Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Witam ! mam pytanie do dziewczyn , ktorym nie udalo sie za pierwszym ... drugim razem:( Czy mialyscie zalecane jakies dodatkowe badania zeby znalezc przyczyne niepowodzen ???Pozdrawiam
    Badań nie miałam jedynie przy ostatniej procedurze histeroskopie ze scratchingiem iintralipid-okazał się on bardzo skuteczny

3jvz73sbpxjphhug.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Badań nie miałam jedynie przy ostatniej procedurze histeroskopie ze scratchingiem iintralipid-okazał się on bardzo skuteczny

Lonia napisalam do ciebie na priv jak mozesz zerknij :)

XXXXXXXXXXXX
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny czekajcie do usg. Nie ma co wczesniej wydawac wyrokow.
    Ja bylam u takiego "specjalisty" ktory w 21dpt chcial widziec serce, dobrze ze mnie dziewczyny uspokoily. Poszłam do kliniki jak kazali 29dpt i <3 bylo i wszystko jest ok !
    Zaciskam kciuki i bedzie dobrze ! :-*

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ewa, jak Wy się macie?
    Dzięki że pytasz, moja mała znowu miała spadek tetna w nocy sb/nd i przenieśli mnie znowu na porodówke. Od kiedy tu jestem jest ok, zapisy ktg dobre. Moje dziecko dba żeby mamie nie było zbyt wygodnie - z sali 2 osobowej po remoncie z łazienką łóżkami na pilota i nowymi materacami (prawie jak hotel) znowu trafiłam na fotel porodowy - kozetka byłaby wygodniejsza :p do tego ciągle zamieszanie, lataja po sali po nocy położne, lekarze bo obok na łóżkach rodzą, a z Sal obok słychać już wrzaski- ostatnie fazy porodu :p
    No ale najważniejsze że mała nie szaleje i jestem spokojniejsza, bo już był moment ze drugiej zaczęło się udzielać.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kryste... :O Dobrze, że się unormowało i oby jak najdłużej!Ale to co się dzieje dookoła Ciebie pewnie jest bardzo stresujące i się Tobie też udziela :/ehhh. W każdym razie dobrze ze jesteście pod kontrolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 09:03

ewa84 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Ty to masz ,,atrakcje" :( Tak, najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką. A kiedy to średnio bliźnięta jednojajowe przychodzą na świat? Chyba jeszcze kilka tyg, co?
    Mam nadzieję, że wkrótce będziesz miała nagrodę w postaci dwóch, równie ślicznych co dużych panienek:)
    Vanili, a co u Ciebie?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie ale Ok 36 tyg jest super już, generalnie po 36 tyg nie zatrzymują już porodu nawet w ciąży pojedynczej, Wczoraj na porodówke przyjechała dziewczyna ze spadkiem tętna u bliźniaka troszkę większym i dłuższym niż moje leżała 8 tyg pod stałym zapisem jak ja teraz i w 33t 2d już się nie zastanawiali i ja na cięcie brali. Myślę że już niedługo zobaczę dziewczyny :)

Wam życzę spokojnych ciąż bez atrakcji!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Ewka trzymaj się tam! Ja cały czas myślę o was... i mimo wszystko cieszę się, że choć początek ciąży co chwilę ladowalam w szpitalu to teraz o tyle moge siedziec w domu. Aczkolwiek młody człowiek wyslal matkę do szpitala w poniedziałek. Cala sobotę wariowal. Naprawdę nie bylo godziny spokoju żeby mi brzuch nie latał i nie spinal się co chwila- bylo tak od samego switu az do 1 w nocy. A niedziela laba i cisza. Pi lodach i kawie o 17 jakies tam musniecia czułam jak z 21 tc. Cisza nawet w jego ulubionej porze czyli po 23. Poniedziałek to samo. Ani ruszyl po śniadaniu czy obiedzie. Włączył się stres ze może coś się dzieje wiec pojechałam na IP.
    I co? Wszystko ok. Musiał się chyba obrocic czy co bo na usg szalal i lekarka zdziwiona ze nie czuję go. Jak mnie wsadzili na godzinę pod ktg to się dziecko rozszalalo;) a od wczoraj wróciło do swojego normalnego trybu. Dziś pobudka przed 6 i po co spać? ? Ale jak tak kopie i wypycha nogę pod żołądkiem to najpiękniejsze co może być -przynajmniej wiem, że jest ok :) a cwaniak chyba się często domaga miziania bo jak tylko w tym miejscu go dotykam i mówię do niego to jeszcze bardziej wypycha nozke i czuję jak napiera cala siła, więc to chyba nie jest moja paranoja...

A z fajnych rzeczy dopinamy remont do końca. Boszzze ile mnie to nerwów kosztowało :/ Czekamy na meble i tata składa wsio. Na dniach będzie łóżeczko, i juz bym wszystko chętnie rozpakowala i w ogóle no ale będzie stało i się kurzylo do końca sierpnia. ..

szurusiowa, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ale jak tak kopie i wypycha nogę pod żołądkiem to najpiękniejsze co może być -przynajmniej wiem, że jest ok :) a cwaniak chyba się często domaga miziania bo jak tylko w tym miejscu go dotykam i mówię do niego to jeszcze bardziej wypycha nozke i czuję jak napiera cala siła, więc to chyba nie jest moja paranoja...
    2wdswv8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:02

Vanili lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilii to faktycznie stres przeżyłas :/ ale ważne że wszystko ok :)

Moje dziewczyny sprawiają już trochę bólu ruchami a są bardzo aktywne przez ostatnie dni

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, najpierw (tak bezczelnie, ale trudno) napiszę co u mnie, a potem idę nadrabiać :P

Ja od poniedziałku biegam po lekarzach. W poniedziałek oddałam krew dla endokrynologa, potem byłam na usg połówkowym. Wszystko prawidłowe itd, ale Kosmita znowu nie współpracował i nie chciał pokazać buzi. Dostałam zalecenie żeby na następnej wizycie u gina sprawdzić twarz- chodzi o ewentualny rozszczep wargi. No i 28go na wizycie młody miał 485g, a w poniedziałek na połówkowym było już 505g, więc pierwsze pół kilo za nami :) No i w końcu zaczęłam coś przybierać na wadze. Boszzz.... takiej wagi to ja w życiu nie widziałam u siebie, trochę to takie... nierzeczywiste ;) Nie żebym była wielorybem, tylko po prostu nigdy tyle jeszcze nie ważyłam. Heh.

Dziś endokrynolog oglądając wynik z usg tarczycy i wyniki z krwi stwierdził że wszystko pięknie, zdrowo i kolorowo i widzimy się po porodzie, dopiero w kwietniu, na kontroli. Tsh mi pięknie odbiło i wróciło na właściwe tory, powiedział więc że tamto niskie było reakcją na ciążę i tak się często zdarza w pierwszym trymestrze. No to mnie to wszystko cieszy. Jeden temat z głowy ;) Teraz spokój aż do badania krzywej cukrowej... :P

Suomi, możesz teraz zapisać 26.07 wizytę ciążową jak masz ochotę. W międzyczasie będzie to badanie krzywej cukrowej i chcemy iść jeszcze z mężem razem na usg prywatnie.

Kayaaa, Suomi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dzięki że pytasz, moja mała znowu miała spadek tetna w nocy sb/nd i przenieśli mnie znowu na porodówke. Od kiedy tu jestem jest ok, zapisy ktg dobre. Moje dziecko dba żeby mamie nie było zbyt wygodnie - z sali 2 osobowej po remoncie z łazienką łóżkami na pilota i nowymi materacami (prawie jak hotel) znowu trafiłam na fotel porodowy - kozetka byłaby wygodniejsza :p do tego ciągle zamieszanie, lataja po sali po nocy położne, lekarze bo obok na łóżkach rodzą, a z Sal obok słychać już wrzaski- ostatnie fazy porodu :p
    No ale najważniejsze że mała nie szaleje i jestem spokojniejsza, bo już był moment ze drugiej zaczęło się udzielać.
    o rety, poczułam grozę :P jak ty to wytrzymujesz? kciuki!!! <3

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Vanilii to faktycznie stres przeżyłas :/ ale ważne że wszystko ok :)

Moje dziewczyny sprawiają już trochę bólu ruchami a są bardzo aktywne przez ostatnie dni
    A wiesz ile teraz maja? Ich wagi wyrownaly się czy nadal jest spora różnica?

Starałam się nie nakrecac bo chyba czułam, że nie jest źle, ale wiem jaki ma tryb a od jakiegoś czasu rusza się po każdym posiłku, ba po każdym to on ma czkawke a tu nagle nic z tych rzeczy.
    Moj ma juz 1500 g , nie wiem czy to nie jest za mało. Z tego co pamiętam, gin ostatnio mowil ze w 32tc powinien mieć ok 2000g. Zobaczymy co teraz powie ale jeszcze tydzień do wizyty.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, nadrobiłam. I co? widzę że ciężarne zdominowały wątek :P
    Staraczki, piszcie co tam dalej u was :)kiedy i za co trzymać kciuki.
    Kayaa, jak tam ta twoja beta, co ci dr odpisał?
    Migotka, witaj ponownie na placu boju :)

Ja się opycham czereśniami :)

c5e015d88e.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moja beta HCG z dzisiaj to 350
    Doktor chyba sam nie wie o co chodzi, ponieważ napisał mi, że mam wysłać jemu skan wyniku na emaila. Czekam na odpowiedź i wyjaśnienia o co chodzi z tymi wynikami. No niby przyrost jest ok, ale dlaczego tak późno.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Kayaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście objawy się już pojawiają jestem senna, obolała w biodrach i strasznie mnie boli dół pleców. Co do podbrzusza to daje o sobie znać co jakieś dwa dni, jajniki tez czasem zakują.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya a w których dniach po transferze miałaś te wyniki swoje po kolei?
    Przypomnij mi na jakim etapie rozwoju zarodek dostałaś na transferze?
    Może u ciebie później nastąpiło zagnieżdżenie?

c5e015d88e.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kaya a w których dniach po transferze miałaś te wyniki swoje po kolei?
    Przypomnij mi na jakim etapie rozwoju zarodek dostałaś na transferze?
    Może u ciebie później nastąpiło zagnieżdżenie?

Zarodek to blastocysta (5 dzień rozwoju) klasy 433 - identyczny jak za pierwszym razem.
    Owulacja 13 dc, criotransfer 17dc; I beta 11dpt -21, 13dpt -40, 17dpt -186, 19dpt -350.

Pierwszy criotransfer to identyczny zarodek tej samej klasy. Owulacja 17dc, criotransfer 21dc; I beta 12dpt -498,5, 14dpt - nieco powyżej 1000.

Wszystko na naturalnym cyklu, wspomagane progesteronem.

• Kayaaa Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to zarodek zagnieżdża sie max do 12 dnia po "powstaniu - połączeniu się obu materiałów".

Jak robiłam test "sikany" 9dpt to była już druga blada kreska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:06

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... no ja w okolicy 11 czy 13dpt to już miałam 300 coś a potem 700 coś.
    Ale wg mnie przyrosty u ciebie są ok, tylko jakby opóźnione. Nie wiem kurczę. Może tak u ciebie jest. Ciekawe co by było widać na usg.

c5e015d88e.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ