wizytą jest wizyta z potwierdzeniem ciąży, a dokładniej potwierdzenie ciąży z krwi beta hcg. Było wyraźnie napisane, że wizyta "serduszkowa" jest już poza programem i jest dodatkowo płatna. Czasem kliniki oferują te wizyty gratis ale jest to ich dobra wola.

Z kolei gdzie indziej napisano, że stwierdzenie ciąży ma być stwierdzeniem ciąży klinicznej - potwierdzenie bicia serca.

Są to dwie różne wersje i dlatego pytam jak robi Artvimed. Uważam, że ta serduszkowa wizyta jest ważniejsza. To stwierdzenie ciąży klinicznej, nie możliwej biochemicznej. Po pierwszej becie mogą się różne rzeczy jeszcze wydarzyć przecież. I co? Zgłaszasz dr smsem wynik bety, ładnie pięknie, dr wykresla cię z programu bo procedura zakończona sukcesem, a tu zonk - ciąża biochemiczna, beta spada, albo trzeba zabieg zrobić. Myślę tu choćby o naszej Graśce (i przesyłam ciepłe myśli). Wg mnie potwierdzeniem ciąży powinna być właśnie wizyta serduszkowa. Ja nie wiem czy tego gdzieś nie ma w papierach Artvimedu. To, że dr proponuje wizytę serduszkową u swojego gina dziewczynom z daleka to inna sprawa - koszty dojazdu są wyższe niż nawet prywatna wizyta u gina w swoim mieście. Ale te, które mają blisko?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To później zapytam na bocianie bo tam laski były na takich wizytach, nawet jedna potwierdzić ciąże blizniacza i chyba nic nie płaciła za to. Ale jeszcze dopytam.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie płaciłam za wizytę serduszkową, ale w sumie to też nie zapytałam czy mam zapłacić, po prostu wychodząc z gabinetu lekarza obrałam za punkt drzwi wyjciowe, chwyciłam kurtkę pod pachę i wyszłam na nikogo nie patrzyłam. Jeszcze nie wiem a może 200 zł zarobiłam w ten sposób.

Suomi, wysłałam wiadomość na priv

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka, nie dziwię ci się.
    <3

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Mi się tez wydaje że żeby potwierdzić ciążę powinni mieć w papierach usg malucha. Chyba jako potwierdzenia zakończenia procedury nie podłącza sobie wydruku sms...

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam świadkiem jak dwukrotnie dwie dziewczyny w recepcji pytaly ile płacą to panie mówiły że to ostatnia wizyta w ramach programu :) i że teraz mają się zgłosić to lekarza prowadzącego.

szurusiowa, Lola79, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hej laski. Mi się tez wydaje że żeby potwierdzić ciążę powinni mieć w papierach usg malucha. Chyba jako potwierdzenia zakończenia procedury nie podłącza sobie wydruku sms...

Ja wysłałam opis usg że zdjęciami ;)

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę w niedzielę idę na wizytę do Pani Dr będzie mi przepisywała te wszystkie cuda które Chruścik kazał brać ;) i chyba poproszę o jakieś proszki na uspokojenie :) boję się że stres i nerwy mogą wpłynąć na ciąze po transferze :/ myślicie że można coś przyjmować w takim stanie? Nie śpię po nocach a mąż jeszcze trochę i mnie zaknebluje hehe

szurusiowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem jak to dokładnie jest, ale po tej wizycie dostałam ostatni dokument z kliniki z opisem stwierdzonej ciąży. No i oczywiście za nią nie płaciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:05

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ja wysłałam opis usg że zdjęciami ;)
    No to rozumiem. Bo to udokumentowany sukces :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Cometa pisze wynik beta hcg to jeszcze nie jest kliniczne potwierdzenie więc usg po dwóch tygodniach według mnie jest klinice potrzebne do dokumentacji.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Tak sobie myślę w niedzielę idę na wizytę do Pani Dr będzie mi przepisywała te wszystkie cuda które Chruścik kazał brać ;) i chyba poproszę o jakieś proszki na uspokojenie :) boję się że stres i nerwy mogą wpłynąć na ciąze po transferze :/ myślicie że można coś przyjmować w takim stanie? Nie śpię po nocach a mąż jeszcze trochę i mnie zaknebluje hehe
    Ja pytałam e-mailowo czy podczas procedury można brać Positivum. Zapytal tylko po co to mu odpowiedzialam że ze względu na pracę biorę. To mi napisał ze nie koliduje z niczym.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: na wątku ivf czytałam że dziewczyny dostaja w klinikach coś mocniejszego nawet musiałabys podpytac albo poszukać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:12

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ja pytałam e-mailowo czy podczas procedury można brać Positivum. Zapytal tylko po co to mu odpowiedzialam że ze względu na pracę biorę. To mi napisał ze nie koliduje z niczym.
    To jest na receptę? Ale ty pytałaś że podczas procedury a jak to z ciążą? Też nie koliduje?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Tak jak Cometa pisze wynik beta hcg to jeszcze nie jest kliniczne potwierdzenie więc usg po dwóch tygodniach według mnie jest klinice potrzebne do dokumentacji.
    No właśnie, a dziewczyny, które wysyłały dr wynik bety smsem i dostały info żeby brać dalej leki i zgłosić się do lekarza za dwa tygodnie nie były chyba potem molestowane przez Chrusta o dosłanie usg? kontakt urywal się po wysłaniu smsa z betą. Tak? Czy nam tu czegoś dziewczyny nie pisałyście? :-)

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    To jest na receptę? Ale ty pytałaś że podczas procedury a jak to z ciążą? Też nie koliduje?
    To ziołowe bez recepty. Pytałam raczej o cała procedurę łącznie z transferem i po. Ogólnie napisałam mu ze biorę to stale i Rutinoscorbin.
    Nie widział przeciwwskazań.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że dziewczyny dostają po transferze Relanium.

ewa84 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No właśnie, a dziewczyny, które wysyłały dr wynik bety smsem i dostały info żeby brać dalej leki i zgłosić się do lekarza za dwa tygodnie nie były chyba potem molestowane przez Chrusta o dosłanie usg? kontakt urywal się po wysłaniu smsa z betą. Tak? Czy nam tu czegoś dziewczyny nie pisałyście? :-)

Jeśli jedziesz do krk nna usg to nic nie wysyłasz

Ja pisałam doktorowi o torbielach i że średnio się czuję to pozwolił mi zrobić usg u siebie. Wtedy jednocześnie wysłałam tez opis usg że zdjęciami tych torbieli. Ponieważ u mnie nie była jasna kwestia drugiego malucha musiałam powtórzyc to usg tydzień później... No i ten dokument z pieczątką lekarza i opisem oraz zdjęciami usg już wystarczył.

W skrócie jeśli robisz u siebie musisz wysłać skany dokumentów potwierdzających ciąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:34

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym się bała brać relanium i dziwię się że, to po transferze przepisują. Na ulotce pisze coś takiego:
    Podawanie leków z grupy benzodiazepin w ciąży może powodować uszkodzenie płodu - stosowanie leku w ciąży jest dopuszczalne jedynie w przypadku, gdy jego zastosowanie u matki jest bezwzględnie konieczne, a stosowanie bezpieczniejszego leku alternatywnego jest niemożliwe lub przeciwwskazane. Diazepam przenika do mleka matki - nie zaleca się stosowania leku w okresie karmienia piersią, a w przypadku konieczności podawania leku należy przerwać karmienie.

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ