X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dzisiaj dostałam receptę na lek do stymulacji o nazwie Bemfola 150j.I żeby było wesoło to nie wykupiłam go w Krakowie a po powrocie do domu okazało się ze nigdzie go nie dostanę u nas, nawet go zamówic nie mozna. Więc znowu czeka mnie wycieczka 3 godzinna do Krakowa.
    Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień bo będzie się działo u Was!!! Pozdrawiam

• gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 ds ale cyklu to wam nie powiem bo jestem od marca najpierw na yasmin a teraz na zoladexie i okresu juz miec nie bede. We wtorek czyli w 7 dniu stym. Jade na usg. Czego sie spodziewac? Biore menopur. Chodze do Chtrostowskiego. Dzis czuje ze cos zaczyna sie dziac, pobolewa jak na owulacje. In vitro Z powodu endometriozy. Ciekawe czy uda sie za pierwszym razem. V

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja dziś 5ds (6dc) i nadal mam @ jakaś porażka :/ jutro mam pierwszy monitoring. Zazwyczaj @ trwała 2-3 dni a przy poprzedniej stymulacji 2dni a dziś już 6 dzień ech w ogóle dawno nie miałam tak paskudnej @ mam nadzieję, że mimo wszystko coś mi tam urosło bo zaczynam się martwić

Mialan to samo i nic złego nie oznaczało. Pęcherzyki rosły w najlepsze, więc u Ciebie pewnie też tak jest.
    Jutro popołudniu mają jeszcze do mnie dzwonić z informacja ile zarodków przetrwało i jak się dzielą. Ale skoro dziś nie dzwonili to chyba dobrze wróży - tzn. Że jest więcej niż jeden :)

ewlinaaa85, lipa, Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy kobity na raporty ;)

&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:40

ewlinaaa85, lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja pierwsza raportuje :-) 11 pecherzykow jak na razie. Dawka 112,5 utrzymana. Od jutra cetrotide. I we wtorek kolejny podglad i intralipid :-)

szurusiowa, ewlinaaa85, ewa84, ComeToMeBaby, Suomi, Torunianka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzę w poczekalni ;) Lipa u kogo byłaś na podglądzie?

• lipa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Chrostowskiego.
    Wypatrywalam Cie, sluchalam czy nie ma jakiejs Eweliny, ale nie bylo :-)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa: ładny wynik :)

ComeToMeBaby, lipa lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie ;) na dzien dzisiejszy 9 pęcherzykow czyli zaczynam tak samo jak poprzednim razem ;) we wtorek kolejna wizyta ;)

Lonia widzialam Cię w recepcji hyhy
    Ilonka Ciebie też widziałam leżałaś w zabiegowym jak mi krew pobierali haha przynajmniej tak mi się wydaje że to Ty ;)

szurusiowa, Lonia, Suomi, ComeToMeBaby, Torunianka lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was wszystkie widziałam z Ilonką nawet rozmawiałyśmy no i chyba z Lipą też w zabiegowym o intralipidzie. U mnie 13 pęcherzyków w poniedziałek punkcja na 12.

ewlinaaa85, Suomi, ComeToMeBaby, Torunianka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia a Ty już intralipid miałaś podawany?

• Lonia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia a Ty już intralipid miałaś podawany?
    Tak dzisiaj mnie meczyli wkluciami i intralipid też dostałam ale dopiero jak o niego zapytałam

3jvz73sbpxjphhug.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    A ja Was wszystkie widziałam z Ilonką nawet rozmawiałyśmy no i chyba z Lipą też w zabiegowym o intralipidzie. U mnie 13 pęcherzyków w poniedziałek punkcja na 12.
    Lonia to bylas ty, ta blondyneczka? Milo poznac :P

Lonia lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ilonke ktora nie wyrazila zgody na zabieg tez widzialam :-) a jaki to nick? :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyhy nasza Ilonka chyba wyraziła zgodę skoro była po punkcji :P ( 19ilonka87 )
    Lipa na którą masz we wtorek?

• Suomi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mieliśmy telefon z Artvimedu :)
    3 zarodki 8 blastomerowe, które bardzo ładnie i szybko się dzielą oraz jeden 2 blastomerowy, który prawdopodobnie się zatrzymał. Jutro jeszcze mają dzwonić o której transfer w poniedziałek.

Ania1986, szurusiowa, lipa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Torunianka lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    hyhy nasza Ilonka chyba wyraziła zgodę skoro była po punkcji :P ( 19ilonka87 )
    Lipa na którą masz we wtorek?

W koncu wyrazila, ale najpierw cos tam zle podpisala :-)
    We wtorek na 10 i potem jeszcze mam brac ten intralipid, wiec troche posiedze

age.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się już wszystkie poznałyśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 15:44

3jvz73sbpxjphhug.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie po punkcji 7 komórek ale nie mam info ile prawidłowych, jutro będę miała telefon ile się zapłodniło z Lonią na pewno się widziałam, Ewelina musiałam być nieźle przytłumiona że nie zorientowałam się że jesteśmy razem w zabiegowym :D tragedia :D Lipa powiedz mi gdzie siedziałaś obok zabiegowego? I przyznaję się bez bicia że źle podpisałam dwa razy jeden dokument :D

ewlinaaa85, lipa lubią tę wiadomość

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka siedziałam na wprost ciebie w różowej sukience :-)

19ilonka87 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ