X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Hej :-) mam pytanko czy któraś z Was miała plamienia po punkcji? Nic mnie nie boli tylko mam delikatne plamienia
    Ja miałam i to bardzo ;) tyle, że ja nie byłam w stanie nawet chodzić po punkcji a już nie wspomne o tym co przeżywałam jak musiałam isc siusiu hyhy
    plamieniami się nie martw ja wtedy dzwoniłam do Dr i powiedział że to jest naturale.

19ilonka87, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję po punkcji 13 dojrzałych komórek, jeśli u M będzie podobny, dobry wynik to będą zapłodnione wszystkie komórki. Dostałam inną kombinacje leków i dodatkowy progesteron w zastrzykach. Jutro się wyjaśni ile mamy zarodków.

Vanili, ewlinaaa85, 19ilonka87, Torunianka, Suomi, lipa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia to świetne wieści ;) teraz trzymamy kciuki żeby się ładnie zapłodniły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:56

Lonia lubi tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, super :)
    Kometa, dobrze że napisałaś, bo już się martwilam co z Tobą :) no to nowy gin będzie miał wyzwanie. Może brak magnezu jakieś skurcze powoduje?
    Ja po punkcji nie miałam żadnych plamień, tyko przy sikaniu ze 2-3 dni jajniki bolały. Wzięłam w dzień punkcji chyba 2 paracetamole i tyle.
    P.s. Pozdrawiam z poczekalni. coś o dziwo się nie stresuję...

19ilonka87, ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drugiej punkcji wrecz krwawilam. Ale ja to wogole mialam przejscia przy obu stymulacjach. Mam nadzieje, ze tym razem obejdzie sie bez hiperki.

Lonia swietny wynik. Chcialabym wlasnie taki miec ;-)

Ewelina na ktora ty jutro bedziesz w klinice?

19ilonka87, ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi po co sie denerwowac, radowac sie trzeba ;-)

szurusiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam blastkę wychodzącą z otoczki 522 i jedna do mrozenia nie wiadomo jeszcze jakiej klasy.
    Z trzeciej raczej nic nie będzie, bo słabo się dzieli :/
    Czekam dalej i juz zaczynam się stresować

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ja mam na 11.00 zapewne będę szybciej hehe

Ja mam problem z punkcją i to ogromniasty bo o ile się okaże, że punkcje będę miała w południe to mój mąż nie będzie mógł przyjechać. Jedyna opcja to punkcja zaraz z rana
    jestem troszkę załamana bo przecież mąż jest potrzebny :(
    Nie wiem czy Dr się zgodzi zrobić mi punkcję z rana :( jak się nie zgodzi to jestem w czarnej d.. ( sorry)
    A wizyty nie mam u Dr. Ch ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 17:39

• lipa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ją też będę przed 11 bo nie wyrobie się pociągiem. Dzwonilam do rejestracji, pozwoliły mi się spóźnić.
    To ty już wiesz kiedy masz punkcje?

age.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Nie dziękuję, nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty a jestem już na półmetku stymulki. Martwi mnie tylko jedno, jestem na zoladexie i nie mam teraz @, więc i kiedy będę miała transfer, czy na zoladexie i menopurze w ogóle rośnie enometrium ?
    Hmm, nie znam tematu, ale na menopurze to jajca rosną, a endo to tak przy okazji ;-) hyhy czemu miałoby nie rosnąć?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Melduję po punkcji 13 dojrzałych komórek, jeśli u M będzie podobny, dobry wynik to będą zapłodnione wszystkie komórki. Dostałam inną kombinacje leków i dodatkowy progesteron w zastrzykach. Jutro się wyjaśni ile mamy zarodków.
    Super Lonia, cały czas wam kibicuję :-)

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Lonia, super :)
    Kometa, dobrze że napisałaś, bo już się martwilam co z Tobą :) no to nowy gin będzie miał wyzwanie. Może brak magnezu jakieś skurcze powoduje?
    Ja po punkcji nie miałam żadnych plamień, tyko przy sikaniu ze 2-3 dni jajniki bolały. Wzięłam w dzień punkcji chyba 2 paracetamole i tyle.
    P.s. Pozdrawiam z poczekalni. coś o dziwo się nie stresuję...
    Heh, o jak mi miło :-) myślę że magnez, bo w krwi miałam go mało, zobaczymy jak teraz, co zleci. W każdym razie skurczy brak - i całe szczęście. Z "zakwasami" jest chyba lepiej, bo są ciągle i umiarkowane i może nie są aż tak dokuczliwe jak skurcze które łapią znienacka i z całej siły.

Zdaj raport z "po poczekalni" :-)

Suomi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Mam blastkę wychodzącą z otoczki 522 i jedna do mrozenia nie wiadomo jeszcze jakiej klasy.
    Z trzeciej raczej nic nie będzie, bo słabo się dzieli :/
    Czekam dalej i juz zaczynam się stresować
    522 to super! Ja brałam 511. Trzymam kciuki za powodzenie tej misji :-)

Suomi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ewelina ją też będę przed 11 bo nie wyrobie się pociągiem. Dzwonilam do rejestracji, pozwoliły mi się spóźnić.
    To ty już wiesz kiedy masz punkcje?
    Nie wiem ale przypuszczam, że skoro jutro drugie usg to punkcja pewnie w czwartek

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, przedstaw im sytuację i może uda się wcisnąć was rano? Nie wiem czy nie zmienili taktyki, ale jak ja miałam punkcję to dopiero po dwóch godzinach po pobraniu jajek można było oddać nasienie. W różnych klinikach różnie się to praktykuje, może więc dopytaj czy można coś z tym fantem zrobić. Im przecież też zależy na tym żeby mieć oba materiały pobrane.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Nie wiem ale przypuszczam, że skoro jutro drugie usg to punkcja pewnie w czwartek
    Wszystko zależy od tego co zobaczą na usg, czy dobrze reagujesz, czy trzeba przedłużyć stymulację itd. Wywróżyć nie wywróżysz, ale zgadzam się, że trudno coś czasem zaplanować.

c5e015d88e.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hmm, nie znam tematu, ale na menopurze to jajca rosną, a endo to tak przy okazji ;-) hyhy czemu miałoby nie rosnąć?
    Bo jestem na zoladexie a on hamuje estrogeny :-(

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też długi protokół z zoladexem i normalnie nie produkuje się swoich hormonów ale to robią te leki do stymulacji. Endometrium było przygotowane do transferu.

lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wszystko zależy od tego co zobaczą na usg, czy dobrze reagujesz, czy trzeba przedłużyć stymulację itd. Wywróżyć nie wywróżysz, ale zgadzam się, że trudno coś czasem zaplanować.

Chciałabym nie musieć jechać na kolejne USG w czwartek pociągiem, tylko np jutro usłyszeć że w środę wieczorem ovitrelle i w piątek punkcja. Dlatego podpytuje :-)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

age.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po :)
    Wracamy we trójkę - my i blastka 511, czyli super jakości :):):)
    Coś mi się pokickalo z ta 522, ale na pewno jest 511 jednak. Chrustu powiedział, żeby dziś w nocy nie szaleć, bo będzie się implantować. Na to tez liczę, inaczej być nie może!

ewlinaaa85, lipa, szurusiowa, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ