Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ewlinaaa85 wrote:I do mnie zadzwonili
transfer jutro z sześciu zarodków nadal mam sześć jeden już nawet kompaktuje ogólnie cała szóstka na dzień dzisiejszy ma się świetnie. Jeszcze w to nie wierzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 17:06
-
ewlinaaa85 wrote:I do mnie zadzwonili
transfer jutro z sześciu zarodków nadal mam sześć jeden już nawet kompaktuje ogólnie cała szóstka na dzień dzisiejszy ma się świetnie. Jeszcze w to nie wierzę
Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków, brak mrozaków
-
gwiazdeczka88 wrote:Co to znaczy kompaktuje
też nie wiedziałam, a ponieważ jestem ciekawska, poszukałam w najzwyklejszym google i oto, co znalazłam:
"Usłyszałaś, że Twój zarodek kompaktuje? Nie wiesz co to znaczy? Kompaktacja to zlewanie się błon poszczególnych blastomerów, czyli komórek budujących ciało zarodka; jest to etap przejściowy pomiędzy zarodkiem zbudowanym z wyraźnie zaznaczonych blastomerów, a kolejnym stadium rozwojowym – blastocystą. Kompaktacja najczęściej ma miejsce w 4. dobie po zapłodnieniu i jest dobrym prognostykiem co do rozwoju zarodka."ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Julita76, Suomi, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór wszystkim
Gratulacje Suomi pozytywnej bety i pięknego przyrostu.
Ewelinka, Tobie gratuluję pięknej hodowlii trzymam kciuki, aby to było twoje ostatnie podejście na dłuższy czas
Za pozostałe dziewczyny też trzymam kciuki, śledząc Wasze postępy z krzaków.
Graśka witaj ponownie :)fajnie że znowu działasz
No i oczywiście ściskam Vanili, Ewę i Kometę
Ja nadal w biegu, ale już nieco mniejszym, może znowu częściej się tu pojawię bo od lipca już zalegam w domku i zwalniam tempo na całego
Dziś mieliśmy wizytę, moja kruszyna waży już 1384i według lekarza wszystko u Niej w najlepszym porządku
tylko jej upór ciągle wypomina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 20:18
Anatolka, ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Vanili, Suomi, ewa84 lubią tę wiadomość
-
Julita! Kopę lat!
duża już ta twoja dziewczyna
Gratulacje dziewczyny, cieszę się z bety Suomi, cieszą mnie wasze zarodki, niech się jeszcze pięknie przyjmująkciukam za punkcje, transfery, zagnieżdżanie, bety i przyrosty
dobre wieści tu ostatnio, niech dobra passa trwa.
A ja... ja dziś zgrzeszęwłaśnie czekam na dostawę rollo i frytek
Omnom mnom mnom mnom. Naszło mnie. No to mój mąż wykorzystał sytuację i zamówił King sajza kebaba z podwójnym mięsem. Gasz... Ja go czasem podziwiam jak on daje radę taką porcję wszamać. Heh, facet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 20:36
ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Julita! Któryś dzień o Tobie myślałam, czy nadal jesteś "w biegu", ale najważniejsze, że wszystko u was ok
)
A u mnie i cera piękna i ochota na konkrety i kwaśne w pierwszych tygodniach ciąży) chociaż raz w tygodniu wjedzie coś słodkiego do kawusi
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lonia :
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=57196&
https://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/898/
http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/482/
Ja ciebie też pocieszę. Mi nikt nie kazał badać proga. Interesowała ich tylko beta. Sama zrobiłam proga przy przyroście bety i był niski, chyba coś koło 11. Wysłałam wyniki do Chrusta ale kazał tylko umawiać się na wizytę u gina w celu potwierdzenia ciąży klinicznej. Potem jak trafiłam do szpitala i robili mi badania, bety np to pytałam o progesteron. Powiedzieli mi że odchodzi się od tego badania (heh!) i go nie robili, najważniejsza jest beta i obraz usg. No tak, tyle że ja to akurat wiem jaki prog miał szansę być wykryty w badaniu z krwi a jaki nie więc się tym aż tak nie przejęłam. Skinsultowalam jeszcze na wątku IVF z dziewczynami i poziom proga i dawki jakie biorę i się uspokoiłam. Okazało się że wystarczyło.
Ty masz wynik jeszcze niższy. Myślę że powinien ci zwiększyć dawkę leków, tym bardziej że interesowało klinikę jaki masz wynik. Nie odpisał ci jeszcze?Lonia lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś 5dpt na teście o czułości10 wyszedł mi cień cienia drugiej kreski. Jutro ze względu na kończące się leki razem z progesteronem zrobię betę. Trzymajcie kciuki
Powodzenia dzisiaj, trzymam kciukiszurusiowa, lipa, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość
-
Lipa Masz już ten numer ? też mogę ci podać
Jezu, dziewczyny skręca mnie żeby znów zadzwonić co z moimi dwoma zarodkami ? Myślicie że mogę sobie dziś znów zadzwonić i zapytać o nie ? Czy jakby było coś nie tak to sami by zadzwonili - mam je tylko dwa. Punkcja była w poniedziałek. Jutro mają dzwonić kiedy transfer tzn. pewnie w sobotę tylko jeszcze nie wiem o której. Jak dziś znów zadzwonię to pomyślą że jestem wariatką co ?
Powiedzcie mi czy jeśli punkcja była w poniedziałek a wczoraj czyli w środę zarodki miały 5 i 6 blastomerów to dobrze rokuje czy znaczy że są słabe, ile powinny mieć dziś ? Proszę napiszcie mi ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 14:34
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
-
Ewelina a co u ciebie już po transferze? Napisz co i jak ...Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
AMH 1,98
-
zadzwoniłam oba mają po 8 blastomerów, pani embriolog powiedziala że to bardzo dobrze, a klasy podaje się jak są już blastocystami. Nie mają żadnej fragmentacji
jupi!!!!!!!!!!!!
Lonia, lipa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
AMH 1,98