X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    W razie czego na pewno się załapiesz :) ja jednak jestem dobrej myśli w sprawie Twoich maluszków ;)

Ja przy trzech mrozakach już nawet nie marzę o drugiej procedurze :) ale mam nadzieję że nie będzie ona już konieczna :)
    Twoje śniezynki dają radę! U mnie ich brak więc wsio od nowa trzeba będzie.
    No ale czekamy na c d. Wydarzeń

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a jak to sobie policzyłaś? założyłaś że przerwa od stymulacji, tak?
    tak ci Chrustu powiedział?
    Tak mi wypada 3 @ licząc od tej której teraz niekoniecznie wyczekuje
    Dr nie bardzo chciał dyskutować teraz i kolejnej. Powiedział ze na to będzie czas jeśli beta wyjdzie zła.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ania dokładnie tak samo miałam dlatego poleciałam na betę i robiłam sikanca 8dpt
    Brzuch mnie bbolał bardziej niż na @...
    Zresztą mam nadzieję że mój sen się spełni :)
    Zresztą
    Ja mam dziś 6 dpt. 3 dniowego juniora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Pabelka mnie od 6 dpt zaczał boleć bardzo brzuch i myślałam, że nic z tego nie będzie tym bardziej że wcześniej nie miałam żadnych objawów. Jednak beta w 8dpt pokazała inaczej i teraz już jestem spokojna. Wierzę w swojego juniorka i jutrzejszy ładny przyrost bety.
    Hihi to był mój wpis nie pabelki :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Mi też 2 procedura jakoś w 2 połowie kwietnia by wypadła.
    Ważne żeby się jeszcze załapać.
    Mi wypadnie cykl startowy nowej procedury ok 25 kwietnia.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mi wypadnie cykl startowy nowej procedury ok 25 kwietnia.
    Mi około 16 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Mi około 16 ;)
    To jak długie kochana masz cykle?

Czytałam ostatnio ze ginekolog może pomóc skrócić farmakologiczne cykl,slyszalyscie coś o tym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    swoją drogą- te bety powinny też być refundowane przez MZ, nie sądzicie? :P
    w końcu to część programu. i zdecydowanie PO kwalifikacji.

znalazłam takie coś:
    http://www.invimed.pl/refundacja-in-vitro

Świadczenia w ramach programu refundacji
    po kwalifikacji: badania grupy krwi i testy serologiczne (kiła, chlamydia trachomatis, HIV, WZW – B i C) oraz badanie beta HCG, które sprawdza skuteczność przeprowadzonej procedury in vitro,
    Beta jest w programie, nam powiedział ze jak chcemy to 12 dnia po możemy przyjechać na betę bo jest ona refundowana, no ale ze my nie z Krakowa to nam się nie opłaca jechać tyle km tracić 200 zł na dojazd po to aby darmowa betę zrobić ;)

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    To jak długie kochana masz cykle?

Czytałam ostatnio ze ginekolog może pomóc skrócić farmakologiczne cykl,slyszalyscie coś o tym?
    Ja mam średnio 26 dniowe. Ale i krótsze się zdążają.
    Ja przyspieszalam w listopadzie Duphastonem.
    Nigdy więcej...

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina skracają na pewno :) ale to najczęściej jak nie ma szans na owulacje

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Beta jest w programie, nam powiedział ze jak chcemy to 12 dnia po możemy przyjechać na betę bo jest ona refundowana, no ale ze my nie z Krakowa to nam się nie opłaca jechać tyle km tracić 200 zł na dojazd po to aby darmowa betę zrobić ;)
    no - dobrze widzieć co powiedział na ten temat. no nam też się nie będzie to opłacało.
    szkoda tylko że o pozostałych badaniach nic nie mówił na kwalifikacji- że wirusy itp można u nich zrobić. tylko wypisał badania do zrobienia i adios. mógłby powiedzieć że położna zaraz krew pobierze. oni coś tam z tym kombinowali. mnie to cały czas siedzi z tyłu głowy właśnie. Poza tym- i tak oszczędzają na tych osobach, które z daleka nie przyjeżdżają na monitoring. Bo nie zajmujemy im czasu, w tym czasie przyjmą innych pacjentów. Zapewne również płatnych. A nam bardziej opłaca się oczywiście zapłacić za wizytę u siebie w mieście niż jechać do Krakowa. No niby każdy zadowolony, no nie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:09

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hihi to był mój wpis nie pabelki :)
    Zakręciłam się, pisałam szybko jadac samochodem :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jak wyszła Wam pozytywna beta jakie było Wasze dalsze postępowanie? Mi doktorek napisał smsa, że mam kontynuować branie crinone i duphastonu i tyle. Zgodnie z zaleceniem dziś poraz kolejny odchudziłam się o 249 zł i zakupiłam kolejnych 15 dawek crinone. Ale w zasadzie poza jutrzejsza beta, która powtórze nie wiem kiedy iść na usg itp.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no - dobrze widzieć co powiedział na ten temat. no nam też się nie będzie to opłacało.
    szkoda tylko że o pozostałych badaniach nic nie mówił na kwalifikacji- że wirusy itp można u nich zrobić. tylko wypisał badania do zrobienia i adios. mógłby powiedzieć że położna zaraz krew pobierze. oni coś tam z tym kombinowali. mnie to cały czas siedzi z tyłu głowy właśnie. Poza tym- i tak oszczędzają na tych osobach, które z daleka nie przyjeżdżają na monitoring. Bo nie zajmujemy im czasu, w tym czasie przyjmą innych pacjentów. Zapewne również płatnych. A nam bardziej opłaca się oczywiście zapłacić za wizytę u siebie w mieście niż jechać do Krakowa. No niby każdy zadowolony, no nie? ;)
    Nas też policzyli za te badania... mimo ze byly robione w dniu kwalifikacji w klinice. ...
    Myślę jednak by napisać do MZ co oni na to. ..

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Nas też policzyli za te badania... mimo ze byly robione w dniu kwalifikacji w klinice. ...
    Myślę jednak by napisać do MZ co oni na to. ..
    no chwila chwila... jak to - zrobili w klinice i zawołali kasę?
    ty miałaś jeden z wczesniejszych transferów, czy to było jeszcze (mówię o kwalifikacji) wtedy gdy pobierali kasę za wizyty kwalifikacyjne? bo one nie powinny być odpłatne, potem się zreflektowali i oddawali dziewczynom pieniądze za wizyty.
    nam tylko dr wypisał na kartce jakie badania mamy zrobić i wysłał do domu. nawet słowem się nie zająknął że możemy to zrobić w klinice.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jak wyszła Wam pozytywna beta jakie było Wasze dalsze postępowanie? Mi doktorek napisał smsa, że mam kontynuować branie crinone i duphastonu i tyle. Zgodnie z zaleceniem dziś poraz kolejny odchudziłam się o 249 zł i zakupiłam kolejnych 15 dawek crinone. Ale w zasadzie poza jutrzejsza beta, która powtórze nie wiem kiedy iść na usg itp.
    dziewczyny pisały że po 2 tygodniach od bety.

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:

Zapisz się tak żeby ci progesteronu starczylo do wizyty najlepiej:) bo lekarz zadecyduje kiedy odstawić

Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Zapisz się tak żeby ci progesteronu starczylo do wizyty najlepiej:) bo lekarz zadecyduje kiedy odstawić
    Mam 16 dawek crinone :) i tak się umówię dzieki wielkie za odpowiedź.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia dokładnie jak dziewczyny piszą dwa tygodnie od pozytywnej bety usg w Krk :)

Lonia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Lonia dokładnie jak dziewczyny piszą dwa tygodnie od pozytywnej bety usg w Krk :)
    niekoniecznie w Krk.

ale a propos: czy za tą wizytę, 2 tyg po doktorek kasuje już pieniądze? bo czytałam że ta wizyta już nie jest w programie i jest już płatna. jeśli klinika proponuje ją bezpłatnie to tylko z dobrej woli. płaciłyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:23

c5e015d88e.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ