Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJulita76 wrote:No ja tam uważam to za naprawdę bardzo dobry wynik wiedziałam że nie mogę liczyć że wszystkie będą się nadawały, ale jest i tak więcej niż myślałam że będzie
Vanili spokojnie, ja póki co L4 nie potrzebowałam, fakt że Ty masz dużo dalej dojechać z powrotem, ale już wychodząc z kliniki nie czułam żadnego bólu tylko taką ociężałość, a dzisiaj to już luzik.
Gratuluję Julita choć z jednej strony dziwię się, że piszesz że miałaś zapłodnione 10 jajeczek. Ja jak pytałam dr Chrosowskiego to powiedział, że zapłodnione może zostać wyłącznie 6 jajeczek i jest to zapisane w ustawie. Sama miałam 9 jajeczek zdolnych do zapłodnienia ale musieli wybrać tylko te 6. Z tego co Lonia pisała to miała identyczną sytuację. Nie wiem skąd to postępowanie, hmm... Aż zapytam w sobotę jak będą dzwonić z labolatorium. -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Dziewczyny a jakie badania od Was chcieli abyscie zrobily do kwalifikacji i po niej przed pierwszą procedura?
Ja - FT3, FT4, FSH, USR, chlamydia, cytologia, usg piersi, grupa krwi, HBs, HCH, różyczka, HIV, AMH, TSH3, progesteron, prolaktyna, IgG, IgM (toxoplazma), cytomegalia, anty TG, anty TPO, no iiiii najgorsze chlamydia trachomatis wymaz z kanału szyjki macicy metodą PCRComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKayaa wrote:Gratuluję Julita choć z jednej strony dziwię się, że piszesz że miałaś zapłodnione 10 jajeczek. Ja jak pytałam dr Chrosowskiego to powiedział, że zapłodnione może zostać wyłącznie 6 jajeczek i jest to zapisane w ustawie. Sama miałam 9 jajeczek zdolnych do zapłodnienia ale musieli wybrać tylko te 6. Z tego co Lonia pisała to miała identyczną sytuację. Nie wiem skąd to postępowanie, hmm... Aż zapytam w sobotę jak będą dzwonić z labolatorium.
Ponieważ ja mam 39 lat, a powyżej 35 r życia to ograniczenie nie obowiązuje i to również jest napisane w ustawieewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulita76 wrote:Ponieważ ja mam 39 lat, a powyżej 35 r życia to ograniczenie nie obowiązuje i to również jest napisane w ustawie
Rozumiem. To życzę szczęśliwej gromadki Ja mam 4 rozwijające się. W sobotę dowiem się ile będzie mrożone.Julita76, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Cometa może zgłosisz się na ochotnika hihi w końcu wpadłaś na ten pomysł kalendarza :p
Mogę zrobić listę, to proszę o zgłoszenia kiedy ktoewlinaaa85, Kayaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKayaa wrote:Rozumiem. To życzę szczęśliwej gromadki Ja mam 4 rozwijające się. W sobotę dowiem się ile będzie mrożone.
ComeToMeBaby, Kayaa lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Ja miałam takie badania: mąż - badanie nasienia, posiew, grupa krwi, HCV, HBs Ag, chlamydia trachomatis, HIV, USR.
Ja - FT3, FT4, FSH, USR, chlamydia, cytologia, usg piersi, grupa krwi, HBs, HCH, różyczka, HIV, AMH, TSH3, progesteron, prolaktyna, IgG, IgM (toxoplazma), cytomegalia, anty TG, anty TPO, no iiiii najgorsze chlamydia trachomatis wymaz z kanału szyjki macicy metodą PCR
Generalnie badania to cała historia choroby, która pozwoli na kwalifikacje. Plus wirusologia, HIV, HBs, kiła itd. Cytologia, biocenoza pochwy dla tych co zaraz podchodzą, toxo, różyczka, usg piersi. Do tego amh, FSH z 3dc.
A facet jak to facet - nasienie. Plus serologia jak my - HIV, HBs itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:10
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Ja wiedziałam, że tak będzie. U mnie na wątku 35+ tak sobie piszemy. Koleżanka ma listę z nickami i datami, dziewczyny do niej zgłaszają terminy wizyt, testowania, zabiegów, wstawia takiego posta codziennie rano. No ale tam jest nas prawie trzydzieści
Mogę zrobić listę, to proszę o zgłoszenia kiedy kto
ewlinaaa85, Kayaa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJulita76 wrote:Trzymam kciuki żeby ich liczba pozostała nie zmieniona i żeby mama mogła je szybko zabrać do domu
-
nick nieaktualny
-
Na wprost od poczekalni w jakim sensie?
Bo jak wchodzisz do kliniki to na wprost po lewej masz recepcję, na wprost całkiem masz krótki korytarz, gdzie po lewej WC, po prawej nie wiem, ale na końcu gabinet lekarski.
Czytałam gdzieś na necie na jakichś forach, z datami 2013 że tak było że to oddawanie nasienia mało komfortowe i jeszcze kwestia okienka, w którym się zostawia pojemnik. Podobno to okienko nie jest zamykane od strony tego pokoju i się faceci stresowali, że ktoś z laba otworzy okienko w niewłaściwym momencie. No ale oni tam chyba jakąś czujke mają albo wiedzą że jak światło zgasło to człowiek wyszedł. Nie wiem jak jest. Zresztą - nie wiem jak było w klinice w Gdyni, bo aż tak mnie nie interesowało czy okienko jest zamykane z tej czy z tej strony.ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo więc jak jest WC to dokładnie naprzeciwko są drzwi do pokoju dla facetów, nie wiem jak działa opcja okienka, ale mój to się bardziej stresował czy oni aby na pewno zabiorą i pukał na to okienko dwa razy... tak mi się ładnie wyspowiadał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:55
ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulita76 wrote:Ewelina tak, pokój dla facetów jest niestety na wprost poczekalni
no ale dziewczyny nie oszukujmy się, Ci którzy przychodzą do kliniki przychodzą w tym samym celu, więc i tak tajemnicy zbyt wielkiej nie maJulita76 lubi tę wiadomość
-
Julita76 wrote:No więc jak jest WC to dokładnie naprzeciwko są drzwi do pokoju dla facetów, nie wiem jak działa opcja okienka, ale mój to się bardziej stresował czy oni aby na pewno zabiorą i pukał na to okienko dwa razy... tak mi się ładnie wyspowiadał
ewlinaaa85, Vanili, Julita76 lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:wiem wiem ale strasznie byłam ciekawa
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:No dobra, to jedziemy dalej. Od wejścia skręcamy za filarem w lewo i jest korytarz z kilkoma drzwiami i chyba, jak wywnioskowałam, biurem Chrusta na samym końcu. Tak? To co to za gabinety? Czy oni tam jakieś piętro mają?
-
Julita76 wrote:Teraz na kolejce to jest Vanilli jutro ma USG i Torunianka powinna coś mieć też, więcej szczegółów nie znam
Tak myślę Cometa że z kalendarzem to jest dobry pomysł :)tylko ktoś musiałby się podjąć zarzadzania nim...
Zgadza się, ja szybko lookam co tu naskrobałyście dziś (w pracy coraz trudniej mi zerkać ( ) i zaraz lulu bo o 3 pobudka.
A co do prowadzenia "kalendarzyka" to zgłaszam kandydaturę Komety ;pComeToMeBaby, ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Vanili wrote:Zgadza się, ja szybko lookam co tu naskrobałyście dziś (w pracy coraz trudniej mi zerkać ( ) i zaraz lulu bo o 3 pobudka.
A co do prowadzenia "kalendarzyka" to zgłaszam kandydaturę Komety ;p
Wpisuję cię na listę.ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Kayaa wrote:Gratuluję Julita choć z jednej strony dziwię się, że piszesz że miałaś zapłodnione 10 jajeczek. Ja jak pytałam dr Chrosowskiego to powiedział, że zapłodnione może zostać wyłącznie 6 jajeczek i jest to zapisane w ustawie. Sama miałam 9 jajeczek zdolnych do zapłodnienia ale musieli wybrać tylko te 6. Z tego co Lonia pisała to miała identyczną sytuację. Nie wiem skąd to postępowanie, hmm... Aż zapytam w sobotę jak będą dzwonić z labolatorium.
A może chodzi o to żeby przyoszczędzić?
Mają jajka to zapładniają, pacjentka ma ciut większe szanse, więcej możliwości?
Nie wiem głośno myślę. Jeszcze nie kumam tego wszystkiego więc się proszę nie czepiajcie ))ewlinaaa85 lubi tę wiadomość