X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciążę też strach zajść bo jak ja kobieta straci to nie dość że traumę przeżywa to jeszcze ja po sądach będą ciagac :(

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas mam nadzieję, że to się poprostu nie dzieje. ..

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, pszczółka p, pabelka88 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Cały czas mam nadzieję, że to się poprostu nie dzieje. ..
    ja myślałam że to raczej taki ponury żart prima aprillisowy...
    ludzie muszą wyjść na ulicę. dobrze, że pokolenie moherów wymiera...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakaz amniopunkcji która również służy ratowaniu życia maleństwa?

Najgorsze że naród zacofany, dają 500zł i robią z ludźmi co chcą:p

krycha.stara lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, w którym wątku na belly jest ta dyskusja? Z chęcią przeczytam.
    Mohery może i wymierają, ale przerażające jest to, ze mają swoich młodszych spadkobierców;/
    Tak mnie wkurzyła ta sprawa, że chyba muszę się napić. Jaka bezradność;/ Jestem pewna, że niebawem invitro w Polsce będzie zabronione. Ostatnio moi klienci z Czech się śmiali, że my taki chrześcijański kraj i nie mamy Wielkiego Piątku wolnego i że jak tak można w ogóle. I pytali, czy u nas można przed ślubem ,,to" robić. Cała Europa się z nas śmieje naprawdę ;/ Często mi wstyd za mój kraj niestety, a będzie jeszcze gorzej.
    Czyli teraz nie będą robić łyżeczkowania nawet przy obumarciu płodu, bo przecież może zmartwychwstanie w łonie.
    Tutaj macie tę mapkę (pod koniec artykułu, na dole) jak to wygląda na świecie:
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam was i czytam i nie wierzę w to co czytam jestem porażona a raczej przerażona :s
    wstyd normalnie wstyd się pomału przyznać że mieszkam w polsce
    Mam nadzieję że, ludzie nie pozwolą na takie coś i wyjdą na ulicę bo tu już nie chodzi o nas tu chodzi o każdą kobietę w tym kraju - zdecydowanie muszę się napić hyh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:02

• Vanili Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,250.html?sd=1

Suomi; tu dziewczyny wrzucily wnioski z tego projektu ale gazeta wyborcza tez juz o tym trabi.

Wielki piątek wolny dobre sobie, moj maz zapierdzielal do roboty jeszcze w sobotę.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    czytam was i czytam i nie wieże w to co czytam jestem porażona a raczej przerażona :s
    wstyd normalnie wstyd się pomału przyznać że mieszkam w polsce
    Mam nadzieję że, ludzie nie pozwolą na takie coś i wyjdą na ulicę bo tu już nie chodzi o nas tu chodzi o każdą kobietę w tym kraju - zdecydowanie muszę się napić hyh
    Uwaga, rzucam ołówkami!

Ja też nie wieże. Nie dwie wieże. I nie trzy. może to nie wieże a zwykłe słupki? :-P
    W polsce... Eh :-( w sumie nie wiem czy w tej sytuacji ta mała litera nie jest właśnie we właściwym miejscu...

c5e015d88e.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Migotka MonaLizzza wy tam żyjecie? Bo jakoś zaginęłyście w akcji :)

EWelinka dzięki za pamięć :)
    Forum mam cały czas na pasku, jak tylko mam chwilę to czytam co u Was. Teraz mam bardzo ciężki okres i bardzo mało czasu...
    Do Chruścika jadę we wtorek, zobaczymy jaki będzie plan

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Wiadomość z wczoraj.
    Na 20 komórek zapłodniło się 13 :)
    Trzymajcie kciuki żeby jakaś dotrwała do 5tej doby, bo ostatnio sie nie udało.
    Mąż się śmieje że to parszywa 13, same chłopy ;)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, szurusiowa lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek, super wynik! Gratulacje :) trzymam kciuki za przetrwanie.
    Ja juz zmierzam do Krakowa.
    A tak się zastanawiam co tam u Graśki. Dawno się nie odzywala.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, powodzenia na wizycie :-)

Suomi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wracam i właśnie stoję w masakrycznym korku na autostradzie. Jakiś mega wypadek chyba był.
    Z moimi jajnikami wszystko ok. Dostałam te sama dawkę menopuru (150). Teraz czekam na @. Oby przyszła szybko. Pytałam o duphaston na przyspieszenie, ale powiedziała ze juz za późno :/
    Zapytałam czy liczy się to już jako druga procedura w rzadowce, ale nie wiedziała. Potwierdziła, że krwawienie było z odstawienia leków.
    Trzymajcie kciuki, żeby malpa przyszła jak najszybciej, bo muszę zdążyć z transferem do 24.04... Tak bardzo nie chce juz tego przekładać :/

ComeToMeBaby, ewa84, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane! miłego weekendu:)

Ewelina trzymam kciuki za dobry hist-pat:)

Kaczorek woow piekny wynik:) to juz twoja 3 procedura ze zapładniali wszystkie? Czy jestes 35+ ?

Vanili kochana masa stresu ale wazne ze jest ok

Cometa coz za seksowny suwak :P

Lola robilas w koncu tego testa?

Suomi kiedy powinnas ruszyc?

a ja sobie dzis zdałam sprawe ze jeszcze 15 dni i jesli nic nie stanie na przeszkodzie to ruszamy z procedura(moze jestem sado maso ale steskniłam sie za zastrzykami :P)

noi plamienie odpukac ustało! :D a wiec w srode histero! prosze o mocne kciuki:)

Vanili, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 27dc, wiec teoretycznie za parę dni o ile cykl mi się nie rozregulowal. Ciężko stwierdzić kiedy miałam tę multiovu, bo nawet nic nie czułam.
    Ania, już zaczynam trzymać kciuki.
    P.S. Karambol był jakiś kilometr przede mną i juz od dwóch godzin stoję w jednym miejscu na autostradzie. Podróż z przygodami :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Dziś 27dc, wiec teoretycznie za parę dni o ile cykl mi się nie rozregulowal. Ciężko stwierdzić kiedy miałam tę multiovu, bo nawet nic nie czułam.
    Ania, już zaczynam trzymać kciuki.
    P.S. Karambol był jakiś kilometr przede mną i juz od dwóch godzin stoję w jednym miejscu na autostradzie. Podróż z przygodami :)
    No właśnie czytałam o tym karambolu, no to Wam sie trafilo :/ ale dzięki Bogu ze byliście jednak jakiś kawałek od tego, bo kilometr to stosunkowo krotki dystans. Tam jakis trup a wiec moze to potrwać.

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kaczorek woow piekny wynik:) to juz twoja 3 procedura ze zapładniali wszystkie? Czy jestes 35+ ?
    To moja 2ga procedura mam 37 lat :)
    Poprzednim razem przy długim protokole miałam tylko 5 pecherzyków z czego otrzymano 3 zarodki.
    2 mi podano trzeci nie przeżył.
    To moja ostatnia procedura bo doktorek powiedział że nie wyrobimy się przed czerwcem z 3cia.

Ania Suomi trzymam kciuki!

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że ruszacie z kolejnymi procedurami :)
    Oby wiosna była owocna :)
    Powodzenia dziewczyny!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam ze kazda forma handlu lekami, takze nieodplatne ich "oddawanie" za posrednictwem forum, narusza tutejszy regulamin (i obowiazujace prawo).
    Niestety takie posty beda zglaszane do edycji i usuniecia feralnego fragmentu.

Przykro mi.Dziekuje za uwage.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No właśnie czytałam o tym karambolu, no to Wam sie trafilo :/ ale dzięki Bogu ze byliście jednak jakiś kawałek od tego, bo kilometr to stosunkowo krotki dystans. Tam jakis trup a wiec moze to potrwać.

Tak, właśnie wszędzie o tym mówią dziś. W takim korku to jeszcze nie stałam w życiu. Oczywiście brak jakiejkolwiek organizacji, żeby zrobić jakiś objazd. Po 4 godz stania w końcu się uwolnilismy, a to i tak szczęście, bo policja kazała zawracać na autostradzie i jechać pod prąd jakimś odjazdem w druga stronę i cały tabun ruszył, a my stwierdziliśmy ze będziemy czekać. Gdybyśmy posłuchali policji to do nocy bym do Wrocka nie dojechała. Ania, a od poniedziałku będą remontować a4 to trochę sobie pojedziemy do Krakowa :/
    Tak się zastanawiam, czy nie odpuszcza trochę pod koniec programu i może pozwolą brać po 2 zarodki :) z chęcią bym się skusila :)
    Ania, no to pójdziemy prawie jednakowo, fajnie bo będziemy z wózkami po sąsiedzku razem spacerować :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ