X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na USG wyszły jeszcze inne terminy chyba 15 i 17 więc rozumiem ze tym się nie kierują ani trochę bo wg którego dziecka liczyc :p

Migotka dzięki ze pytasz, dziś lepiej bo nasz PAN prof szef oddziału stwierdził ze należą mi się 3 przerwy 20 minut owe na spacer bo mnie do kiepskiego stanu doprowadza :p
    Dzis przespalam razem ze 4 h co uważam za sukces, niestety nadal się poce w nocy a rano mam deszcze :(
    Odliczam czas do wtorku i kolejnego USG

Julita: nie wiem nic właśnie, dalej kontynujemy ciążę tyle uslyszalam! We wtorek zwaza mi dzieci i chce negocjować ze po skonczonym 34 t i gdy mniejsza osiagnie 2 kg to cesarka!

Moje dzieci dziś usilnie próbuja zmienić położenie i nie rozumieją ze nie ma miejsca na takie wygibasy :p zastanawiam się czy nie są w stanie worka owodniowego przebić :p bo czuje wszędzie wbijajace siue kości i nogi malej w pęcherzu :p

Vanili lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to super, że będziesz mogła pójść na spacer, a nie tylko leżenie plackiem :)

ewa84, pabelka88 lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też czasem daje czadu, więc współczuję jak u Ciebie obie szaleją :-(
    A co do cc, to grunt to upór, nie daj się ;-)

ewa84 lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka wielki szacunek za ten Twój cały pobyt w szpitalu i wszystkie przejścia.
    Suomi do kalendarza podaję jeszcze wizytę ginrkologiczna 3 sierpnia.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kayahh ale skoro według obrazu usg to 5 tydz to ja bym jednak poczekała to zbyt wcześnie na to aby coś zobaczyć. A jeśli to był naturals??? To ten 5 tydz by mogl pasowac. Nie chcę i nie będę Ci nadzieji robiła ale upewnij sie w 100%
    Wczoraj miałam kolejne USG i pęcherzyk był wielkości 11,64 do tego pusty i zniekształcony, została pobrana mi krew na oznaczenie Beta HCG, jutro mam kolejne pobranie krwi, nastepnie porównanie obu wyników plus kolejne USG i jak jest źle to w poniedziałek czeka mnie niestety zabieg.
    A pisałam z doktorkiem no i kazał w moim przypadku zrobić badanie kariotypów u mnie i u męża.
    Ogólnie czy ktoś z Was Dziewczyny miał takie badanie?

• Lonia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    Wczoraj miałam kolejne USG i pęcherzyk był wielkości 11,64 do tego pusty i zniekształcony, została pobrana mi krew na oznaczenie Beta HCG, jutro mam kolejne pobranie krwi, nastepnie porównanie obu wyników plus kolejne USG i jak jest źle to w poniedziałek czeka mnie niestety zabieg.
    A pisałam z doktorkiem no i kazał w moim przypadku zrobić badanie kariotypów u mnie i u męża.
    Bardzo Ci współczuje kochana. Mój mąż przed przystąpieniem do in vitro robił kariotyp i mutacje CFTR ze względu na straszne wyniki nasienia, ja nie musiałam wykonywać tych badań ponieważ u męża genetyczne wyszły prawidłowe i moja reszta wyników również.Trzymam mocno kciuki za dalsze działania.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    Ja musiałam badać betę co 48h a raz po trzech dniach i cały czas mi przyrastała :/ ostatnia wynosiła już ponad 60tyś mimo przyrostów pęcherzyk był nadal pusty i nie było już sensu ciągnąć tego dalej. Przed łyżeczkowaniem i tak puste jajo musi potwierdzić w dokładnym badaniu drugi ginekolog.

Mi Dr. nic nie pisał o kariotypach ale pewnie dlatego Tobie kazał to zrobić ponieważ już straciłaś ciążę :( sama się nad tym zastanawiam, na pewno zrobię zespół antyfosfolipidowy.

• Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat te puste jajo płodowe mam potwierdzone przez lekarza w Polsce no i teraz w klinice w Niemczech to samo i pewnie w poniedziałek będą również w szpitalu potwierdzać. W sumie to mi nawet ten pęcherzyk nie rośnie tak jak powinien. Pozostało mi czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:54

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa ja robiłam kariotypy w Artvimedzie

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Kayaaa ja robiłam kariotypy w Artvimedzie
    a jak cenowo wygląda te badanie?

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    a jak cenowo wygląda te badanie?
    390 od osoby

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.
    No to tak - ja wizytę miałam i Kosmita waży już 781g. Pokazał buzię doktorowi, więc wiemy że rozszepu wargi nie ma i wszystko jest ok. Dostałam kolejną receptę i skierowanie na kontrolę żył. Więc 4go idę na żyły, a 23go sierpnia kolejna wizyta.

Co do terminów. To liczenie ivf nie pokrywa się akurat z rzeczywistym moim cyklem, ale po konsultacji z Chrustkiem wszystkim od początku podaję termin om wg liczenia ivf. Na tej podstawie wyliczono mi termin porodu, który jest zapisany w karcie. Na usg wiek ciążowy też miałam różny o ok 2-3 dni, ale Chrustek pisał żeby nie sugerować się usg. W późniejszej ciąży to już dziecko rozwija się w różnym tempie więc na prenatalnych, pierwszym i drugim data porodu się zmieniała na podstawie wymiarów dziecka. Ale ja i tak się trzymam wyliczeń, jeśli różnica wynosi ok dwa tygodnie to wtedy lekarze robią korektę.

Kayaa <3 przykro mi. Ja miałam podobnie do Loni - badania genetyczne robił tylko mój mąż, czynnik męski. Oprócz kariotypow robił też cftr i azf. Kariotypy są też zalecane właśnie w takich sytuacjach jak u ciebie. Szkoda że czasem lekarze tak zwlekają z tym badaniem - mojej koleżance zaoszczedziłoby to jakichś dwóch lat i kilku transferów. Życzę powodzenia i trzymam kciuki dalej.

Ewa, bidoku, ty się tam należysz w tym szpitalu. Dobrze że ktoś się tam opamiętał ;-) jeszcze trochę, niech moc będzie z tobą <3

19ilonka87 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Cometa a jesli chodzi o Twoją koleżankę, to pomimo problemów z kariotypami udało sie jej zajść w ciąże? Czy jest to jakoś leczone?

• Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja musiałam badać betę co 48h a raz po trzech dniach i cały czas mi przyrastała :/ ostatnia wynosiła już ponad 60tyś mimo przyrostów pęcherzyk był nadal pusty i nie było już sensu ciągnąć tego dalej. Przed łyżeczkowaniem i tak puste jajo musi potwierdzić w dokładnym badaniu drugi ginekolog.

Mi Dr. nic nie pisał o kariotypach ale pewnie dlatego Tobie kazał to zrobić ponieważ już straciłaś ciążę :( sama się nad tym zastanawiam, na pewno zrobię zespół antyfosfolipidowy.

moja beta z wczoraj niespełna 4 tys.

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    A Cometa a jesli chodzi o Twoją koleżankę, to pomimo problemów z kariotypami udało sie jej zajść w ciąże? Czy jest to jakoś leczone?
    Kayaaa nieprawidłowego kariotypu nie da się wyleczyć, jedyne co możesz zrobić przy ivf to diagnostyka zarodków. Ja mam translokacje i pierwszy raz jestem w tak "zaawansowanej" ;) ciąży, zobaczymy co będzie dalej...

ckaivfxmnzhi9kva.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie dzieciaczek ma 44,1mm i wg usg 11tydzień 2 dzień

Lonia, Vanili, lipa, Suomi, ewlinaaa85, pszczółka p, ewa84, Julita76, migot_ka, pabelka88, ComeToMeBaby, Anatolka lubią tę wiadomość

ckaivfxmnzhi9kva.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje cudowne kochane! nie zaglądam często ,przyznaję się bez bicia...ale jak już jestem ,to korzystam z okazji i bardzo cieplutko Was wszystkie całuję i pozdrawiam! Wciąż kibicuję potrzebującym,cieszę się szczęściem zaciążonych,ogromnie współczuję tym dla których los był mniej łaskawi i oczywiście wspieram całym sercem te z Was kochane ktore są już blisko spełnienia swojego marzenia!!! no,no suwaczki posuwają się w szalonym tępię!
    buziaki przeogromne!

migot_ka, Julita76 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    Nie, u nich było to niestety tak, że ryzyko poronień było zbyt wysokie. Zdecydowali się na dawcę i za pierwszym razem zaskoczyło.

ewa84 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Kayaaa nieprawidłowego kariotypu nie da się wyleczyć, jedyne co możesz zrobić przy ivf to diagnostyka zarodków. Ja mam translokacje i pierwszy raz jestem w tak "zaawansowanej" ;) ciąży, zobaczymy co będzie dalej...

Z calych sil trzymam kciuki za Twoja ciaze <3

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sirry za to klikanie lubię to bez sensu ale mam chyba za grube paluchy i czasami mi cos nie wyjdzie jak przeglądam forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 23:07

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ