WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina przykro mi że musisz po raz kolejny przechodzić przez ten stres, ale tak jak Suomi pisze, może jeszcze nie wszystko stracone

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, gratuluję tròjeczki z przodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, jak się czujesz jako mamusia bliźniąt, będziesz teraz pewnie często na linii z Ewą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:12

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia na szczęście ma bezpieczniejsza wersje ciąży bliźniaczej :)

Julita czy Ty odpoczywasz w koncu?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, w końcu zwolniłam tempo, teraz skupiam się na praniu, prasowaniu, układaniu i wogóle dopinaniu wszystkiego

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam twoje dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę posiedzą u mamy?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :) żałuję że mnie ominie to szykowanie wszystkiego na szczęście bratowa obiecala że jeśli przyjedzie pomoże mężowi torbę spakować a resztę będę jakoś ogarniac. Trochę przeraża mnie to wszystko bo w nd jak położne pozwolily mi wstać i zrobić spacer po korytarzu to po10 minutach nie byłam w stanie już stać na nogach. Lekarka mówiła dziś ze Byłoby super gdyby jeszcze ze 3 tyg wytrwały ale niestety przepływy się pogarszają więc wszystko może się zmienić nagle. Do czadu kiedy zapisy ktg sa w miarę to przytrzymują. Dziś miałam znowu usg bo moja lekarka wróciła z urlopu i mówi ze strasznie ciasno już mają. Jestem w szpitalu 3 tyg dziewczyny razem przybrały ponad 1 kg a ja mam 2,5 kg mniej mimo że leżę non stop :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli raczej te 3tygodnie są mało realne, szkoda, ale każdy dzień więcej to sukces. Ważne też że maluchy przybierają. Trzymam mocno kciuki za Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też chodzenie już męczy, czasem mi się zdaje że mała wypadnie i podtrzymuję dół brzucha. Na szczęście już bliżej niż dalej. W przyszłym tygodnia mam wizytę i będziemy ustalać datę rozwiązania, mam nadzieję że potem czas już szybko zleci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:12

• Kayaaa Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza. Na usg (26dpt) stwierdzono pęcherzyk wielkości 6mm, który jest prawidłowo osadzony w macicy. Ogólnie wszystko w porządku. Kolejną wizytę mam za 2 tyg.

ewa84, lipa, Julita76 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa: super informacje! Gratuluje!

Julita: jaszcze mogą zaskoczyć wszystkich przepływy się zmieniaja ale niestety lezenie tez nie pomaga bo krążenie gorsze. Pociesza mnie fakt ze przecież juz skurcze porodowe miałam a ponad 3 tyg minęły od tego czasu :)

Kayaaa lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!! Dawno mnie tu nie było, ale wstyd się przyznać zapomniałam hasła do konta i pocztowego i forumowego. Nadrobiłam trochę forum. Trzymam kciuki za staraczki i te już zaciążone... żeby Wam ciąża lekką była.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka : Ty tez juz na finiszu pomału :)
    Jak duża juz jest córka?

Anatolka: jak po cesarce? I jak maleństwo?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    jak tam dziewczęta? zaglądam, czytam, ale cos weny na pisanie brak.
    no to nadrabiam:

Suomi <3 ale ty wiesz że będzie ok, no nie? wiesz? :) karty ciąży to często nie chcą szybko wystawiać, różne są praktyki lekarzy, niektórzy czekają i do 12tc.

Kayaa- właśnie byłam ciekawa jak u ciebie. czyli rokowania dobre? no to niech rośnie :)

Ewelina- i jak? <3 trzymam kciuki za dzisiejszą betę

Ewa- 30tc już za tobą :) pięknie, teraz już z górki. i z tego co widze to bardziej z górki niż było na początku zakładane. zaciskaj kolana ;) chociaż może jeszcze dodatkowo trzymaj się za brzuch, bo ty chyba cc będziesz mieć, no nie? jak zobaczysz lekarza ze skalpelem to gryź, pluj i drap hehehe każdy dzień się liczy :) p.s. dieta cud takie to twoje leżenie ;)

Julita- spokój i błogość- tyle wyczytałam z posta o "praniu, prasowaniu, układaniu i w ogóle dopinaniu wszystkiego" :) no ale.... ten... dziecko ci tak poprostu nie wypadnie ;) eh, szkoda że to nie jest takie proste...

Bydgoszczanka- kopę lat! dawaj pyska :) opowiadaj co tam u ciebie, jak brzucho? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 13:20

Kayaaa lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A proszę bardzo :-D cmok cmok cmok... w lewy policzek w prawy i w czółko :-D Dziękuję u mnie dobrze. Brzuchol rośnie. Dzieć miał na początku lipca ok 1200. Ja się szykuje na cesarkę. Ogólnie ciąże znoszę ok. Ostatnio mi dokucza kręgosłup i biodro no ale to przed ciążą już popsute było więc ma prawo bardziej. I jestem na diecie bo lekko przekroczyłam normę na krzywej. Dokładnie o dwie setne :-D takie to mam szczęście. A tak ogólnie to luzik. A jak tam u Was? Ewcia współczuję leżakowania w szpitalu ale jeszcze troszkę i zaraz zleci. Już końcówka. Ja się nie mogę już doczekać bo nie ukrywam mimo iż dobrze znoszę ciąże to powoli zaczynam marudzić. Kometa jak twój kosmita?? Dokucza Ci mocno kopniakami? Dobrze znosisz ten "cudowny" odmienny stan?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhyyhy, proszę nie narzekać, bo to już kurdę będzie coraz gorzej a nie coraz lepiej ;) byle do porodu... a potem... armageddon :P

Kopniaki są ale nieszkodliwe ;) to nie ten etap żeby mi nogę w żebra wsadzał, jeszcze trochę. Zazwyczaj kopie mnie z prawej strony, tam pewnie na różnych wysokościach) najczęściej trzyma nóżki. Na ostatnim usg było 505g, więc myślę, że teraz może być jakieś 700? No więc Kosmita jeszcze nie jest na tyle duży i silny żeby matce utrudnić życie, na razie jest to całkiem przyjemne i zabawne czasami. Czasem jak leżę to widzę jak mi się brzuch wybrzusza po jednej stronie, taki wałek się robi... Wyglądam rzeczywiście jakbym tam Kosmitę jakiegoś miała. Jak tak sobie uświadamiam, że mam tam w brzuchu takie małe życie to... niesamowite.

Od czasu do czasu jak się rano przeciągam w łóżku to mnie chwyta skurcz w łydce, zwiększyłam magnez i aspargin. Kręgosłup czasem pobolewa, ale nie jest też jakoś szczególnie uciążliwy. Ogólnie nie jest źle, powiedziałabym że jest nawet całkiem ok. Oby tak dalej.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa świetne wieści :-)
    Bydgoszczanka miło widzieć,fajnie że dobrze znosisz ciążę.
    Kometa Ty również jesteś w gronie ciężarówek bezproblemowych :-)
    Oby tak zostało dziewczyny :-)

Kayaaa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,grunt to pozytywne nastawienie, a widzę że Tobie go mię brakuje, więc wszystko będzie dobrze :-)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, a Wy już wybraliście imiona, czy coś przegapiłam? :)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ