Aspiryna / Acard pomocne w zagnieżdżeniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Liloe, a wiesz może czy bromergon można brać w ciąży? Udało mi się i chyba w MedArcie dalej będę ciążę prowadzić. Z ty że wczoraj beta wyszła ok, pisałam do dr Kubiaczyk, dzwoniłam i żadnego odzewu Jutro chyba się tam przejadę i zapytam co i jak, bo z niepewności oszaleję chyba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 18:39
-
dziewczyny jaka wartosc macie attp ratio jesli ktoras mierzyla???? ja dzis zwrocilam uwage na wynikach w szpitalu i norma jest od 0,8 i mam wlasnie te najnizsza wartosc.... czytalam ze niski wynik swiadczy o nadkrzepliwosci wiec podawanie acardu przy hashi by sie zgadzalo Wiem ze moj jeszcze norma ale taka norma to juz wydaje mi sie ze malo///...
-
nick nieaktualnyMilcia Pani Doktor miało nie być w tym tygodniu (nie jestem pewna, ale jak byłam tydzień temu to słyszałam jak panie w poczekalni rozmawiały z rejestratorkami)...ona zawsze odpisuje, zwykle o 1-2 w nocy, ale odpisuje. Z Bromergonem nie mam pojęcia. To, że pojedziesz, niewiele Ci pomoże. Zadzwoń do MedART, powiedz że nie możesz się skontaktować z Panią Doktor a okazało się, że jesteś w ciąży i nie wiesz co z lekami. Może zapytają Żaka o ten Bromergon albo one mają jakiś kontakt z dr Kubiaczyk. Daj znać jak się czegoś dowiesz.
PS. Nie denerwuj się tylko, będzie dobrze. Napisz drugi raz do niej, przypomnij sięWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 10:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
maaadziaaa87 wrote:Hej Fasia a z jakiego powodu bierzesz acard? Masz zle wyniki czy profilaktycznie?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny można brać acard na własną rękę. Jeżeli jednak Jesteście pod opieką lekarza np. gina czy w klinice niepłodności, to lepiej uzgodnić to z lekarzem prowadzącym. Zwykły gin może uważać, że jest to niepotrzebne. Uczulam dziewczyny, które szykują się np. do in vitro. Acard rozrzedza krew i podczas pick-up można więcej przykrwawić. Lekarz oczywiście o wszystkim informuje i odradzi brania przed pobraniem komórek jajowych.
Te Panie, które nie są pod opieką lekarza mogą pokusić się o Acard. Najlepiej brać go jak przestajemy krwawić podczas miesiączki. Można zacząć brać przed lub w trakcie owulacji. Jeżeli macie obfite miesiączki, to może spowodować jeszcze większe.
Panie które mają za sobą badania genetyczne i wystąpiły jakieś mutacje np. MTHFR, to lekarz na pewno poinformował, że Acard czy heparyny (Glexane itp) mogą pomóc.
Ważne! Przeczytajcie wcześniej ulotkę. Jeżeli nie możecie z jakichś powodów łykać aspiryny czy macie uczulenie na salicylany, to Acard odpada.
Acard jest w miarę bezpiecznym specyfikiem dlatego jest bez recepty, ale z ulotką warto się zaznajomić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 08:44
kis, Beata.D, mimi3, Agi83, hipisiątko, aja, Anna255, coffee, kark lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Biorę Acard profilaktycznie, jestem 3 cykl po poronieniu i teraz właśnie udalo mi się zajsc w ciaze. Acard biorę dopiero jeden cykl. Czy teraz powinnam go odstawić?
Nie mogę na razie skonsultować tego z lekarzem, bo jestem jeszcze 10 dni za granica.MisiaMisia, pszczola2000 lubią tę wiadomość
-
mimi3 wrote:Dziewczyny,
Biorę Acard profilaktycznie, jestem 3 cykl po poronieniu i teraz właśnie udalo mi się zajsc w ciaze. Acard biorę dopiero jeden cykl. Czy teraz powinnam go odstawić?
Nie mogę na razie skonsultować tego z lekarzem, bo jestem jeszcze 10 dni za granica.
Zostaw kochana aż do momentu wizyty u lekarza. Ja nadal biorę a do tego heparynę w zastrzykach na rozrzedzenie krwi. Lepiej zatem żebyś acard brała. -
Ja biorę Acard od 1,5 roku (od ostatniego poronienia). Własnie mi się skonczył. Czy zamiast Acardu mogę wziąć Polocard? (mam zapas po babci i mamie)? W koncu substancja czynna i dawka jest taka sama.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Piggy wrote:Ja biorę Acard od 1,5 roku (od ostatniego poronienia). Własnie mi się skonczył. Czy zamiast Acardu mogę wziąć Polocard? (mam zapas po babci i mamie)? W koncu substancja czynna i dawka jest taka sama.
Pewnie, że możesz Byleby data ważności była okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 15:12
-
data jest ok dzieki za odpowiedz2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB