Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
S wrote:Witam.
Mam problem.jestem po transferze 2 blastocyst,czwartego dnia po transferze pomylilam zastrzyki.zamiast clexane wzielam gonapeptyl. Powinnam go wziąść w 2 i 6 dobie...czy moglam zaszkodzic zarodka ,?
Babka tutaj też miała zastrzyk w 4 dobie po transferze (planowo) więc myślę, że nie zaszkodziłaś zarodkowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:09
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
S wrote:Witam.
Mam problem.jestem po transferze 2 blastocyst,czwartego dnia po transferze pomylilam zastrzyki.zamiast clexane wzielam gonapeptyl. Powinnam go wziąść w 2 i 6 dobie...czy moglam zaszkodzic zarodka ,?
Też myślę, że nic się nie stanie. Po prostu nie bierz już w 6 dobie. Ja np. brałam tylko w 2 dobie, bo bardzo źle się po nim czułam i w 6 już nie musiałam. Clexane też nic się nie stanie jeśli nie weźmiesz 1 ,2 dni - tak mi ostatnio lekarz powiedział. -
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer, Suomi- 30.05 transfer, 19ilonka87- 2.06 transfer, Lonia 4.06 transfer- ciąża bliźniacza, ewlinaaa86- 9.06 transfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
28.06 Cometa - wizyta ciążowa
30.06 Suomi - USG - szukanie zarodka
2.07 19ilonka87 - USG
4.07 ComeToMeBaby - badanie prenatalne (usg połówkowe)
4.07 ewlinaaa85 - USG
6.07 Lonia - USG serduszkowe
6.07 Cometa - endokrynolog
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin poroduComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lonia, bardzo mnie to cieszy
szkoda że się rozminęłyśmy.
Byłam dziś na wizycie i... mam 485 g zdrowego chłopaVanili, ewlinaaa85, lipa, ewa84, szurusiowa, Serducho, Julita76, Lonia, Suomi, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny, rewelacyjne wiesci!
A u mnie coraz ciężej. Byłam na expresowym przelocie przez auchana zobaczyć ciuszki dla małego i ledwo szlam. Nogi mi odmawiają posłuszeństwa od kilku dni a dzisiaj dołączyły jeszcze kolana
Wogole jak wstaje to muszę kontrolować nogi bo sa jakieś inne obolale zdretwiale mam wrażenie, że jak tylko wstanę to zaraz zalicze glebę -
Oj, biednaś ty Vanili...
A sprawdzali ci przepływy w żyłach? Może pomogłyby pończochy przeciwżylakowe i trzymanie nóg w górze?
A co do kolan - może niedobory wapnia, przybrane kilogramy lub zapalenie stawów?
Konsultowałaś to wszystko może z lekarzem? -
Lonia: super informacja!
Kometa duży chłopak już z Twojego kosmityniech zdrowo rośnie!
Vanili: współczuję samopoczuciauważaj na siebie i jak pisze kometa sprawdź co się dzieje.
Ewelina: szalona beta! Może kolejne bliźniaki?
Ja już tracę nadzieję że mnie odlacza od tego ktg do rozwiązania bo moje córki raz dziennie muszą zaszaleć i jedna lub druga zaczyna startować z tetnem do 180/190, Ale co poradzić. Boję się jak dam radę wstać po kilku tygodniach i zaopiekować się dwójka dzieci.
Lonia, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Lonia: super informacja!
Kometa duży chłopak już z Twojego kosmityniech zdrowo rośnie!
Vanili: współczuję samopoczuciauważaj na siebie i jak pisze kometa sprawdź co się dzieje.
Ewelina: szalona beta! Może kolejne bliźniaki?
Ja już tracę nadzieję że mnie odlacza od tego ktg do rozwiązania bo moje córki raz dziennie muszą zaszaleć i jedna lub druga zaczyna startować z tetnem do 180/190, Ale co poradzić. Boję się jak dam radę wstać po kilku tygodniach i zaopiekować się dwójka dzieci.ewa84 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Oj, biednaś ty Vanili...
A sprawdzali ci przepływy w żyłach? Może pomogłyby pończochy przeciwżylakowe i trzymanie nóg w górze?
A co do kolan - może niedobory wapnia, przybrane kilogramy lub zapalenie stawów?
Konsultowałaś to wszystko może z lekarzem?
Widzę, że z dnia na dzień coraz gorzej się czuję i fizycznie i psychicznie niestetynie ma dnia abym nie myślała o porodzie, a najgorsze są tzw dobre rady otrzymywane ot tak, które robią więcej zamieszania w głowie niz to potrzebne.
U mnie młody raczej juz od dawna ustawiony głową w dół ale nie wiem czy nie pogadać o cesarce... dla mnie ani sn ani cc nie jest opcja. Wolałabym miec jeszcze jakaś trzecia opcje albo wiedzieć, że mlody się dupa ustawił i nie ma bata musi byc cc...
Już mam dość cierpienia, w ostatnich miesiącach wyczerpalam swoj limit teraz wszystko powinno być miłe, lekkie i przyjemne ale to chyba nie możliwe. .. -
ewlinaaa85 wrote:Suomi jak samopoczucie?? Hiperka odpuściła już całkiem? Mam nadzieje że jutro przekażesz nam dobre wieści, sprawdzałaś betę?
Hiperka jeszcze trzyma, ale ja już jej tak bardzo nie odczuwam. Normalnie funkcjonuję mimo powiększonego brzucha. Mogę nawet się na boku położyć, co wcześniej było niewykonalne. Teraz męczą mnie mdłości i wymioty, ale z drugiej str to mnie też pociesza, ze może jednak wszystko ok z ciążą
Bety już nie badałam, bo i tak mi nic konkretnego nie powie, no chyba że zaczęłaby spadać, ale tego nawet nie zakładam
Stres już jest przed jutrem - nie wiem jak wytrzymałam ten kolejny tydzień.ewlinaaa85, Lonia, ComeToMeBaby, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Suomi, kciuki za jutro. Nie wychodź z gabinetu dopóki zarodka nie znajdą
Ewelina, to super, jedno do przodu.
Vanili, trzymaj się - fizycznie i psychicznie. Wszystkim najmądrzejszym podziękuj. Jeszcze trochę, dasz radę.Suomi lubi tę wiadomość