Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny jeśli można chciałam się do was dopisać jestem w artvimedzie w maju zaczynam stymulacje, trzymam za Was kciuki
ewlinaaa85, ewa84, ComeToMeBaby, Torunianka, szurusiowa, Lola79, Fiona12, pabelka88, Suomi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny19ilonka87 wrote:Hej dziewczyny jeśli można chciałam się do was dopisać jestem w artvimedzie w maju zaczynam stymulacje, trzymam za Was kciuki
Dobrze widzę że, to będzie twoje trzecie podejście? Z jakiego czynnika pochodzisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:36
-
ewlinaaa85 wrote:Witaj
Dobrze widzę że, to będzie twoje trzecie podejście? Z jakiego czynnika pochodzisz?
Zgadza się trzecie podejście, jestem z czynnika męskiego ale u nas jest dość dziwna sytuacja bo przez rok u męża wyniki utrzymywały się na poziomie 2 mln/ml + pojedyncze ruchome plemniki, teraz przy 2 podejściu wynik 20mln, z tym że u mnie dochodzi nieprawidłowy kariotyp translokacja robertsonowska 13 i 14 -
Ja się melduję, że u mojego malucha wszystko ok. Serducho bije wzorowo, macha łapkami i nóżkami. Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
Torunianka, Lola79, Vanili, ewlinaaa85, szurusiowa, ewa84, ComeToMeBaby, Fiona12, pabelka88, Lonia, Kayaa lubią tę wiadomość
-
Bydgoszczanka wrote:Ja się melduję, że u mojego malucha wszystko ok. Serducho bije wzorowo, macha łapkami i nóżkami. Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczęta, dopiero wróciłam, a że kierowałam to nie miałam jak napisać...
Mam 8 dużych pęcherzyków (18mm największy) i oprócz tego kilka małych...
Właśnie zażyłam Cetrocide i w piątek prawdopodobnie punkcja...w środę muszę jeszcze raz pojechać do krk i to na 17:00...wykończę się chyba przez te dojazdy... ale czego się nie robi...
---
Pabelka nie wiem czy się spotkałyśmy - lookałam po wszystkich, ale nie wiedziałam która to Ty
---
Loniu - ja równiez dołączam się do życzeń - spełnienia tego najważniejszego...!!! Trzymaj się kochana...
---
Ewelinko super, że transfer już w czwartek!!!
---
Bydgoszczanka i Vanili - cudownie, że u Was wszystko w porządku
---
Aniu czekamy na dobre wieści
---
Torunianka super, że @ w końcu przylazła
---
Kometa - jak się czujesz w ciąży?
Nadrobiłam wszystko i uciekam spać, bo rano do pracy...Suomi, szurusiowa, Torunianka, Lonia, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Jakie to niesie ze sobą ryzyko dla dziecka? Bo tak przeglądam neta i widzę jakieś niespójne informacje.
Byłam u genetyka i wychodzi na to, że produkuję 6 rodzajów komórek, z czego tylko 2 przyniosą zdrowe ciąże tzn. w pierwszym wypadku zupełnie zdrowe dziecko, w drugim zdrowe dziecko nosiciel translokacji. Pozostałe możliwości to trisomia, ale w przypadku chromosomu 14 i 13 są tak poważne wady genetyczne, ze zarodek się nie rozwija i nawet mogę nie mieć świadomości ze byłam w ciaży bo dochodzi do szybkiego poronienia,kolejna możliwość to zespół Patu, który najczęściej prowadzi do poronienia, mamy 2-3% większe ryzyko na urodzenie chorego dziecka niż para z prawidłowymi kariotypami. W przypadku ciąży mam szanse 50 na 50 albo dziecko albo poronienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:11
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
migot_ka wrote:Hej dziewczęta, dopiero wróciłam, a że kierowałam to nie miałam jak napisać...
Właśnie zażyłam Cetrocide i w piątek prawdopodobnie punkcja...w środę muszę jeszcze raz pojechać do krk i to na 17:00...wykończę się chyba przez te dojazdy... ale czego się nie robi...
---
Pabelka nie wiem czy się spotkałyśmy - lookałam po wszystkich, ale nie wiedziałam która to Ty
---
Loniu - ja równiez dołączam się do życzeń - spełnienia tego najważniejszego...!!! Trzymaj się kochana...
---
Ewelinko super, że transfer już w czwartek!!!
---
Bydgoszczanka i Vanili - cudownie, że u Was wszystko w porządku
---
Aniu czekamy na dobre wieści
---
Torunianka super, że @ w końcu przylazła
---
Kometa - jak się czujesz w ciąży?
Nadrobiłam wszystko i uciekam spać, bo rano do pracy...
Ja też punkcja w piątek,natomiast w środę mogę iść do siebie do Gina na usg.Z tym że ja cetrotide biorę od piątku,i u mnie 10ds a 11dc...
To widzimy się w piątek!!!
-
No to ja jakoś strasznie wystrzeliłam z tymi pęcherzykami...bo u mnie 7dc i 6ds... kurcze to teraz już się pogubiłam...ja miałam amarantowy sweterek - widziałaś mnie?
Dzisiaj w ogóle jakiś straszny ruch był w klinice...
Lola...kurcze ja chyba nie pomogę, ale myślę, że Crinone ma podobne działanie... -
Aniaaaaaa....dalaekoooooooojeszcze...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:37
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Kurde laski mam problem. Duphaston został w pracy w mojej szufladzie. .
A mam brać 1 na noc. Kurcze mogę zamiast Dupka na noc Crinone zaaplikowac? Do pracy mam 40 km. .Lola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymigot_ka wrote:Hej dziewczęta, dopiero wróciłam, a że kierowałam to nie miałam jak napisać...