Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola79 wrote:Dziewczyny w przypadku konieczność In Vitro w powodu czynnika męskiego (ostra oligospermia) ja chyba zaświadczeń żadnych mieć nie muszę? Nie leczymy się rok bo tu nie ma opcji wyleczenia. A o chorobie dowiedzieliśmy się w marcu po 1 badaniach nasienia. Kolejne 3 to tylko potwierdziły. Urolog i endokrynolog nie dali żadnej szansy na naturalne poczęcie.
ze strony Artvimedu:
Bezwzględne wskazania (BEZ WZGLĘDU NA CZAS TRWANIA NIEPŁODNOŚCI):
czynnik męski - koncentracja plemników < 1 mln/ml
Wskazania do leczenia w programie refundowanym, ZALEŻNIE od wieku pacjentki i czasu trwania niepłodności:
masz 36 lat, więc:
Czynnik męski:
- azoospermia, bez względu na czas trwania niepłodności - program IVF-ICSI z TESE lub PESE
- koncentracja plemników 1-3 mln/ml po 6 m-cach trwania niepłodności jeżeli partnerka = lub > 35 rż - program IVF-ICSI
- koncentracja 3-15 mln/ml po 12 m-cach niepłodności, jeżeli partnerka = lub > 35 rż - program IVF-ICSI
kwalifikacja może nastąpić wcześniej o ile obecne są dodatkowe czynniki ryzyka w postaci nieprawidłowej morfologii nasienia, ograniczonej żywotności lub nieprawidłowego ruchu plemników
-
ewlinaaa85 wrote:No to zaczynamy w grudniu jestem w szoku teraz zostało czekać na @ mam puregon i cetrotide
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Też się nad tym zastanawiam bo @ mam dostać między 5 a 9 grudnia więc sama jestem ciekawa jak to się potoczy bo pewnie na ten okres świąteczny się załapię
-
ComeToMeBaby wrote:ze strony Artvimedu:
Bezwzględne wskazania (BEZ WZGLĘDU NA CZAS TRWANIA NIEPŁODNOŚCI):
czynnik męski - koncentracja plemników < 1 mln/ml
Wskazania do leczenia w programie refundowanym, ZALEŻNIE od wieku pacjentki i czasu trwania niepłodności:
masz 36 lat, więc:
Czynnik męski:
- azoospermia, bez względu na czas trwania niepłodności - program IVF-ICSI z TESE lub PESE
- koncentracja plemników 1-3 mln/ml po 6 m-cach trwania niepłodności jeżeli partnerka = lub > 35 rż - program IVF-ICSI
- koncentracja 3-15 mln/ml po 12 m-cach niepłodności, jeżeli partnerka = lub > 35 rż - program IVF-ICSI
kwalifikacja może nastąpić wcześniej o ile obecne są dodatkowe czynniki ryzyka w postaci nieprawidłowej morfologii nasienia, ograniczonej żywotności lub nieprawidłowego ruchu plemników
Tak tak wiem. U nas wyniki od 0,5 do max 1,8 mln plemników wiec strasznie kiepsko... na szczęście morfologia w miarę. Oligospermia to jedna z kilku zaburzeń mojego Z. Do tego niskie AMH 1,3 i wiek mój. Pod górkę jak to mój lekarz powiedział.
-
Lola79 wrote:Tak tak wiem. U nas wyniki od 0,5 do max 1,8 mln plemników wiec strasznie kiepsko... na szczęście morfologia w miarę. Oligospermia to jedna z kilku zaburzeń mojego Z. Do tego niskie AMH 1,3 i wiek mój. Pod górkę jak to mój lekarz powiedział.
Mój pierwsze badanie mial 500 tys, potem w kolejnych bylo ok 2-3mln.
przez ostatni rok karmilam go selenem, sokiem z granatu, chwile androvit bral, nawet CLO dostal no i day by day orzechy brazylijskie i w skali roku poprawilo sie na 7 mln i mogliśmy podejsc do inseminacji. .. chociaż to i tak nam nie pomogło -
Lola79 wrote:Tak tak wiem. U nas wyniki od 0,5 do max 1,8 mln plemników wiec strasznie kiepsko... na szczęście morfologia w miarę. Oligospermia to jedna z kilku zaburzeń mojego Z. Do tego niskie AMH 1,3 i wiek mój. Pod górkę jak to mój lekarz powiedział.
A pisałaś że wyniki nasienia macie od marca, więc spokojnie łapiecie się na minimum 6 miesięcy. Głowa do góry- będzie dobrze.
edit: czy ty nie napisałaś w podpisie, że warunki spełnione i brakuje wam tylko FSH? bo widzisz, że warunki spełniacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:36
Lola79 lubi tę wiadomość
-
Warunki spełniamy tak. Jeśli moje FSH będzie na dobrym poziomie. Bo ze strony męskiej jak tjnajbardziej.
tak z ciekawości jakie miałyscie FSH? Ja jutro jadę bo akurat 3dc. I wynik będzie po południu. Jeśli wyjdzie zay wysoki to zostanie mi prywatna procedura...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:49
-
nick nieaktualnyDobry wieczór, dopiero dotarłam do domu. W klinice młyn, wizyta spóźniona o ok. godzinę, a i powrót też pozostawia wiele do życzenia w piątkowe popołudnie
No więc tak... tak samo jak Kayaa mam przesunięcie terminów, jajców lekarz naliczył 8 ale z tego tylko 2 takie już idealne 20 i 21 mm, reszta niestety musi podgonić jeszcze, wiec kolejne trzy dni menopuru i cetrotidu przede mną, w niedzielę kolejne podglądanie, miejmy nadzieję że już ostatnie, to we wtorek wtedy punkcja...no i tak jak u Kayi zmiana daty transferu, będzie nie trzydniowych zarodków ale pięciodniowych blastek wstępny termin kolejna niedzielaComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinka gratuluję kwalifikacji brawo, czyli wszystkie się dostałyśmy, mamy naprawdę szczęśliwy watek
Co do ucha, to zakupiłam krople przeciwbólowe i przeciwzapalne i zakrapiałam, dodatkowo wtykałam do wnętrza uch gazik. No i ogrzewałam, a że nie bardzo było czym, to przykładałam kubek z ciepłą herbatą
Te krople wkrapiałam do ucha więcej raz niż pisało, momentami aż szczypało, ale twarda byłam i do laryngologa trafiłam już z lżejszym stanem, a i tak orzekł ostry stan zapalny a co Ci się kochana przyplątało??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcha i jeszcze jedno dziewczyny, jeśli któraś jeszcze nie wykupiła leków, to śmigać i szukać bo pojawił się problem z cetrotidem, brakuje go na hurtowniach, trochę się dzisiaj naszukałam, ale mam; oby tylko nie było kolejnej recepty, bo może być klops
ComeToMeBaby, ewa84 lubią tę wiadomość
-
Julita76 wrote:Acha i jeszcze jedno dziewczyny, jeśli któraś jeszcze nie wykupiła leków, to śmigać i szukać bo pojawił się problem z cetrotidem, brakuje go na hurtowniach, trochę się dzisiaj naszukałam, ale mam; oby tylko nie było kolejnej recepty, bo może być klops
-
nick nieaktualny