X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Tak, właśnie wszędzie o tym mówią dziś. W takim korku to jeszcze nie stałam w życiu. Oczywiście brak jakiejkolwiek organizacji, żeby zrobić jakiś objazd. Po 4 godz stania w końcu się uwolnilismy, a to i tak szczęście, bo policja kazała zawracać na autostradzie i jechać pod prąd jakimś odjazdem w druga stronę i cały tabun ruszył, a my stwierdziliśmy ze będziemy czekać. Gdybyśmy posłuchali policji to do nocy bym do Wrocka nie dojechała. Ania, a od poniedziałku będą remontować a4 to trochę sobie pojedziemy do Krakowa :/
    Tak się zastanawiam, czy nie odpuszcza trochę pod koniec programu i może pozwolą brać po 2 zarodki :) z chęcią bym się skusila :)
    Ania, no to pójdziemy prawie jednakowo, fajnie bo będziemy z wózkami po sąsiedzku razem spacerować :)
    No nie gadaj ze będą remonty :/ masakra
    Twoj mąż się wyspal chociaż trochę, bo mój mi doniósł ze rano schodził i teraz tez na nocke przyszedł.
    No ja od 17 tego zacznę gonapeptyl i będę czekać do @ a więc Ty to pewnie już do transferu będziesz się szykować kochana :)

My ostatnio jak wracaliśmy to nie a4 a bokami przez bytom itd to 4 h jechaliśmy a kilometrowo o 5 mniej niż A4 ale dramat ruch straszny noi ciągnie przez centra miast.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi a co do opuszczenia to nie ma co liczyć, tez myślałam że może chrostek będzie sypać dodatkami jak szalony pod koniec programu a tu lipa, puki co nie dał mi nic. Ale jeszcze będę go gnebic. Powiem w prost jak mi zaś odmówi ze chce za dodatki zapłacić.

Suomi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jakie dodatki będziesz chciała? Ah? embroglue?

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chciałam do pierwszego transferu dopłacić za dodatki to powiedział że nie można :s

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Suomi a co do opuszczenia to nie ma co liczyć, tez myślałam że może chrostek będzie sypać dodatkami jak szalony pod koniec programu a tu lipa, puki co nie dał mi nic. Ale jeszcze będę go gnebic. Powiem w prost jak mi zaś odmówi ze chce za dodatki zapłacić.

A ten Chrustek to tez raz tak, raz inaczej gada. Gdyby mi pozwolił za pierwszym razem to już w lutym miałabym stymulację. Wtedy stwierdził, że absolutnie nie można przed wyleczeniem bakterii. Na następny raz, jednak pozwolił, a teraz już w ogóle nie było o tym mowy. Kwestia przekonania go myślę :)
    A mój m zmęczony i niewyspany jak nigdy, ale cóż - nikt nie mówił, że będzie łatwo.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Aniu jakie dodatki będziesz chciała? Ah? embroglue?
    Klej i wlewy chce od niego wyciagnac. Ostatnio jak zapytalam o klej to powiedzial ze nie bo mialam tylko 1 transfer. A lasce(z bociana) ktora tez miał tylko 1 transfer dał klej, scrachting i wlewy, to troche nie halo nie? Jak jednym daje a drugim nie mimo ze sa w identycznej sytuacji :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad intralipidem. Bo emroglue nie wiem czy emroblue przy mrozakach?

Szusrusiowa mi też Pani Dr powiedziała w klinice że, nie można za dodatki dopłacać

szurusiowa lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, całe lata mnie tu nie było :)
    Ale miałam 3 tyg. wyjęte z życiorysu...praca, praca, praca...przychodziłam do domu tylko spać i od rana znowu...buuu...
    1.04 miałam scratching...teraz czekan ma @ (za ok 3 dni) i jedziemy na sztucznym cyklu z criotransferem...
    Doktorek mnie zaskoczył, bo kazał rozważyć podanie 2 zarodków (mamy tylko 2)
    1 jest troszkę słabszy od tego co miałam teraz, a 2 baaaaardzo słaby - 2 klasa...
    Więc mam teraz rozkminę...czy brać 2 i na tym zakończy się moja przygoda z rogramem, czy jednak wziąć 1 i słabeuszka zostawić sobie do następnego crio...tylko czy coś z niego w ogóle będzie???
    Ne embrioglue niestety nie mogę liczyć, dopiero przy 3 transferze...:(
    Ehh...wracam dalej do pracy...
    Trzymam kciuki za was wszystkie :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka a czy nie byłoby tak że jakbyś wzięła dwa zarodki to w maju spokojnie już bys mogła stratować z drugą procedurą?? Pytałaś się go o to?

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    migotka a czy nie byłoby tak że jakbyś wzięła dwa zarodki to w maju spokojnie już bys mogła stratować z drugą procedurą?? Pytałaś się go o to?
    Nie zapytałam właśnie...pogadam z nim teraz jak pojadę...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze nie można płacić w programie ale może się kapnie ze naprawdę mi zależy na nich. Tym bardziej ze widać ze to czy da czy nie to jego widzimisię.

Znajoma tak właśnie na nim wymusiła dodatki, proponując ze za nie zapłaci z własnej kieszeni.

• Suomi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze zapomniałam napisać wczoraj newsika o dr K :)
    Jak sobie siedziałem w poczekalni, a u niej była inna pacjentka to nagle przebiegła i zaczęła coś gadać pani z recepcji na ucho. Ona na to:,, o Jezu, naprawdę? " i popedzily do pokoiku ze sprzętem med po jakieś rzeczy (nie wiem dokładnie co). Potem jeszcze babka z recepcji zapytała gdzie jej to spadło, a ona stwierdziła że nie wie :/ myślę, że mogła wywalić gdzieś materiał z cytologii, albo coś w tym stylu. Od razu mi się przypomniało co Szurusiowa pisała o transferze z nią... Zaczynam się obawiać jej kompetencji :(

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Aaa jeszcze zapomniałam napisać wczoraj newsika o dr K :)
    Jak sobie siedziałem w poczekalni, a u niej była inna pacjentka to nagle przebiegła i zaczęła coś gadać pani z recepcji na ucho. Ona na to:,, o Jezu, naprawdę? " i popedzily do pokoiku ze sprzętem med po jakieś rzeczy (nie wiem dokładnie co). Potem jeszcze babka z recepcji zapytała gdzie jej to spadło, a ona stwierdziła że nie wie :/ myślę, że mogła wywalić gdzieś materiał z cytologii, albo coś w tym stylu. Od razu mi się przypomniało co Szurusiowa pisała o transferze z nią... Zaczynam się obawiać jej kompetencji :(
    Kochana ale Ty piszesz o Kryscie tak?
    z tego co pamietam szurusiowa pisała o Kaczmarczyk

chyba ze sie myle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 17:58

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr Kaczmarczyk wydaje sie byc ok przynajmniej ja takie odczucia mialam
    jesli chodzi o dr Kryste to jakos mniej mi przypasowala ale widzialam ze na znany lekarz ma bardzo dobre opinie... a to sie nie czesto zdarza

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak byłam ostatnio w klinice to słyszałam jak recepcjonista mówiła do kogoś przez telefon że doktor jedzie na szkolenie w tym tygodniu i go nie będzie.
    Nie wiecie czy chodziło o Chrusta?
    Wolałabym żeby to on mi robił ewentualny transfer :(

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Dziewczyny jak byłam ostatnio w klinice to słyszałam jak recepcjonista mówiła do kogoś przez telefon że doktor jedzie na szkolenie w tym tygodniu i go nie będzie.
    Nie wiecie czy chodziło o Chrusta?
    Wolałabym żeby to on mi robił ewentualny transfer :(
    Na pewno chodziło o niego bo nawet na Facebooku podali inne godziny pracy kliniki na środę, czwartek i piątek.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, ma coś w sobie z Kaczora :)
    Czyli zgadza się, że jest jakaś roztrzepana, no ale może przesadzamy :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się K-a na pierwszej wizycie u niej wydała bardzo miła i uprzejma. Gorzej było ostatnio. Nie chciała za bardzo ze mną rozmawiać, wszystko musiałam z niej wyciągać. Jeszcze stymulację rozpisać to ok, ale punkcji czy transferu nie chciałabym, żeby mi robiła. Niestety to już niezależne od nas :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:35

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo polubiłam Chrusta, choć dr. Pietrus też baaardzo fajny, ma świetne opinie.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiście taka najbardziej otwarta na pacjenta wydala się doktor Kaczmarczyk. Bardzo pozytywna a jednocześnie profesjonalna, wszystko sama opisała, zapytała czy mam pytania. Na prawdę chętnie bym do niej wróciła. Doktorek trochę mniej dostępny jest ale widać że ma wiedzę. Dr Pietrus przyjemny, trochę taki luzak, szybko i na temat a dr Serafin przy nim dużo spokojniejszy, on ma czas... Ale sympatyczny no i ma mega plusa za podwójnie owocny transfer :p :):)
    Generalnie w czasie starań miałam do czynienia z różnymi lekarzami i ogólnie tych z Artvimedu oceniam bardzo pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:33

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ