Aspiryna / Acard pomocne w zagnieżdżeniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChanela wrote:dziewczyny nie zamieniajcie Acardu z polopiryną! Acard jest dojelitowy a polopiryna/aspiryna nie.
Acard jest lekiem stosowanym w profilaktyce leczenia mięsnia sercowego działa p/zawałowo. Rozrzedza krew. Tylko po konsulatacji z lekarzem stosujcie.
Kwas acetylosalicylowy zalicza się do grupy NLPZ. Czyli takich których powinno się unikać jeśli staramy się o dziecko.
Jeśli lownka bierze, to lekarz bierze za nią odpowiedzialność i wie co robi.
Ja bym bez konsultacji nie ryzykowała. -
Chanela wrote:acard ma 75 mg kwasu acetylosalicylowego, a polopiryna bodajże 300 mg. Najpierw dowiedzcie się jakie dawki powinno się przyjmować.
Dodladnie, to acard lub tez baby aspirine. musi byc maluska dawka. Sama sie zastanawiam na tym czy nie wziac czasem. -
Witam. Biorę akard regularnie, omijając @. Zlecił mi go mój gin, ponieważ poroniłam jesienią i mam Hashimoto. Przy Hashimoto jest ryzyko zwiększonych innych przeciwciał i stąd ten Acard. Jedyne co złego w nim, to że obniża przyswajalność tyroksyny i sama to zauważyłam, że odkąd go biorę to musiałam zwiększyć przyjmowanie Ethyroxu. Ale wolę go brac, bo może pomoże przy ewentualnej ciąży.
mimi3, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Acard nie ma wpływu na owulację moim zdaniem.
Ja go biorę w tym cyklu od dnia owulacji, bo jestem po ciąży obumarłej i nie mogłam teraz zajść w ciążę.
I, jest to dziwne, ale mój wykres w tym cyklu wygląda obiecująco i ciągle mam mdłości. No ale to może być z wrażenia wszystko.
Ja już nie uwierzę w żadne objawy poza spóźnioną miesiączką.
Ale czuję się zupełnie inaczej niż normalnie.
Może to dzięki Acardowi właśnie? -
Acard nie wpływa na owulację i też nie można go porównywać do winka. Winko poprawia jakość endometrium....pite w niewielkich ilościach rzecz jasna:)
Może wpływać na ukrwienie narządów i rozrzedzać krew (w skrócie oszukiwać troszkę nasz czujny mózg, który czasami się myli:) -
Iownka wrote:A nie uzależnisz sie? ;P
Myślę, że nie. Zdarza mi się nie pić bo po prostu nie mam ochoty więc w sumie to codziennie nie piję ale mimo to pamiętam żeby uważać i się nie uzależnić kiedyś też nie lubilam wytrawnego ale dla zajścia w ciążę to nawet olej z siemienia lnianego pilam. Niestety już nie piję bo mnie odrzuciło i biorę tran.Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny