Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
potrzebuję statystyki
jak wygląda w Artvimedzie przygotowanie do crio?
w którym dc zaczyna sie brać estrofem?
w którym dc jest pierwszy podgląd?
w którym dniu cyklu miałyście crio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 10:36
-
Właśnie dostałam z Artvimedu umowę na przechowywanie zarodków.
Jestem w programie rządowym i na umowie jest że transfery będą bezpłatne a płatne będą leki wizyty i ewentualne badania.
Dostałam też fv na kwotę 738zł/rok za 4 zarodki.
Powiem szczerze że nastawiałam się na więcej.
W sumie nie wiem co zawiera ta kwota czy samo przechowywanie czy te słomki też?3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
lipa wrote:Witam,
potrzebuję statystyki
jak wygląda w Artvimedzie przygotowanie do crio?
w którym dc zaczyna sie brać estrofem?
w którym dc jest pierwszy podgląd?
w którym dniu cyklu miałyście crio?
Ja miałam się zgłosić na usg w dniu 9tej/10tej tabletki czyli 10/11dc
I tego 10dc miałam już dobre endo (magiczna granica 10mm) i transfer miałam w 15dc.
Jak na tym pierwszym podglądzie masz za małe endo to potem kolejne usg za 2-3 dniDziewczyny czasem miały nawet transfer około 20dc, czy nawet później. To chyba tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 11:57
lipa, zapałka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam crio i na sztucznym i na naturalnym cyklu. Na sztucznym jest tak jak szurusiowa pisze ja miałam usg akurat trzy razy bo moje endo słabo przyrastało i doszłam do sześciu tabletek jak endo osiagnie odpowiednią grubość Dr dodaje reszte lekow czyli luteina duphaston encorton.
Na naturalnym crio idziesz na pierwsze usg też jakos w 10-11 dc w dniu pękniecia pęcherzyka graffa dr włącza leki piec dni pozniej transferWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 12:17
lipa lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:jak myślicie, mogę zacząć brać dupka wcześniej na własną rękę? chciaalbym przyspieszyć @, a tym samym crio.
Czy doktorek się wkurzy na taką samowolkę?
scratching mam w 26 dc i ten dzień bym ostatnią dawkę wzięła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 13:24
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Kaczorek chyba wszystko masz w umowie napisane. Ja wczoraj nie miałam sily czytać dzis to samo ale przegladajac pobieżnie to chyba wszystko szczegolowo opisali.
Ewka mamy wtorek, melduj co u ciebie)
U mnie z dnia na dzień coraz gorzej. Budzę się każdego dnia z nową upierdliwoscia. W nocy sypiam na raty a każda zmiana pozycji kończy się pobudka i mega bólem:/ Dzisiaj mi coś strasznie chrupnelow łonie. Chyba ciało się juz przygotowuje do godziny zero. Generalnie wszystko jest już problemem. Nawet siedzenie. Młody się wierci tak, że nigdy sobie tego nawet nie wyobrażałam. Dzisiaj to go czuję wszędzie tam gdzie do tej pory go nie było hehe nie wiem co on tam kombinuje heh) a gdyby tak miało być dwóch takich łoooo ale to musi boleć jak się tak dwojka rozpycha...
Chciałabym dotrwac do tego 3.09 ale coś czuję, że ta moja mała żaba wykluje się wcześniej ech. -
nick nieaktualnyKaczorek wrote:Właśnie dostałam z Artvimedu umowę na przechowywanie zarodków.
Jestem w programie rządowym i na umowie jest że transfery będą bezpłatne a płatne będą leki wizyty i ewentualne badania.
Dostałam też fv na kwotę 738zł/rok za 4 zarodki.
Powiem szczerze że nastawiałam się na więcej.
W sumie nie wiem co zawiera ta kwota czy samo przechowywanie czy te słomki też?
ta kwota jest niezalezna od ilosci zarodkow ja mam 1 i taka sama kwoteta kwota to całosc za mrozenie i przechowanie w tym słomki za rok
-
Ania właśnie mnie to dziwi bo chyba mrozi się w jednej słomce po dwa zarodki, więc ja powinnam mieć większą kwotę.
Oczywiście cieszę się że jest mniej niż myślałam3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Vanili: mysle ze nie ma co sie upierac zeby do konca na sile wytrwac bo to juz duzy chlopiec i będzie uznany zaraz za urodzonego w termnie.
Ja jednak raczej będę pierwsza.
Dzis USG do dupyod piatku przepływy pogorszyły się bardzo. Dostalam dzis dawke celestonu przypominającą a jutro kolejna i koniec tyg CC chyba ze cos się zacznie dzi ać to wczesniej. Córka mniejsza rośnie strasznie wolno i ma 1,5 kg a druga ponad 2 kg wykluczone jest aby jedna zyla kosztem drugiej po prostu mala dostała gorszą i mniejsza część łożyska
-
Uuu myślałam, że będzie bardziej pozytywnie.
Dobrze myślę, że ten celeston to na płuca się podaje?
Mój w ubiegły czwartek mial niecałe 2300. Wiec wydaje się, że ta wieksza jest w normie, szkoda, że ta mniejsza ma az tyle do nadgonienia.
Patrząc na dzisiejsze możliwości, na pewno " mała" szybko dobije do większej i będzie dobrze:)
A ty jak się czujesz? Jak nastawienie?
Strasznie szybko ten czas zlecial. Procedury i stymulacja trwala wieki a za chwilę nasze maluchy beda z nami. Mam wrażenie, że jeszcze tyle do zrobienia a czasu już nie ma. ..
Trzymam kciuki za Was! ♥
-
Dzięki
powiem ze jestem dziwnie spokojna bo czuje ze będą juz bezpieczniejsze na zewnątrz zwłaszcza ta mała.
Tak celeston na płuca dajajuz jedną serie dostalam 6 tyg temu ale musi być dawka przypominająca.
To 2 kg - niby ponad nawet wiec jest na bliźniaka na prawdę odpowiednia wagamała przystosowała w ciągu 2 tyg bo do tej pory była mniejsza ale w normach.
Pocieszam się ze kolezanka z_sali obok w 36t2d urodziła małe 1700 i 2200 i mniejsza przybiera teraz jak należyniby najpierw respirator i sada ale minęło 1,5 tyg leży na podgrzewany m lozku z mama juz wiec jest nadzieja
-
nick nieaktualnyKaczorek wrote:Ania właśnie mnie to dziwi bo chyba mrozi się w jednej słomce po dwa zarodki, więc ja powinnam mieć większą kwotę.
Oczywiście cieszę się że jest mniej niż myślałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:15
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 14:30
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
migotkaaa_83 wrote:Cześć dziewczyny. Po roku leczenia zmieniłam klinikę na Artvimed, jestem po pierwszej wizycie u dr Ch, w planach mam najpierw inseminację, a jeśli się nie powiedzie, plan B to ivf. Mam pytanie, bo uciekło mi to zupełnie z głowy podczas wizyty - czy do AIH wymagane są jakieś dodatkowe badania? ? ? Do tej pory miałam 3 AIH, i żadnych badań nie musiałam robić, lecz czytałam ze różnie kliniki do tego podchodzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 22:19
migotka_83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wczoraj o 12.52-54 na swiecie pojawiły sie nasze księżniczki
kruszynki maja 1530g i 1920g
O dziwo mała radzi sobie lepiej. Zostały zabrane na OION w stanie ogólnym dobrym. Są karmione przez sade oddychają same, tylko Nikolka czasem zapomina łapać tlen i bacznie ja obserwowano ale do 16 nic jej nie dawali, dopiero rano będę mogła do nich pójść. Ale pokazano mi je na bloku krzyczaly jak szalonetanka, Vanili, lipa, Ania1986, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka, Anatolka lubią tę wiadomość