X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No, ja po mierzeniu tempki. Nadal wysoka. Dziś się @ nie spodziewam.
    Kurcze ale nam numery te nasze @ odstawiają. :)

ComeToMeBaby, ewa84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do poczytania, co proponuje nam obecny minister zdrowia.

http://wyborcza.pl/1,75968,19303327,prokreacja-wedlug-ministra-zdrowia.html#BoxGWImg

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:

http://wyborcza.pl/1,75968,19303327,prokreacja-wedlug-ministra-zdrowia.html#BoxGWImg
    Naprotechnologia ... jak dla mnie może on ją sobie głęboko w du... wadzić :D facet nie ma pojęcia o czym mówi niestety. Puściłam właśnie Dzień Dobry TVN hihi i akurat trafiłam na temat invitro i opisywana tam była właśnie ta metoda ech szkoda gadać.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:

Co za debile... ciekawe po co np mi kalendarzyk. Chyba po to żeby w dni płodne iść się bzykac na lewo, skoro mój partner ma znikomą ilość plemników. .
    Faktycznie metoda niezwykle skuteczna!

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:

Nie mam pełnego dostępu do artykułu ale w zasadzie wystarczył mi wstęp.
    Zaczęłam przeklinać. Tak od rana w poniedziałek? To się dobrze nie skończy. Ciemnogród.

Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kurcze ale nam numery te nasze @ odstawiają. :)
    Skutecznie sobie przedłużyłam widocznie :-) no taki był plan w zasadzie, więc ok. Teraz wiem, że na mnie działa ;-) poza tym nie jest źle - jeśli dostanę jutro to wizyta w klinice w niedzielę wypadnie więc m nie będzie musiał brać jeszcze urlopu. No, trzeba poszukiwać "plusów dodatnich ";-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Skutecznie sobie przedłużyłam widocznie :-) no taki był plan w zasadzie, więc ok. Teraz wiem, że na mnie działa ;-) poza tym nie jest źle - jeśli dostanę jutro to wizyta w klinice w niedzielę wypadnie więc m nie będzie musiał brać jeszcze urlopu. No, trzeba poszukiwać "plusów dodatnich ";-)
    Ja też mam nadzieję że, dostanę jutro :) bo przynajmniej sama nie będę musiała jechać. A w niedziele tak jak piszesz nie ma problemu z wolnym ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Czy tylko ja tu mam puregon przepisany? Którego na szczęście nie trzeba mieszać :D bo cetroide to wiadomo :)
    Ja też miałam puregon :) pozniej cetrotide, ovitrelle, clexane i gonapeptyl

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w weekendy jest spokojniej, przynajmniej póki co tak było :) tak w ramach plusów ;)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naprotechnologii, to czy każda z Nas nie stosowała tej niby metody zanim zrozumiałyśmy że na naturę nie ma co liczyć...przecież wszystkie jesteśmy obryte w swoich cyklach i ich analizie ;)

Lola79, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ja też miałam puregon :) pozniej cetrotide, ovitrelle, clexane i gonapeptyl
    Oj lonia ale zaszalałaś hihi

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Co do naprotechnologii, to czy każda z Nas nie stosowała tej niby metody zanim zrozumiałyśmy że na naturę nie ma co liczyć...przecież wszystkie jesteśmy obryte w swoich cyklach i ich analizie ;)
    Dokładnie. Przecież nikt nie przychodzi z ulicy bez diagnozy lekarzy. Widać nasz szanowny pseudo minister nie czytał nawet ustawy skoro nic na jej temat nie wie.
    Cały PIS to jakieś półgłówki. Dyplomy to chyba z wiejskiego straganu mają.

Julita76, ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    To jest inna sprawa. Obserwacja śluzu, temperatur, wykresy - to pierwsze kroki w diagnostyce, służące do rozpoznania tematu a nie leczeniu. I kiedy to nie działa przychodzi myśl: a może coś jest nie tak? Włączamy medycynę. Jeśli są fizyczne przeszkody anatomiczne lub zdrowotne to ta cała napro w niczym nie pomoże. Mówienie, że to alternatywa dla invitro to wielkie oszustwo! no ale my to wiemy... aż szkoda znów wypisywać te oczywistości. Wkurwia mnie, że minister zdrowia uprawia politykę i kieruje się religią (pod pokrywką etyki), a nie medycyną. Zaraz mnie szlag trafia jak słyszę o klauzulach sumienia. Kończę temat - wiadomo jak jest. Nie będę się przez debili denerwować bo mi w dodatku zdrowie popsują samą swoją obecnością.

Julita76, ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym problemem powinny zajmować się osoby, które miały bądź mają styczność z nim bliżej/dalej. Nie życzę nikomu ale co niektórym ministrom/posłom z owej partii przydałoby się z tym "osobiście" zmierzyć i wówczas wypowiedzieć na wspomniany temat.

Julita76, ewlinaaa85, Lola79, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak mnie ta dyskusja zdenerwowała, ze zapomniałam o kciukach :P
    no to dzisiaj trzymamy za 3@, jutro za Ewelinę, pojutrze za Lonię. Potem mam nadzieję, że w kalendarz wpiszemy się z Eweliną i Ewką na jakieś monity :)

Kalendarz kciukowy:

? ewa84- termin @ i zaczynamy stymulację
    ? ComeToMeBaby- termin @ i zaczynamy stymulację
    ? ewlinaaa85- termin @ i zaczynamy stymulację
    8.12 Vanili – punkcja
    9.12 Lonia- scratching
    14.12 Lola79 – III wizyta usg i czekamy na 2 podejście
    18.12 Bydgoszczanka- termin @ i zaczynamy stymulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:19

Julita76, Lonia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:

Pierdolony bęcwał. Niech się jebnie w ten durny łeb. Jak go widze w TV to mnie krew zalewa jak słysze takie farmazony...

Bydgoszczanka, Julita76, Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili Ty się nie unoś, bo hormony skoczą i pęcherzyki popękają ;)

Ale fakt, mamy rządy średniowiecznych męczenników-biczowników w imię bożków w postaci księży którym się chyba role popierdoliły, bo to nie oni siedzą po prawicy i będą Nas sądzić...

Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Vanili Ty się nie unoś, bo hormony skoczą i pęcherzyki popękają ;)

Ale fakt, mamy rządy średniowiecznych męczenników-biczowników w imię bożków w postaci księży którym się chyba role popierdoliły, bo to nie oni siedzą po prawicy i będą Nas sądzić...
    No dziewczyny. Nie chce się nam bzykac z naszymi facetami w celach prokreacyjnych. Wolimy dla ułatwienia drobic sobie in vitro. A co! Takie widzimisie kaprysnych Pań

ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No dziewczyny. Nie chce się nam bzykac z naszymi facetami w celach prokreacyjnych. Wolimy dla ułatwienia drobic sobie in vitro. A co! Takie widzimisie kaprysnych Pań
    ale to jeszcze samo bzykanie to nic. najlepiej, zeby było po ślubie. bo inaczej na stos by nas ponieśli najchętniej :P

ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no tak mnie ta dyskusja zdenerwowała, ze zapomniałam o kciukach :P
    no to dzisiaj trzymamy za 3@, jutro za Ewelinę, pojutrze za Lonię. Potem mam nadzieję, że w kalendarz wpiszemy się z Eweliną i Ewką na jakieś monity :)

Kalendarz kciukowy:

? ewa84- termin @ i zaczynamy stymulację
    ? ComeToMeBaby- termin @ i zaczynamy stymulację
    ? ewlinaaa85- termin @ i zaczynamy stymulację
    8.12 Vanili – punkcja
    9.12 Lonia- scratching
    14.12 Lola79 – III wizyta usg i czekamy na 2 podejście
    18.12 Bydgoszczanka- termin @ i zaczynamy stymulację
    cometo jutro za vanilii :D

ComeToMeBaby, Julita76, Lonia lubią tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ