X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Cometa czy Ty na cyklu sztucznym mialas też encorton?
    Tak, miałam. W momencie włączenia dupka, lutki zaczynałam też encorton. Po pięciu dniach miałam transfer, encorton na transferze kazał mi brać do końca opakowania. Brałam go 1-0,5- 0.

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję się po wizycie. Ustaliłam z dr że idę długim protokołem, prawdopodobnie mieszany puregon+menopur, do rozważenia zwiększenie dawki z 225 na 300. Od 2 dc biorę anty i mam umówić się na scratching.

szurusiowa, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Suomi lubią tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kaczorek już powinna być po zbiorach kumulusów chyba.
    Gdzie raport? :P
    Jestem, jestem.
    Dopiero weszłam do domu.Strasznie długo to trwało.
    Pamiętam że w Parens jednocześnie szliśmy z mężem, ja na punkcję a on do pokoiku.
    Tutaj jeszcze 2 godziny po punkcji czekaliśmy.
    Wyhodowałam 20 jajek, jutro dowiem się co dalej :)

A i ja tez dostałam ten żel straaaasznie drogi.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja zdam raport :D wczoraj się mnie Chrustek pytał jakie wielkie to polipy itp. więc zadzwoniłam do Pani Dr to wytłumaczyła mi to w ten sposób że, śluzówka była cała przerośnięta - polipowata i tak napisałam Chruścikowi i dziś dostałam odpowiedź że - "to w porządku, to były pewnie fałdy śluzówki" i jeśli wyniki hist.. będą ok to jedziemy na cyklu sztucznym

dziś byłam u tego mojego drugiego gina :D zrobił usg stwierdził że u mnie wszystko ok ochrzanił że poszłam na histero do innej gin zamiast do niego hyhy i powiedział ze jak wyniki będą jutro stwierdzały polipy to on się mną zajmie i bez względu na wynik mam jutro zadzwonić do niego
    Ucieszył się na mój widok bo myślał że się udało i przyszłam z ciążą do niego a ja mu na to " dupa blada Panie doktorze hyhy " przepisał mi wszystkie leki jakie będę potrzebowała :) zostaje mi tylko czekać i modlić się żeby jutrzejsze wyniki nie wskazywały polipów :)

ComeToMeBaby, szurusiowa, Vanili lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Jestem, jestem.
    Dopiero weszłam do domu.Strasznie długo to trwało.
    Pamiętam że w Parens jednocześnie szliśmy z mężem, ja na punkcję a on do pokoiku.
    Tutaj jeszcze 2 godziny po punkcji czekaliśmy.
    Wyhodowałam 20 jajek, jutro dowiem się co dalej :)

A i ja tez dostałam ten żel straaaasznie drogi.
    20 jajek! Wow :)
    to teraz- aby były wszystkie piękne i pięknie się zapłodniły a potem równie pięknie dzieliły!
    tak, w Artvimedzie faceci idą oddać nasienie około 1,5-2 godziny po punkcji.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny nie wiem co się dzieje ech wczoraj jeszcze plamiłam dziś już prawie wcale pojechałam do Dr zrobil mi usg po lekarzu pojechałam na zakupy i w sklepie mi się zachciało siusiu więc poszlam na tego małysza hyh i było czysto u mnie, teraz wchodze do wc i jestem zalana krwia nosz kurde juz zgłupiałam

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No to i ja zdam raport :D wczoraj się mnie Chrustek pytał jakie wielkie to polipy itp. więc zadzwoniłam do Pani Dr to wytłumaczyła mi to w ten sposób że, śluzówka była cała przerośnięta - polipowata i tak napisałam Chruścikowi i dziś dostałam odpowiedź że - "to w porządku, to były pewnie fałdy śluzówki" i jeśli wyniki hist.. będą ok to jedziemy na cyklu sztucznym

dziś byłam u tego mojego drugiego gina :D zrobił usg stwierdził że u mnie wszystko ok ochrzanił że poszłam na histero do innej gin zamiast do niego hyhy i powiedział ze jak wyniki będą jutro stwierdzały polipy to on się mną zajmie i bez względu na wynik mam jutro zadzwonić do niego
    Ucieszył się na mój widok bo myślał że się udało i przyszłam z ciążą do niego a ja mu na to " dupa blada Panie doktorze hyhy " przepisał mi wszystkie leki jakie będę potrzebowała :) zostaje mi tylko czekać i modlić się żeby jutrzejsze wyniki nie wskazywały polipów :)
    super, to daj znać koniecznie!

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    kurde dziewczyny nie wiem co się dzieje ech wczoraj jeszcze plamiłam dziś już prawie wcale pojechałam do Dr zrobil mi usg po lekarzu pojechałam na zakupy i w sklepie mi się zachciało siusiu więc poszlam na tego małysza hyh i było czysto u mnie, teraz wchodze do wc i jestem zalana krwia nosz kurde juz zgłupiałam
    ale to twój termin na @? bo ja już się pogubiłam. może po tym usg cię ruszyło?

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, to może nie będzie tak kiepsko jednak :-)

&&

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mam dopiero 22 dc więc do okresu jeszcze trochę daleko sama nie wiem co o tym myslec plamiłam cały czas od histero a teraz zaś żywa krew może to przez usg albo kuźwa jestem taka delikatniusia środku hyyh nie wiem co mam robic i czy to jak okres traktowac ech skoro to okes to o 2dc mam brac tabketki heh poczekam zobacze czy jutro dalej bede krwawic

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    28vxhkw.gif
    <rozkłada ręce>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:44

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina widzę że hormony i zabiegi nieźle zamieszaly ci w organizmie.
    Szkoda zw podczas wizyty gin nie mówił jak wygląda twój cykl i czy jest szansa ze @ zaraz się pojawi :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tak się właśnie zastanawiam czy to widać na usg hmm.. jutro do niego będę dzwoniła to zapytam przy okazji. Skoro teraz mam takie jazdy to aż strach pomyśleć kiedy przyjdzie prawdziwa @

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ewa tak się właśnie zastanawiam czy to widać na usg hmm.. jutro do niego będę dzwoniła to zapytam przy okazji. Skoro teraz mam takie jazdy to aż strach pomyśleć kiedy przyjdzie prawdziwa @
    Ja kiedys po operacji miałam plamienie trwające tydzien i nie wiedzialam czy to traktowac jak plamienie pooperacyjne czy jak okres. I jak później byłam u gina na usg to zapytałam czy mi moze powiedziec czy jestem przed okresem (bo powinnam go dostać za 2 dni a nie wiem jak to plamienie traktowac) i on mi wtedy powiedzial ze tak, ze macica jest jakaś tam i że widać coś tam (nie pamiętam co hihi) i na drugi dzień dostałam okres wiec na pewno się to da okreslic ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:03

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już zgłupiałam kompletnie :( nawet mi do głowy nie przyszło żeby go na usg zapytać czy jestem przed @ dziś potraktuję to jako dzień zero jeśli się krwawienie utrzyma do 2dc to mysle ze to bedzie @

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyś sobie progesteron zbadała ???

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    A jakbyś sobie progesteron zbadała ???
    hmm żaden problem ale czy to mi wskaże czy to już @ bo jesli tak to jutro jade na badania

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hmm żaden problem ale czy to mi wskaże czy to już @ bo jesli tak to jutro jade na badania
    No jak się patrzy na normy progesteronu w pierwszej fazie cyklu to powinien być niziutki, mniejszy niż 1. A w fazie lutealnej czyli w tej ktorej teraz teoretycznie jestes to jego poziom jest znacznie wyższy. I tak na chłopski rozum to wydedukowałam raczej :s

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm czyli jakby to była @ to prg powinien być poniżej 1
    jutro pojade do laba i zbadm :)

Cometa jeszcze jedno pytanko mam jaką dawkę luteiny przyjmowałś? 100 zy więcej bo nie wiem y setka to nie zamalo

szurusiowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skopiowane z wątku ivf

http://www.nasz-bocian.pl/node/56295

Właśnie napisali że kriotransfery zarodków uzyskanych w ramach programu MZ będą darmowe nawet po jego skończeniu!!!! Jestem w ciężkim szoku!

ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ