X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie ma dziś mojego wyniki hist-pat niech ich ... grrr teraz kazali dzwonić we wtorek :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś Migotki dawno nie było? Dzisiaj ma drapanko, ciekawe jak jej pójdzie.

FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer

KALENDARZ KCIUKOWY:
    1.04 Migot_ka- scratching
    2.04, 10:30 Suomi- usg i rozpiska stymulacji
    6.04 Ania 1986- histero
    12.04 Szurusiowa- scratching
    16.04, 9:00 Ania1986- usg i rozpiska stymulacji
    kwiecień- Lonia
    maj- 19ilonka87, Lola79
    24.08 Julita76- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    31.08 Vanili- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    19.09 Ewa84- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    09.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:23

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    i nie ma dziś mojego wyniki hist-pat niech ich ... grrr teraz kazali dzwonić we wtorek :(
    A to dziady. A jak Twój niby okres?

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niby okres zniknął w zamian pojawiły się znowu brązowe plamienia i to troszkę wiec wychodzi na to że coś se ze mnie jaja robi hyhyhyhy zbadałam dziś ten progesteron ale wynik dopiero jutro zła jestem bo zapewniali że hit pat dziś będzie a tu zonk

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusuiowa kiedy masz scratching??? Boś się ani nie pochwaliła :P

• Suomi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja też nie mam zielonego pojęcia czy to moje krwawienie w środku cyklu to był okres czy nie :/ cały czas się nad tym zastanawiam. Może jutro na wizycie mi coś powiedzą mądrego w tym temacie.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Szurusuiowa kiedy masz scratching??? Boś się ani nie pochwaliła :P
    Pisałam ze 20dc hyhy :P 12go kwietnia ;) Nie chciałam ciężarnej zaś fatygowac i się upominac o wpisanie do kalendarza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:00

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Pisałam ze 20dc hyhy :P 12go kwietnia ;) Nie chciałam ciężarnej zaś fatygowac i się upominac o wpisanie do kalendarza :P
    Haha to że 20dc to akurat doczytałam

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Haha to że 20dc to akurat doczytałam
    Żarty się mnie dziś trzymają :S

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Ewelina, ja też nie mam zielonego pojęcia czy to moje krwawienie w środku cyklu to był okres czy nie :/ cały czas się nad tym zastanawiam. Może jutro na wizycie mi coś powiedzą mądrego w tym temacie.
    Ja już się kompletnie pogubiłam jeśli o mnie chodzi :/ wczoraj wieczorem miałam dość mocne krwawienie takie jednorazowe dziś już cisza i tylko plamienie. Jako @ chyba tego nie mogę traktować aż strach pomyśleć kiedy mi prawdziwa @ nadejdzie mam nadzieję że, w terminie i że będę mogła zacząć przygotowania do kolejnego crio

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ej, ej, ej! Tu mi proszę pisać daty, a nie 20dc. Skąd ja mam wiedzieć kiedy ci wypadnie 20dc? Czekałam aż podasz datę :-P wpiszę

szurusiowa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie wy dziewczyny jazdy z tymi plamieniami, krwawieniami i @.
    Życzę każdej uregulowania sytuacji :-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ej, ej, ej! Tu mi proszę pisać daty, a nie 20dc. Skąd ja mam wiedzieć kiedy ci wypadnie 20dc? Czekałam aż podasz datę :-P wpiszę
    Haha ale to ze napisałam 20dc to akurat było ważne w kontekście mojego pytania :P a nie podawałam konkretnej daty bo to tylko scratching, nic ważnego i po co kciuki nadwyrezac :P dobra, nieważne :D

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja już się kompletnie pogubiłam jeśli o mnie chodzi :/ wczoraj wieczorem miałam dość mocne krwawienie takie jednorazowe dziś już cisza i tylko plamienie. Jako @ chyba tego nie mogę traktować aż strach pomyśleć kiedy mi prawdziwa @ nadejdzie mam nadzieję że, w terminie i że będę mogła zacząć przygotowania do kolejnego crio

Mam to samo :/ jeśli nie dostane @ w miarę w terminie (a raczej tak właśnie będzie) to będę musiała przenieść stymulację na majowy cykl, bo pod koniec kwietnia wyjeżdżam znów w delegacje, tym razem dalej niż do Czech i juz nie będzie się dało dojeżdżać do Krakowa. Ehhh wszystko pod górkę :/

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Haha ale to ze napisałam 20dc to akurat było ważne w kontekście mojego pytania :P a nie podawałam konkretnej daty bo to tylko scratching, nic ważnego i po co kciuki nadwyrezac :P dobra, nieważne :D
    No jak, ej?! Scratching nieważny?? Wszystko jest ważne. Proszę tu sobie nie umniejszać ani zabiegom :-P związany z przyszłą ciążą? Związany. Bez wymówek. Zabiegów kosmetycznych, dentystycznych ani innych im podobnych nie wpisujemy ale staraniowe to i owszem :-) eh... Co za młodzież :-P

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No jak, ej?! Scratching nieważny?? Wszystko jest ważne. Proszę tu sobie nie umniejszać ani zabiegom :-P związany z przyszłą ciążą? Związany. Bez wymówek. Zabiegów kosmetycznych, dentystycznych ani innych im podobnych nie wpisujemy ale staraniowe to i owszem :-) eh... Co za młodzież :-P
    Haha aż mi się ciśnie na palce żeby napisać "dobrze mamo, nie krzycz" hihi ale się powstrzymam bo mam dziś aż za dobry humor i boję się że to się źle dziś skończy dla mnie :P

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka MonaLizzza wy tam żyjecie? Bo jakoś zaginęłyście w akcji :)

• Vanili Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski dotarły do was informacje nt nowej ustawy antyaborcyjnej?

Laski na fioletowej stronie poswiecily trochę czasu na przeczytanie projektu i wnioski sa zatrważające. Grożą nam tortury jak z obozów koncentracyjnych. W wyniku ciąży pozamacicznej żaden lekarz nie pomoże z obawy przed więzieniem.
    Nie mówiąc już o innych aspektach takich jak badania prenatalne bo i po co one skoro ustawa zaklada ochronę życia poczętego, za które uznaje się juz połączenie dwóch komórek. ..
    A to tylko kropla w morzu. .. ja po opiniach które przeczytałam jestem w szoku. :(

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z tą ciąża pozamaciczna to chyba nadinterpretacja bo wtedy to już ratowanie życia kobiety...

Edit: muszę ten projekt przeczytać bo to co przeczytałam jest dla mnie abstrakcja jakaś:
    "
    - nieoperowanie zaśniadu, ciąży pozamacicznej, generalnie konieczność utrzymania ciąży zagrażającej życiu matki, nawet jeśli spowoduje śmierć i matki i płodu

- sprawy karne i kary więzienia w przypadku poronienia i martwego urodzenia; badanie przez sąd, czy matka nieumyślnie spowodowała przestępstwo - być może pracowała za dużo, nie poszła spać, zignorowała przeziębienie albo pojechała na wycieczkę na rowerze? - grozić będą za to 3 lata więzienia"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:01

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi, że nawet w przypadku ratowania życia lub zdrowia kobiety, aborcja ma być zakazana! Nie wyobrażam sobie tego po prostu. Zwrot do średniowiecza. Przeczytajcie sobie na Wikipedii o aborcji na świecie. Jest tam taka mapka - we wszystkich rozwiniętych krajach aborcja jest legalna, tylko u nas dozwolona w 3 przypadkach: jeśli występuje zagrożenie życia lub zdrowia kobiety, jeśli stwierdzono poważne wady genetyczne u płodu lub jeśli ciąża jest wynikiem gwałtu.
    Pewnie pisiory ja wprowadzą bo Kaczyński juz się wypowiedział, że jako katolik jest za i jest pewien, że większość jego partii tez. Wiec sprawa jest raczej jasna.
    Choćby kobieta umrzeć miała, nie usuną ciąży. I tak to faktycznie będzie wyglądać. Nie jestem oczywiście fanką aborcji, ale w uzasadnionych przypadkach powinna być dozwolona.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ