WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na USG wyszły jeszcze inne terminy chyba 15 i 17 więc rozumiem ze tym się nie kierują ani trochę bo wg którego dziecka liczyc :p

Migotka dzięki ze pytasz, dziś lepiej bo nasz PAN prof szef oddziału stwierdził ze należą mi się 3 przerwy 20 minut owe na spacer bo mnie do kiepskiego stanu doprowadza :p
    Dzis przespalam razem ze 4 h co uważam za sukces, niestety nadal się poce w nocy a rano mam deszcze :(
    Odliczam czas do wtorku i kolejnego USG

Julita: nie wiem nic właśnie, dalej kontynujemy ciążę tyle uslyszalam! We wtorek zwaza mi dzieci i chce negocjować ze po skonczonym 34 t i gdy mniejsza osiagnie 2 kg to cesarka!

Moje dzieci dziś usilnie próbuja zmienić położenie i nie rozumieją ze nie ma miejsca na takie wygibasy :p zastanawiam się czy nie są w stanie worka owodniowego przebić :p bo czuje wszędzie wbijajace siue kości i nogi malej w pęcherzu :p

Vanili lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to super, że będziesz mogła pójść na spacer, a nie tylko leżenie plackiem :)

ewa84, pabelka88 lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też czasem daje czadu, więc współczuję jak u Ciebie obie szaleją :-(
    A co do cc, to grunt to upór, nie daj się ;-)

ewa84 lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka wielki szacunek za ten Twój cały pobyt w szpitalu i wszystkie przejścia.
    Suomi do kalendarza podaję jeszcze wizytę ginrkologiczna 3 sierpnia.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kayahh ale skoro według obrazu usg to 5 tydz to ja bym jednak poczekała to zbyt wcześnie na to aby coś zobaczyć. A jeśli to był naturals??? To ten 5 tydz by mogl pasowac. Nie chcę i nie będę Ci nadzieji robiła ale upewnij sie w 100%
    Wczoraj miałam kolejne USG i pęcherzyk był wielkości 11,64 do tego pusty i zniekształcony, została pobrana mi krew na oznaczenie Beta HCG, jutro mam kolejne pobranie krwi, nastepnie porównanie obu wyników plus kolejne USG i jak jest źle to w poniedziałek czeka mnie niestety zabieg.
    A pisałam z doktorkiem no i kazał w moim przypadku zrobić badanie kariotypów u mnie i u męża.
    Ogólnie czy ktoś z Was Dziewczyny miał takie badanie?

• Lonia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    Wczoraj miałam kolejne USG i pęcherzyk był wielkości 11,64 do tego pusty i zniekształcony, została pobrana mi krew na oznaczenie Beta HCG, jutro mam kolejne pobranie krwi, nastepnie porównanie obu wyników plus kolejne USG i jak jest źle to w poniedziałek czeka mnie niestety zabieg.
    A pisałam z doktorkiem no i kazał w moim przypadku zrobić badanie kariotypów u mnie i u męża.
    Bardzo Ci współczuje kochana. Mój mąż przed przystąpieniem do in vitro robił kariotyp i mutacje CFTR ze względu na straszne wyniki nasienia, ja nie musiałam wykonywać tych badań ponieważ u męża genetyczne wyszły prawidłowe i moja reszta wyników również.Trzymam mocno kciuki za dalsze działania.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    Ja musiałam badać betę co 48h a raz po trzech dniach i cały czas mi przyrastała :/ ostatnia wynosiła już ponad 60tyś mimo przyrostów pęcherzyk był nadal pusty i nie było już sensu ciągnąć tego dalej. Przed łyżeczkowaniem i tak puste jajo musi potwierdzić w dokładnym badaniu drugi ginekolog.

Mi Dr. nic nie pisał o kariotypach ale pewnie dlatego Tobie kazał to zrobić ponieważ już straciłaś ciążę :( sama się nad tym zastanawiam, na pewno zrobię zespół antyfosfolipidowy.

• Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat te puste jajo płodowe mam potwierdzone przez lekarza w Polsce no i teraz w klinice w Niemczech to samo i pewnie w poniedziałek będą również w szpitalu potwierdzać. W sumie to mi nawet ten pęcherzyk nie rośnie tak jak powinien. Pozostało mi czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:54

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa ja robiłam kariotypy w Artvimedzie

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Kayaaa ja robiłam kariotypy w Artvimedzie
    a jak cenowo wygląda te badanie?

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    a jak cenowo wygląda te badanie?
    390 od osoby

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.
    No to tak - ja wizytę miałam i Kosmita waży już 781g. Pokazał buzię doktorowi, więc wiemy że rozszepu wargi nie ma i wszystko jest ok. Dostałam kolejną receptę i skierowanie na kontrolę żył. Więc 4go idę na żyły, a 23go sierpnia kolejna wizyta.

Co do terminów. To liczenie ivf nie pokrywa się akurat z rzeczywistym moim cyklem, ale po konsultacji z Chrustkiem wszystkim od początku podaję termin om wg liczenia ivf. Na tej podstawie wyliczono mi termin porodu, który jest zapisany w karcie. Na usg wiek ciążowy też miałam różny o ok 2-3 dni, ale Chrustek pisał żeby nie sugerować się usg. W późniejszej ciąży to już dziecko rozwija się w różnym tempie więc na prenatalnych, pierwszym i drugim data porodu się zmieniała na podstawie wymiarów dziecka. Ale ja i tak się trzymam wyliczeń, jeśli różnica wynosi ok dwa tygodnie to wtedy lekarze robią korektę.

Kayaa <3 przykro mi. Ja miałam podobnie do Loni - badania genetyczne robił tylko mój mąż, czynnik męski. Oprócz kariotypow robił też cftr i azf. Kariotypy są też zalecane właśnie w takich sytuacjach jak u ciebie. Szkoda że czasem lekarze tak zwlekają z tym badaniem - mojej koleżance zaoszczedziłoby to jakichś dwóch lat i kilku transferów. Życzę powodzenia i trzymam kciuki dalej.

Ewa, bidoku, ty się tam należysz w tym szpitalu. Dobrze że ktoś się tam opamiętał ;-) jeszcze trochę, niech moc będzie z tobą <3

19ilonka87 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Cometa a jesli chodzi o Twoją koleżankę, to pomimo problemów z kariotypami udało sie jej zajść w ciąże? Czy jest to jakoś leczone?

• Kayaaa Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja musiałam badać betę co 48h a raz po trzech dniach i cały czas mi przyrastała :/ ostatnia wynosiła już ponad 60tyś mimo przyrostów pęcherzyk był nadal pusty i nie było już sensu ciągnąć tego dalej. Przed łyżeczkowaniem i tak puste jajo musi potwierdzić w dokładnym badaniu drugi ginekolog.

Mi Dr. nic nie pisał o kariotypach ale pewnie dlatego Tobie kazał to zrobić ponieważ już straciłaś ciążę :( sama się nad tym zastanawiam, na pewno zrobię zespół antyfosfolipidowy.

moja beta z wczoraj niespełna 4 tys.

• 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    A Cometa a jesli chodzi o Twoją koleżankę, to pomimo problemów z kariotypami udało sie jej zajść w ciąże? Czy jest to jakoś leczone?
    Kayaaa nieprawidłowego kariotypu nie da się wyleczyć, jedyne co możesz zrobić przy ivf to diagnostyka zarodków. Ja mam translokacje i pierwszy raz jestem w tak "zaawansowanej" ;) ciąży, zobaczymy co będzie dalej...

ckaivfxmnzhi9kva.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie dzieciaczek ma 44,1mm i wg usg 11tydzień 2 dzień

Lonia, Vanili, lipa, Suomi, ewlinaaa85, pszczółka p, ewa84, Julita76, migot_ka, pabelka88, ComeToMeBaby, Anatolka lubią tę wiadomość

ckaivfxmnzhi9kva.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje cudowne kochane! nie zaglądam często ,przyznaję się bez bicia...ale jak już jestem ,to korzystam z okazji i bardzo cieplutko Was wszystkie całuję i pozdrawiam! Wciąż kibicuję potrzebującym,cieszę się szczęściem zaciążonych,ogromnie współczuję tym dla których los był mniej łaskawi i oczywiście wspieram całym sercem te z Was kochane ktore są już blisko spełnienia swojego marzenia!!! no,no suwaczki posuwają się w szalonym tępię!
    buziaki przeogromne!

migot_ka, Julita76 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaaa wrote:
    Nie, u nich było to niestety tak, że ryzyko poronień było zbyt wysokie. Zdecydowali się na dawcę i za pierwszym razem zaskoczyło.

ewa84 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ilonka87 wrote:
    Kayaaa nieprawidłowego kariotypu nie da się wyleczyć, jedyne co możesz zrobić przy ivf to diagnostyka zarodków. Ja mam translokacje i pierwszy raz jestem w tak "zaawansowanej" ;) ciąży, zobaczymy co będzie dalej...

Z calych sil trzymam kciuki za Twoja ciaze <3

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sirry za to klikanie lubię to bez sensu ale mam chyba za grube paluchy i czasami mi cos nie wyjdzie jak przeglądam forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 23:07

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ