X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pt 1 usg :)

szurusiowa, ewlinaaa85, ewa84, ComeToMeBaby, Lola79, pabelka88, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Ewa to nie tak źle :) ja również mam prywatną wizytę i za jednego Malucha biorą 400zł. O tyle dobrze że kierują tydzień wcześniej na pobranie krwi a potem po USG wszystko jest omawiane przez lekarza.
    Mi nic o pobraniu krwii nie mówili : wiesz co to za badania?/ nawet mam być najedzona i zabrać ze sobą słodka przekąskę i picie :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka: czyli @ rozkręcila się na dobre?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Torunianka: czyli @ rozkręcila się na dobre?
    Tak mi się wydaje :)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No to super, zamykamy jeden rozdział i otwieramy nowy. Ustalałaś już nowy plan z Chrustem?
    Nie mam żadnego planu dostałam tylko smsa o odstawieniu leków po spadku bety i tyle. Muszę mieć dwa cykle przerwy także do końcówki kwietnia żadnego Krakowa.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia: miałaś histeroskopie robiona?

Torunianka: no to super :)

Torunianka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W pracy nie miałam czasu nawet żeby tu zerknąć.

Loniu spełnienia marzeń, szczególnie tego najważniejszego. Żeby 3 podejście było tym szczęśliwym!

Aniu czekamy na Twoje wieści :)

No to kalendarz teraz się ładnie poszerza.

Torunianka super ze zaczynasz :)

Torunianka, Lonia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Nie mam żadnego planu dostałam tylko smsa o odstawieniu leków po spadku bety i tyle. Muszę mieć dwa cykle przerwy także do końcówki kwietnia żadnego Krakowa.
    Hmm, a nie chcesz skonsultować tego jeszcze telefonicznie? Może przez ten czas mogłabyś brać tabsy antykoncepcyjne żeby wyciszyć jajniki przed kolejną stymulacją? Ciekawa jestem czy to by dobrze wpłynęło na komórki. Może warto skonsultować, tak jak Ania pytała o antyki w razie porażki. Jestem z Tobą myślami. Będzie plan, będzie ciąża <3

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hmm, a nie chcesz skonsultować tego jeszcze telefonicznie? Może przez ten czas mogłabyś brać tabsy antykoncepcyjne żeby wyciszyć jajniki przed kolejną stymulacją? Ciekawa jestem czy to by dobrze wpłynęło na komórki. Może warto skonsultować, tak jak Ania pytała o antyki w razie porażki. Jestem z Tobą myślami. Będzie plan, będzie ciąża <3
    ja mam brac anty(1 lub 2 cykle), dhea ,koenzym i wit D

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wit D to powiedziałam dr, że wynik miałam niecałe 17 i że na początku brałam 1000jednostek, ale zmieniłam na 2000. Powiedział, że muszę ją przyjmować przewlekle bo mam duży niedobór.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Lonia: miałaś histeroskopie robiona?

Torunianka: no to super :)
    Miałam histeroskopie z biopsja endometrium i szyjki macicy przed przystapieniem do in vitro w sierpniu 2015. U mnie wszystkie wyniki sa wzorowe te z krwi i badań ginekologicznych. Za to mamy bardzo ciężki czynnik męski i Chrustu uprzedzał, że mamy małe szanse na powodzenie. Nie chce brać żadnych antykoncepcyjnych ja strasznie tyje po wszelkich hormonach, te dwa miesiace chce wypłukać organizm ze wszystkich świństw i zaczac biegac, intensywnie cwiczyc. Po tych naszych stymulacjach mam dosc nadprogramowych kg czas to zmienic.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieki Bogu ani 0,5 kg nie przytyłam podczas tej całej procedury i faszerowania sie lekami. Ale jak ogolnie zaczełam brac pierwsze stymulacje clo prawie 2 lata temu to +10 w ciagu paru miesiecy.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia: ok rozumiem :/

Ania: u mnie to samo najpierw 6 miesięcy na luteine póŹniej 8 cykli clo+ duphaston i waga wzrosła 8 kg, teraz mam 3 kg więcej od grudnia więc razem 11 kg

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, tylko nie przesadzaj z intensywnością tych ćwiczeń i biegania. Duży wysiłek fizyczny to sygnał dla organizmu że to nienajlepszy czas na ciążę. Spokojnie sobie trenuj.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl jak doktorek nic mi nie powiedział o badaniach krwi tzn o Progesteronie i estradiole to i tak musze zrobić tak?

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Miałam histeroskopie z biopsja endometrium i szyjki macicy przed przystapieniem do in vitro w sierpniu 2015. U mnie wszystkie wyniki sa wzorowe te z krwi i badań ginekologicznych. Za to mamy bardzo ciężki czynnik męski i Chrustu uprzedzał, że mamy małe szanse na powodzenie. Nie chce brać żadnych antykoncepcyjnych ja strasznie tyje po wszelkich hormonach, te dwa miesiace chce wypłukać organizm ze wszystkich świństw i zaczac biegac, intensywnie cwiczyc. Po tych naszych stymulacjach mam dosc nadprogramowych kg czas to zmienic.
    Lonia tez mam taki plan w wypadku niepowodzenia. Ruch zdrowa dieta. Po zimie i lekach mam sporo na plusie. Choć wagę omijam szerokim łukiem to widzę w lustrze co się dzieje :( brak ruchu siedząca praca i mój wiek dodatkowo swoje robią. Az wstyd że po urodzeniu dziecka parę miesięcy ważyłam około 10 kg mniej niż teraz. Ba pół roku temu jak biegałam 4 x tydzień było bosko. Pocieszam się ze wrócę kiedyś do v tamtej wagi :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Lonia tez mam taki plan w wypadku niepowodzenia. Ruch zdrowa dieta. Po zimie i lekach mam sporo na plusie. Choć wagę omijam szerokim łukiem to widzę w lustrze co się dzieje :( brak ruchu siedząca praca i mój wiek dodatkowo swoje robią. Az wstyd że po urodzeniu dziecka parę miesięcy ważyłam około 10 kg mniej niż teraz. Ba pół roku temu jak biegałam 4 x tydzień było bosko. Pocieszam się ze wrócę kiedyś do v tamtej wagi :)
    Kiedys moze tak, ale nie przez najblizsze 9 miesiecy, teraz bedziesz tyc :D <3

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kiedys moze tak, ale nie przez najblizsze 9 miesiecy, teraz bedziesz tyc :D <3
    No tego jeszcze nie wiem ;) aczkolwiek nie mowie żebym nie chciała ;)
    Z moim pierworodnym przybrałam 23 kg jakoś ale chyba 4 miesiące po juz miałam - 30. Niestety strasznie wodę zbieram. Woda na szczęście szybko schodzi a karmienie wyciąga dodatkowe kg szybciej. Może tym razem byłoby podobnie ;)

Ania tu nie zagaduj. Na wyniki czekamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Mi nic o pobraniu krwii nie mówili : wiesz co to za badania?/ nawet mam być najedzona i zabrać ze sobą słodka przekąskę i picie :)

to jest badanie prenatalne; test podwójny (papp-a i wolna podjednostka bhcg) a potem usg

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    to jest badanie prenatalne; test podwójny (papp-a i wolna podjednostka bhcg) a potem usg
    No tak ja mam badanie genetyczne usg tylko, jeśli coś jest nie tak to wtedy robią badania dodatkowe. Y ciebie w pakiecie i tak lepiej.
    A ogólnie jak się czujesz?

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ