X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę idę do swojego gina pooglądać malutką ;-) , a dzisiaj robiłam tą krzywą cukrową, ciekawe co mi tam wyjdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:35

ewa84, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Naszych starającuch się jakiś taki spokój ostatnio...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:35

• J82 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny.
    Chciałam się przywitać, choć temat in vitro jeszcze mnie bezpośrednio nie dotyczy. Mam go jednak już ciągle z tyłu głowy. Od jakiegoś czasu was podczytuję. Leczyłam się w jednej z krakowskich klinik dwa lata (poroniona ciąża po pierwszej inseminacji, kolejne próby bez efektu) i postanowiłam skonsultować swój przypadek z dr Ch. Zlecił brakujące badanie AMH (sic!) i niebawem wybieram się do niego z wynikiem (prawie 1,8). Zobaczymy, co powie. Nie wiem, czy robię dobrze, ale chyba potrzebna mi już zmiana lekarza. Dwa lata w jednej klinice i stoję w miejscu. Mam 34 lata, więc czas nie jest moim sprzymierzeńcem. Bardzo boję się rozczarowania, ale to uczucie przecież i wam nie jest/nie było obce.
    Mocno kibicuję ciężarówkom i ciągle trzymam kciuki za te wyczekujące dwóch kresek. Oby nam wszystkim się udało.

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• J82 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, teraz zauważyłam zamiast cyfry. Chodziło mi o 1,8.

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    A co u Naszych starającuch się jakiś taki spokój ostatnio...
    Starające ciągle się starają hehe hanghead.gif
    a tak serio to chyba wszystkie jesteśmy aktualnie w trakcie przygotowań jedne do kolejnej procedury drugie do crio :D
    ja już czwarty dzień na estrofemie a od jutra zwiększam dawkę o jedną tabl. w czwartek mam 8dc i idę na pierwsze podglądanie mojego endo u mojego gin a drugi gin choć też jej w weekend nie będzie to załatwiła mi kolejne podglądanie w szpitalu hyh

No kobitki zdawać nam tu relacje bo na prawdę ucichło na forum :P
    Migotka jak tam???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 16:52

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 witaj wśród nas :D
    Myślę, że na Twoim miejscu po dwóch latach również zmieniłabym lekarza a nóż inny lekarz wymyśli coś co mogłoby Ci pomóc :) trzymam kciuki i pozdrawiam

• J82 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    J82 witaj wśród nas :D
    Myślę, że na Twoim miejscu po dwóch latach również zmieniłabym lekarza a nóż inny lekarz wymyśli coś co mogłoby Ci pomóc :) trzymam kciuki i pozdrawiam

Dziękuję za przywitanie ;-) Myślę, że i tak długo czekałam z tą decyzją. Ale wiesz jak jest - ufasz, że ktoś cię dobrze prowadzi, w końcu raz był sukces - choć na krótko. Ale może faktycznie zmiana lekarza prowadzącego to najlepsze co mogę teraz zrobić. Poza ty dr Ch. wydaje mi się bardzo rzeczowy i konkretny. Wierzę, że pomoże. Również gorąco Ci kibicuję :-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Marysia

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 hej witamy :) i powodzenia na wstępie. A znacie powód Waszych niepowodzeń? Czy jeszcze nie określono?

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    J82 hej witamy :) i powodzenia na wstępie. A znacie powód Waszych niepowodzeń? Czy jeszcze nie określono?
    M. morfologia na poziomie 2-4 proc. Ja niedrozny jajowod z lewej strony.

Marysia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to kciuki za podglądanie, czytałam o twoich kłopotach z tym monitorowaniem
    :( fajnie że jednak się jakoś poukładało :)
    Tak mi się ostatnio zdaje że my ciężarówki zdominowałyśmy to forum, a Staraczek nam ubyło, albo się przestały udzielać w tym czasie przestoju w staraniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 witamy ☺
    Też uważam że warto zmienić lekarza po dwóch latach bez efektu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja was czytam na bieżąco :D
    no i oczywiście mocno kibicuję naszym ciężarnym jak i starającym się nadal feta2.gif

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ponownie wracam do gry i zaczynam przygotowania do III procedury. Od dziś biorę tabsy anty i idę długim protokołem. 11 maja mam histeroskopię ze scratchingiem, pod koniec maja ruszę ze stymulacją. Szczegółowy plan poznam zapewne po zabiegu 11.pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Anatolka, szurusiowa, Vanili, ewa84, Julita76, Ania1986, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Ewelina to kciuki za podglądanie, czytałam o twoich kłopotach z tym monitorowaniem
    :( fajnie że jednak się jakoś poukładało :)
    Tak mi się ostatnio zdaje że my ciężarówki zdominowałyśmy to forum, a Staraczek nam ubyło, albo się przestały udzielać w tym czasie przestoju w staraniach

Może wyniesiemy się na fioletowy wątek, żeby dziewczyn nie wkurzać/zanudzać pessarami itp.? ;-)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciezarowki-metoda-ivf-i-iui,7842,525.html

Kometa się już przywitała :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:28

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no nie, możecie sobie być na fioletowym ale będzie nam smutno jak i to forum opuścicie ;) nikt nas tu nie zanudza.

Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież kibicujemy :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pssss ja tam tu zostaje jak wam moje marudzenie nie przeszkadza :) po fioletowej stronie czasem strach byc bo tam sporo trudnych historii ech... i lepiej się nie nakrecac.
    Poza tym mi tu dobrze :)

szurusiowa, pszczółka p, ewlinaaa85, Julita76, Ania1986, Lonia, Anatolka, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jakoś przywykłam do tego różowego koloru ;)

Ania1986, ewlinaaa85, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje dla nieobecnych na grupie, jestem po usg 6 ds 11 pęcherzyków.

ewa84, Julita76, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ