Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suomi wrote:U mnie też jest zarodek, a nawet serduszko
Boże, jestem taka szczęśliwa! Dalej w to nie wierzę.
Gratuluję serdecznie
Ależ się naczekałaś, super! Masz to! Niech zdrowo rośnieSuomi lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny,
Wracam do Was po laparoskopii. Dla tych, które się boją zabiegu - naprawdę nie jest straszny. Drugiego dnia już chodziłam i jadłam. Najbardziej bolało mnie... gardło i obojczyki.
Niestety, po laparoskopii i HSG pozostał inny ból. Psychiczny. Oba jajowody niedrożne, podejrzenie dwurożnej macicy. I znowu wszystko runęło na głowę. Do szpitala szłam ze świadomością, że niedrożność jest po jednej stronie. Lekarze twierdzą, że miałam też zarośnięte wejście do kanału szyjki macicy. To udrożnili. Ale z jajowodami nie poszło. Choć jest cień nadziei, że może coś, choć w jednym... Dziś zdjęcie szwów. Tyle bym dała za inną diagnozę. Staram się myśleć, że może to i dobrze, że znamy przyczynę niepowodzeń. Ale to działa tylko na chwilę. Nie wiem, czego się złapać. Czytam - przez łzy - nawet o borowinach! Wizyta u dr. Ch dopiero w połowie sierpnia.Marysia
36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.
-
Hej Kobietki,
17 czerwca miałam criotransfer blastocysty klasy 433 z AH no i niby Embryoglue (tak powiedziała mi pani embriolog), ale nie mam tego na wypisie.
Problem jest w tym że 11 dpt moja beta HCG wynosiła 21,2 natomiast 42 godziny później 40,0. Czy myślicie, że może to być ciąża pozamaciczna? Po ostatnim transferze zarodka tej samej klasy 12dpt moja beta wynosiła ponad 400,00. Tak czekam na kontakt od doktora i trochę zaczynam się stresować.
A poza tym to gratuluję Serduszek czerwcowych -
Vanili rozumiem Twoje złe samopoczucie
Mi coraz rzadziej pozwalają wstać do toalety nawet bo małym tętna szaleją. Niby mam pić sporo a sikac chyba pod siebie... Nie wspomnę że od tego leżenia pot mi po tyłku cieknie i jestem tak odparzona że piszcze z bólu :p ale musimy dac radę dla maluszków! -
Kayaaa wrote:Hej Kobietki,
17 czerwca miałam criotransfer blastocysty klasy 433 z AH no i niby Embryoglue (tak powiedziała mi pani embriolog), ale nie mam tego na wypisie.
Problem jest w tym że 11 dpt moja beta HCG wynosiła 21,2 natomiast 42 godziny później 40,0. Czy myślicie, że może to być ciąża pozamaciczna? Po ostatnim transferze zarodka tej samej klasy 12dpt moja beta wynosiła ponad 400,00. Tak czekam na kontakt od doktora i trochę zaczynam się stresować.
A poza tym to gratuluję Serduszek czerwcowych
Takie przypuszczenia za bezzasadne póki co. mogło dojść do późniejszego zagnieżdżenia lub beta zaczęła się później produkować. ciąże pozamaciczna można zacząć podejrzewać jak beta jest powyżej 1000 i nie ma pęcherzyka w macicy, a do tego słaby przyrost bety (u Ciebie jest ok) i krwawienia, bóle. Nic się nie martw, to na pewno nie to -
Soumi jak u Ciebie wygladalo to plamienie czy to bylo juz krwawienie?
Ja dzis rano dzien zaczelam od wymiotow, mdlosci i bylo mi niedobrze jak przez ostatnie dni. Potem jakos sie ogarnelam i cos w domu porobilam, moze cholera za duzo..wieczor patrze i palmienie brazowe takie brudne, bez krwi.
Zadzwonilam do kliniki kazali lezec bo tak moze byc a jak by sie rozkrecilo w krew to do szpitala
Biore luteine dopochwowo, w dzien mnie mega swedzialo..nie wiem czy nie podrazniona szyjke mam. A jak ta opcja gorsza to sie zalamie.. A tak wczoraj się cieszylam z ❤.ehhendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho a luteine bierzesz 100 w jednej tabletce? Ja miałam taki problem. Wsadzilam 100 i od razu pieczenie i swędzenie. Pomagało posmarowanie clotrimazolem ale tylko po zewnętrznej stronie! !!
Ja juz potem pilnowalam gina aby wypisywal mi recepty na lutke 50, i wówczas aplikowalam dwie tabletki aby było 100. Dziwne, ale po 50 nic mi nie było, tak jakby cos z ta 100 bylo nie tak a przecież firma ta sama robi...
Ewka poprzeczytaniu twojego wpisu od razu ozdrowialam... współczuję, naprawdę. U mnie tak źle nie jest. Leżeć nie muszę, kładę się w ciągu dnia i wieczorem tez gdy czuje ze brzuch jest obciążony. Trochę się martwię, czy z szyjka ok no i małym. Juz 3tyg po wizycie a jeszcze 2 tyg do kolejnej. Maly chyba coraz mniej miejsca ma bo slabiej go czuje a może mi się wydaje.
Rozumiem, że lezysz w szpitalu. Lekarze coś mówią o rozwiązaniu? Jakieś plany czy czekają na rozwój sytuacji?
Trzymaj się tam z dziewczynami i pisz jak będziesz chciała się wyzalic. Ja jak pomarudze trochę to od razu mi lepiej)
-
O kurcze... sporo.
Ja 200 nie stosowałam, ale tak jak pisałam, może być z nią taki problem jak ze 100-tka.
Zawsze możesz spróbować. Może chociaż 100 będzie dla ciebie lepsza.
Problem w tym ze nie ma nic czym można zastąpić lutke no chyba ze crinone ale on tez mial wady - przede wszystkim cene hyhy.
Ja jeszcze starałam się zakwasic tzn pilam wode z cytryna i dobre kefiry dobre tzn naturalne bez jakichkolwiek dziwnych składników. To mi pomagalo na florę zwłaszcza wtedy gdy miałam w domu tylko 100 a brac trzeba było. .. -
Dziewczyny jestem po wizycie mamy serducho i zarodek 9,2mm wg usg 6t6d
szurusiowa, lipa, Serducho, ewlinaaa85, Vanili, ewa84, Kaczorek, ComeToMeBaby, Suomi, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Ewa, no to nieciekawie u Ciebie
Mam nadzieje, ze zostanie Ci to niebawem wynagrodzone. Dawaj znać!
Serducho, ja nie miałam żadnych plamien przy tej ciąży. Nic a nic, nawet plamki. Dużo dziewczyn ma jednak jakieś plamienia lub krwawienia i okazuje się, że wszystko ok także nie ma co się zamartwiac. -
nick nieaktualny
-
Muszę nadal brać progesteron i powtórzyć betę w poniedziałek. Tak więc czekam. Co do sampoczucia to jest całkowicie inaczej niż za pierwszym razem. Ogólnie jestem pełna sił i energii. Piersi w ogóle mnie nie bolą, nie są nabrzmiałe. Czasami coś zakuje w brzuchu. Czasami zemdli.
-
Ewelina, Kometa - kciuki !
Kayaaa, tymi odmiennymi objawami w ogóle się nie przejmuj - mnie teraz piersi nie bolą ani trochę, a w pierwszej bolały tak, że nie mogłam ich dotknąć. Każda ciąża jest inna.
Ja czuję się ok, mam tylko dolegliwości żołądkowe i mega senność
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer, Suomi- 30.05 transfer, 19ilonka87- 2.06 transfer, Lonia 4.06 transfer- ciąża bliźniacza, ewlinaaa86- 9.06 transfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
4.07 ComeToMeBaby - badanie prenatalne (usg połówkowe)
4.07 ewlinaaa85 - USG
6.07 Lonia - USG serduszkowe
6.07 Cometa - endokrynolog
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin poroduComeToMeBaby lubi tę wiadomość