Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Kayaaa ważne, że beta przyrasta - być może późno ruszyła...
Kometa super, że u Ciebie wszystko w porządku
Ewa bidulko...pocieszające jest to, że już bliżej niż dalej...musisz jeszcze trochę wytrzymaćComeToMeBaby, ewa84 lubią tę wiadomość
-
Dostałam info od doktorka i napisał, "że beta przyrasta prawidłowo mam nadal brać progesteron i zrobić USG za 10-12 dni. Co prawda beta jest trochę za niska, ale mogą to być różnice laboratoryjne". Aktualnie jestem w Niemczech, ale w sobotę będąc w Polsce zrobię betę HCG dla porównania
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKayaaa wrote:Dostałam info od doktorka i napisał, "że beta przyrasta prawidłowo mam nadal brać progesteron i zrobić USG za 10-12 dni. Co prawda beta jest trochę za niska, ale mogą to być różnice laboratoryjne". Aktualnie jestem w Niemczech, ale w sobotę będąc w Polsce zrobię betę HCG dla porównania
-
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer, Suomi- 30.05 transfer, 19ilonka87- 2.06 transfer, Lonia 4.06 transfer- ciąża bliźniacza, ewlinaaa86- 9.06 transfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
14.07 Suomi - wizyta gin
20.07 Lonia - wizyta gin
27.07 ComeToMeBaby - wizyta gin
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu -
Kayaaa, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Może to faktycznie naturalsik zadziałał
Ja jutro wybieram się do gina na NFZ, zobaczymy co to będzie. Trochę się boję tego archaicznego sprzętu
Dziewczyny, doradźcie coś w sprawie prenatalnych? Robić, czy nie? Nie mam 35 lat, więc jak co będę płacić za nie, tylko zastanawiam się czy warto. Znam sporo przypadków, gdzie te badania dostarczyły tylko niepotrzebnego stresu ;/Kayaaa lubi tę wiadomość
-
Suomi ja robiłam - tylko, że USG prenatalne zrobiła mi moja gin za free, a w luxmedzie zrobiłam PAPPA za 90zł.
Byłam spokojniejsza po tym badaniu... -
Suomi prenatalne to nie tylko PAPPA ale też USG takie dosyć dokładne.
PAPPA bazuje na prawdopodobieńswie liczonym w oparciu o wiek, potem wynik USG koryguje te prawdopodobieństwa.
Samo PAPPA uważam mija się z celem ale w powiązaniu z USG jak najbardzej.
Ja trafiłam na fajnego lekarza i jestem zadowolona że poszłam na to badanie.
Właśnie zapisałam się na kolejne.
Mi przysługuje z racji wieku na NFZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 10:13
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kaczorek w ogóle nie można zrobić samego badania PAPPA - robi się je TYLKO z USG.
Mi gin zrobiła bardzo szczegółowe USG, do tego wypełniła ankietę i z tym poszłam do luxmedu + pobrane krwi i analizowali jako całość.
---
Lonia Cuuuuudownie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 12:25
Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem z Krakowa;)
Jest dwóch lekarzy którzy są uważani za najlepszych w te klocki
Zarotyński i Wiecheć.
Ja robiłam na NFZ ale gdybym miała jakieś wątpliwości po badaniu na pewno poszłabym do któregoś z nich.
O Serducho widzę że tam gdzie Ci polecano przyjmuje własnie dr.WiechećWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:38
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
ewa84 wrote:Kometa: czy już wybraliście imię dla kosmity?
Z drugiej też strony, muszę obiektywnie stwierdzić, że się za bardzo do tematu jakoś jeszcze nie przyłożyłam
Mamy czas, hehe.