X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

A u mnie raczej nic z tego nie będzie, od wczoraj mam bóle @ czasem silniejsze ciągnące do tyłka tak jak standardowo mam co miesiąc :( czuje ze tylko leki mnie trzymają przed zalaniem. Do tego wczoraj wieczorem tak mnie strasznie zakulo w macicy ze bałam się ruszyć.[/QUOTE]
    No moim zdaniem te bole @ i ciągnięcia ,to dobry znak.Ania trzeba wierzyć w swoje grosie! Będzie dobrze ;-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Pabelka dokładnie, ważne że zmienił dawkę, a nie ciągnął Cie bez sensu na 1 tak jak u mnie to zrobił.
    Coś faktycznie się zmienia w klinice, bo jeszcze chwile temu nie było o tym mowy, doktorkowi przestało zależeć?

A u mnie raczej nic z tego nie będzie, od wczoraj mam bóle @ czasem silniejsze ciągnące do tyłka tak jak standardowo mam co miesiąc :( czuje ze tylko leki mnie trzymają przed zalaniem. Do tego wczoraj wieczorem tak mnie strasznie zakulo w macicy ze bałam się ruszyć.

Ania dokładnie tak samo miałam dlatego poleciałam na betę i robiłam sikanca 8dpt
    Brzuch mnie bbolał bardziej niż na @...
    Zresztą mam nadzieję że mój sen się spełni :)
    Zresztą

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kometa: zgubiłas mi jednego bobaska w kalendarzu 9 marca :p
    Jakieś emocje przed transferem są???
    schował się za tego drugiego ;)
    Emocje? Chyba żadne. Jestem na standbaju ;) Inne sprawy mam na głowie to nie myślę.

Martwię się jednak czy w razie czego na drugą procedurę zdążymy. Jeśli po pierwszym nieudanym zrobiłby mi scratching, potem drugi i też by nie wyszło i potem jeszcze pauza to nie zdążymy. Bo:
    luty- transfer,
    początek marca- beta.
    Marzec- scratching.
    Kwiecień/maj- drugi transfer.
    Maj/czerwiec- ? przerwa czy procedura?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    schował się za tego drugiego ;)
    Emocje? Chyba żadne. Jestem na standbaju ;) Inne sprawy mam na głowie to nie myślę.

Martwię się jednak czy w razie czego na drugą procedurę zdążymy. Jeśli po pierwszym nieudanym zrobiłby mi scratching, potem drugi i też by nie wyszło i potem jeszcze pauza to nie zdążymy. Bo:
    luty- transfer,
    początek marca- beta.
    Marzec- scratching.
    Z tego co ja wiem to Procedura juz bez przerwy..

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa

u mnie beta 26.02 ;)
    Dopisz proszę

3 zarodek nasz jednak nie doszedł do blasti. Uległ degradacji. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:36

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Kometa

u mnie beta 26.02 ;)
    Dopisz proszę

3 zarodek nasz jednak nie doszedł do blasti. Uległ degradacji. ..
    dopisuję, szkoda zarodka :(

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą- te bety powinny też być refundowane przez MZ, nie sądzicie? :P
    w końcu to część programu. i zdecydowanie PO kwalifikacji.

znalazłam takie coś:
    http://www.invimed.pl/refundacja-in-vitro

Świadczenia w ramach programu refundacji
    po kwalifikacji: badania grupy krwi i testy serologiczne (kiła, chlamydia trachomatis, HIV, WZW – B i C) oraz badanie beta HCG, które sprawdza skuteczność przeprowadzonej procedury in vitro,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:05

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Z tego co ja wiem to Procedura juz bez przerwy..
    właśnie coś chyba Lonia pisała o jakichś 3 miesiącach i teraz nie wiem czy dobrze kojarzę czy coś pomyliłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:47

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    właśnie coś chyba Lonia pisała o jakichś 3 miesiącach i teraz nie wiem czy dobrze kojarzę czy coś pomyliłam.
    Właśnie też myślałam o Loni, że właśnie tak miała. Ale może lepiej napisz do niej :)

ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między criotransferami nie ma przerwy, 2 cykle odstępu zachowujemy wyłacznie przy stymulacji zakończonej narkoza i punkcja jeśli nie posiadamy mrożaków. Ja miałam po pierwszym nieudanym transferze scratching (jeden miesiac przerwy) potem od razu criotransfer (drugi miesiac przerwy)i od razu po negatywnej becie rozpoczęłam stymulacje ponieważ były 2 cykle przerwy od stymulacji.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    luty- transfer,
    początek marca- beta.
    Marzec- scratching.
    Cometa po nie udanym crio nie będziesz miała pauzy raczej tylko w najbliższą @ zaczniesz stymulację
    Pauza jest po stymulacji i wtedy trzeba czekać 2-3 miesiące
    Nie wiem jak u Ciebie będzie z scratchingiem bo i ja i Lonia miałyśmy go robiony zaraz po stymulacji i nieudanej becie. Sama jestem ciekawa czy jak teraz nie wyjdzie u Ciebie z crio ( tfu tfu wyjdzie na pewno ;) ) to zrobi Ci scratching - pewnie tak i wtedy normalnie ruszysz z kolejnym cyklem na transfer. A jak i to by nie wyszło to z następnym już ruszysz ze stymulacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:42

Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    A u mnie raczej nic z tego nie będzie, od wczoraj mam bóle @ czasem silniejsze ciągnące do tyłka tak jak standardowo mam co miesiąc :( czuje ze tylko leki mnie trzymają przed zalaniem. Do tego wczoraj wieczorem tak mnie strasznie zakulo w macicy ze bałam się ruszyć.
    No moim zdaniem te bole @ i ciągnięcia ,to dobry znak.Ania trzeba wierzyć w swoje grosie! Będzie dobrze ;-)[/QUOTE]
    Pabelka mnie od 6 dpt zaczał boleć bardzo brzuch i myślałam, że nic z tego nie będzie tym bardziej że wcześniej nie miałam żadnych objawów. Jednak beta w 8dpt pokazała inaczej i teraz już jestem spokojna. Wierzę w swojego juniorka i jutrzejszy ładny przyrost bety.

ewlinaaa85, Torunianka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też 2 procedura jakoś w 2 połowie kwietnia by wypadła.
    Ważne żeby się jeszcze załapać.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    W razie czego na pewno się załapiesz :) ja jednak jestem dobrej myśli w sprawie Twoich maluszków ;)

Ja przy trzech mrozakach już nawet nie marzę o drugiej procedurze :) ale mam nadzieję że nie będzie ona już konieczna :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Cometa po nie udanym crio nie będziesz miała pauzy raczej tylko w najbliższą @ zaczniesz stymulację
    Pauza jest po stymulacji i wtedy trzeba czekać 2-3 miesiące
    Nie wiem jak u Ciebie będzie z scratchingiem bo i ja i Lonia miałyśmy go robiony zaraz po stymulacji i nieudanej becie. Sama jestem ciekawa czy jak teraz nie wyjdzie u Ciebie z crio ( tfu tfu wyjdzie na pewno ;) ) to zrobi Ci scratching - pewnie tak i wtedy normalnie ruszysz z kolejnym cyklem na transfer. A jak i to by nie wyszło to z następnym już ruszysz ze stymulacją
    no ja tego też nie wiem, to już wie tylko Chrustu ;)
    ale rozważam wersję maksymalnie długą, ze scratchingiem.
    to tak czy inaczej wychodzi, że jeśli można od razu to się wyrobię w razie czego z drugą procedurą. mam nadzieję że cykle będą standardowej długości a nie jakieś kosmosy. bo to człowiek ma zawsze pod górkę.

oczywiście, chciałabym aby udało się za pierwszym razem, ale jeśli nie to chcę teraz podjąć dobrą decyzję żeby zmaksymalizować ewentualnie szanse na drugą procedurę. Najważniejsze to przejść stymulację, punkcje i niech hodują zarodki. To największy koszt invitro. Same transfery- już za własne pieniądze po zakończeniu programu to już nie taki duży koszt. Chciałabym program ministerialny wykorzystać najbardziej jak tylko w naszej sytuacji będzie można.

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się zawiesilo :-O

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    a jak to sobie policzyłaś? założyłaś że przerwa od stymulacji, tak?
    tak ci Chrustu powiedział?

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Coś mi się zawiesilo :-O
    Już myślałam że, widzę potrójnie :D

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ