X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Kurcze zawsze na odwrót te co mają mieć nie mają i na odwrót :p mexyk
    No właśnie. Chyba za bardzo wczulam się w Waszą rolę ;)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, ewa84 lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ohme.pl/zdrowie/w-polsce-na-zapladnianiu-nieplodnych-znaja-sie-wszyscy-najlepiej-politycy-pis-u-oraz-ci-ktorym-w-ciaze-udalo-sie-zajsc-bez-problemu-naprotechnologia-a-in-vitro/

fajne do poczytania

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    http://ohme.pl/zdrowie/w-polsce-na-zapladnianiu-nieplodnych-znaja-sie-wszyscy-najlepiej-politycy-pis-u-oraz-ci-ktorym-w-ciaze-udalo-sie-zajsc-bez-problemu-naprotechnologia-a-in-vitro/

fajne do poczytania
    przeczytałam :) fajne i takie prawdziwe

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:

fajne do poczytania
    dokładnie. kity.
    ale ci, których temat nie dotyczy nie mają dostatecznej motywacji na zgłębianie tematu i łykają to co podadzą im media na tacy. A że media są różne... to i świadomoścć kitowania jest też różna.

ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili- ciekawe jak punkcja.
    Trzymam kciuki za same piękne komórki <3
    No i za znośną narkozę :)

Lola79, ewlinaaa85, Julita76, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa gratulacje :) teraz to wszystko nabierze tempa...zobaczysz :)

Ewa i Ewelina, wiem że teraz takie słowa mogą tylko wkurzyć, ale i na Was przyjdzie czas, niestety droga do bycia matką daje nam wciąż lekcje cierpliwości i pokory :(

Lola nie wiem co doradzić, niestety musisz poczekać na rozwój sytuacji, ale jak sobie zmieniamy lekami cykle to sądzę że efekty mogą nie być jednorazowe, przynajmniej u mnie tak było...

Vanili trzymamy kciuki i czekamy na wieści... <3

A do mnie dzwonili z kliniki dzisiaj zamrożone mam 3 zarodki :) domyślałam się że nie wszystkie zostaną z tych 7 które pozostały w klinice, ale lekki smutek jest że tylko 3 przetrwały... no nic ważne że 3 jeszcze mamy, lekarz powiedział że 2 bardzo dobrej jakości a jeden odrobinę słabszy.
    Ciekawe jak się mają maluchy w moim brzuchu...chciałabym móc je podglądać 24h na dobę...a tu jeszcze tyle czekania

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, ewa84 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, ty mi tu lepiej powiedz kiedy masz robić betę to cię wpiszę do kalendarza ;)

3 zarodki to i tak pięknie! W sam raz na drugą ciążę :P

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:

Ewa i Ewelina, wiem że teraz takie słowa mogą tylko wkurzyć, ale i na Was przyjdzie czas, niestety droga do bycia matką daje nam wciąż lekcje cierpliwości i pokory :(

Lola nie wiem co doradzić, niestety musisz poczekać na rozwój sytuacji, ale jak sobie zmieniamy lekami cykle to sądzę że efekty mogą nie być jednorazowe, przynajmniej u mnie tak było...

A do mnie dzwonili z kliniki dzisiaj zamrożone mam 3 zarodki :) domyślałam się że nie wszystkie zostaną z tych 7 które pozostały w klinice, ale lekki smutek jest że tylko 3 przetrwały... no nic ważne że 3 jeszcze mamy, lekarz powiedział że 2 bardzo dobrej jakości a jeden odrobinę słabszy.
    Ciekawe jak się mają maluchy w moim brzuchu...chciałabym móc je podglądać 24h na dobę...a tu jeszcze tyle czekania
    Julia tu się nie ma na co wkurzać a już na pewno nie na Ciebie za to na nasze @ jak najbardziej hihi
    Trzy mrozaki to i tak bardzo ładnie :) ja to się modlę żeby plemniczki mojego mężulka dały radę i żeby doszło do zapłodnienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 12:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Julita, ty mi tu lepiej powiedz kiedy masz robić betę to cię wpiszę do kalendarza ;)

3 zarodki to i tak pięknie! W sam raz na drugą ciążę :P

To samo mówiłam mojemu mężczyźnie po telefonie z kliniki ;)

No betę lekarz mówił żeby zrobić w 12 dniu...ale same wiecie jak ciężko jest być cierpliwym, więc pewnie pójdę w 10 dpt to będzie 16/12 ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Julia tu się nie ma na co wkurzać a już na pewno nie na Ciebie za to na nasze @ jak najbardziej hihi
    Trzy mrozaki to i tak bardzo ładnie :) ja to się modlę żeby plemniczki mojego mężulka dały radę i żeby doszło do zapłodnienia :)

Dadzą radę, embrilog wybierze przecież te najlepsze, Wy macie IMSI??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Dadzą radę, embrilog wybierze przecież te najlepsze, Wy macie IMSI??
    My mamy klasyczne in vitro (klasyczne zapłodnienie pozaustrojowe) nasze plemniczki muszą same zawalczyć o nasze być albo nie być

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro macie klasyczne to znaczy że nasienie jest pewnie ok??
    U nas niby miało być ICSI a w końcu zrobiono IMSI, tak mam w karcie wypisowej, więc sądzę że oni na bieżąco korygują pewne rzeczy...więc spokojnie :) wszystko będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Skoro macie klasyczne to znaczy że nasienie jest pewnie ok??
    U nas niby miało być ICSI a w końcu zrobiono IMSI, tak mam w karcie wypisowej, więc sądzę że oni na bieżąco korygują pewne rzeczy...więc spokojnie :) wszystko będzie dobrze
    Musi być dobrze :) nie ma innej opcji.
    Dr powiedział że, skoro u nas jedynym problemem jest moja niedrożność to nie ma sensu kombinować.

Julita76 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:

Tez miałaś tego typu atrakcje? Bo takie krwawienia nie są czymś normalnym :( terax tak naprawdę nie vwiem który dzień powinnam uznać za 1dc...czy ten 13 dni temu czy dziś. .
    No chyba że to dziś to jednodniowy przypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Tez miałaś tego typu atrakcje? Bo takie krwawienia nie są czymś normalnym :( terax tak naprawdę nie vwiem który dzień powinnam uznać za 1dc...czy ten 13 dni temu czy dziś. .
    No chyba że to dziś to jednodniowy przypadek.
    Poczekaj do jutra i zobaczysz co będzie, może to plamienie około owulacyjne...

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita 3 mrozaki to super wynik:) wrócisz po nie za rok :)

Ja bym w sumie nie przyjmowała brakiem @ gdybym nie brała luteiny :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a jesteś pewna że zadziałała tak jak chciałaś?? Jak się martwisz, to najlepiej skonsultować to z lekarzem

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie obawiam sie ze niestety nie ;/

poczekam do koncza tygodnia jak nie przyjdzie ide do gin...

ciekawe co bedzie jesli dostane jutro lub pojutrze, co wtedy z punkcja, transferem bo moglabym trafic w swieta hmm

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Wlasnie obawiam sie ze niestety nie ;/

poczekam do koncza tygodnia jak nie przyjdzie ide do gin...

ciekawe co bedzie jesli dostane jutro lub pojutrze, co wtedy z punkcja, transferem bo moglabym trafic w swieta hmm
    Ja się też nad tym zastanawiam jak oni to załatwią w święta :) przypuśćmy że jutro bądź pojutrze byśmy dostały @ to pierwsze usg było by w pn 14.12 kolejne pewnie dwa trzy dni później to by był powiedzmy 18.12 ale nie wiem po ilu dniach punkcja i transfer :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina: własnie właśnie jedno lub drugie ma szanse wypasc w swieta...
    ten fakt dodatkowo mnie stresuje:P

mysle ze jesli @ przyjdzie ok 11-13 to idealny strzal z punkcja lub transferem w swieta:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:02

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ